Inlägg från: Mjbo |Visa alla inlägg
  • Mjbo

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Seb81 skrev 2018-09-24 08:48:33 följande:
    Haha ja i går var hemsk! Jag är dock inte lila svullen idag tack & lov! Ja det malde på regält igår... var riktigt orolig! Men idag är det mycket bättre! Så det var nog tarmarna som hade kalas! :) Hur mår du? Kram

    okej, skönt att de lagt sig lite. Jo jag mår bra idag! brösten har börjat ömma lite, och psyket har jag tagit tillbaka kontrollen över, läs mitt senast inlägg till Inalina här ovanför :) 


    Hur mår du själv? Förutom svullnad och röriga tarmar? :) 

  • Mjbo
    Inalina skrev 2018-09-24 09:10:05 följande:
    Ja men du har så rätt!Hjärta härlig inställning!
    så bra att du kan skärpa till dig och faktiskt 'våga' vara gravid nu - jag ska också försöka lämna mina tvivel och ta det som det kommer istället - finns ju ändå inget jag kan påverka i den här karusellen just nu! Roligare att vara gravid än inte gravid så vi väljer det förstnämnda tycker jagKyss 

    jag mår bra - inga större krämpor vilket ju är rätt skönt ;)
    Kram! 

    Ja! Jag hoppas det håller i sig! Man är ju inte så balanserad lixom, men känns så bra att ha den inställningen så jag hoppas verkligen den håller sig kvar ;) 


    Skönt att du mår bra, Inga mer "konstiga" flytningar?


     


    Idag är första dagen utan lutinus för mig! Känns lite läskigt måste ja säga. Både skönt att slippa de kladdiga, men samtligt läskigt att sluta med något som hjälper den lille där inne.. men men, idag är det exakt 2 veckor till UL. och du har bara en vecka.. så avis :D Tycker du tiden går fort eller lika långsamt nu? :)

  • Mjbo
    Inalina skrev 2018-09-24 10:12:39 följande:
    hehe nä balanserad är jag verkligen inte - började storgråta igår när mannen skällde på mig för att jag skällde på honom... hehe han är snäll i alla fall och vill ju inte att jag ska vara ledsen så han bad om ursäkt Tungan ute (för ingenting typ då hihi)

    nä flytningarna verkar hålla sig i schack nu - tar ju fortfarande väldigt mkt progesteron så rikliga flytningar fortfarande men nu har det vart beige/vitt i morse så tror det som var i helgen försvunnit i alla fall! jag ska fortsätta med progesteron till v 12 - tiden går fruktansvärt långsamt.... känns som att man vart gravid i typ 3 mån redan sen kollar man på appen som säger v 5+3 -  snopet! 

    haha ja usch, ja känner igen dedär, ja har vart lite upp och ner i humöret jag med under helgen ;) men, de får dom ta :P 


    Oj, du ska ta lutinus till vecka 12?? Varför så länge? 

  • Mjbo
    Inalina skrev 2018-09-24 11:55:03 följande:

    jag vet faktiskt inte - det är en stor skillnad där mellan svenska och utländska kliniker. de svenska tycker att kroppen tar hand om progesteronförsörjningen när man blivit gravid och de utländska (iaf min) tycker det är säkrast att fortsätta t.o.m. v 12.

    är nog inget rätt eller fel 


    Aha okej, ja de är väl annorlunda förståss. Konstigt, måste googla ;)
  • Mjbo
    Seb81 skrev 2018-09-24 12:12:35 följande:

    Vad skönt att höra :)

    Läst det & det låter som en bra plan... dock gick jag och tog blodprov i dag hahah. Kanske var dumt av mig men nu är det gjort.

    Jag mår faktiskt skit bra, låg i sängen hela dagen i går och tyckte så jävla synd om mig själv & tänkte på mf.... men jag reste mig upp i går kväll & tänkte. Va fan, jag blöder inte och det kanske är dags att tro på detta lite mer. Jag mår toppen, ömma bröst & lite svullen... men svullen har jag ju varit nästan hela tiden men i går tog det priset alltså haha!

    Nu rycker vi upp oss & njuter! Nu hoppas vi inte på mer skit utan bara bra saker får hända nu. 2 v kvar till ultraljud vilket jag längtar så jag dööööör till!

    Kraaaaaam & tack för stödet!


    Fy, då låter de lite som mig... inge roligt, men, då kan de bara bli bättre ;)

    Spännande med hcg test, berätta gärna för mig oxå hur du låg :)

    Jag längtar oxå sjuuukt till ul. Ska bli så spännande och nervöst. Hoppas allt står rätt till där inne åt oss allihopa!
  • Mjbo
    Seb81 skrev 2018-09-24 20:38:15 följande:

    Alltså.... när kommer hungern & kisseriet? Är ni det?


    Nä, varken illamående, kissnödig eller hungrig. Men ja är glad så länge ja slipper dom alla tre :)

    Idag har jag haft/har jätte ont i brösten. Ömmar jätte mycket. Annars inga symptom alls, inte ens molvärk idag. Men de är väl lite upp och ner förståss :)
  • Mjbo
    Inalina skrev 2018-09-24 22:15:04 följande:
    Jag känner precis som dig- mina bröst har börjat ömma mer idag:)!! Behöver inte kissa oftare och magen o ryggen/svanken har hållt sig lugna. Känner att jag borde börja träna ryggen lite snart- är så ovan att inte gå på gymmet och nu kör jag bara yoga o powerwalks men tror jag får ont i ryggen av att inte träna.. ska du på första bm besöket vid dit vul? Eller har du redan vart på nåt inskrivningsbesök typ..? :)

    Nja jag har pratat med dom i telefonen bara, då frågade dom lite allmänna frågor om mat och alkohol och vanor oså.. Sen bokade vi in första besöket till v 10, 2 veckor efter ul :) 


    Har du bokat in något sådant besök? :)
    Ja har inte tränat nånting jag heller sen insättningen.. bara kortare promenader men inget mer än så. man skulle väl behöva hålla igång även under graviditeten såklart, tack för pepp, i eftermiddag ska jag ut på en mysig höstpromenad ;)

  • Mjbo
    Inalina skrev 2018-09-25 08:53:22 följande:

    Aha ok - jag har själv inte riktigt vant mig än vid vad man får/inte får äta och då jag är van att dricka något glas vin här o där får jag nästan stoppa mig själv ibland från att hälla upp ett gott glas rött ;) ska leta upp nåt gott alkoholfritt om det existerar...

    jag antar att vi tar allt på VUL nästa vecka - kanske nåt blodprov och att de ev berättar nåt (men kommer ju inte vara något man inte vet redan direkt..) jag tänkte ta en långpromenad på lunchen också - minst 30 min om dagen försöker jag göra något vettigt i alla fall! har fortfarande inte vågat ha sex heller (speciellt inte efter helgens episod) kommer avvakta till efter VUL där med!! hur känns det nu utan progesteron? måste vara underbart att slippa kladd!


    Haha ja de är svårt att komma ihåg nästan, speciellt när man knappt har nå symptom:p men man vänjer väl sig :)

    Ja, 30 minuter om dagen låter som en bra plan! Tror jag hakar på den! Har ett sittastillande jobb, så det behövs!! :)

    Det känns bra utan lutinus, skönt att slippa kladdet och de stora bindorna, men lite små läskigt att nu hänger allt på kroppen, inte en enda medicin eller tillskott eller hjälp, utan nu får kroppen sköta sig själv. Det är lite läskigt, men ändå bra såklart :)

    Angående sexet, jag har inte heller vågat mig på det. Håller nog på den till efter ul.. vet ju att de egentligen inte är någon fara, men det känns lixom bara fel. Haha :)
  • Mjbo
    Ettnamn4sep skrev 2018-09-25 10:59:04 följande:

    Hej,

    Är också gravid efter ivf. Är nu i vecka 5+3(vecka 6). Känner mig rätt så orolig då jag inte inte har några symtom annat än ömma bröst. Smärtan i brösten skiljer sig enormt från dag till dag. Men inget illamående eller annat avvikande. Vi har inte ultraljud förrän om 2 veckor så allt känns fortfarande så overkligt.

    Har ni alla andra några symtom? I vilken vecka gjorde ni ultraljud eller ska göra? Tycker nämligen det känns så sent med första ultraljudet för att se bebisens hjärtslag.

    Grattis till er alla!


    Välkommen och grattis!! :)

    Då är vi nästan lika, ja är oxå u vecka 6, 5+2 Idag:)

    Har oxå ul om 2 veckor, den 8/10. Ska bli såå kul. Håller mig dig om de där att det är overkligt. Har nästan inte trott på det över huvud taget förens i lördags natt. Vet inte om du läst tråden men ja mådde riktigt dåligt förra veckan och i helgen. Var så säker på att de kommer gå åt skogen vid ul. (Som det gjorde förra gången, blev ma i v9)..

    Men! När jag va som värst i lördags natt så kom ja till insikt att det finns ingenting jag kan göra åt saken, det finns inget som blir bättre av att jag ligger i soffan och tyckte livet va allmänt jobbigt, eller tänkte att det kommer gå åt helvete. Så vi har kommit överens om här i gruppen att vi är gravida tills motsatsen är bevisad :D

    Hoppas du mår bra, försök tänk positivt! Kram!
  • Mjbo
    Ettnamn4sep skrev 2018-09-25 13:42:16 följande:

    Åh vad kul att vi blev gravida typ exakt samtidigt! Tråkigt att du inte mått så bra. Tycker du i alla fall har en god inställning och jag kör på ert måtto ? gravid tills motsatsen bevisad?. Men ja, man har ju så blandade känslor mellan lycka och oro.

    Tack för stöd och detsamma! Vi får följas upp! Har också ul den 8e! Håller tummarna för oss båda :)


    Ja, det är verkligen jätte mycket tankar, funderingar och såklart framförallt oro. Man vill bara spola fram tiden till ul för att se så allt står rätt till. Men samma sak där, finns inget man kan göra för att snabba på tiden förutom att hålla sig sysselsatt. Så det är väl det vi får sikta på! :)

    Kul att vi har vi samtidigt oxå! :)

    Angående symptom, har inte haft molvärk på flera dagar heller, och tröttheten har släppt helt. Det ända ja känner sen någon dag tillbaka är ömma bröst.. Dom känns inte svullna eller så, men ömma när man trycker på dem. Inte annars.

    Hur känner du?
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF