• Äldre 10 Oct 19:08
    6757 visningar
    74 svar
    74
    6757

    Jag önskar ett barn till men han vill inte

    Jag och min sambo har en underbar liten son på snart 4 år som jag älskar över allting annat . Min bild eller önskan har alltid varit att bilda en familj med 2 barn men nu kommer det inte att bli så . Min sambo är nöjd som det är och han går inte att övertala. Men för mig känns det som ett hål . Mina vänner runtomkring mig har nu skaffat syskon och varje gång som jag har fått höra nyheten om att dom väntat / väntar ett syskon så blir jag självklart glad för deras skull men inombords jätte ledsen för att inte jag får ge min son ett syskon och det är jätte jobbigt . Min son har aldrig sagt att han vill ha ett syskon eller skulle vilja ha en bebis i familjen så det är kanske jag som överdriver !?.

    Jag är själv uppväxt med en bror som jag älskar och är otroligt glad över att jag har.

    Är det någon mer som har varit eller är i min situation och som vill dela med sig?

  • Svar på tråden Jag önskar ett barn till men han vill inte
  • Anonym (Vite)
    Äldre 12 Oct 11:01
    #45
    Anonym (Greta N) skrev 2018-10-12 10:58:44 följande:

    Så du uppmanar henne att splittra sin familj pga att han inte vill ha fler barn? Du kan ju vara sann alltså. Så två barn utan pappa är bättre än den familj hon har nu??!! Kul när det sista barnet börjar undra och fråga. Speciellt om det är en inseminationsunge!!!!!


    Absolut! Det är för övrigt lika mycket han som splittrar familjen som hon.
  • Anonym (Pelle­)
    Äldre 12 Oct 11:04
    #47
    Limajo skrev 2018-10-12 11:01:41 följande:
    Jag undrar om barnet skulle välja syskon framför att föräldrarna lever ihop. Är inte alls så säker på det. Men det bryr du dig kanske inte om...
    Nej det viktigaste verkar vara att man ska få trycka ut så mycket ungar som möjligt. Oavsett om barnet som redan är där drabbas eller ej.
  • Anonym (Vite)
    Äldre 12 Oct 11:25
    #48
    -2
    Limajo skrev 2018-10-12 11:01:41 följande:

    Jag undrar om barnet skulle välja syskon framför att föräldrarna lever ihop. Är inte alls så säker på det. Men det bryr du dig kanske inte om...


    Det finns många ensambarn som hellre hade haft syskon än föräldrar som bodde ihop. Det finns många ensambarn som inte hade velat det. Jag hade hellre sett att mina föräldrar skilde sig än lät bli att skaffa min lillebror. Skulle inte byta bort honom för något. Vad just detta barn hade velat kan man inte veta.

    För övrigt, om jag hade gett upp barn för min mans skull skulle kärleken ta slut. Förhållandet skulle dö och jag tror ju inte det är jättebra för barn att växa upp i ett kärlekslöst hem med bråk och bitterhet och föräldrar som mår dåligt och håller ihop enbart för barnets skull.
  • Anonym (Vite)
    Äldre 12 Oct 11:26
    #49
    Anonym (Pelle) skrev 2018-10-12 11:04:54 följande:

    Nej det viktigaste verkar vara att man ska få trycka ut så mycket ungar som möjligt. Oavsett om barnet som redan är där drabbas eller ej.


    Argumenten tryter ser jag.
  • Anonym (?)
    Äldre 12 Oct 13:21
    #51
    Anonym (Greta N) skrev 2018-10-12 08:03:43 följande:

    Om han inte vill ha fler barn och du väljer att lämna, ska pojken ni redan har bli av med sin pappa då? Ska han behöva bo varannan vecka bara för att du ska ha ett barn till? Är inte det ganska egoistiskt. Bry dig om det barn du har i första hand. Splittra en familj bara för att man vill ha ett barn till .....?


    Är det en välfungerande familj om den ena vuxna i den är olycklig och längtar något fruktansvärt efter något som den andra vuxna förnekar henne bara för att han inte vill?
  • Anonym (:/)
    Äldre 12 Oct 13:35
    #52

    Om det är så viktigt för dig med ett syskon och för honom med bara ett barn, så skulle jag nog ha avslutat relationen för att hitta en ny man att få barn med, som vill ha barn med dig. Om ni inte känner att någon av er kan kompromissa, dvs att du nöjer sig med ett eller han går med på ett till barn.

  • GGN
    Äldre 12 Oct 14:16
    #53
    Anna198407 skrev 2018-10-10 21:33:26 följande:

    Tro mig jag har försökt att övertala . Mina vänner och familj säger det också att jag får försöka övertala honom t.om mina svärföräldrar ( hans egen mamma och pappa ) står på min sida och vill ha ett barnbarn till . Men ingenting biter på honom! . Jag har också hotat med att åka till Danmark och bli gravid , jag har slängt ur mig saker som att jag då får fundera på om jag vill stanna kvar i förhållandet , jag vägrar sälja spjälsängen och bebiskläderna för jag tänker att han kanske kanske skulle ändra sig en dag ..men han är envis som få så därför vet jag att Nej han kommer inte att ändra sig ! . Han är själv ensam barn ( adopterad ) och vet att han har haft det så jäkla bra , dom har rest mycket , han har fått moped och det ena och det andra och vill att vi ska kunna ge vår son det också . Han har aldrig haft ont av att vara själv säger han . Medan jag tänker precis tvärtom att gåvor och pengar det betyder ingenting jämfört med vad ett syskon gör . Sålänge man har en stadig ekonomi så att man klarar sig . Jag tänker också långsiktigt att den dagen då vi blir sjuka eller går bort vem ska han då dela sorgen med ? Vem ska han planera vår begravning med ? Min son är väldigt sällskapssjuk , han vill hela tiden ha närhet så därför skulle jag må så mycket bättre av att veta att han har någon om något skulle hända oss .

    Samtidigt som jag också funderar över om det är jag som är egoistisk ? Jag vill inte lämna min familj men tänk om det slutar med att jag gör det för att jag känner att längtan efter ett barn till betyder mycket mer , skulle min son må bättre av det ? att ha skilda föräldrar . Det känns inte heller bra .

    Nej det är riktigt jobbigt det här och önskar bara att han gav med sig så skulle allt bli frid och fröjd och alla glada och jag kan dö i frid att veta att min son är inte ensam.


    Alla nöjda och glada? Nej, inte alla.
  • Anonym (?)
    Äldre 12 Oct 14:38
    #54
    GGN skrev 2018-10-12 14:16:46 följande:
    Alla nöjda och glada? Nej, inte alla.
    Fast mannen kan mycket väl bli glad när graviditet och barn väl är ett faktum. Inte säkert men heller inte otroligt. 
  • Anonym (?)
    Äldre 12 Oct 14:39
    #55

    Du skriver att han är adopterad. Jag tänker att han kanske skulle kunna fråga sina föräldrar om de hade velat ha ett syskon till honom? För även om han aldrig haft ont av att vara själv så kanske de har ett annat perspektiv. 

  • Anonym (?)
    Äldre 12 Oct 14:40
    #56
    Anonym (Pelle) skrev 2018-10-11 10:23:14 följande:

    Puh, man är glad att ens tjej inte vill skaffa barn när man märker hur hysteriska vissa kvinnor kan bli kring det hela.


    Det är en av de mest grundläggande drifter vi människor, och kanske kvinnor i högre grad än män, har. Det är inte det minsta konstigt. 
Svar på tråden Jag önskar ett barn till men han vill inte