Inlägg från: Längtansblåblomma |Visa alla inlägg
  • Längtansblåblomma

    Försöker bli gravid med 1a barnet

    piffan87 skrev 2018-11-26 12:28:36 följande:

    Men åh va "roligt"! Följ jättegärna åt. Jag med, jag räknar verkligen ned tiden. Känns som en riktigt bra julklapp att äntligen få svar och precis som du säger, lägga det här på någon annan ett tag. Det känns äntligen som att julen kan få bli en liten break medan vi väntar på svar. 

    Min mens är beräknad till samma dag, vet du om det spelar någon roll? Jag frågade aldrig vad man gör exakt på första besöket utan var så glad för att få en tid. Vi fick hem hälsodeklarationer som vi ska ta med och sen antar jag att vi kommer prata om våra livsvanor etc.. 


    Det känns ju bra att vi kan följas åt och höra om varandras upplevelser.:)

    Jag kände mig lite ofokuserad när de ringde och berättade om hur det första mötet skulle gå till eftersom jag satt på jobbet, men jag tyckte hon sa att första ggn går man igenom hälsodeklarationerna, tar blodprov och mannen tar spermaprov, och efter det bokar man in undersökning av äggledarna med hjälp av kontrastvätska/spolning m. m. Så jag tror inte att det spelar någon roll att du har mens under första besöket.

    Håller med om att detta blir den absolut bästa julklappen man kan ge till sig själv, och förhoppningsvis kan man då få slappna av lite under julen och blicka fram emot det nya året istället, såå skönt!
  • Längtansblåblomma
    DoriaP skrev 2018-11-27 18:30:25 följande:

    Jag plussade just.....på två tester.

    Men känns som om mensen är på väg vilken sekund som helst. Mensvärk och den där känslan som är så välbekant.

    Vet inte om jag vågar tro på att jag är gravid, BIM i morgon så kanske dyker mensen upp ändå.


    Åh vad roligt, stooort grattis!! <3
  • Längtansblåblomma
    Längtarefterbarn83 skrev 2018-12-01 22:12:47 följande:

    Tack snälla! <3

    Mensen kom tyvärr nu, men bara att ta nya tag!

    Den har bara varit sen en gång tidigare. Hur går det för dig? :)


    Åh vad trisst:/men tycker att du har helt rätt inställning, bara att ta nya tag! Jag hejar på dig <3

    Själv väntar bim i veckan, och känns redan nu som att den kan komma när som helst.. Blä..
  • Längtansblåblomma
    Jåzzan12 skrev 2018-12-02 00:10:27 följande:

    Hallå tjejer!!

    Superkul att få vara med i alla bebisverkstäder! ???? Jag och sambon har försökt sen Mars med fortfarande inget plus... har BIM på tisdag 4/12. Men fick i onsdags den 28/11 en blödning vid toalettbesök som var först rödaktig och nästa toabesök kom det som lite brunt på pappret. Därefter är allt som vanligt. Brösten är ömma och svullna men det är inget nytt, får nästan alltid ömma bröst innan mens. Men blödningen är något nytt, så håller tummarna för plus denna månad!

    Håller tummarna för er också!


    Hej och välkommen!

    Spännande med en liten blödning förra veckan, får hoppas att det var en nidblödning:)

    Jag har också kämpat sen i mars med vissa månaders uppehåll och börjar bli gaaaalet trött på denna ovisshet och väntan, tycker det är dags för lite tur nu!!
  • Längtansblåblomma

    Jahapp.. Då fick man mens, igen...

    Hur länge ska man orka hålla på med alla dessa misslyckade försök? :( känns inte som att det händer minsta lilla när vi försöker och tiden bara rinner iväg... Blickar nu framåt mot första mötet inför fertilitetsutredning den 20/12, och hoppas för allt i världen att de kan göra någon skillnad.

    Vill bara skicka en stor eloge till alla er som kämpar på där ute, livet är verkligen inte rättvist och vissa får kämpa så mycket hårdare än andra. Jag hoppas att ALLA här inne snart får nå sin dröm,för denna resa är allt annat än rak och enkel.. <3

  • Längtansblåblomma

    Åh vad jag känner med er, bl. a i era historier om vänner som enkelt blivit gravida som klagar över hur jobbigt det är.. Jag har också en vän som klagade över illamående och därav fick sjukskriva sig nån dag från jobbet. Samma vecka hade jag själv fått sjukanmäla mig för att jag helt enkelt inte kunde sluta gråta p. g. a. Ytterligare ett misslyckande.. Folk som aldrig varit i denna ovisshet och barnlängtan kommer nog aldrig riktigt förstå hur mentalt nedbrytande det är att inte veta någonting, och att ens högsta dröm skulle komma och bli så svår att nå, när andra bara behöver ligga lite och "vips" bli gravida...

    Känns som att man verkligen lärt sig att vara ödmjuk mot andra i den här resan och tänka sig för en gång extra innan man slänger ur sig någon klumpig kommentar om barn.

    Någonstans i all denna sorg och besvikelse är det så fint att ha denna grupp som har en så mycket större förståelse än andra i ens vardag. Tack för att ni vill följa med och fortsätta dela med er i fina, och " fula" tankar, det får en själv att känna sig så mycket mindre ensam.

    Kämpa på! En vacker dag är det vår tur!! <3

  • Längtansblåblomma
    Längtarefterbarn83 skrev 2018-12-08 18:58:07 följande:

    Åh det vore så fantastiskt! :)


    Ska hålla mina tummar för ett jul-mirakel<3

    Tänk att fira in det nya året med ett plus på stickan.. Men där snackar vi drömscenario deluxe

    , haha. Hoppas att 2019 bjuder på desto trevligare besked annars:)
  • Längtansblåblomma

    Då jag tycker att familjelivssidan är riktigt kass funderar jag på att skapa en facegruppgrupp eller liknande, är det någon som vill haka på i den isåfall? :)

  • Längtansblåblomma

    Då jag tycker att familjelivssidan är riktigt kass funderar jag på att skapa en facegruppgrupp eller liknande, är det någon som vill haka på i den isåfall? :)

  • Längtansblåblomma
    Murresmäck skrev 2018-12-09 20:21:40 följande:

    Hej jag är ny här :)

    jag å sambon har försökt i 6 mån nu men inget pluss än. provade idag för första gånge med ägglossnigs test (clearblue) och fick en gubbe vilket är positivt. men tog ingen igår så jag vet inte om jag fick första positivt igår eller om det var idag.. och sambon kommer inte hem förns imorrn natt.. är det kört tro?


    Hej och välkommen!

    Nejdå, det är inte försent! Det är först 24-36 h efter att du fått fast smiley som din ägglossning kommer ske, så det är bara att mysa på ;)
  • Längtansblåblomma
    Tösen01 skrev 2018-12-10 18:39:56 följande:

    Går det att skicka via fl sitt namn? Vill helst inte gå ut med mitt namn (mycket ovanligt och vill inte att någon som jag känner ska veta att vi försöker skaffa barn). Men vill gärna vara med i er grupp,=)


    Jag förstår dig fullständigt:) men du kan skicka ett privat meddelande till mig här på fl och skriva där, så bjuder jag in dig.
  • Längtansblåblomma
    Tösen01 skrev 2018-12-10 18:39:56 följande:

    Går det att skicka via fl sitt namn? Vill helst inte gå ut med mitt namn (mycket ovanligt och vill inte att någon som jag känner ska veta att vi försöker skaffa barn). Men vill gärna vara med i er grupp,=)


    Jag förstår dig fullständigt:) men du kan skicka ett privat meddelande till mig här på fl och skriva där, så bjuder jag in dig.
  • Längtansblåblomma

    Hej Tokfia92.

    Känner igen mig så mycket i det du skriver. Jag är i precis samma sits som dig. Vi Har lämnat blodprov, spermaprov, gjort ul-undersökning och i början av januari ska vi gå igenom provsvaren +en spolning. Min gynekolog sa att det kan kännas lite som mensvärk, men har också förstått att vissa har värre upplevelser så känner mig också väldigt nervös stundvis. Däremot något som är positivt är att det hjälpt endel att faktiskt få det där plusset, så hoppas såklart på det bästa. Har du fått något smärtstillande att ta innan? Håller mina tummar för dig, tänk vilka kämpar vi är som genomgår detta <3

  • Längtansblåblomma
    piffan87 skrev 2019-01-07 02:55:31 följande:
    Hej tjejer! Hoppas jag får komma tillbaka hit igen. Precis innan julafton fick vi missfall och jag tog det så hårt att jag knappt klev ur sängen. När det äntligen funkat så fick jag vara glad i en vecka. Kan inte förstå hur livet kan vara så orättvist (och missförstå mig rätt, det finns säkerligen flera som har en värre vardag än mig men fy fan...) Den smärtan är bland det värsta jag varit med om.. 

    Vill gärna komma tillbaka hit till er och hjälpas åt att peppas i vardagen igen <3 Hoppas ni har haft en fantastisk jul och nyår!
    Hej!

    Vad ledsen jag blir av att läsa detta, beklagar verkligen:( tänk att livet ska vara så jääääkla orättvist, hur är det ens möjligt?! :(

    Klart att du ska komma tillbaka hit så att vi alla kan hålla tummarna för att du snart får ett plus igen.

    Kram och styrka<3
  • Längtansblåblomma
    Tokfia92 skrev 2019-01-07 17:04:27 följande:

    Nu har vi vart och fått resultaten och spolat!

    Jag såg tydligen exemplarisk ut och spinningen kändes inte alls på mig, har ju läst väldigt mycket om det så var orolig men läkaren var helt fantastisk och jag blev nästan överraskad över hur bra det gick, men så var det ju fri passage med. Vi fick veta att sambons simmare är få och slöa men att det absolut inte är omöjligt att det tar sig.

    Hon satte oss iaf i ivf kö men jag hoppas innerligt att vi aldrig behöver ta oss så långt. På något vis är det ändå en lättnad, man vet hur läget ser ut och att man får hjälp om det inte går på naturlig väg. Känner mig 20kg lättare nu än imorse.


    Åh vad skönt att spolningen gick bra för dig och inte alls så förfärlig som man hört att andra berättat om. Jag ska göra precis samma sak i övermorgon och börjar bli aningen nervös, men vad gör man väl inte för att komma närmare sin dröm? Ska även bli spännande att få höra om provresultaten!

    Hoppas att det tar sig för er trots att simmarna är lite nedsatta<3 man har ju ändå läst om vissa solskenshistorier efter spolning, så hoppas att ni också får en. :)

    Hur långt fram bokades ni in för IVF om det inte skulle funka? Fick du typ pergotime eller något annat som kunde hjälpa på traven?
  • Längtansblåblomma
    Tokfia92 skrev 2019-01-07 22:25:25 följande:

    Ja de säger ju att det kan öka chanserna efter spinningen så vi håller tummarna! Om inget annat kan jag konstatera att jag vart extremt spänd innan, haft ont i kroppen i flera veckor och så fort vi fick veta resultaten så har jag verkligen kunnat slappna av!

    Nej vi fick inte några mediciner eller liknande eftersom det inte var några fel på mig, ska tydligen vara ett skolboksexempel på hur det ska se ut ???? vi har inte fått någon kallelse än men hon sa att väntetiden är ca 8 månader till Sahlgrenska, så vi hoppas ju såklart det tar sig innan ;)

    Spolningen kändes som sagt inte på mig (inte mindre bekvämt att ligga där och vifta med tårna för det men ändå????) nu efter känns det som lite kraftigare mensvärk bara. Det kommer gå kalasbra i övermorgon ????


    Tokfia92 skrev 2019-01-07 22:25:25 följande:

    Ja de säger ju att det kan öka chanserna efter spinningen så vi håller tummarna! Om inget annat kan jag konstatera att jag vart extremt spänd innan, haft ont i kroppen i flera veckor och så fort vi fick veta resultaten så har jag verkligen kunnat slappna av!

    Nej vi fick inte några mediciner eller liknande eftersom det inte var några fel på mig, ska tydligen vara ett skolboksexempel på hur det ska se ut ???? vi har inte fått någon kallelse än men hon sa att väntetiden är ca 8 månader till Sahlgrenska, så vi hoppas ju såklart det tar sig innan ;)

    Spolningen kändes som sagt inte på mig (inte mindre bekvämt att ligga där och vifta med tårna för det men ändå????) nu efter känns det som lite kraftigare mensvärk bara. Det kommer gå kalasbra i övermorgon ????


    Nu har jag också fått göra en spolning och fått våra provsvar från testerna.

    Spolningen gjorde dessvärre rätt ont för mig, så det var skönt att det ändå gick relativt snabbt. Gynekologen kunde inte se några stopp, och allt såg jättefint ut på proverna, kändes ju både jättebra och konstigt på samma gång, hur svårt ska det vara liksom? :(

    Vi fick också en remiss till sahlgrenska för att ställas i kö till IVF. Jag fick höra att det kan ta uppåt ett år att få en tid, så hoppas innerligt att det tar sig innan dess!

    Känner precis som du beskriver efter resultaten, hur man på något vis äntligen kan slappna av lite och axlarna sjönk ned en decimeter typ.. Nu är det bara att vänta och se vad året har att bjuda på... :)
Svar på tråden Försöker bli gravid med 1a barnet