Inlägg från: Mjbo |Visa alla inlägg
  • Mjbo

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Inalina skrev 2018-09-28 15:34:02 följande:

    jag känner ett konstant konstigt illamående nu på eftermiddagen sedan ett par dagar - kanske är det så det känns som gravid ... ingen aning - tror fortfarande att jag kanske inbillar mig - kanske får man tydligare tecken sen när man VET att det är något som växer där inne 

    friluftslivet kommer nog ligga er varmt om hjärtat ALLA TRE så småningom då bra att du fokuserar på sånt som ger dig energi - vi ska ut o vandra i alperna i helgen - där finns all anledning att njuta för stunden och känna sig lycklig!

    ha en skön helg alla här inne!! 


    Gud så härligt det lät!

    Ha en toppen helg nu, så hörs vi efter ditt ul på måndag :D
  • Mjbo
    Ellencassandra skrev 2018-09-29 09:40:18 följande:

    Blir så nojig när jag inte känner nåt speciellt.. har ju haft mer symptom denna gång än den förra då jag fick MA.. igår började morgonillamåendet men idag känns brösten knappt ömma alls eller nånting.. kan ju inte påverka nåt men att behöva gå å oroa sig till den 15e oktober :( så lång tid.. vet ni hur vanligt det är att drabbas av två ofostriga graviditeter på raken? Usch vill inte va med om det igen :(


    Förstår din oro. Känner likadant i omgångar. Men försök tänka positivt. Du kan inte påverka det ändå. Du är gravid tills motsatsen är bevisad <3 Kämpa på!
  • Mjbo

    INALINA!

    Stoooort lycka till imorgon! Förstår om du är nervös och förväntansfull... Kommer tänka på dig!! :)

  • Mjbo
    Ellencassandra skrev 2018-10-01 07:58:42 följande:
    Tack :) ja man blir ju lite knäpp när man ska analysera allting. Tiden går sjukt långsamt. Men idag gick jag in i vecka 6 iallafall. :)

    Tack detsamma!
    Spännande.. Jag gick in i vecka 7 igår.. så 6+1 idag. Tycker tiden går sååååå sakta :P Känner du lika?

    Har inga symptom alls förutom mina bröst. dom är stenhårda och gör sååå ont. och har blivit minst en storlek större.. small till under helgen tror ja, har haft lite små ont till och från fram till i slutet på förra vecka, då gjorde det jätte ont och har gjort de sen dess, och nu är dom stora och stenhårda :P Har annars väldigt små bröst, så det känns konstigt haha..
    Min mage dock känner ja fortfarande ingenting i.. Ingen molvärk eller nånting.. De har försvunnit helt och hållet sen säkert en och en halv vecka tillbaka.. 

    Har du några symptom som tillkommit eller avtagit? :)
  • Mjbo
    Ellencassandra skrev 2018-10-01 09:35:06 följande:
    Härligt :) ja tiden sniglar sig fram!! Det har varit så mycket väntan hela tiden. Vänta på å göra ivf, ruva, å sen vänta på å se om det ska gå vägen.

    Aj aj! Jobbigt å ha så ont i brösten! Haha förstår att det känns annorlunda när man annars har lite mindre. Kanske får köpa lite större bh-ar snart då ;) jag har rätt stora sen innan så hoppas dom inte blir större xD

    Dom ömma brösten kom tillbaka samma kväll å ha hållit i sig. Får illamående attacker varje morgon men det håller bara i sig 5 min typ sen går det över :/ knäppt. Å molvärk i ljumskar som strålar ner lite mot benet.

    Då har du inte långt kvar till ul! Jag har ju fått tid sent på eftermiddagen den 15e.. hade egentligen varit skönt å få på morgonen så man slipper gå runt hela Dan å oroa sig :P

    haha ja då förstår jag att du inte vill ha större om du redan har stora :P, då blir de drygt.. jag hade hoppats att ja skulle slippa köpa nya bhar redan, eftersom jag antar och tror att de kommer behövas senare när dom "exploderat" riktigt, så ja slipper gärna köpa nya redan, de får va lite trångt tills dess ;)

    Härligt att du har symptom kvar som kommer och går iallafall, jag tycker de är skönt att man känner nånting, att det händer nånting i kroppen.. Va så läskigt förra veckan ett par dagar när jag inte kände nånting ALLS.. kändes som att man va inte alls gravid. då blir man rädd :P Jag iallafall.. 


    Ja idag är det "bara" en vecka kvar till UL.. jag hoppas denna vecka går fort :) förstår om de känns som en evighet tills de är dags för dig.. de kände jag med när de va 2 veckor kvar.. kändes som ja aaaaldrig skulle komma dit. men snart är de vår tur :) 

  • Mjbo
    Inalina skrev 2018-10-01 10:15:15 följande:

    Tack snälla!! Det gick ju bra- en hade klarat sig och verkade i rätt storlek och så häftigt att höra hjärtljuden!!!

    känner mig så lättad nu, har haft en riktig spänningshuvudvärk sen igår kväll som jag tycker börjar lätta nu;)

    Allt gick bra med mina gäster i helgen och jag behövde aldrig berätta nåt då jag kunde smussla med min alkoholfria öl :) skönt!

    Hur var er helg??


    Gud va otroligt skönt!!! Såg din andra uppdatering, kan tänka mig att det verkligen känns som på riktigt nu. Så glad för din skull!! <3

    Och va skönt att du "slapp" berätta för vännerna än, om du inte riktift kände dig bekväm med det. Det kommer garanterat kännas mer bekvämt längre fram, eller kanske redan nu, när du fått se den på skärmen så fint!

    Vi har haft en toppen helg vi med. Jätte skönt. Laddat batterier å ordentligt. En vecka kvar tills vi får se vårt gryn. Brösten är större, hårdare och ondare än nånsin, men inga andra symptom alls. Känner mig helt ok. Har kommit till insikt med att jag inte kan göra nånting åt saken. Så jag får snällt vänta tills nästa måndag ;)

    Stort grattis iallafall till ditt fina resultat idag, förstår att du svävar på moln. Vilken vecka va du i idag? :)
  • Mjbo
    Inalina skrev 2018-10-01 11:30:59 följande:
    Ja jag vågade inte låta mig själv tänka tanken att det inte skulle varit nåt där..
    jag har ju en del symptom med illamående som kommer o går samt ömma bröst så det hade ju känts väldigt snopet och konstigt om det inte var någon där inne.

    här i schweiz är de ganska roliga för jag fick en tid igen om 2 veckor redan. man kanske kollar att den växer som den ska då eller nåt - sen är det väl dags för NIPT i v 10 men det hann vi aldrig prata om idag.  

    ja jätteskönt att det inte behövde bli någon 'grej' med graviditeten i helgen - de är rätt avslappnade de vännerna vi hade här - och de kändes inte heller 'misstänksamma' att jag inte beställde vin eller öl när vi var ute på luncherna eller så. hade verkligen en kanonhelg med strålande sol bergsvandring samt bad i underbara klara sjöar - så känns ju roligt att veckan fick börja bra med Hjärta

    skönt att du bara har brösten som symptom - det kan man ju liksom leva med normalt ändå Flört !! jag är i v 6+3 idag. nu är jag jättespänd på er andra som ska göra vul nästa vecka!!!Skrattande

    Oj så snart ultraljud igen! vilken lycka, då känns de ju som att man verkligen följer utvecklingen och kan va säker på att allt står rätt till. Va skönt! :) så ni skall göra NIPT? ingår de i Schweiz eller får ni betala för det med? Du ska inte göra KUB alltså?


    Va härligt att din helg blev som du tänkt dig. Låter helt underbart! :) 


     


    Konstigt ändå att du är i 6+3 idag, och jag i 6+1, och jag satt in mitt embryo 7 dagar efter dig, och båda hade 5 dagars... Är inte det konstigt?? Antingen räknar dom tokigt här åt mig på kliniken, eller oxå räknar dom annorlunda i Schweiz :D Hur som helst så hoppas jag att jag får lika otroliga resultat som dig på ul om 7 dagar :)  

  • Mjbo
    Inalina skrev 2018-10-01 14:21:23 följande:

    ja precis - då är jag ju i v 9 nästa gång om jag fattar det rätt vilket skulle kännas lite tryggare ändå =) (helt trygg blir man ju inte förrän räkan blivit en bebis och flyttat hem till oss ;)

    Alla undersökningar man gör efter v 12 ingår i Schweiz så tyvärr inte de här första ultraljuden eller NIPT. Men man kan ju såklart välja själv hur man vill göra - man kan ju alltid vänta till första ultraljudet v 12 om man har lite is i magen (kul skämt hahaa..)

    det finns olika uträknare som man gör när man fått en blastocyst tillbaka - har du kollat någon av dem? för frågar man sjukvården kör de ju bara från senaste mensen vilket måste kunna bli lite fel antar jag?

    du borde ligga några dagar efter mig då din låg i frysen när min måste ha fäst typ.. bara så att du inte bli orolig på ultraljudet för att den är liten eller så!!  men det är bra att du har vul nästa vecka -ja jag hoppas ni alla får se små hjärtan på skärmen

    här är en länk:

    www.princetonivf.com/due-date-calculator/


    Tack för länken. Ska kolla upp det. Jag räknade utifrån ägglossning vilket jag tycker man borde göra vid ivf, men kliniken så att jag va i den dagen som ja är nu, fast för några veckor sen då, du förstår :p så de är väl bara att lyssna på dem.

    Skönt att allt efter v 12 ingår iallafall. Hade blivit dyyyyrt annars:p

    Ja jag hoppas oxå vi får se lilla hjärtat ticka på fint på ul, så spänd så ja dör.. vill att veckan ska gå fooooort:)
  • Mjbo
    BaKu skrev 2018-10-01 10:22:31 följande:

    Tänkte också att jag skulle slippa, men det var bara att ge upp. Så köpte några sportbh och det var så otroligt skönt i början. Brösten är fortfarande stora, men inte lika ömma så nu har jag även köpt några vanliga. Men tvättar ofta så jag slipper köpa mängder


    Smart att tvätta ofta, kanske så man ska göra, ha 2st bara å ttta varje dag :)
  • Mjbo
    monn skrev 2018-10-01 15:25:07 följande:

    Jag hoppar gärna in här! Är gravid i v7 och gjorde ultraljud igår och fick se ett litet hjärta som slog :) har gjort FET med en blastis för denna graviditeten, har även en IVF son som är en färsk återföring av en tredagars :) de är från samma äggplock så det känns lite kul!

    Hur mår ni och vilken vecka är ni i? Jag är sjukt trött och mår riktigt illa till och från - man välkomnar ju alla symptom :)


    Hej och välkommen!! :)

    Jag är oxå i vecka 7. 6+1 Idag. Underbart att du fått se hjärtat slå, jag ska på ul på måndag, längtar sååå..

    Symptomen är inte många. Ont i brösten och dom har blivit stora.. sen va de slut :p
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF