• Äldre 17 Nov 19:22
    226481 visningar
    3525 svar
    3525
    226481

    Vi som blivit gravida efter IVF

    Mjbo skrev 2018-11-17 16:51:36 följande:

    Hoppas det, men du är ju några veckor före mig, inte efter :)

    Jaa de ska bli kul att äntligen få se lillen nu, va några veckor sedan :)


    Har känt av det tidigare med är du orolig så hör av dig, men är förmodligen ingen fara.
  • Äldre 19 Nov 16:07
    LillaAw skrev 2018-11-19 13:55:42 följande:

    Tack för svar! Skönt att man inte är ensam om saker här inne :) läste också något om ligamenten så antar att det är dem. Jag har ingen mage alls än. Bara lite fett som syns typ haha.


    Idag kände jag riktig smärta i både rygg och höger sida av Magen, upptill. Sjukt ont. Först innan lunch, andra gången runt 14. Har googlat en massa och verkar vara vanligt. Blev rätt orolig men har en läkartid i morgon för vanlig provtagning så tänkte ta det då.
  • Äldre 23 Nov 17:58

    Härligt! Jag kände några buffar igår. Annars tycker jag mig känna när minipysen är vaken. Verkar vara en morgonpigg krabat vi väntar.

    Ang vaccin så tog jag det igår. Gratis om man tillhör en riskgrupp i Östergötland och kan tydligen bli riktigt dålig om man blir sjuk.

  • Äldre 23 Nov 22:38
    Kumminsilver skrev 2018-11-23 19:53:04 följande:

    Ja det blir en del att hålla koll på ;) Vad konstigt, trodde verkligen att alla tog det... Aldrig hört om att folk kör utan innan. Man brukar få ta det fram till v.10-12. Men det kanske är en svensk grej att inte ta det då. Har ni gjort era behandlingar i Sverige?


    Jag tog det inför förra frysåterföringen som tyvärr slutade i tidigt missfall. Tydligen används det som alternativ behandling till att framkalla ägglossning. Tar man progynon bygger man i stället upp slemhinnan för att kunna ta emot ett befruktat ägg. Eftersom man inte haft ägglossning finns det heller ingen gulpropp som producerar hormoner och därför tar man dessa piller fram till vecka 12 då kroppen tar över.

    Antar att du gjorde FET?

    Oroa dig inte utan ta nästa piller asap. Ring även i morgon för att höra vad de säger. Kram!
  • Äldre 23 Nov 22:45
    Seb81 skrev 2018-11-23 20:55:06 följande:

    Åh vad mysigt! Så härlig känsla!! Min verkar vara kvälls pigg, för både idag och igår har jag känt en hel del! Nästan så att jag slutar andas för att verkligen känna efter haha, för det är ju inga jätte knuffar jag känner! Helt magiskt är det ialf! :) :)

    Jag ska ta det på måndag tänkte jag, hoppas det är gratis här med! Hoppas inte du blir dålig!! Kram


    Ja, visst är det Härligt? Sms:ade maken under lektionstid (är lärare... skäms...) Och skrev SPARKAR!!! Han har varit lyrisk senare veckan. Till och med säger minipysen i sömnen. Känns fantastiskt. Nu börjar man inse att det är på riktigt. Vecka 17+4 idag och RUL om drygt 3 veckor.

    Har bara känt av vaccinet lite idag, trött i kroppen och fortfarande värk i magen. Å andra sidan sägs det att de som reagerar hade varit rejält sjuka om de drabbades och det lilla jag kände idag räckte för att övertyga mig om att jag inte vill bli sjuk ;) är aldrig sjuk annars trots att det är fullt med baciller och virus på jobbet men fick förmodligen svininfluensan för några år sedan. Tog aldrig några prover men däckade i extremfart, på någon timme, och var fullständigt utslagen i några dagar. Vill inte råka ut för det nu.
  • Äldre 24 Nov 14:13

    Vem var det som frågade om kön efter ivf?

    Hittade lite statistik. Tydligen är det vanligare med pojke efter ivf och tjej efter icsi. Vet inte om det stämmer in på er som Vet?

    Vi har RUL om drygt två veckor. Kommer nog att ta reda på kön då. Gjorde icsi och jag tror på en tjej.

  • Äldre 29 Nov 11:20

    Jag är i vecka 18+3 och endast en kollega har frågat lite försiktigt hittills!!! Ändå går jag runt med tajta klänningar för att fiska efter kommentarer har gått upp 10 kg så det är ju inte osynligt längre heller ...

  • Äldre 30 Nov 12:54
    170909 skrev 2018-11-30 10:21:12 följande:

    Jag läser det mesta men loggar som sagt var sällan in och skriver och nu har jag fullt upp med privatlivet.

    Trots ivf så blev det oplanerat för jag trodde inte det skulle ta sig och nu har jag problem med att jag kom in på en utbildning jag sökt i flera år och gillar och vill satsa på. Det kommer bli tufft att göra som gravid då jag är beräknad i slutet av terminen, sen har jag ett extra jobb jag trivs med som jag inte vill sluta på. Och skolan kommer skicka ut mig på praktik i vår, det är svårt att hitta bra platser och som gravid flodhäst känns det som man är sist på vallistan


    Grattis till utbildningen!

    Hur lång utbildning är Det? Kan man ta uppehåll?
  • Äldre 2 Dec 14:15
    jaktenpaflow skrev 2018-12-02 13:13:30 följande:

    Jag är i chock vi ska få en liten pojke!! Haha helt sjukt första pojken i min familj på 43 år! Jag trodde ju verkligen tjej så behöver ställa om mig lite men så spännande:) Sen börjar man tänka praktiskt, alla tjej grejer man har! Vad gör man med dem lixom haha:) Bara börja tänk på namn!


    Haha, vad roligt har en son sedan tidigare och vi har hittills bara grabbar i släkten. Jag tror att det är en flicka som kommer nu, har RUL nästa vecka så vi får se om jag har rätt...
  • Äldre 2 Dec 20:01
    jaktenpaflow skrev 2018-12-02 18:44:45 följande:

    Spännande med RUL, tänk att vi är halvvägs mot bebis! Längtar så mycket nu!:)) Såklart är det viktigaste att bebisen är frisk och hel men lite kul är det ju ändå att få balansera ut släkt och familj med båda tjejer och killar:) Hur mår du annars?


    Ja, snart halvvägs!!! Det är så skönt!!!

    Jag mår rätt ok. Äter normalt igen. Märker att magen växt rejält bara senaste veckorna.. börjar märkas när man ska knyta skor eller böja sig ned!

    Tyvärr inga sparkar riktigt än. Vet å andra sidan att moderkakan ligger i framvägg så oroar mig inte. I morgon ska vi till barnmorskan. Hoppas att vi kan få lyssna på lite hjärtljud...

    Hur mår du själv?
Svar på tråden Vi som blivit gravida efter IVF