• Anonym (Ts)

    Abortmoståndare, hycklare?

    Har aldrig förstått mig på er abortmotståndare. Eller ni som tycker att man borde sänka gränsen.

    Varför bryr ni er så mycket om någon annans embryo/foster? Bryr ni er om barnen om dom nu föds fram och inte blir aborterade? Nä, skulle inte tro det. Det är inte ni som måste bära på barnet i 9 månader, föda fram det, uppfostra det och ta hand om det. Såå.. vad har ni med det att göra egentligen? Om det aborteras eller ej?

    Är ärligt nyfiken.

    Jag själv har ett barn och ett till på väg, önskade och älskade. Hade jag viljat abortera dom hade ju säkert någon haft åsikter om det (tex ni som är abortmoståndare) men det är ju inte ni som dag ut och dag in tar hand om dom? Betalar allt för dom? Uppfostrar dom? Ni som läser detta och är abortmotståndare skiter ju fullständigt i mina barn, men hade jag viljat göra abort hade ni plötsligt brytt er? Varför?

  • Svar på tråden Abortmoståndare, hycklare?
  • Anonym (rädda)
    Tow2Mater skrev 2018-09-17 17:07:20 följande:

    Fri alkohol på ålderdomshemmet ? knappast, jag pratar inte om "ett glas vin till maten".

    Ta droger fritt (som herion etc) får man ju inte heller.


    Jo, det är fritt att bruka alkohol på ålderdomshem. Och själva bruket/missbruket sv heroin är inte olagligt.
  • Anonym (Förstår inte hur du tänker)
    Anonym (rädda) skrev 2018-09-17 14:10:42 följande:

    Är det DU som bestämmer vilka särskilda skäl som ska godkännas?


    Såklart inte. Det bestämmer socialstyrelsen.
  • Anonym (Förstår inte hur du tänker)
    oanonym skrev 2018-09-17 14:21:46 följande:

    Så staten ska kunna tvinga föräldrar/släktingar att donera organ, t.ex?

    Eller har inte barn samma rätt till liv när de fötts ?


    Organdonation borde vara lagstadgat vid hjärndödhet. I övrigt tycker jag att det är upptill individen men detta är en helt annan diskussion.
  • Anonym (aa)
    Anonym (ali baba) skrev 2018-09-17 11:58:16 följande:
    Fattar ingenting av ditt inlägg. Ska man tvinga kvinnor att slutföra sina graviditeter för att det vore lönsamt för samhället. Sjukt.
    Halmdocka lite? Inlägget handlade - om du tar dig tiden att läsa det -  om att ha lite perspektiv bland dessa svartvita påståenden om att minsta lilla restriktivitet i dagens aborter skulle medföra bortadopteranden på löpande band.
  • Anonym (aa)
    Anonym (Förstår inte hur du tänker) skrev 2018-09-17 19:11:33 följande:
    Såklart inte. Det bestämmer socialstyrelsen.
    Om mamman är tillräckligt angelägen att få abort så går det under psykologisk/sociala skäl och godtas vanligen. Det behövs inte kroppsliga anledningar som det ibland framställs.
  • Anonym (aa)
    sextiotalist skrev 2018-09-17 12:32:50 följande:


    Det var just denna grupp som kunde ta sig förbi regelverket och fixa en abort innan 1974.


    Det har du säkert rätt i. Men de flesta fixade trots allt inte abort i Polen utan gifte sig med studiekamraten som var pappa eller blev ensamstående mamma.
  • oanonym
    Anonym (Förstår inte hur du tänker) skrev 2018-09-17 19:14:09 följande:

    Organdonation borde vara lagstadgat vid hjärndödhet. I övrigt tycker jag att det är upptill individen men detta är en helt annan diskussion.


    Frågan är varför du tycker det är upp till individen?

    Har det med rätten till sin egna kropp att göra?
  • Hönanagda12

    Abortmotståndare är den värsta skiten som går i ett par skor.. Såna jäkla hycklare och dessutom har dom sällan några bra svar på frågor man ställer.

    Enligt dom är det fullt rimligt att tvinga någon va gravid i 9 månader, tvingas föda ett oönskat barn och sen ska dom tas hand av utav någon som inte vill ha barnet. Alternativt att dom adopteras bort för det finns så många ofrivilligt barnlösa som vill ha dom. Det är bara det att den marknaden kommer bli mättad hyfsat direkt. Vad händer när marknaden är mättad? Vem ska ta hand om barnen då?

    Barn SKA va önskade & älskade.

  • Anonym (aa)
    Anonym (rädda) skrev 2018-09-17 14:09:25 följande:
    När ett samhälle inte har fri abort så görs aborterna på ett osäkert och riskfyllt sätt istället. Eller så får barnen födas och det blir som det blir.

    Det är alltid kvinnan som ska ta konsekvensen av att barn blir till vid vaginalt sex. Hur ställer du dig till mannens ansvar att vårda och fostra de barn han bidrar till? Mer än ekonomiskt då, eftersom det är en så liten del i arbetet med att föda och fostra ett barn. 

    Tror du verkligen att abort är dyrare för samhället än oönskade barn? 
    Att stävja illegala aborter är ett mycket bra skäl att ha lagliga alternativ.

    Jag må personligen tycka att mannen har ett ansvar för omvårdnaden men tyvärr går varken pappa eller mamma att tvinga till detta. 

    Om ett barn är oönskat eller ej påverkar knappast hur dyrt för samhället det blir under en livstid eller vad det kommer att tillföra, det handlar om andra faktorer. (Såvida du inte utgår ifrån att flertalet oplanerade/oönskade barn tillhör socialgrupp tre med dito överrisk för ohälsa och bristande arbetsmarknadsförankring, eller att det får arbetshämmande psykiatrisk problematik från uppväxten av att vara "oönskat".)

    Samhällskostnader för aborter är givetvis inte dyra sett till kostnaderna för uppväxande barn. Men de är dyra sett till färre aborter. Argument om "otur" och ofullständiga p-medel håller inte helt med tanke  på antalet. Kanske egenavgift vid  aborten vore ett alternativ för att täcka åtminstone en del av utgifterna, åtminstone för myndiga med egen nkomst?
  • Anonym (aa)
    Hönanagda12 skrev 2018-09-17 20:16:44 följande:

    Barn SKA va önskade & älskade.


    Fast att ett barn är oplanerat/från början oönskat innebär inte i sig att det inte blir älskat.

    Nu bjuder jag säkert på argument om egenintresse och anekdotisk bevisföring, men jag föddes själv innan den fria aborten så abort diskuterades inte ens, var inte på något sätt planerad och har aldrig upplevt mig det minsta oälskad från något håll i släkten.
Svar på tråden Abortmoståndare, hycklare?