Forum Övrigt - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Vi som blivit gravida efter IVF

  Tis 30 okt 2018 19:22 Läst 78101 gånger Totalt 3469 svar
  Visar endast inlägg av gammelpysen - Visa alla inlägg
 • Tis 30 okt 2018 19:22 #1071

  Tack ? är så jäkla glad att den här gruppen finns. Och jag är verkligen tacksam för att vi lever i ett land och en tid då vi KAN få hjälp. Ser man till partiledarna så här ju både Kristersson och Björklund adopterat eftersom de inte kunde få några egna barn. Anna kindberg batra gick igenom flera ivf-behandlingar och hade en urtuff graviditet med långa sjukhusvistelser innan hon fick sin dotter. Kanske urlarvigt att tänka på politiker i sammanhanget men hade man varit tio-femton år äldre hade man förmodligen inte haft den chansen.

  Försöker ofta tänka på alla som har det sämre och vara tacksam, men ibland kommer svackorna. Idag gjorde det det. Ursäkta språket, men förbaskade ungjäkel som inte fattar att allt inte är så enkelt! (Förklarade att jag haft FÖRBUD att träna. Då behöver man inte kontra med hur bra man själv mår och har det). Kanske hormonerna som drar iväg också men blir så ledsen...

 • Tor 1 nov 2018 15:11 #1105
  Mjbo skrev 2018-11-01 14:40:47 följande:

  Vi pratade allmänt om graviditeten hur man mådde och vad man hade för tankar och funderingar. och så lite info om förlossning men skulle komma mer sen.. Sen gick vi igenom kub och rul.. och så ville hon ha massa info om typ alkoholvanor och matvanor,nikotin och vikt och längd och sånt.. Och så skulle man svara på massa frågor om släkten vad som fanns för sjudommar och sånt i släkten. Det var väl typ det vi gjorde :) 

  Hoppas allt går bra, och skulle de va nånting du kände att du glömde så går det säkert bra att ringa upp din bm i efterhand sen :)


  Låter väldigt likt mitt samtal. Även kub fick jag föra 13+0 vilket tydligen är rätt sent. Vågar man fråga om du också tillhör Östergötlands landsting?
 • Lör 3 nov 2018 07:10 #1158
  jaktenpaflow skrev 2018-11-02 23:36:08 följande:

  Det är ju många nu som gjort ultraljud, har ni alltid sett massa rörelser? Jag har gjort två ultraljud ett i v 8 och ett i v 10/11 ungefär. Allt såg ju jättebra ut och ett pickande hjärta men den rörde sig inte så mkt. Såg inget sprattel eller liknande. Nu kan jag inte låta bli att vara litw orolig, skulle det kunna vara ngt fel? Eller är det vanligt att den är helt stilla?


  Tror inte de börjar röra sig förrän möte senare. Gjorde ett UL i v 13+0 och då var minipysen först stilla, men när det var dags att mäta nacken för kub snurrade den runt och vägrade lägga sig tillrätta.

  Vet inte om ni har någon gravidapp men den jag använder (minbebis) anger att rörelserna kommer senare.
 • Lör 3 nov 2018 07:11 #1159

  Förrän, inte möte ...

 • Lör 3 nov 2018 07:15 #1160
  170909 skrev 2018-11-01 18:37:41 följande:

  Jag som bara läser men aldrig skriver går i Linköping. När jag skulle boka tid för inskrivning och hela den grejen så tog det ca 30min för de är full bokade. Tydligen saknas det 5.5 tjänster på kvinnokliniken i Linköping. Jag erbjöd att vända mig till Norrköping när sköterskan började prata om att boka in mig i Motala. 

  Jag hade äggplock 31/8 så idag är jag i 10+6 tror jag typ, och har mitt första UL på tisdag. Sen inskrivning hos BM en eller två veckor senare, pga deras personalbrist. Skulle titta in en snabbis för att ta ett blodprov någon gång 1-7nov som skulle vara till NIPT va? för KUB är väl när de mäter nacken va? Äsch kommer inte ihåg hur det var förra gången.

  Jag hade gärna vänt mig till något privat ställe men det verkar inte finnas möjlighet till det, konstigt nog. 


  Oj!!! Är det så illa ställt?? Då får man vara nöjd med att få basvård antar jag... förklarar kanske också att de tar in oss så pass "sent".

  Vi Gjorde vårt äggplock så tidigt som möjligt. Sköt upp julimensen för att hinna med under semestern, jävligt bussigt av rmc... kom tillbaka utvilad, hade laddat med nyttig mat och sol. Väntade ett halvår från senaste försöket med, som blev ett tidigt missfall. Väntan var hemsk, ville bara få det överstökat, men med facit i hand var det nog klokt.
 • Sön 4 nov 2018 09:16 #1173
  Seb81 skrev 2018-11-03 16:20:55 följande:

  Jag blir bara mer och mer nojjig över denna graviditet. Jag pallar fan knte av detta psykiskt. Jag mår skit rent ut av.

  Jag gjorde nipt test i v 10+0..... ivrig som jag är. Men de sa att från v 10+0 ska det inte vara några problem. Först fick jag ett Mail i förrgår att det blev misslyckat. Nu fick jag ett Mail om att det förmodligen misslyckas igen pga av för lite dna i mitt blod från fostret. Ja.... så nu sitter jag här, tänker att myran inte levde då och att det är därför. Att myran är död & jag sitter här med en växande mage med ett dött foster i mig. Men de sa att det kan ha varit för tidigt men att det egentligen ska gå att ta det i v 10+0. Vi såg ju myran på vul i v 9+2. Då var allt bra.... alltså vad fan ska jag göra? Jag går under snart. Jag har kub den 13/11 och jag orkar fan inte vänta.... vad ska jag göra????? Jag får panik. Min sambo säger akuten nu men det känns inte ok att åka in och kolla det där nu.... finns dom som verkligen behöver akut vård. Får väl ringa bm på måndag. Börjar min praktik på måndag oxå, jag orkar inte. Jag orkar fan inte med det...... vara social och tänka på allt. Fan... orkar inte må såhär!!!!!!!!! Den eviga ORO, tvi på den.


  Hej vännen!

  Åk INTE in. Som någon annan säger i tråden, de kan absolut inte göra något. I värsta fall inbillar jag mig att man får rykte om sig att vara för orolig. Det är i alla fall så jag resonerat hittills i detta lilla kaos som ivf innebär - bättre vänta tills det verkligen är kris.ringa bm på måndag låter som en bättre plan.

  Läste också Jilkas inlägg. Jilka, bad jag beundrar dig! Samtidigt känner jag igen ditt sätt att resonera.

  Seb81, lita på sjukvården och oddsen. Risken för att något hänt är MYCKET liten. Jag är själv i en situation då jag också oroar mig (nu inväntar jag sparkar) och är nervös för att något ska hända. Vi har inte nästa UL förrän v 20+0 vilket känns jättesent, men resonerar bara att om de hade ansett att det behövdes ett tidigare så hade de gjort ett.

  Vi Gjorde vårt KUB i v 13+0, vilket nästan är i senaste laget, men även här tänkte vi att vården vet bäst.

  Försök att slappna av. Jag förstår hur du känner. Vi är förmodligen jämngamla och för vår del var det i princip sista chanserna, men tänk på att det gått bra, att hjärtat slog förra veckan och att oddsen för att npgot ska vara fel är enormt små.

  Kram!
 • Sön 4 nov 2018 09:25 #1174
  jaktenpaflow skrev 2018-11-03 13:13:34 följande:

  Åh den appen har jag inte, ska kolla på den:) Hur mår du nu? Vi var ju rätt lika i tid eller hur? När har du tid för RUL?:)


  Hejsan! Kul att ha dig tillbaka Ja, vi har ju bf 28 april, en liten vecka efter er.

  Jag mår ok. Har haft semester en vecka och misstänker att det blir svårt att dölja magen länge till. +9 kg sen augusti och sprutstart känns sådär, men brösten har exploderat senaste veckan (äntligen, hahaha) och det sitter i princip bara runt mage och höfter. Köpte på mig lite kläder i veckan. Testade först HMs gravidkläder men de är så jäkla tråkiga, så jag sprang in på myrorna och hittade en mängd klänningar storlek 40 (är 36 annars) som kommer att dölja minipysen ett tag till.

  Har inte spytt jättemycket och nu är det nog två veckor sen senast. Däremot kan jag fortfarande stupa i säng vid 21.

  Vet inte om jag känner fladder ibland. Tyckte mig känna två små sparkar igår efter träningen då jag stretchade sätesmuskeln (sitter med ena benet över andra, knät mot bröstet), men det kan ju ha varit annat.

  Är inte ett dugg sugen på sötsaker, däremot vräker jag i mig tsatsumas extrapris överallt. Maken skämtade om att de säkert har mer på lager om jag ber snällt... hahaha

  Hur mår du själv? Har du haft det bra? Kram!
 • Sön 4 nov 2018 09:27 #1175
  jaktenpaflow skrev 2018-11-03 13:13:34 följande:

  Åh den appen har jag inte, ska kolla på den:) Hur mår du nu? Vi var ju rätt lika i tid eller hur? När har du tid för RUL?:)


  RUL är sent - inte förrän vecka 20+0, i december! Antar att de såg vad de behövde på KUB i v 13+0 och inte anser att det behövs en extrakoll tidigare. När har ni?
 • Sön 4 nov 2018 09:35 #1176
  170909 skrev 2018-11-03 21:41:53 följande:

  Jag har gjort ivf privat, för att det var enklast och snabbast. Visst det kostar men det hade vi räknat med och sparat till. Vi började förra sommaren men då sket sig ett par försök och sen var det tjänsteresor och annat som gjorde att det drog ut på tiden så sista försöket tog sig vilket jag faktiskt inte trodde och hade räknat med. 


  Tack för svaret! Vore kul att höra lite mer framöver kring var ni gjorde det. Fick du gå på kontroller i Linköping eller Norrköping? Maken och jag hade redan börjat kolla upp privata alternativ om inte sista gången skulle funkat och carl von linne tror jag verkar bra och verkar åtminstone ha haft ett samarbete här nere. Går allt som det ska nu vore det ju mysigt med syskon och då har vi tiden emot oss pga min ålder.

  Tråkigt att höra att det inte är bra. Jag har undvikit alltför mycket kontakt med kvinnohälsan hittills. Kommer att byta BM inför nästa besök, vilket känns sådär, men hon skyllde på att hon jobbar både i Motala och Linköping. Är givetvis rätt nervös för att något ska gå fel men försöker tänka att allt går som det ska så länge jag inte märker något annat. Är rädd för att bli stämplad som "nojjig" i onödan. Däremot var jag extremt tydlig med att jag upplevde att det är trist att man inte får en extrakoll eller två nu i början, med tanke på allt vi gått igenom. Går någonting fel står det i varenda jäkla tidning att man snabbt blir gravid igen - yeah right...
 • Sön 4 nov 2018 16:49 #1178
  170909 skrev 2018-11-04 16:28:06 följande:

  Vi var i Uppsala och först hade jag en "gubbe" i Norrköping som gjorde kollerna men helt plötsligt så tror jag att han blockerade mig. Fick helt plötsligt bara upptaget mitt i en behandling och har inte pratat med honom sen dess. Det var ett år sen och blev lite knöligt. Jag undrar varför han bara dissade mig för vi blev inte osams och jag var inte otrevlig eller stötte på honom eller annat olämpligt. 

  Sen hade jag ett annat ställe i Norrköping men nu i somras till det sista försöker letade jag upp kliniken i Linköping, otroligt bra. 

  Riktigt synd att de inte har mödravården också

  Linne är väldigt bra och proffsiga, tycker jag.

  Jag kanske borde vara tyst men förra gången visste jag att jag hade havandeskapsförgiftning men varken min sambo eller bm trodde mig. Sambon pga det BM sa och statistiken. BM bara brydde sig inte så förgiftningen höll på att ta livet av mig. Så även om du vet att det är något fel så är det inte säkert att du får hjälp förens det är så illa att akuten blir bekymrade och vill att du kommer in nu helst i går. 


  Ok. Tack för svaret! Helt sjukt att de inte trodde dig... jag har tänkt stå på mig om jag upplever att något inte är som det ska. Inget ska få hända minipysen.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll