Inlägg från: jaktenpaflow |Visa alla inlägg
  • jaktenpaflow

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Inalina skrev 2019-01-16 09:25:04 följande:

    Hej!! renovering låter riktigt kul! är det babyrummet?

    haha ja du vi är nog flera som undrar vad en fysioterapeut egentligen gör!! jag blev jättebesviken på min förra veckan då jag hört att de kan göra massage, dry needling, etc men min kille bara typ tyckte jag skulle gå fram o tillbaka så han skulle se hur min höft rörde sig. sen tryckte han lite på höften i 3 min, that's it. har inte ens särskilt ont där.

    detta trots att jag sagt klart o tydligt att det är ryggen jag vill ha hjälp med. Jag ska dit idag - men om han inte knådar nåt på min rygg så kommer jag byta fysioterapeut då det FINNS dem som gör massage och så också. jag kanske låter nedlåtande men att gå till en 'fysio'/sjukgymnast och få lite övningar som jag lika gärna kan göra hemma känns totalt bortkastat! Massage har jag dock svårt att fixa hemma så det är jag mer intresserad av!

    hört att bugaboo donkey ska vara en kanonvagn!!

    BFlistan låter bra!! =) speciellt då det hela tiden kommer nya medlemmar i gruppen 


    Jaa haha det var exakt så jag kände och tönkte om min! Jag frågade tom om hon masserade eller om någon annan gjorde det där och hon sa nej:/! Hur gick det på ditt andra besök? Jag fick en övning, höftlyft vilket är den enda övningen jag redan gör...:/

    Ja såå kul med renovering! Nej ett lekrum faktiskt till min dotter, gjorde om mannens hemmakontor haha! Slängde ut honom och målade om och målat lite möbler, nya gardiner ja hela rummet är nytt:) Blev såå fint! Har fått lite panik här hemma och gjort om en del, har nästan blivit en stress att allt ska vara harmoniskt och perfekt! Har du några projekt på gång? Ja jag har hört så bra om den! Ska bara försöka sälja vår andra vagn nu haha:)
  • jaktenpaflow
    BaKu skrev 2019-01-20 07:43:54 följande:

    Nu är han här. Ja, det blev en pojk, precis som vi gissat. Värkarna började vid midnatt och runt 4 på morgonen gick vattnet. Vi åkte in och det kändes som det skulle gå fort för värkarna ökade snabbt. Fick morfin för att kunna sova lite när vi kom in, men efter nån minut bara så fanns det inte en chans till sömn. Då fick vi en ett förlossningsrum. Efter att ha kämpat med lustgas så fick jag tillslut epidural. Hade inte bestämt något innan så valde det där och då. och tjejer, försök inte vara starka. Epiduralen räddade verkligen mig. Så är det för mycket, ta den hjälp ni kan få. Kunde kombinera med lustgas och slumra mig igenom att öppna mig från 4 cm till 9 cm. Det gick relativt fort. Därefter tog den sista cm lååång tid. När jag tyckte det kändes som det snart var klart var det flera timmar kvar.

    Strax efter tio igårkväll kom han tillslut ut och det var en stor gosse på 55 cm och 4200. Jag själv är väldigt liten så det var ju lite chockartat, trots att vi misstänkt ganska stor bebis.

    Hade lite problem att få ut moderkakan för navelsträngen gick sönder när han kom ut. Så fick kämpa en del med det efteråt, men till slut gick det. Skönt det för hade vi inte lyckats då hade det blivit operation.

    Nu väntar jag på frukost. Har sovit sådär inatt. Trött som bara den, men har mått ganska illa så vaknat av att jag håller på att kräkas. Nu är jag dessutom vrålhungrig och en halvtimma kvar till frukost.

    Vårt mirakel sover bredvid oss. Mannen fick sova över och om en stund skulle det vara lite rond tydligen.

    Tjejer, jag vet hur mycket blod, svett och tårar vi fått gå igenom för att få vår största dröm att gå i uppfyllelse. Det är värt varenda sekund av det. Under förlossningens värsta skede fick jag sånt glädjefnatt att vi äntligen snart (trodde jag) var i hamn. När han kom upp i famnen var alla jobbiga dagar, alla tårar och alla misslyckanden som bortblåsta. De har ju lett oss till just den här lille krabaten. (och ja, glädjefnattet gick över för det var inte superskönt, haha)

    Önskar verkligen det går bra för er alla!

    Nu har vi en utmaning i att komma på ett namn. Vi har ju haft svårt med pojknamn, men hade ändå ett vi tänkt på lite mer. Men vi är nog överens om att det inte passade på vår älskade unge.


    Men åhh vad underbart!! Blir helt rörd till tårar! Vilken underbar känsla att få ha bebis på utsidan <3 Oj vad jag börjar längta nu! Stort grattis till er, tack för att du delade med dig och njut nu av ert lilla mirakel <3!!! Många kramar (ps. håll oss uppdaterade om hur det går när du orkar :) )
  • jaktenpaflow
    170909 skrev 2019-01-20 09:00:48 följande:
    Förra graviditeten hade jag foglossning och provade med bälte och annat som bm och sjukvården tipsade om till ingen nytta.
    Denna gång provade jag att prata med min gym och tränarna där och med träning så blev jag av med smärtan.
    Så träning är ett tips!
    Åh vilket bra tips!:) Jag tränar regelbundet men svårt att veta vilka övningar som hjälper förutom höftlyft:) Har du några tips? 
  • jaktenpaflow
    Elcca skrev 2019-01-20 09:27:14 följande:
    TACK! :)

    Då ska jag inte känns mig helt psyko som testar stup i kvarten. Haha!

    Känns så läskigt att vara på andra sidan nu. Men också väldigt spännande såklart.

    Längtar efter att få ringa in mitt postiva besked på tisdag och såklart till ultraljudet.

    Jag ska försöka tänka att man inte kan påverka ett missfall utan händer det så händer det oavsett.

    Det är väl känslan av att ha kontroll över allting man får när man testar, vilket jag vet är helt fel. Men ska försöka släppa taget. Snart! :)
    Stort grattis till plusset och välkommen hit:) Jag slutade nog testa efter första ultraljudet i v 8+. Sen har det sjunkit in om graviditeten allt eftersom. Lite vid första Val, sen vid kub/NIPT sen vid första fladdret, RUL och nu med alla rörelser:) Så kommer väl hinna förstå att jag är gravid när jag ligger på förlossningen haha:) Hur mår du annars?
  • jaktenpaflow

    Uppdatering om BF listan. Jag har fortfarande INTE lyckats lägga in den i beskrivningen. Får bara felmeddelande 500 och att deras tekniker jobbar på det? Tänkte försöka kontakta supporten. Har provat från telefon och dator. SÅ irriterande! Gällande FB gruppen går jag gärna med men startar den helt inte, och vill gärna också att den är hemlig och inte bara privat. Den kanske kan heta BF 2019 så blir det väldigt allmänt? Sen att vi inte släpper in några som inte fåt "kämpa" på samma sätt som vi? Är dock gärna kvar här också och fortsätter resan med alla som inte vill joina FB:)

  • jaktenpaflow
    Fröken Rabarber skrev 2019-01-21 06:33:44 följande:

    Hejhej, funderar över det här med träning under graviditeten. Under IVF varken orkade jag eller riktigt vågade före äggplock, och har tagit det rätt lugnt nu första veckorna av graviditeten med. Men nu är jag sugen på att komma igång så jag går så stark som möjligt genom graviditet och förlossning. Hur har ni andra gjort? Vad har ni tränat? Vågar inte riktigt springa då jag inte är en van löpare, och hitintills undvikit all studsig jympa. Jag har börjat gå en Mamma mage-kurs som är för att stärka bålen och bäckenbotten, rekommenderas ofta efter förlossningen, men tänkte det inte skada att förebygga. :)


    Det var samma för mig, tränade mycket innan men sen i våras har jag inte vågat träna alls. Också kört lite appar mamma mage och mamma fitness. Men nu hat jag signat upp mig på en PT online inriktat på gravid och mamma träning. Kör en månad sen tänkte jag kopiera det programmet så långe jag orkar. Går hos sjukgymnast nu och har fått en del övningar:)
  • jaktenpaflow
    170909 skrev 2019-01-21 13:45:34 följande:

    Höftlyft kan du ju variera ganska mycket för att utmana kroppen på olika sätt. 

    Ett ben i luften.

    Fotsulorna i hop och knäna så tätt ihop du kan. Vilket blir för mig ca en halvmeter mellan knäna.

    Jag har provat med viktstång över höften, den hamnade under magen på blygdbenet så ingen fara för barnet. För mig iaf. 

    Knäböj med vikt i händerna framför kroppen. 

    Knäböj med gummiband.

    Knäböj utan vikter och gummiband och andra redskap.

    Enbents knäböj med och utan vikt. 

    Gummiband runt smalbenen typ mitt på, sen gå åt sidan. Liter enkelt men gummibandet ska vara sträckt hela tiden och du kommer känna av benen.

    Kan även ta ett gummibandshopprep och ställa dig på sen ta tag i motsatta handtag. Och gå åt sidan det blir samma som med gummibandet och benen jobbar en hel del. 

    Innan jag satsade på mer träning kring höft, lår, rumpa, hela ryggen så kunde det bli lite urinläckage vid nysningar och skrattanfall. Men inte nu och då har jag inte gjort så mycket knipövningar. Det var en oväntad trevlig effekt


    Tack för bra tips:) Har ju foglossning också så faktiskt skaffat en PT nu för att verkligen träna rätt:) hur ofta tränar du?
  • jaktenpaflow
    Elcca skrev 2019-01-21 20:08:38 följande:

    Hej!

    Kanske en lite otrevlig fråga, men är det någon mer som haft besvär med vattniga flytningar tidigt i graviditeten? Extra obehagligt när man hela tiden går runt o oroar sig för blödningar. :-/


    Oo ja hehe:) Nästan hela min förra graviditet var så! Verkligen inte trevligt! Hade mycket de första veckorna sen uppehåll, sen kom det tillbaka i v.20 och då så mycket att jag trodde att jag läckte fostervatten. Var så hemskt.. Men tydligen väldigt vanligt! Denna grav har jag bara varit med om det några gånger.:)
  • jaktenpaflow
    170909 skrev 2019-01-21 18:00:30 följande:

    Än så länge styrka en gång i veckan och vanlig yoga en gång. Mitt schema kommer ändras på något sätt om någon månad så då vet jag inte hur jag kommer kunna hitta tiden för att fortsätta som jag gör.

    Jag vill fortsätta träningen självklart, för den har hjälpt mig massor.

    Tänk på att bara göra det som känns bra i kroppen!


    Super att du håller igång! Kör du vanlig yoga eller gravidyoga?
  • jaktenpaflow
    BaKu skrev 2019-01-21 18:32:52 följande:

    Här kommer en liten uppdatering. Vi har det bra och ligger kvar på BB. Imorgon åker vi hem så länge allt ser bra ut. Har inte varit någon press om att åka hem, vilket jag är så glad för.

    Första dygnen är tuffa. Man är trött och kroppen är sliten. Så skönt att få hjälp med allt man inte har en aning om. Ska bli både skönt och läskigt att komma hem imorgon. Fattar inte att vi får ta med honom hem...


    Kan knappt förstå att du ligger där med din lilla bebis! Hur går allt? Hur tyckte du förslossningen var? Vad skönt att ni får några nätter där att komma in i det utan press att åka hem...
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF