Inlägg från: jaktenpaflow |Visa alla inlägg
  • jaktenpaflow

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Akira Öken skrev 2019-03-06 18:09:52 följande:

    Mm, tror inte han är riktigt där än. Och det är ju ingen panik. Ingen av oss har barn sedan tidigare. Han är glad och lycklig, men samtidigt har han även lyft en del oro för att han inte vet hur man tar hand om ett litet barn. Jag tänker att ingen vet det, men att man lär sig. Vi läser en bok tillsammans som handlar både om graviditet, förlossning och de första åren. Vi tänkte även gå någon av de kurser/föreläsningar som erbjuds.

    Skönt att det känns bra och att kroppen känns starkare (såvida det inte hänt något under gårdagen som jag inte hunnit läsa). Så imorgon får ni besked? Har förstått att ett kejsarsnitt även kan innebära många fördelar mot vaginal förlossning. Men trist förstås att kanske inte få möjlighet att välja.

    Jag tycker mig må rätt bra. Trött, halsbränna och har lite värk i magen till och från. Men det är väl inga konstigheter. Hela IVF-grejen ligger liksom bakom mig på sätt och vis. Här inte tänk så mycket på det utan har mer fokus på nu. Tänker på det när människor kring oss säger "ni har ju fått gå igenom så mycket". Då tänker jag på det. Hur tänker du kring hur det varit för er? Kram


    Nej det är ju väldigt naturliga tankar från din mans sida och klart man känner en viss oro. Och för vissa tar det längre tid att anpassa sig än andra. Men man tar sig ju igenom allt och hittar sin egen väg och får växa in i rollen i takt med att bebis växer... Jag tyckte förlossningskursen var bra och lärorik. Min man uppskattade den också:) Dock så har det tagit lite längre tid för honom att hitta sin papparoll. Han är van vid att jobba mycket och styra över sin egen tid. Nu blir det lite som att barnen får styra hans tid. Men dem anpassar sig:) När hade ni RUL?

    Ja precis tror bara jag behöver få ett besked, snitt eller inte så att jag kan ställa mig in på det. Inorgon ska jag träffa en läkare om ska göra vaginalt ultraljud så får vi se hur det blir. Nej det är ju så man är så uppslukad av nuet, därför är jag lite rädd att det kommer som en våg sen när bebisen kommit. Hela resan. För oss var den ganska kort eftersom det gick smidigt för oss men oj så intensiv den var. Har knappt hunnit fatta att jag inte har några äggledare och är klassad som ?infertil?. Det kanske är en sorg som kommer sen? Lite jag i ett nötskal att bara köra järnet tills stormen är över och då kommer allt upp till ytan. Men därför också det ör skönt nu att vara sjukskriven och få landa lite i allt...
  • jaktenpaflow

    Vill bara tipsa om denna video som beskriver skillnaden på sammandragningar och värkar och hur de påverkar livmodertappen (speciellt för oss som har en del och kan bli nojiga) så otroligt intressant och bra beskrivet!

  • jaktenpaflow
    Inalina skrev 2019-03-07 10:20:46 följande:

    Jag kommer jobba hemifrån från 1 april, och då är det liksom ingen stress att gå upp på morgonen och ta mig till tåget exempelvis utan jag tar en lugn frukost hemma, kan köra lite yoga när jag vill etc. Så det känns bra. Jag kan nog jobba 75% utan att bli sjukskriven - har en lite speciell arbetssituation ,)

    Men jag håller med ang den psykiska stressen (som jag haft med min operation för malignt melanom exempelvis) det påverkade mig ganska mkt trots att jag inte direkt låg vaken på nätterna eller kände mig deppig.

    Känns mkt bättre nu efter läkarbesöket - bara där ser jag ju hur jag blir psykiskt trygg efter att ha fått göra de koller som behövs  ska dit om 1,5 vecka igen.

    Hoppas det går bra på ditt besök idag - skriv o berätta vad de sa. Får man tiden för ks direkt?

    Men vad underbart med flytt til Spanien!! Är någon av er därifrån eller hur valde ni det? Vi är ju i Spanien flera ggr per år (främst o spelar golf) och det är alltid väldigt trevligt att komma dit 

    Jag har ingen foglossning som jag märker av ännu, ska ta tag i gravid-pilates eller yoga nu dock - det ser jag fram emot. Vet att månag går o simmar också men jag har aldrig vart en fan av simhallar utan simmar/badar bara utomhus så det blir det inte för mig. Gör du någon typ av träning? Här fokuserar de mest på att man ska träna upp bäckenbotten EFTER förlossningen. Jag har frågat ett antal olika barnmorskor och de rekommenderar inte att man gör det nu innan om man inte vanligtvis (?) gör det. Däremot rekommenderar de att man har en speciell olja som man ska smörja in området som ska töjas ut under förlossningen. 

    jag ska också ha musik under förlossningen - ska bara komma på vad för sorts ;)


    Åh super att du verkar ha bra förutsättningar på jobbet för att få det att passa in i livet som höggravid:) Så otroligt viktigt att man arbetar på ett bra företag och har bra människor runt omkring sig. Skönt att jobba hemifrån, bösta från båda världar:) Ja jag kan verkligen förstå att melanomen påverkade dig, hur känns det nu? När ska du tillbaka på återbesök?

    Bra att du har så täta kontroller man blir ju så lugn när det känns som att man har mer ?kontroll? på vad som händer därinne. Jag fick strikt träningsförbud efter mina blödningar men idag fick jag reda på att moderkakan ligger långt ner men dragit upp sig så pass mycket att den inte ligger för kanalen och bebis har lyckats vända sig från säte till huvudet ner!!!!:))) Så det kan bli naturligt sålänge inga kärl ligger för, ska på återbesök om 3 veckor. Så himla skönt och en sån lättnad!! Nu ska jag låta det sjunka in lite sen kanske våga mig på lite yoga och rehab övningar:)) Får fortfarande inte lyfta tungt mm så fortfarande order om att ta det lugnt:)) Ja olja. Har jag också hört talas om, är det någon speciell eller vad som helst? Är kokosfett fantast så tänkte att det kanske funkar haha:)

    Nej ingen av oss är från Spanien men vi har mycket vänner där, min man ett bolag sen älskar vi klimatet. Så vi hoppas kunna prova på det:)) Ja det är mycket golfare där, jag har aldrig golfat men får nog lära mig!
  • jaktenpaflow
    BaKu skrev 2019-03-06 23:06:14 följande:

    Vi vill också ha fler, men tror jag vill ha det snabbare än mannen :p trodde inte jag skulle känna det, men redan nu längtar jag efter nästa. Inte så jag vill ha det precis nu, men lär nog vilja försöka tidigare än jag trodde innan.


    Vad härligt att du ändå känner en längtan efter en andra! Har ni några kvar i frysen? När tror du att du skulle vilja försöka? Trevlig helg:)
  • jaktenpaflow
    Ellencassandra skrev 2019-03-09 07:19:56 följande:

    Hej på er! :) glömmer bort att skriva här för skriver mest i fb gruppen :p hur mår ni här?

    Behöver tips. Alltså nätterna börjat bli ett riktigt helvete. Har ju en gravidkudde å det har hjälpt men inte längre. Värker såå mycket runt höfterna. Ligger mest på vänster sida, sen värker det så mycket i vänster höft att jag måste byta sida, 20 min senare värker det på höger. Å så håller jag på. Byter sida var 20 min typ å sen blir man kissnödig osv så sover ingenting :( har ni nåt tips? Fler kuddar? Eller vad ska man göra. Helst vill jag ju ligga på rygg men det ska man ju undvika.


    Haha är du också vaken såhär ?tidigt?:/ Har också sjukt ont, det funkar typ när jag inte rör mig men såfort jag ska vända mig... Har helt galet ont i blygdbenet, kunde knappt gå igår:( Magen börjar också bli så tung att varje vändning är verkligen ett projekt, och att ta sig ut sängen för att gå på toaletten. Hur är er säng i övrigt? Kanske är för mjuk/hård? Kan du ligga på rygg? Jag får andnöd och blir helt yr:o
  • jaktenpaflow
    Inalina skrev 2019-03-07 16:20:47 följande:

    ja känner mig lyckligt lottad med jobbet. (trots endast 4 mån betald förädraledighet i schweiz haha) så jag jämför med vänner här som blivit tvungna att gå tillbaka efter 4 mån (vissa gör det såklart för att de vill) men där känner jag ingen stress!

    jag ska på återbesök och ta bort stygn på måndag, de får väl känna igenom mina lymfkörtlar då också sen blir det förhoppningsvis någon lugn månad innan man ska dit igen. jag tänker inte så mkt på det nu utan antar att allt ska gå bra :)

    men vilken tur du verkar ha haft att moderkakaen flyttat på sig!!! Fantastiskt!! hoppas det håller sig så nu =)!! 

    förstår att man får träningsförbud efter blödningar/för mkt sammandragningar - jag försöker mest göra lite rygg/höftövningar för att inte få för ont - men ska inte klaga - jag vet ju att många här inne har det ganska illa :/

    Lyfta tungt tror jag ingen ska göra i graviditeten - själv får jag sammandragningar direkt om jag typ böjer mig ner så lyfta kommer inte på fråga.

    ska kolla vad oljan hette- det var någon från weleda de rekommenderade! Kokos funkar säkert till det mest- man vill ju gärna hålla allt så naturligt som möjligt =)

    vilken del av spanien tänkte ni flytta till? Låter underbart i alla fall - och roligt att ni redan har vänner där! ett problem mindre ;)


    Vad skönt att du inte känner stress över att gå tillbaka till jobbet. Får du ?ledigt? då för din tjänst eller hur funkar det? Måste ni ta 4 månader sammanhängande? Ja såklart att det kommer gå bra, så bra att de har regelbundna kontroller <3

    Ja eller hur, och att han vänt på sig!!:)) Förut låg han i säte eller tvärläge ju men nu huvudet ner! Känner mig dock inte så trygg i läkarens utlåtande då hon inte är en förlossningsläkare. Vet att de ska ha koll men när jag har läst runt lite så verkar 6,7 mm från utgången väääldigt lite! Men den kan ju flytta sig mer!

    Ja jag gjorde lite rehabövningar förut, lite höftlyft mest. Det fick jag inte heller göra. Men kanske vågar börja lite lätt om moderkakan nu flyttat på sig lite. Förra gravitiditen kunde jag ändå träna fram till v 36:( Ja böja sig ner och framåt är en riktig trigger för sammandragningar! Men visst var din tapp helt påverkad sv sammandragningarna? Vet du hur lång den var? Min var också helt opåverkad. Men snart är jag där när jag Könner att den gärna sakta kan få bli lite påverkad haha. Kommer säkert sitta där två veckor efter BF med bebis fortfarande k magen bara för att vi var rädda att han skulle komma förtidigt!

    Ok tack för tipset med olja ! Ska kolla om den:)) Det blir någonstans i södra Spanien, till det härliga klimatet:))
  • jaktenpaflow
    Inalina skrev 2019-03-09 09:26:30 följande:

    Ja man tar 4 mån direkt när bebisen är född, behöver man så får man sjukskriva sig innan dess- de är rätt generösa med det här. Ja precis jag kommer vara tjänstledig istället i ett år typ.

    Ok bra du ska på uppföljning till en förlossn.läkare istället- vilken vecka kommer du vara i då? Håller med om att några mm inte låter mycket direkt.. bra om du inte haft fler blödningar i alla fall, det tyder väl också på att moderkakan flyttat på sig. :) wow träna till v 36 låter som en utopi för mig! Men har nog själv valt att ta det väldigt lugnt då man kämpat så himla länge för att få den lilla så vill inte äventyra något. Men LÄNGTAR till att börja träna sen senare i sommar!! :)

    Ska faktiskt köpa en sån där pilatesboll- om inte annat så för att sitta på när jag jobbar och en hel del övningar går ju göra med dem :) min tapp har baritone belt opåverkad så väldigt skönt såklart!! Annars är det ju liggande läge som gäller- och det är ju INTE skönt med tanke på hur obekvämt man redan ligger/sover!! :/ trots gravidkudde o allt..)

    Låter rätt tajmat att flytta till Spanien när sommaren är över i Sverige :) jag sitter redan o funderar på vart vi ska åla i höst :) blir nog några långhelger ner i Italien i alla fall- tar tåget dit på 3-4 timmar! :)


    Ja verkligen ska träffa min BM på måndag och be henne skicka en remiss eller någonting så att jag får träffa en specialist. Föder gärna naturligt men då måste jag få känna mig trygg! Kommer vara i v.37 när de gör nästa koll. Helt galet!!!! Vad skönt att du ändå kan ta tjänstledigt så att man inte blir av med jobbet och måste välja, barn eller jobb!

    Ja verkligen det var väldigt skönt men jag tog det ju lugnt i slutet på grav även fast jag höll igång. Ja köp en pilatesboll, så skönt! Brukar sitta på den i bland istället för Soffan/stolar. Ska börja göra gravidyoga nu nästa vecka, fick en video av en vän med bra yogaövningar inför förlossningen. Ska dock vänta lite längre med den för att den kan även hjälpa bebisen ner i gången sägs det. Vet inte hur mkt sanning det ligger i det.:)

    Nej verkligen inte, min tapp var också helt opåverkad och superlång!! Blev nästan lite besviken haha. Vore så underbart om bebis ville komma från v 38+:) hehe om man får önska sådant...

    Åhh älskar Italien!! Ett av mina absoluta favoritländer! Så underbart att ni bara kan ta tåget lite överallt i Europa! Sån lyx! Brukar ni vara mycket i Italien?
  • jaktenpaflow
    Inalina skrev 2019-03-09 09:26:30 följande:

    Ja man tar 4 mån direkt när bebisen är född, behöver man så får man sjukskriva sig innan dess- de är rätt generösa med det här. Ja precis jag kommer vara tjänstledig istället i ett år typ.

    Ok bra du ska på uppföljning till en förlossn.läkare istället- vilken vecka kommer du vara i då? Håller med om att några mm inte låter mycket direkt.. bra om du inte haft fler blödningar i alla fall, det tyder väl också på att moderkakan flyttat på sig. :) wow träna till v 36 låter som en utopi för mig! Men har nog själv valt att ta det väldigt lugnt då man kämpat så himla länge för att få den lilla så vill inte äventyra något. Men LÄNGTAR till att börja träna sen senare i sommar!! :)

    Ska faktiskt köpa en sån där pilatesboll- om inte annat så för att sitta på när jag jobbar och en hel del övningar går ju göra med dem :) min tapp har baritone belt opåverkad så väldigt skönt såklart!! Annars är det ju liggande läge som gäller- och det är ju INTE skönt med tanke på hur obekvämt man redan ligger/sover!! :/ trots gravidkudde o allt..)

    Låter rätt tajmat att flytta till Spanien när sommaren är över i Sverige :) jag sitter redan o funderar på vart vi ska åla i höst :) blir nog några långhelger ner i Italien i alla fall- tar tåget dit på 3-4 timmar! :)


    Ja verkligen ska träffa min BM på måndag och be henne skicka en remiss eller någonting så att jag får träffa en specialist. Föder gärna naturligt men då måste jag få känna mig trygg! Kommer vara i v.37 när de gör nästa koll. Helt galet!!!! Vad skönt att du ändå kan ta tjänstledigt så att man inte blir av med jobbet och måste välja, barn eller jobb!

    Ja verkligen det var väldigt skönt men jag tog det ju lugnt i slutet på grav även fast jag höll igång. Ja köp en pilatesboll, så skönt! Brukar sitta på den i bland istället för Soffan/stolar. Ska börja göra gravidyoga nu nästa vecka, fick en video av en vän med bra yogaövningar inför förlossningen. Ska dock vänta lite längre med den för att den kan även hjälpa bebisen ner i gången sägs det. Vet inte hur mkt sanning det ligger i det.:)

    Nej verkligen inte, min tapp var också helt opåverkad och superlång!! Blev nästan lite besviken haha. Vore så underbart om bebis ville komma från v 38+:) hehe om man får önska sådant...

    Åhh älskar Italien!! Ett av mina absoluta favoritländer! Så underbart att ni bara kan ta tåget lite överallt i Europa! Sån lyx! Brukar ni vara mycket i Italien?
  • jaktenpaflow
    gammelpysen skrev 2019-03-09 07:24:54 följande:

    Det verkar som om väldigt många är med i fbgruppen... vem var det man skulle Maila?


    Jag tror vi alla som ör med kunde skicka en inbjudan, skicka din mail till mig så kan jag prova:)
  • jaktenpaflow
    BaKu skrev 2019-03-09 23:47:54 följande:

    Vi har dessvärre inte det, trots många befruktade båda våra försök. Verkar som de inte klarar sig utanför kroppen. Andra försöket gjorde vi tidig insättning just för att vi inte fått något till frysen vid första försöket trots alla ägg. Det var ett bra drag visade det sig :) hur ser det ut för er?

    Jag vill hinna återhämta mig ordentligt fysiskt och denna gången kanske vara i lite bättre form innan (kondition och styrka). Eftersom jag hade så mycket problem med foglossning var jag ju orörlig från vecka 20 ungefär. Från vecka 10 hade jag rejält ont, men kunde åtminstone gå lite. Det tog ju extremt på det lilla jag hade innan så tänker att det kan vara bra att ha mer att ta av. Får jag samma besvär lär väl det inte bli lättare under graviditeten, men kanske efter.

    Så jag tänker att det borde gå ett år, men kanske inte längre. Sen är det ju dessutom så att vi kan ju inte ta för givet att det ens kommer gå och man måste ju ställa in sig på att det kan ta tid att lyckas. Och man blir ju samtidigt äldre, vilket inte gör saker lättare. Så det är ytterligare skäl till att jag inte vill vänta för länge. Å andra sidan är det tufft med två småttingar samtidigt. Men beror ju också på hur jobbigt eller lätt barn man har och får. Men det är ju svårt att veta innan.. Hur tänker ni andra om det här?

    Och hur tänker ni som har fått till frysen kring hur ni känner om ni känner er "nöjda" med antal barn, men har kvar i frysen? Där känner jag att det varit svårt att inte använda dem och "nöja sig".

    Men på tal om fler barn så kan det vara så att min mens redan kommit igång. Mitt avslag slutade för typ två veckor sedan, men igår började jag blöda igen. Väldigt lite än så länge och känns inte helt som mens. Har försökt läsa lite och verkar som det kan hända att det kommer lite mer avslag såhär, men verkar ovanligt och har inte hittat någon "vetenskaplig" info. Samtidigt är det väldigt ovanligt att få mens så här snabbt, särskilt eftersom jag helammar.

    Ska på efterkontroll nästa vecka så får se vad barnmorskan säger då...

    Hade ju sett fram emot att slippa mensen ett par månader till eftersom jag brukar ha ganska jobbig mens. Blöder mycket och har rejält ont och sen brukar min huvudvärk slå till då...


    Ok så ni gjorde två instängningar? Båda med 2-3 dagars? Vet ni varför ni hade svårt att bli gravida naturligt?

    Låtet bra att försöka bygga upp kroppen lite i mellan, tyckte andra barnet kändes mer i kroppen och tidigare foglossning . Men förstår dina tankar om att man inte vill vänta för länge. För oss tog det ju ett år att få till lillebror i magen.

    Vi har lite de tankarna som du beskriver, vi har två fina 5 dagars i frysen och egentligen skulle vi nog känna oss nöjda med två barn men vill inte heller undra vad som kunde hända med dem i frysen? Tror vi kanske provar om två tre år igen och tinar upp dem (tror inte båda klarar sig det vore ju ännu ?värre? haha) och ser vad som händer. Funkar det så funkar det men skulle nog inte dra igång en hel ivf process igen.... Eller så får man blodad tand haha. Vi får helt enkelt vänta och se hur vi klarar av två barn haha.

    Oj ja det verkar tidigt! Det är ju något man ser fram emot att slippa mensen... Hade du mycket avslag? Drack du hallonbladste eller liknande?
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF