Inlägg från: Längtansblåblomma |Visa alla inlägg
  • Längtansblåblomma

    Försöker bli gravid med 1a barnet

    Myran1979 skrev 2018-11-20 14:28:52 följande:

    Jag fick mens idag...


    Åh vad trist... All styrka till dig. Jag fick också mens efter senaste försöket och inväntar nu äl igen.. Vem kunde ana att det skulle bli såhär lång väntetid....? :/ känner mig inte det minsta pirrig inför ett nytt försök, känns mest bara hopplöst...

    Jag håller mina tummar för dig nästa gång<3
  • Längtansblåblomma
    piffan87 skrev 2018-11-20 18:53:30 följande:

    Usch jag med!! Hela dagen började med oro och stress. Önskar jag kunde spola fram 5 dagar och bara ta mig igenom allt direkt och sen bara få ringa den där fertilitetskliniken istället. Gjorde ju inte saken bättre när en kompis informerade om att hon väntar sitt första barn. EN TILL! Varför kan de inte få bli vår tur nu? Nu är jag helt säker på att de inte funka denna gång heller.. Varför skulle de när de inte funkat en enda gång tidigare? Med alla ägglossningstester och knep man nu använt sig av! Usch va ledsen och slut man blir..  (förlåt för att så deppigt inlägg)...


    Känner igen mig sååå mycket i ditt inlägg.. Jag har också 3 vänner som blivit gravida den senaste tiden och man får ultraljudsbilder slängda i ansiktet titt som tätt. Ingen av dessa har någonsin yttrat något större om att de ens drömmer eller längtar efter barn, vilket svider desto mer för en annan som kämpar månad efter månad utan minsta plus och en mens som aaaldrig verkar vilja ge med sig.. Så du ska veta att du INTE är ensam om att känna som du känner. Jag har också följt min cykel med tester, temp osv men trots "alla rätt" funkar det inte, och är nu inne på 8:e försöket:( hur länge har du/ni försökt?

    Håller mina tummar för dig och hoppas mensen lyser med sin frånvaro om några dagar.
  • Längtansblåblomma
    piffan87 skrev 2018-11-20 20:54:50 följande:

    Men jag fattar inte, det måste ju vara något fel? Andra blir ju gravida efter 1-3 försök. Det verkar bara vara att stoppa in den så funkar det. Oavsett tidpunkt. Själv ligger man ju slut sig själv när man väl fått plusset på ägglossningstesterna. Jag vill knappt ha sex de andra dagarna längre, de har tappat sin charm. Och jag vet att man borde ta en paus då, men den där pausen kan ju bara fara och flyga. Hur ska man nånsin få sinnesro förrän man vet att det funkar?! 

    Vi är inne på försök 7 nu (med 4 dagar kvar till BIM). Usch säger jag bara.. Jag trodde detta skulle vara en tid att se fram emot men jag känner mig enbart utan hopp. Ska ni ta hjälp snart? 


    Har också tänkt den tanken tusen ggr, att någonting inte stämmer.. Men när man läser om det så är det inte ovanligt att det tar upp till ett år för ett friskt par att bli gravida, och att det tar i genomsnitt 7 månader för par runt 30 år.. Vilket ju betyder att det lika gärna kan ta 1 månad eller 14, så det kan ju vara så att man bara har extrem otur, men vad vet jag? Vi ska påbörja en utredning nästa månad då jag förra ggn kände att jag inte orkade fortsätta i denna ovisshet, om det nu är nåt som är fel vill man ju gärna veta det snarast så att man förhoppningsvis kan göra något åt det..

    Känner även igen mig i att man tappar gnistan till sex då det ändå inte finns minsta chans att bli gravid då drömmen alltid finns där i bakhuvudet.

    Jag kan ibland längta tillbaka till mitt "gamla jag" som var pirrig och exalterad över att få en smiley på äl-testerna och gå runt och känna efter gravsymptom. Nu känner jag mig mest likgiltig i alltihop och önskar bara man kunde snabb-spola in i framtiden.. Känns som att hela livet står på paus.. Hur tänker ni om utredning osv?
  • Längtansblåblomma
    piffan87 skrev 2018-11-22 22:32:47 följande:

    Ja usch jag trodde att tempningen skulle hjälpa men jag mår bara dåligt av att se den där förbaskade tempen droppa innan mens. Usch och fy! Känns som att mina cyklar är så jäkla förutsägbara.. samma varje gång. Bokade en telefontid hos en klinik imorgonbitti så nu ska vi äntligen få hjälp. Måste få svar på vad som kan vara tokigt.. 

    Hur har din dag varit? Fortfarande ont i magen?


    Åh, känner igen mig så mycket i detta... I början tog jag tidiga tester och följde tempen hela månaden, men efter ett tag kände jag att jag mådde så kasst av att få så många negativa besked innan själva mensen så jag la ned allt det där.. Nu tempar jag bara under äl-veckan för att se om/när stegring en blir, ("vilket den gör vaaarje månad, men utan resultat:()sen får ju mensen ändå vara ett tecken på hur det gick.. Om den däremot skulle lysa med sin frånvaro flera dagar efter bim skulle jag nog kolla tempen igen:)

    Bra initiativ av dig att boka en tid, ett steg i rätt riktning och förhoppningsvis får ni snabbare hjälp nu för att välkomna en liten i magen. <3
  • Längtansblåblomma
    Timal89 skrev 2018-11-23 18:20:00 följande:

    Hej!

    Finns det någon som inte orkat vänta ett är för att få undersöka sig och istället gått privat? Skulle gärna vilja ställa några frågor i såfall


    Hej!

    Vi är inne på vårt 8:e försök och har redan bokat en tid för fertilitetsutredning nästa månad.. Så kan ju återkomma om en månad när jag vet hur det var.

    Hur länge har ni försökt?
  • Längtansblåblomma
    Timal89 skrev 2018-11-23 21:06:37 följande:

    Hej!

    Fick precis mens efter 5 försöket. Inte alls ?länge? men de känns jobbigt psykiskt att inte ens veta om vi kan bli gravida. Jag vet inte om jag orkar vänta ett år. Vet du hur utredningen går till? Blir båda ni undersökta?


    Förstår hur du känner. Efter ett halvår kände jag att jag tappade fotfästet lite och ville bara dra täcket över huvudet och försvinna.. Den här resan är så mycket mer knäckande än jag tidigare kunnat ana.. Psykiskt inte minst. Jag håller med om att om det skulle vara något uppenbart fel vill man ju veta det snarast och inte hålla på att försöka förgäves månad efter månad.

    Vi ska gå igenom en hälsodeklaration och samtal, blodprov, spermaprov, undersökning av äggstockar och ev äggledarspolning om jag förstått allt rätt.
  • Längtansblåblomma
    Slassa skrev 2018-11-24 23:21:56 följande:

    Hej!

    Är 28 år och vi försöker också skaffa vårat för ta barn. Följer gärna med här!

    Mvh Slassa


    Kul! Välkommen hit! :) Hur länge har ni försökt?
  • Längtansblåblomma
    Tyrande skrev 2018-11-24 16:49:44 följande:

    Åååh vilken intressant tråd att läsa!

    Jag och min sambo är på första "försöket", alltså vi har sex och ser vad som händer. Har dock några ägglossningstester hemma (har haft Natural Cycles som skydd efter jag slutade med p-piller) som jag tänkte använda lite såhär i början. ;) Plussade på den i torsdags, haft sex igår och idag och enligt min app så är det idag ägglossningen är. Känns så spännande, men just nu mest över att kunna ha sex när vi än vill. :D Ska bli spännande och se om det faktiskt går att bli gravida, vi är båda 27 år. 


    Kul! Välkommen hit! :) håller mina tummar för dig!
  • Längtansblåblomma
    piffan87 skrev 2018-11-23 12:17:47 följande:

    Det kändes superbra, hon var så snäll på telefonen! Vi ska dit på vår första tid den 20 dec. Längtar! Är så glad att jag äntligen satt igång det. Känns konstigt nog som en lättad även fast de kanske inte är en lösning. Stressen att slippa oroa sig  och pressen minskar ju betydligt iaf.

    Ja usch visst är det jobbigt? Tänk om bara viljan kunde räcka! Den är ju oändlig och ofattbar! Jag har tänkt så många ggr "tänk den dagen jag får berätta för mamma, min sambos mamma, mina syskon - att vi ska få en till familjemedlem som vi alla kommer älska gränslöst". Den tanken gör mig så ledsen varje gång mensen kommer.. 

    Haha förstår du din kommentar till fullo! Usch va hemskt, men man ska ju inte hata dom gravida för de är ju inte deras fel att vi inte lyckas MEN nånstans får man ju sätta gränsen för vad man själv orkar och vi är inte mer än människor! Jag skulle ta illamåendet för resten av mitt liv om det innebär att man får ta del av glädjen av att ha ett barn vid sin sida.. 

    Hoppas du får en superfin fredag! Och jag tänker iaf njuta av lite vin ikväll, känns fel att säga fira men ett steg i rätt riktning mot hjälp iaf :)

    Stor kram till dig <3


    Vilket sammanträffande, jag ska också på mitt första besök den 20/12,och känner också mer och mer att jag längtar dit. Så skönt att liksom vältra över sitt problem i någon annans händer ett tag och kanske få hjälp att nå sin dröm tillslut. Vi får följa upp varandra efter besöken tycker jag:)
Svar på tråden Försöker bli gravid med 1a barnet