• Anonym (paddy)

    Min sabos sexlust har dött totalt

    Jag och min sambo har 3 barn tillsammans. Vi har alltid haft ett bra sexliv, även om det blir mindre o mindre för varje barn(givetvis) så har fortfarande lusten mellan oss funnits.


    Men nu är yngsta barnet snart 3 och hennes lust är helt borta, och jag lider nåt ofantligt av det.


    Jag försöker förse henne med förutsättningarna för att lusten skall infinna sig.


    Till det bästa av min förmåga hjälper jag med städning, barnen, matlagning osv... precis som jag ska göra som den ene parten av ett förälder par... men hon hon blir helt enkelt aldrig kåt? Jag tar även hand om min hygien, håller mig i form...etc


    Jag har gjort klart för henne att jag vill inte ha hennes ?pitty sex?. Min potens fungerar inte om jag märker att hon bara ställer upp på sex, inte att hon egentligen vill.


    Vi har talat igenom detta ordentligt.


    Jag har förklarat för henne varför sex är så viktigt för mig. Jag har bara delat min säng med kvinnor jag älskat, sex är en central del av hur 2 människor som älskar varandra uttrycker sina känslor genom att dela det mest intima med varandra(enl mig personligen iaf). Att då nekas detta får mig att bli lite handikappad om dagarna. Jag kan inte tänka på annat än att få ha sex med henne, sexuell frustration är bara förnamnet. Mitt självförtroende blir rejält skadat av att känna att jag inte gör henne kåt.


    Med det sagt så har hon varit tydlig med att det är inte jag som är problemet, hon älskar mig. Mer än någonsin. Hon saknar inget av mig.  Hon är inte jättebekväm i sin egen kropp, men hur ovanligt är det hos 3barns föderskor? Samtidigt gör hon inte jättemycket åt det i sin livsstil, och jag älskar hennes kropp oavsett hur stor eller liten den är... så jag pressar inte ämnet.


    Av en eller annan anledning... så blir hon inte kåt bara?


    Jag undrar om det kan vara en medicinsk fråga?


    Hon visar väldigt många tecken som tyder på tidig klimakteriet(händer bara typ 1 av 10´000 35 åringar, men det händer?) både emotionella och fysiologiska.  Men hon vill inte kolla upp med läkaren.... så jag kan ju inte få det bekräftat. Tänker knappast tvinga henne till läkarvård hon inte vill ha för att jag är desperat att få göka med henne?


     


    Jag vet inte vad jag ska göra....


    Jag älskar henne, älskar familjen vi har tillsammans.


    Men att leva i ett sexlöst förhållande när det är så viktigt för mig känns som emotionell tortyr?


    Det bryter sakta men säkert ner mig som person.


    Polare har föreslagit allt fr att ?piffa till det? med en trekant till att jag skall skaffa en älskarinna som fyller upp behovet.


    Men de fattar inte den centrala poängen..... Jag behöver ha sex med henne, vi är överens sen länge att vi inte skall bjuda in andra i sängkammaren...det är inte för oss.


    Jag är inte intresserad av en älskarinna, det skulle inte vara annat än masturbation som jag ser det(det gör jag gott av i dagsläget, mer än jag är bekväm med att behöva göra)


    Men vad gör jag annars? Jag har inga andra förslag? Detta kan sluta hur illa som helst för mig känner jag om det fortgår ett par år till?

  • Svar på tråden Min sabos sexlust har dött totalt
  • Anonym (Kvinna med varierande lust)
    Anonym (makt) skrev 2018-09-09 13:41:21 följande:

    Prova att vända på maktförhållandet hemma i stället. Just nu blir du ju bara utnyttjad för att "avlasta henne", vilket hon mycket väl vet om, på en undermedveten, nivå eftersom du ventilerat vad du tycker om bristen på sex.

    När det gått några dagar utan sex, gör inte ett skit för hennes räkning. Payment/sex up front är det som gäller.


    Jag kan med 99% säkerhet säga att hon absolut inte blir mer sugen om han gör så. Lata män som inte gör sin del i hushållet är fruktansvärt avtändande. Inte många kvinnor som tänder på 'män' som beter sig som tonåringar. 

    Sex är ofta inte ens hälften så viktigt för kvinnor som för män och om en man vägrar göra vissa saker för att få sex blir han nog strax besviken. Är man inte kompatibel får man tyvärr göra slut om inte problemet kan lösas. 
  • Anonym (1%)
    Anonym (Kvinna med varierande lust) skrev 2018-09-09 14:22:27 följande:
    Jag kan med 99% säkerhet säga att hon absolut inte blir mer sugen om han gör så. Lata män som inte gör sin del i hushållet är fruktansvärt avtändande. Inte många kvinnor som tänder på 'män' som beter sig som tonåringar. 

    Sex är ofta inte ens hälften så viktigt för kvinnor som för män och om en man vägrar göra vissa saker för att få sex blir han nog strax besviken. Är man inte kompatibel får man tyvärr göra slut om inte problemet kan lösas. 
    Då har jag träffat den procenten som inte fungerar så. Tre gånger av tre dessutom. Ju mer grisigt, tonårsaktigt och respektlöst jag beter mig, ju mer sex får jag. Att göra saker hemma, anpassa sig till henne, blidka henne leder till helt dött sexliv.

    Jag menar inte att jag är elak eller så, bara lat och lyder inte kvinnans order. Att se det som hennes jobb, för att hon är kvinna och ignorera henne om hon gnäller är grejen om man vill ha sex.
  • Anonym (Kvinna med varierande lust)
    Anonym (1%) skrev 2018-09-09 14:29:31 följande:
    Då har jag träffat den procenten som inte fungerar så. Tre gånger av tre dessutom. Ju mer grisigt, tonårsaktigt och respektlöst jag beter mig, ju mer sex får jag. Att göra saker hemma, anpassa sig till henne, blidka henne leder till helt dött sexliv.

    Jag menar inte att jag är elak eller så, bara lat och lyder inte kvinnans order. Att se det som hennes jobb, för att hon är kvinna och ignorera henne om hon gnäller är grejen om man vill ha sex.

    Ja, det är ju trist att du träffat på den procenten kvinnor som inte värdesätter sig själv. Men om ni trivs så, så kör på!  


    TS, såg att du skrev att hon inte gillar att kramas för att du är så varm, jag ogillar också att bli svettig, särskilt nu denna sommaren. Men jag kramas med min man ändå, ett tag. Sen vill jag ligga för mig själv i sängen. Man kan istället massera varandra, då blir det inte lika svettigt. 

  • Anonym (hej)

    Prova som fler innan mig var inne på - gör saker för henne utan att förvänta dig sex i gengäld. Uppvakta henne. Berätta hur vacker du tycker att hon är. Köp blommor. Hennes favoriter, inte just rosor bara för att. (Och sluta för bövelen inte med detta om sexlivet kommer igång igen! Genomskinligt och lusten kommer sjunka som en sten.) Bjud henne på middag. Se henne i ögonen. Ta med henne ut en kväll, ta med en filt och ligg och kolla på stjärnorna. Kanske låter klyschigt men det är något som jag saknar i mitt förhållande till och från som jag känner påverkar min lust. Inte så sugen att ligga med en partner som snarare känns som en bästa vän eller ett syskon. Försök att verkligen ge henne uppmärksamhet, få henne att känna sig älskad och åtrådd. Liksom verkligen SE henne. Inte kolla på henne, utan läs av om hon behöver hjälp med något, prata om något, fråga hur hon mår på riktigt osv. Jag kan känna i mitt förhållande att jag står för väldigt mycket mer "emotionellt arbete". Från att ta hand om den andra personen i vardagen, fråga hur dagen har varit, hur partnern mår, verkligen lyssna osv. Till att det är på mitt intiativ som vi går på bio, går ut och käkar osv. Jag kommer alltid med förslag och även om min partner tycker att det är en bra ide och gärna vill följa med så är det tröttsamt att alltid vara den som tar initiativ och överraskar. Jag vill bli överraskad. Jag vill bli uppvaktad. Jag vill bli sedd och känna mig uppskattad. Till slut tröttnar man på att bara ge och inte få något tillbaka.

    Killar blir ofta väldigt slappa med detta efter en tid i förhållandet. Vilket kanske inte är så konstigt när förälskelsen dalar, men jag skulle säga att det då är konstigt att klaga på att man har för lite sex. Sex för mig med andra är väldigt mycket känslostyrt. Kåt och lust kan jag ha när jag är ensam, och då onanera. Men lust till min partner fungerar i alla fall för mig lite annorlunda. Jag vill känna att jag är viktig för min partner och han vill ha sex med mig för att han älskar mig, för att de är så nära man kan komma. Inte bara för att "tömma". 

    Mer romantik helt enkelt! 

    Men även att göra saker tillsammans ibland. Spela spel, vik tvätt, lyssna på en podcast, bada, baka eller liknande. Lätt att fastna framför tv och film, och såklart även det är mysigt men det kan bli lite långtråkigt i längden. Ta med henne på cykeln och ta ett nattdopp! Var lite spontan och hitta på lite äventyr bara ni ibland.

    Fokusera även mycket på hennes njutning när ni väl har sex. Många killar tror att sex bara är snopp i snippa, vilket i 9/10 inte är skönt för kvinnor som även behöver klitoris-stimuli. Lär dig om vad hon gillar, prova olika, fokusera på klitoris, slicka henne osv. Hennes klitoris är som ditt ollon, men hennes sitter utanpå. Så smek! Men även hals, bröst, rumpa osv. Behandla henne som en gudinna så är det vad du kommer få tillbaka. 

    Vet inte hur ni har det såklart men några tips :) 

  • New  Dawn
    Anonym (hej) skrev 2018-09-09 15:54:48 följande:

    Prova som fler innan mig var inne på - gör saker för henne utan att förvänta dig sex i gengäld. Uppvakta henne. Berätta hur vacker du tycker att hon är. Köp blommor. Hennes favoriter, inte just rosor bara för att. (Och sluta för bövelen inte med detta om sexlivet kommer igång igen! Genomskinligt och lusten kommer sjunka som en sten.) Bjud henne på middag. Se henne i ögonen. Ta med henne ut en kväll, ta med en filt och ligg och kolla på stjärnorna. Kanske låter klyschigt men det är något som jag saknar i mitt förhållande till och från som jag känner påverkar min lust. Inte så sugen att ligga med en partner som snarare känns som en bästa vän eller ett syskon. Försök att verkligen ge henne uppmärksamhet, få henne att känna sig älskad och åtrådd. Liksom verkligen SE henne. Inte kolla på henne, utan läs av om hon behöver hjälp med något, prata om något, fråga hur hon mår på riktigt osv. Jag kan känna i mitt förhållande att jag står för väldigt mycket mer "emotionellt arbete". Från att ta hand om den andra personen i vardagen, fråga hur dagen har varit, hur partnern mår, verkligen lyssna osv. Till att det är på mitt intiativ som vi går på bio, går ut och käkar osv. Jag kommer alltid med förslag och även om min partner tycker att det är en bra ide och gärna vill följa med så är det tröttsamt att alltid vara den som tar initiativ och överraskar. Jag vill bli överraskad. Jag vill bli uppvaktad. Jag vill bli sedd och känna mig uppskattad. Till slut tröttnar man på att bara ge och inte få något tillbaka.

    Killar blir ofta väldigt slappa med detta efter en tid i förhållandet. Vilket kanske inte är så konstigt när förälskelsen dalar, men jag skulle säga att det då är konstigt att klaga på att man har för lite sex. Sex för mig med andra är väldigt mycket känslostyrt. Kåt och lust kan jag ha när jag är ensam, och då onanera. Men lust till min partner fungerar i alla fall för mig lite annorlunda. Jag vill känna att jag är viktig för min partner och han vill ha sex med mig för att han älskar mig, för att de är så nära man kan komma. Inte bara för att "tömma". 

    Mer romantik helt enkelt! 

    Men även att göra saker tillsammans ibland. Spela spel, vik tvätt, lyssna på en podcast, bada, baka eller liknande. Lätt att fastna framför tv och film, och såklart även det är mysigt men det kan bli lite långtråkigt i längden. Ta med henne på cykeln och ta ett nattdopp! Var lite spontan och hitta på lite äventyr bara ni ibland.

    Fokusera även mycket på hennes njutning när ni väl har sex. Många killar tror att sex bara är snopp i snippa, vilket i 9/10 inte är skönt för kvinnor som även behöver klitoris-stimuli. Lär dig om vad hon gillar, prova olika, fokusera på klitoris, slicka henne osv. Hennes klitoris är som ditt ollon, men hennes sitter utanpå. Så smek! Men även hals, bröst, rumpa osv. Behandla henne som en gudinna så är det vad du kommer få tillbaka. 

    Vet inte hur ni har det såklart men några tips :) 


    Jättebra inlägg!

    Du kommer med många bra exempel på att den mentala närheten ofta är grunden. I början är man ofta mer lyhörd och intresserad av den andre, visar mer omtanke och kärlek , delar både jobbiga och roliga saker... Det är viktigt.

    Vissa menar på att sex är det som skiljer från en vänskapsrelation, men det anser inte jag, utan att det är en annan typ av kärlek, mer nära, som du så bra beskriver.

    Jag upplevde att det första som brast mellan mitt ex och mig var den mentala närheten. Sedan minskade den ickesexuella närheten och därefter blev sexet tristare och tristare. För de som har lägre sexdrift kan sexet säkert ta stryk tidigare.

    Vissa ser inte andra brister än själva sexet, men sex påverkas av så mycket.

    PS.. Personligen är jag inte så förtjust i blommor. Tycker det känns lite opersonligt.. Ds
    Anyone can hate. It costs to love.
  • Mimosa86

    Fråga,

    1) Hur länge har hon känner så här? När blev det ett riktigt problem.

    2) ser hon att det som ett problem eller är det enbart du som känner så?

    3) hur mår hon i övrigt, är hon glad, sprallig och engagerad generellt i livet?

    När man är ett par så äger man varandras sexualitet och då är det viktigt att hitta lösningar, kompromisser och att båda vill ha en förändring. Och det ör inte enkelt att hålla lågan vid liv när man varit ihop länge. Därför måste båda jobba aktivt för förhållandet.

    Jag tänker att hon har varit mycket sexuell tidigare så är det ju något som inte är rätt i förhållandet. Något som saknas som gör att hon inte vill vara intim med dig. Det kan vara en svacka men om det inte är det måste ni komma fram till vad det är som brister. Visst kan det vara klimakteriet men det är ju inte så vanligt att den startar redan nu. Kan det vara oro hos henne, livskris, Depp eller tristess? Det behöver absolut inte vara kopplat till dig! Men det kan vara något i hennesliv som inte känns på topp och då hår det ut över lusten.

    Är hon trött? Det är svårt att vilja sexa när energin är på noll. Och jag förutsätter att du utryckte dig enbart klumpigt i din tex där du skriver att du hjälper henne med barn, hem och mat. För det är inget du ska hjälpa till med. Du ska göra din del. Punkt. Tycker många killar använder uttrycket *hjälpa till* men jag har aldrig hört någon tjej som säger att de brukar hjälpa till henna med barnen, mat och stöd För att avlasta mannen.

  • Anonym (Kvinna med varierande lust)
    Anonym (hej) skrev 2018-09-09 15:54:48 följande:

    Prova som fler innan mig var inne på - gör saker för henne utan att förvänta dig sex i gengäld. Uppvakta henne. Berätta hur vacker du tycker att hon är. Köp blommor. Hennes favoriter, inte just rosor bara för att. (Och sluta för bövelen inte med detta om sexlivet kommer igång igen! Genomskinligt och lusten kommer sjunka som en sten.) Bjud henne på middag. Se henne i ögonen. Ta med henne ut en kväll, ta med en filt och ligg och kolla på stjärnorna. Kanske låter klyschigt men det är något som jag saknar i mitt förhållande till och från som jag känner påverkar min lust. Inte så sugen att ligga med en partner som snarare känns som en bästa vän eller ett syskon. Försök att verkligen ge henne uppmärksamhet, få henne att känna sig älskad och åtrådd. Liksom verkligen SE henne. Inte kolla på henne, utan läs av om hon behöver hjälp med något, prata om något, fråga hur hon mår på riktigt osv. Jag kan känna i mitt förhållande att jag står för väldigt mycket mer "emotionellt arbete". Från att ta hand om den andra personen i vardagen, fråga hur dagen har varit, hur partnern mår, verkligen lyssna osv. Till att det är på mitt intiativ som vi går på bio, går ut och käkar osv. Jag kommer alltid med förslag och även om min partner tycker att det är en bra ide och gärna vill följa med så är det tröttsamt att alltid vara den som tar initiativ och överraskar. Jag vill bli överraskad. Jag vill bli uppvaktad. Jag vill bli sedd och känna mig uppskattad. Till slut tröttnar man på att bara ge och inte få något tillbaka.

    Killar blir ofta väldigt slappa med detta efter en tid i förhållandet. Vilket kanske inte är så konstigt när förälskelsen dalar, men jag skulle säga att det då är konstigt att klaga på att man har för lite sex. Sex för mig med andra är väldigt mycket känslostyrt. Kåt och lust kan jag ha när jag är ensam, och då onanera. Men lust till min partner fungerar i alla fall för mig lite annorlunda. Jag vill känna att jag är viktig för min partner och han vill ha sex med mig för att han älskar mig, för att de är så nära man kan komma. Inte bara för att "tömma". 

    Mer romantik helt enkelt! 

    Men även att göra saker tillsammans ibland. Spela spel, vik tvätt, lyssna på en podcast, bada, baka eller liknande. Lätt att fastna framför tv och film, och såklart även det är mysigt men det kan bli lite långtråkigt i längden. Ta med henne på cykeln och ta ett nattdopp! Var lite spontan och hitta på lite äventyr bara ni ibland.

    Fokusera även mycket på hennes njutning när ni väl har sex. Många killar tror att sex bara är snopp i snippa, vilket i 9/10 inte är skönt för kvinnor som även behöver klitoris-stimuli. Lär dig om vad hon gillar, prova olika, fokusera på klitoris, slicka henne osv. Hennes klitoris är som ditt ollon, men hennes sitter utanpå. Så smek! Men även hals, bröst, rumpa osv. Behandla henne som en gudinna så är det vad du kommer få tillbaka. 

    Vet inte hur ni har det såklart men några tips :) 


    Jättebra inlägg! Det kunde ha varit jag som skrev det Jag är inte superromantisk, jag blir ganska generad, men jag vill bli sedd, få frågan hur min dag har varit. Jag frågar min man det varje dag. Han har frågat mig färre än fem gånger! På SJU år! 


    Jag har först nu börjat fundera på vad det är jag saknar i vårt förhållande och jag börjar så smått klura ut det. Det är den själsliga gemenskapen. Att det är VI. Han tar gärna med mig på saker, men han fattar inte att jag inte alltid vill se på när han utövar sin hobby. Han vill jättegärna att jag börjar jag med, men jag saknar HELT det intresset. 


    När vi väl sätter oss och pratar (vilket oftast är i bilen) så är det jättebra! Varje gång vi vart på långresa, till hans familj tex, ja då är jag alltid mer kåt. Vi har relativt vuxna barn hemma, en är alltid hemma om jag är det då denne har en diagnos och behöver någon med sig ute. Vi väntar på att få en kontaktperson men det är svårt. Så det blir i bilen vi kan prata helt ostört. 


     

  • Anonym (hej)
    Anonym (Kvinna med varierande lust) skrev 2018-09-09 18:20:19 följande:

    Jättebra inlägg! Det kunde ha varit jag som skrev det Jag är inte superromantisk, jag blir ganska generad, men jag vill bli sedd, få frågan hur min dag har varit. Jag frågar min man det varje dag. Han har frågat mig färre än fem gånger! På SJU år! 


    Jag har först nu börjat fundera på vad det är jag saknar i vårt förhållande och jag börjar så smått klura ut det. Det är den själsliga gemenskapen. Att det är VI. Han tar gärna med mig på saker, men han fattar inte att jag inte alltid vill se på när han utövar sin hobby. Han vill jättegärna att jag börjar jag med, men jag saknar HELT det intresset. 


    När vi väl sätter oss och pratar (vilket oftast är i bilen) så är det jättebra! Varje gång vi vart på långresa, till hans familj tex, ja då är jag alltid mer kåt. Vi har relativt vuxna barn hemma, en är alltid hemma om jag är det då denne har en diagnos och behöver någon med sig ute. Vi väntar på att få en kontaktperson men det är svårt. Så det blir i bilen vi kan prata helt ostört. 


     


    Om det där med att han knappt aldrig frågar hur din dag varit (knäppt!)- känner igen mig så starkt i att det alltid är jag som frågar först. Blev inspirerad, så ska nog prova ett experiment tror jag. Ska sluta fråga honom och se vad som händer :) Kanske något för dig att prova också? Ska bli intressant. Jag och min partner bor inte ihop än men det är alltid jag när vi ses som frågar hur han mår, hur dagen varit, hur han haft det osv. Ställer mer ingående frågor om detaljer om tex. jobbet osv. Ska se om jag kan bryta mönstret och se vad som händer. 
  • New  Dawn
    Anonym (hej) skrev 2018-09-09 21:11:45 följande:

    Om det där med att han knappt aldrig frågar hur din dag varit (knäppt!)- känner igen mig så starkt i att det alltid är jag som frågar först. Blev inspirerad, så ska nog prova ett experiment tror jag. Ska sluta fråga honom och se vad som händer :) Kanske något för dig att prova också? Ska bli intressant. Jag och min partner bor inte ihop än men det är alltid jag när vi ses som frågar hur han mår, hur dagen varit, hur han haft det osv. Ställer mer ingående frågor om detaljer om tex. jobbet osv. Ska se om jag kan bryta mönstret och se vad som händer. 


    Så intressant ni beskriver det (du och signaturen "kvinna med varierad lust" ) Jag känner också igen det. Jag minns att jag var tvungen att påminna om saker som var viktigt för mig i min förra realtion typ "ja, nu var det ju min första dag på jobbet". "i dag mår jag bättre om du undrar, så jag åker till jobbet i morgon". "jo, jag var ju och träffade min mamma efter hjärtinfarkten". Liksom att man måste starta igång frågorna. Hjälpa honom på traven att visa intresse. Det kommer naturligt i min nya relation och sådant betyder mycket. Tyvärr tror jag en hel del personer inte ser detta. Jag tror inte mitt ex såg detta. Han var inte medveten om att jag startade igång honom. Ändå blev inte frågorna så engagerade. Visst kan man glömma även viktiga saker, men när man verkligen älskar varandra VILL man veta hur den andre har det och då glömmer man sällan det. Saknas detta är det inte konstigt om sexlivet brister.

    Jag har en ganska självgående drift. Om jag inte fått orgasm behöver jag ha sex, få orgasm, men är inte relationen bra i grunden hjälper det inte att ha sex.
    Anyone can hate. It costs to love.
Svar på tråden Min sabos sexlust har dött totalt