Forum Övrigt - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Vi som blivit gravida efter IVF

  Sön 2 dec 2018 20:02 Läst 78101 gånger Totalt 3469 svar
  Visar endast inlägg av gammelpysen - Visa alla inlägg
 • Sön 2 dec 2018 20:02 #1608

  Hej tjejer, hittade den här sidan med info om sjukdomar under graviditeten. Kanske kan vara till någon hjälp!

  www.medscinet.se/infpreg/publicInfo.aspx

 • Sön 2 dec 2018 21:43 #1610
  jaktenpaflow skrev 2018-12-02 20:42:37 följande:

  Vad skönt att vissa saker iaf återgår till deg normala:) Ja tänk snart är det världen kalaskula vi har där! Nej det är ju tidigt fortfarande. Har du känt några rörelser? Jag har känt en del till och från sen mer och mer och nu inget alls på två dagar. Men min mage är lite mindre också nu än för några dagar sedan så tror han åkt bak lite, eller buffar inåt. Vad kul med BM besök, jag ska dit på tisdag:) Ja nör börjar man få höra hjärtljuden?


  Skönt att höra att du inte heller märkt så mycket än jag tror att man hör hjärtljuden from nu, typ. Jag tror att de lyssnar på besöket i morgon, vore skönt att veta att allt är bra!

  Igår bråkade jag lite med minipysen. Lade mig på rygg och tryckte lite mot magen. BUFF sa det då, visserligen bara en liten en, men kändes skönt att veta att någon reagerade längtar efter att maken och store pojken ska få känna också. Ibland tycker jag mig känna att mini är vaken, men inget riktigt uppenbart än...
 • Mån 3 dec 2018 11:19 #1613
  Mjbo skrev 2018-12-03 10:17:57 följande:

  Gud så mysigt. Längtar tills jag oxå känner nånting.. Och såklart tills mannen och dottern oxå kan känna.. Än så länge känner jag ingenting.. Däremot växer magen. Senaste veckan har den exploderat. Går inte att dölja det över huvud taget nu, hur stora koftor jag än skulle inskaffat haha :P 

  Har dock inget behov av att dölja det längre heller, de flesta vet, alla på jobbet och de närmsta vännerna och så.. Så det gör inget att magen sticker ut :) Mannen ÄLSKAR att jag börjar få mage.. Han tycker det är såå mysigt.. Jag däremot tycker det är lite jobbigt när han ska hålla på och klämma och känna på den, Är jag kanske ensam om det?? Hoppas det släpper, för självklart ska han oxå få känna.. men känner starkt obehag och tar gärna bort hans hand när den kommer mot magen.. än så länge.. Jag jobbar på det :) 


  Haha, min man är salig. Går runt och nynnar på vårt smeknamn till mini och klappar magen!

  Vilken vecka är du i nu? 19+0 idag. Som sagt, lite häftigt vad fort det gått. Nu har jag i princip fiskat efter kommentarer. Ingen vågar fråga! I fredags hade jag tajta mammabyxor och en tajt tröja. Först då kom några frågor...
 • Mån 3 dec 2018 18:26 #1619

  Nu har vi varit på besök hos barnmorskan och fått lyssna på hjärtljud ? så mysigt! Blev nästan tårögd igen... fick även intyg om graviditet till försäkringskassan så tänkte skicka in det omgående eftersom det tydligen kan dröja innan allt kommer in.

  Nu ser vi fram emot ultraljud nästa vecka ???

 • Mån 3 dec 2018 19:40 #1620

  Visst ja, angående influensavaccin.. barnmorskan var tydlig med att jag skulle ta ett. Nu har jag redan gjort det men hon påpekade att man löper så mycket högre risk att även drabbas av komplikationer som tex lunginflammation.

 • Tis 4 dec 2018 15:13 #1639

  Jag skippar alla typer av grönsaker som kräver att man sköljer dem. Sallad äter jag därför endast om jag gjort den själv... är tom nojig för dekoration på rätter typ basilikablad... urlöjligt verkligen men alla vi vet ju vilken pärs vi gått igenom. Vill inte på några villkor riskera att äventyra bebisen.

 • Tis 4 dec 2018 18:55 #1641

  Ni som har kommit lite längre, hur gör ni med BH? Upptäckte till min stora förtjusning att min B-kupa blivit till mer än D köpte en ny på rean igår men vet inte om man ska kolla på mammabh på en gång i stället?

 • Tis 4 dec 2018 22:23 #1644
  BaKu skrev 2018-12-04 19:34:51 följande:

  Nu var det ett tag sen jag skrev här. Har försökt läsa allt, men har säkert missat något och någon fråga.

  Första veckan hemma från jobbet. Inte en dag för tidigt. Är trött och har ryggont och foglossning.

  V35+1 nu. Bebis har vänt sig och det börjar ju kännas att det närmar sig. Spännande och läskigt på samma gång.

  Bebisen sparkar för fullt. Hela magen rör sig och rätt som det är sticker någon kroppsdel ut. Den har en hel del hicka också.

  Det ilar en del också när bebisen rör sig neråt. Mycket nerver den kommer åt.

  Sover extremt dåligt och räknar väl med att det blir så här en lång tid framöver nu.

  Mannen har gått in i förberedelsemood. Grejar med allt möjligt och håller sig hemma och nykter (inte för att han dricker några mängder annars, men den där ölen till maten står han över)

  Det mesta är inköpt, men lite småsaker till tänkte jag försöka köpa. Idag köpte vi lite kläder till så om det inte blir en kräkbebis bör vi klara första tiden.

  Kan inte fatta att vi kommit så långt. Det känns som igår vi grät efter senaste misslyckade försöket. Nu kommer jag ibland på att vi faktiskt ska få en bebis till oss och att vi är någons föräldrar. Då kommer glädjetårar istället.


  Fantastiskt kul! Du får hålla oss uppdaterade första bebisen i gruppen, sen är vi några i april.

  Måste passa på att fråga hur länge man "brukar" jobba. Jag är i vecka 20 nu och hade tänkt jobba till 2 veckor innan förlossningen. Är det orealistiskt? Jag har gått upp 10 kg och börjar märka av magen när jag till exempel ligger ner eller sitter djupt i soffan. Det ska bli så mysigt att få ännu mer mage och framförallt känna rörelserna på riktigt när de väl kommer men inser att jag hittills varit rätt förskonad från besvär.
 • Ons 5 dec 2018 14:10 #1651
  Inalina skrev 2018-12-05 08:32:59 följande:

  Åh det är så mysigt att höra från dej som är så nära att få träffa din bebis nu =) så skönt att du är ledig nu och kan rå om dig själv och huset och pyntet  när man sover så dåligt är det ju också befriande att du inte behöver gå upp så tidigt på morgonen - försök vila ut nu de sista veckorna !! mår du mindre illa nu?

  ja besvikelsen när man aldrig fick det där plusset eller när mensen kom är ju fortfarande färskt i minnet - men förstår att du är väldigt lycklig nu :) - man kommer nog aldrig glömma att man har kämpat men det kommer ju vara värt kämpandet många gånger om! Jag läser fortfarande i IVF tråden och känner med dem som började när man själv gjorde och har nu gått igenom flera försök till men vi får hoppas att de hamnar i den här tråden inom kort också!!

  Kram!


  Ja, usch, ivf är ett helvete. Samtidigt känner jag Nu, när vi lyckats, att det var värt varenda minut och varenda tår. Jag skulle så väldigt gärna vilja ha ett litet syskon så småningom och med tanke på min höga ålder så lär vi ju snart vara igång igen...

  Hur tänker ni Andra? Kommer ni att försöka med syskon?
 • Lör 8 dec 2018 16:11 #1668

  Jag har handlat på hm. Ett par svarta klassiska med en massa tyg till magen. Köpte dock storlek 40 (är i vanliga fall en 36a) men har redan accepterat att viktökningen är villkoret för att få vara gravid.

Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll