Inlägg från: Mjbo |Visa alla inlägg
  • Mjbo

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Inalina skrev 2018-09-27 10:56:21 följande:
    Ja sen är ju frågan när man faktiskt kommer känna sig säker också, snart hoppas jag Glad! Min mamma och min syster kommer få veta först (ingen av dem vet dock att vi gjort 3 IVF) - sen min mans mamma också såklart. Men vi avvaktar nog med att berätta för andra tills vi kommit lite längre. Kan vara lite skönt om någon vet också ifall det skulle gå fel - så behöver de inte råka fråga okänsliga saker vid fel tidpunkter tänker jag. 

    Har ju redan berättat för en väninna dock - som också försöker bli gravid så jag hoppas att hon också lyckas snart - hade vart så kul!
    (mina andra vänner har ju flera barn vid det här laget - så inte lika spännande för dem hehe)!

    va gulligt att du vill ge dem nån souvenir typ - sånt där är ju jättehärligt! det ska jag nog göra med min pappa också - bra idé!!Skrattande det är första barnbarnet för våra föräldrar också så det blir ju lite speciellt. Åh vad jag hoppas att detta ska gå vägen nu!!!få gosa med en bebis i maj nästa år!!Baby

    Åh va roligt med första barnbarnet åt era med.. Så himla kul. Hoppas vi får berätta för dom inom kort :)


    ååh, mysa med en bebis i Maj.. läskigt att ens tänka tanken.. jag hoppas såå. Och sån perfekt årstid att få barn oxå! hade vart helt underbart. Lagom varmt och mysigt att sova ute i vagnen och gå promenader hela dagarna.. Längtar och hoppas såå <3

  • Mjbo
    Ellencassandra skrev 2018-09-27 13:11:29 följande:

    Hej på er! Jag är egentligen skit rädd att ens skriva i en sån här tråd. Känns overkligt och som att jag ska få missfall bara för att jag skriver här. Dumt. Men känner ändå att jag vill skriva lite med andra som är i samma sits! Känns inte rätt å skriva om grav symptom osv i den andra gruppen där de fortfarande kämpar på!

    Känner iaf igen de flesta av er :) plussade ju i förrigår. Är i vecka 5 och ska på första ul den 15e oktober.. såå långt kvar. Hopps det e ok att jag hoppar in här :)


    Åh va roligt!! Stort grattis! Ja dig känner man igen sen dom tidigare trådarna.. 


    Visst är steget larvigt läskigt in i denna grupp.. Har smått börja vant mig dock, men känns ändå läskigt emellanåt att man trycker på "gravid" i forumet där.... 

    Hur känns det? är du lycklig och kan ta in denna eller är du fortfarande i stadiet att du inte tror på att du är gravid? Stort grattis iallafall, hoppas vi kommer följas åt i 9 månader till <3


    Jag är i vecka 6, går in i vecka 7 på söndag.. ul 8/10, kommer då vara i 7+1, alltså precis gått in i vecka 8 då.. Så jag hoppas att man kommer kunna se nått :) 

  • Mjbo
    Ellencassandra skrev 2018-09-27 13:58:24 följande:

    Tack :) och grattis till dig! :)

    Jag är ju lycklig innerst inne men känber mig rätt tom just nu. Tror jag skyddar mig själv.. blev gravid i våras å trodde allt var bra men så fanns det inget foster vid ul :( blev så knäckt så är väl lite försiktig efter det.

    Däremot känns det lite annorlunda den här graviditeten. Lite mer symptom så hoppas det ska gå vägen!

    Ja det hoppas jag innerligt att vi får prata om våra magar å känna fosterrörelser osv! Tänk vad fantastiskt!! :)

    Hoppas ditt ul går bra!! :) hur mår du?


    Jag är försiktigt glad jag med. Har inte vågat mig på att va glad på riktigt än, och lever fortfarande i "OM" när man pratar med mannen om de.. Men innerst inne såklart så är man glad, men precis som du säger så skyddar man nog sig själv.

    Jag fick ju ma i v 9 sist, så har precis som du dåliga erfarenheter vid tidiga ul:et.. så man längtar så himla mycket dit, men ändå känns de läskigt. Min puls kommer va i 200 när man ligger där och dom ska börja undersöka:p

    Vilken vecka va du i mer exakt sa du? :)
  • Mjbo
    Saner skrev 2018-09-27 15:10:11 följande:

    Ja går in i vecka 10....9+0 idag. Så sjuk upplevelse få se på skärmen. Synd ja kissade innan annars hade det säkert vart mer tydligt. Så försök inte kissa innan haha. Men inte så lätt när man är så nervös. Förstår du längtar. Kommer gå så bra. Hoppas du kan se den lilla bönan bra.


    Åh tack för pepp. Ska låta bli att kissa så man ser så bra som möjligt, tack för tips! :)
  • Mjbo
    Saner skrev 2018-09-27 17:14:06 följande:

    Ja om du kan de så är de nog lite bättre. Lät så på min doktor i alla fall. Vi fick med en bild. Den sitter på kylen hihi


    Åh! :) längtar <3
  • Mjbo
    Ellencassandra skrev 2018-09-27 16:06:35 följande:

    Ja precis, det är verkligen inte lätt :( man vill bara att tiden ska gå snabbt så man kan slappna av.

    Åh beklagar :( det är så hemskt när man får det.. när man tror att man e gravid å har symptom å så ba nä.. tyvärr det är inget där.. usch :(

    samma här kommer va livrädd haha kommer nog inte ens våga titta på skärmen. :P

    Jag är 4+3. Låter så fjuttigt nu får tiden gå snabbt! :)


    Verkligen hemskt. Va nere i botten förra veckan och va säker på ett må även denna gång, men ja kom ur svackan i helgen här som va, så de känns lite bättre denna vecka. hoppas du oxå känner att du kan tillåta dig vara gravid ett tag, tills motsatsen är bevisad ;)

    Jag är i 5+4 Idag.. låter lika fjuttigt det tycker ja, haha. Tänk när man är på tvåsiffrigt;)

    Hur många år har ni försökt?
  • Mjbo
    Ellencassandra skrev 2018-09-27 19:21:17 följande:

    Vad skönt att du tog dig ur svackan. Vi kan ju egentligen inte påverka nånting ändå <3 ja jag tar en dag i taget. Man får hänga med i humörsvängningarna :P

    Haha jag förstår! Ja tänk.. hoppas att man får uppleva det :) det är så många grejer man fantiserar om.. första sparken i magen, RUL, köpa barnvagn.. få sin bebis är såklart det bästa men så många steg å uppleva innan dess också :)

    Över 4 år nu.. fattar inte hur man har orkat. Men det är ju värt det i slutändan hoppas jag :) hur länge har ni försökt?


    Håller med. Så många delar att uppleva innan själva bebis kommer. Helt otroligt om man får uppleva allt detta nu :)

    Vi började med ivf början av 2016, innan det försökte vi ett år själva, sen utredning och operation, så de är nog närmare 4år för oss oxå snart... sjukt när man tänker så. Va mycket man gått igenom. Jag hoppas det är vår tur nu <3
  • Mjbo
    Inalina skrev 2018-09-28 08:13:02 följande:
    hur står det till idag? tänk att det är fredag igen - och OJ vad vi alla nojade i tråden förra fredagen!! Flört tänk att vi kommit en vecka närmare målet i alla fall - jag går in i v 7 idag (vilket känns som en lögn när det heter 6+0..men men) känns som att jag försöker hänga upp mig på siffror hela tiden hehe kanske ska försöka att 'bara vara gravid' istället Tungan ute! mina bröst ömmar om man klämmer till dem ordentligt i alla fall - och jag tycker magen kurrar väldigt mkt hela tiden - något du/ni andra märkt?

    Idag är en bättre fredag. Känner mig dock inte alls gravid. Gör du?
    Ja menar rent kroppsligt, om man räknar bort eventuella symptom... Känner mig inte gravid. Det skrämmer mig lite.. 
    Men, jag försöker tänka att jag kan inte göra något åt det. Har fortfarande ingen molvärk.. ingen annan känning ALLS.. brösten ömmar pytte pytte lite, om jag klämmer på dem, inte annars.. 


    Skönt att du har lite symptom iallafall :) Ja försöker oxå "bara vara gravid", även om jag innerst inne har en känsla av att det skitit sig redan.. tyvärr. Men, ja kan inte göra nått åt det fören vid ul ändå, så bara att acceptera läget och vänta :) I helgen ska vi iväg och tänka på annat åker ifdag direkt efter jobbet. Plocka bär, spela spel, ut på promenader, och äta gott. ska bli mysigt :)


    Är det idag ni får besök? :) 

  • Mjbo
    jaktenpaflow skrev 2018-09-27 21:48:57 följande:

    Vi har valt att göra NIPT då vi är bortresta veckorna för KUB. Imorgon är det dags, ultraljud och blodprov, är i v 10+4. Försöker att tänka positivt men man är ju så orolig, tänker att det kanske inte ens finns ngt, även fast vi gjorde VUL 8+2... Eller tänk om den stannat i utvecklingen... Vad mycket energi alla dessa tankar tar haha!


    Va spännande, hoppas allt går som ni vill, uppdatera oss <3

    När får man svar på detta? :)
  • Mjbo
    Inalina skrev 2018-09-28 09:25:34 följande:
    nää jag tror man känner sig gravid när man börjar få en liten mage - innan dess tror jag det är svårt då man inte ser något fysiskt faktiskt. Och kanske bra om vi inte fått någon mage redan i v 6-7 !Drömmer Flört
    (eller om man typ är konstant illamående - men då känner man sig väl bara väldigt sjuk och inte gravid...). 

    Ingen av oss har ju åtminstone fått någon klar oro till mf ännu! - inte några stora blödningar eller hemska kramper  - så allt borde ju vara bra då tänker jag? Kyss 

    ska försöka hålla mig neutral den här helgen - som sagt - finns INGET jag kan göra om det är något som inte stämmer - (vilket är det läskiga här också - vart är garantierna liksom??). ja gästerna kommer ikväll och det ska bli jättekul! att äntligen kunna tänka och fokusera på något annat känns bra! 
    Er helg låter fantastisk och bebisen mår nog toppen av lite friluftsliv Flört

     


    haha ja, hur skulle de bli om man fick mage redan i v 6 - 7.. Hade varit en låååång graviditet. och tung ;)


    Du känner dig inte heller gravid alltså? inombords? 
    Nej, ingen av oss har fått tecken på mf, det känns lugnande.. Hoppas innerligt att den här tråden är en jackpot, att alla får sina små bebisar vid beräknad tid :) 

    Va roligt med gästerna ikväll. hoppas ni får en toppen helg tillsammans. Förstår att de ska bli skönt med besök och att tänka på annat.. det behöver man ibland.. :) 
    Ja friluftsliv ligger oss varmt om hjärtat båda två, vi är ute mycket i skogen och naturen.. Det ger oss energi :) 

Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF