• Anonym (Villmenfårinte)

    Jag vill ligga med min kollega, är gift

    Jag är gift och har två barn, varit tillsammans i 14 år. Lycklig med min man, vill leva resten av mitt liv med honom. Har inte överhuvudtaget funderat på otrohet innan. MEN. Jag bytte jobb för 1 år sen, och jobbar där med en man där något vuxit fram som jag snart inte kan kontrollera. Vi märkte att vi hade rätt kul ihop, skämtar och skrattar mycket. Men plötsligt övergick det i känslor, som jag kämpar för att trycka undan. Det har gått ett halvår nu. Vi skriver mkt med varann på skype på jobbet, hänger så snart vi får chansen m gemensamma projekt (vi jobbar på olika avd så det känns som att vi hittar ursäkter att ses, ta en kaffe) och tonen i skype-samtalen är skämtsam, men övergått till skämtsam, flirtig. Vi skrev häromdagen att vi balanserar på gränsen, och det gör vi - utan att skriva eller säga något rakt ut. Stämningen är elektrisk. Jag vet eg inte vad han känner eller tänker, för vi har inte sagt nåt rakt ut. Jag kan inte sluta tänka på honom, och det äter upp mig snart. Och jag vill verkligen INTE förstöra hans familj (också gift), och inte min heller. Jag vill inte att han lämnar henne för mig. Jag vill bara så innerligt gärna kyssa honom, ligga med honom och få det ur systemet.

    Jag VET att jag borde undvika honom. Och JO jag älskar min man. Jag VILL inte känna såhär. Det här har bara slagit ner som en blixt och fastnat i mig. Nästan alla trådar jag hittar om liknande så har man det dåligt i sitt nuvarande, jag har inte det. Jag bara vill så jävla starkt bara ligga med honom. Men jag är rädd att jag inte kommer kunna leva med det, det borde jag inte, för då är jag ett jävla svin. Såna jag hatar själv.

    Vill rådfråga:

    1. Har du någon gång känt lika (haft det bra o älskat din nuvarande men blivit kåt/förälskad i en annan samtidigt) och faktiskt gjort det, fått det ur systemet och sen levt vidare? Eller slutar det alltid i kaos (fan, jag vet ju svaret, men finns NÅN som inte ångrat sig?)

    2. Borde jag fråga hur han känner / vad han tänker? Möjlighet: att jag inbillar mig och då är detta ur världen, alternativt. Risk: att han känner samma och det blir ännu jobbigare.

    Tacksam för konstruktiva tankar (att jag bör lämna min man innan jag gör nåt förstår jag att flera av er kommer säga, men det är inte aktuellt).

    Tack!

  • Svar på tråden Jag vill ligga med min kollega, är gift
  • Diversifierat
    Anonym (moralgubben.) skrev 2018-12-05 23:38:49 följande:

    Ja du Diversefierat. Skulle du vilja vara i hennes man situation. Att känna att man inte få var med och planera sitt eget liv. Att tro att den man lever med känner som jag. Men han vet ju inte säger många. Just det tänk så förödmjukande det är. Att den man älskar mest i världen hellre skriver till andra än väljer att gå till mig.

    Den man varit ihop med i många år. Och har barn med. Tror du inte att han känner på sig att något är fel. Men kan inte säga något för det är ju bara en känsla.

    Du säger att det inte är lätt. Jag har arbetat med par som hamnat i den här situationen. Och någon lärde mig att det är viktigt att våga trycka på de blåmärken som finns. För det gör ont med förändring. Det är först när ett par vågar vara ärliga mot varandra som det sker bra saker. Och man måste sluta mata monstret.

    Vad TS gör nu är att kamma hem kortvariga förstärkningar. Men de följs nästan alltid av långsiktiga förluster. Så det är ganska lätt att veta vad som för framåt men det gör oftast fruktansvärt ont att våga göra det.

    Många här har givit TS många bra förslag. Vad är ditt? Eller är du bara en gråterska?

    Och TS. Micke är en man som skrev hur han blev utsatt för en massa psykologiska förnedrande övergrepp av sin fru. Du är inte där än. Och tro mig du vill inte hamna där.


    Om du vill ta del av de förslag jag givit så är det bara att bläddra bakåt i tråden, har lagt ett flertal.

    TS mans situation är såklart inte önskvärd men det är ju extremt svårt, närmast omöjligt, att styra över sina känslor.

    Alla är sig själv närmst. Sen har man såklart ett samvete som reglerar vad man kan göra mot andra och inte.

    Såklart kan det vara bra att påminna TS om även konsekvenserna för andra av hennes handlande. Det kan annars glömmas bort. Men du måste ju förstå TS sits här för att du ska kunna nå fram med några råd. TS är mitt uppe i alla känslor.
  • Anonym (Borde vara fel...men..)

    Det är ju förstås fel att tänka eller ha känslan att man vill vara med ngn annan när man känner sig lyckligt gift med familj o barn...

    Men vad gör man med känslorna som spelar en ett Spratt??

    Det är ju självklart upp till var och en att ta tag i känslorna och bearbeta dem efter bästa förmåga..

    Jag har varit i samma situation som du beskriver, började hamna i olika arbetssituationer med min kollega som gjorde att vi arbetade ofta ihop. Delade projekt, höll i utbildningar för andra kollegor o kunder. Vi var väldigt tajta kollegor/vänner kunde prata med varandra om allt.. hon var gift med familj o barn... vi hade en attraktion och spänning som hängde i luften, vi började prata med varandra om vår gem. Situation båda två var överens om att vi hade de bra i våra resp förhållanden o tanken var att det skulle fortsätta vara så.. vi skulle BARA vara vänner.. men så hände det att vi skulle åka till en annan stad och hålla en utbildning för en kund, vi skulle bo på hotell var för sig. På kvällen efter middagen satt vi i baren med ett glas o pratade om allt högt o lågt vi landade samtalet i våra känslor för varande, båda hade känt en enorm lust för varandra om bara så en gång för att kunna släppa det som så länge legat i luften..

    Vi hamnade i samma säng den natten o det var alldeles underbart SEX på alla sätt och vis..vi sa och trodde att detta skulle vara en engångshändelse för att släppa på spänningen men så har det inte blivit, det har hänt några gånger till men vi har på något konstigt sätt hanterat detta vidare..och båda lever vidare med sina resp. Familjer o upplever det som att Vi ändå är lyckliga familjer..

    Så mitt råd är till dig att tänk dig noga för vad du vill o vad du tror att du kan hantera..din tråd är lång o du får många förslag åt båda hållen.. det riktiga BORDE VARA ATT GLÖMMA HONOM men livet är inte alltid så lätt..

    Hoppas det blir en TOPPENRESA o att du landar i Vad Som Är Rätt För Dig??????????

  • Anonym (Borde vara fel...men..)

    Försökte mig på några Smileys men det blev ett gäng frågetecken...

  • jrockyracoon
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2018-12-05 08:43:58 följande:
    Nej nu upplever jag dig inte som elak. Men - Du har redan bestämt dig för att jag kommer att trilla dit, och att jag inte får säga att jag tar till mig råden här, så vad ska jag ens svara?

    Bali kanske inte hjälper, men tre veckor ifrån är bättre än tre veckor ihop och ger bättre chans för mig att känna efter på riktigt. Nej, jag tänker inte lämna min man bara för att jag känner något för min kollega, och när jag inte gjort något. Och min man får mycket närhet och vi har mycket och bra sex (snarare mer) så det är inte som att jag dragit mig undan från honom. Skulle mina känslor för min man ändras eller om jag går över gränsen är det en annan ball-game.

    Och jag önskar att jag vore ett troll, då hade mitt liv känts lättare om allt bara var fiktion. Och jag har noll intresse i hur lång tråden är / blir - är det nån tävling på något sätt? Har ingen aning om vem Micke är och han får mer än gärna ha världens längsta tråd. Jag går in och svarar på era inlägg / frågor men har inget behov av fler inlägg själv just nu så skriver ni inget så försvinner nog denna tråd bort i flödet snart.
    Hej TS!

    Är det inte dags för beslut? Du skriver att du tar till dig av råd här, men det är ju lätt att ta till sig av råd som är i linje med det man själv känner och vill, och ignorera råd som kanske är svåra, men bättre, inte sant?

    Jag undrar vilken mer information du behöver för att kunna ta beslut? Det har gått en hel del tid nu, och du har ju i princip alla fakta på bordet. 

    Jag tänker att du kanske känner lust till den här mannen och att det troligen är drivkraften för att välja honom. Han är säkert bra på vissa sätt som din man inte är, men samtidigt saknar han säkert också vissa egenskaper som din man har.

    Så du har lust i ena vågskålen. I andra vågskålen har du din man, er relation som ni har byggt upp och skapat, och dina barns önskan av att leva med båda sina föräldrar samtidigt, etc.

    Är det så svårt att välja vilken av dessa du ska satsa på? Väljer du din man, behöver du fjärma dig från kollegan, och väljer du kollegan behöver du separera med din man.

    Om du inte väljer men har all information som behövs för att välja - vad säger det om dig? Vilken moralisk kompass följer du när du skapar kaos hos både kollegan och din man och dina barn, genom att vara kvar i gråzonen? Ju längre du dröjer med att välja desto större sorg och besvikelse skapar du hos den/de du slutligen kommer att svika.

    Hur kan du leva med dig själv, när du väljer att inte ta beslut?
  • Anonym (man)
    Diversifierat skrev 2018-12-07 00:00:42 följande:
    Om du vill ta del av de förslag jag givit så är det bara att bläddra bakåt i tråden, har lagt ett flertal.

    TS mans situation är såklart inte önskvärd men det är ju extremt svårt, närmast omöjligt, att styra över sina känslor.

    Alla är sig själv närmst. Sen har man såklart ett samvete som reglerar vad man kan göra mot andra och inte.

    Såklart kan det vara bra att påminna TS om även konsekvenserna för andra av hennes handlande. Det kan annars glömmas bort. Men du måste ju förstå TS sits här för att du ska kunna nå fram med några råd. TS är mitt uppe i alla känslor.
    Vi har nog alla förstått att TS är känslomässigt förvirrad och att det är svårt. Men det är just av den anledningen vissa av oss tycker att hon inte är i stånd att ta rätt beslut oavsett hur mycket vi påminner henne. 

    Egentligen spelar det ingen större roll hur mycket vi påminner henne, hon VET ju redan allt vi säger så det är inte där problemet ligger, Problemet ligger i vad hon ska göra av det?

    Situationen påminner om en berusad person som funderar på att göra något dumt och hennes omgivning försöker få henne att tänka om. Hade hon varit nykter så hade det inte varit något problem, men nu är hon ju inte nykter.

    Förslaget med att snacka med sin sambo går ut på att ta ifrån henne möjligheten att sitta och vela hur länge hon vill. Då blir det allvar på riktigt och hon måste göra ett val på riktigt och börja agera efter sitt val på riktigt.

    Dina förslag är lite motsägelsefulla, å ena sidan bekräftar du att TS inte tänker rationellt och är starkt påverkad av känslor, (vilket vi alla är överens om) men sen tycker du att hon bara ska komma fram till rätt beslut på egen hand, hur ska det gå till om hon inte tänker rationellt? För att agera rätt i en sån situation krävs väl att man tänker rationellt?

    Exakt vad är det som är så enormt hemskt med att snacka med sin man om vad hon känner? Hade jag varit hennes man så hade jag hellre velat att hon pratade med mig om det INNAN hon gjorde något dumt.

    Ta bara (det borde vara fel...men) story, om hon hade snackat med sin man INNAN hon hamnade i säng med kollegan så hade det kanske aldrig hänt? Istället gjorde hon det du föreslår, försökte lösa det själv och trodde hon hade full kontroll över situationen vilket hon bevisligen inte hade för det enda som krävdes var att hon och kollegan skulle få möjligheten att ligga ostörda för att de skulle göra det. Hur tror du TS kommer agera när hon och kollegan får den chansen?
  • Anonym (man)

    Hela det här snacket med att man "skyddar" någon genom att undanhålla saker som är avgörande för deras GEMENSAMMA förhållande och deras ungars framtid är ju bara rent skitsnack som i grunden baserar sig på dels rädsla och skam och dels på att man inte gärna vill släppa spänningen och pirret man upplever med den andra. För man vet ju att i samma sekund man berättar så har man gjort ett val och möjligheten att äta kakan och ha den kvar försvinner.

    De enda som resonerar så är de som varit otrogna och de som är på väg att vara det. Frågar du deras partner så kommer nästa alla säga att de vill veta / hade velat veta INNAN det går / gick för långt. Och om personen man säger sig vilja skydda SJÄLV säger att han vill veta så kan man väl inte påstå att man skyddar personen? Då är det väl ganska uppenbart att den man egentligen vill skydda är sig själv.

  • Anonym (Avdramatisera)
    Anonym (man) skrev 2018-12-07 11:50:38 följande:

    Hela det här snacket med att man "skyddar" någon genom att undanhålla saker som är avgörande för deras GEMENSAMMA förhållande och deras ungars framtid är ju bara rent skitsnack som i grunden baserar sig på dels rädsla och skam och dels på att man inte gärna vill släppa spänningen och pirret man upplever med den andra. För man vet ju att i samma sekund man berättar så har man gjort ett val och möjligheten att äta kakan och ha den kvar försvinner.

    De enda som resonerar så är de som varit otrogna och de som är på väg att vara det. Frågar du deras partner så kommer nästa alla säga att de vill veta / hade velat veta INNAN det går / gick för långt. Och om personen man säger sig vilja skydda SJÄLV säger att han vill veta så kan man väl inte påstå att man skyddar personen? Då är det väl ganska uppenbart att den man egentligen vill skydda är sig själv.


    Instämmer...plus att det är lite försvarsmekanismer som återigen faller in.
    Om TS öppnar sitt hjärta för sin man och det skulle bli slitningar mellan dem som slutar med att de separerar är det ju hennes fel....bättre att hinta lite fint då och då och vänta tills mannen för det på tal...då är det ju han som har sabbat allt...
    Omvänt som någon var inne på tidigare...berätta för kollegan är ju bra för samvetet...då lägger hon ju bollen hos honom...bara vänta på att bli förförd, för i den situationen som uppstod KUNDE hon ju inte stå emot honom...
  • Anonym (man)
    Anonym (Avdramatisera) skrev 2018-12-07 12:05:06 följande:
    Instämmer...plus att det är lite försvarsmekanismer som återigen faller in.
    Om TS öppnar sitt hjärta för sin man och det skulle bli slitningar mellan dem som slutar med att de separerar är det ju hennes fel....bättre att hinta lite fint då och då och vänta tills mannen för det på tal...då är det ju han som har sabbat allt...
    Omvänt som någon var inne på tidigare...berätta för kollegan är ju bra för samvetet...då lägger hon ju bollen hos honom...bara vänta på att bli förförd, för i den situationen som uppstod KUNDE hon ju inte stå emot honom...
    Ja, det har du rätt i. Dessutom är det inte så att det KOMMER uppstå slitningar, de HAR redan slitningar. Att frun är dökåt på en kollega och överväger att knulla sönder vårt förhållande skulle iaf jag kategorisera som en ganska stor slitning. 

    Om hon skulle berätta det för mig så skulle jag klassa som en klart mindre slitning än att hon undanhåller det eftersom bara det faktum att hon berättar det för mig skulle göra det tydligt att hon dels bekräftar sin lojalitet och ärlighet mot mig och sin vilja att vilja lösa problemet tillsammans istället för att hålla mig utanför. Det skulle snarare stärka mitt förtroende för henne. 

    Sen är det väl klart att det inte är det roligaste att få höra, men sett ur ett större och längre perspektiv så är det en klar mindre plåga än att bli lämnad utanför loopen och att frun tar beslut om vårat gemensamma förhållande på egen hans eller att hon är otrogen och låter mig leva i en lögn. Jag tycker att "berätta inte" förespråkarna överdriver plågorna man påstår sig skydda partnern från rätt grovt. Jag tror de allra flesta normalt funtade människor kan ha förståelse för att man ibland kan få känslor för andra, det är inte helt otänkbart att de kanske själva haft det någon gång eftersom det trotts allt är väldigt vanligt. 

    Generellt sett tycker jag att HUR man hanterar eventuella problem säger mer om en person än problemen i sig. 
  • Anonym (Avdramatisera)
    Anonym (man) skrev 2018-12-07 12:26:46 följande:
    Ja, det har du rätt i. Dessutom är det inte så att det KOMMER uppstå slitningar, de HAR redan slitningar. Att frun är dökåt på en kollega och överväger att knulla sönder vårt förhållande skulle iaf jag kategorisera som en ganska stor slitning. 

    Om hon skulle berätta det för mig så skulle jag klassa som en klart mindre slitning än att hon undanhåller det eftersom bara det faktum att hon berättar det för mig skulle göra det tydligt att hon dels bekräftar sin lojalitet och ärlighet mot mig och sin vilja att vilja lösa problemet tillsammans istället för att hålla mig utanför. Det skulle snarare stärka mitt förtroende för henne. 

    Sen är det väl klart att det inte är det roligaste att få höra, men sett ur ett större och längre perspektiv så är det en klar mindre plåga än att bli lämnad utanför loopen och att frun tar beslut om vårat gemensamma förhållande på egen hans eller att hon är otrogen och låter mig leva i en lögn. Jag tycker att "berätta inte" förespråkarna överdriver plågorna man påstår sig skydda partnern från rätt grovt. Jag tror de allra flesta normalt funtade människor kan ha förståelse för att man ibland kan få känslor för andra, det är inte helt otänkbart att de kanske själva haft det någon gång eftersom det trotts allt är väldigt vanligt. 

    Generellt sett tycker jag att HUR man hanterar eventuella problem säger mer om en person än problemen i sig. 
    Jag håller med om att vem som helst som lever i ett längre förhållande helt plötsligt kan bli förälskad i någon annan. Inget konstigt med det, känslor kan man ju inte styra över.
    Jag tror som du skriver att när en person är förälskad och hormonerna bubblar i kroppen så är det omöjligt att på egen hand fatta rationella beslut som inte är direkt styrda av känslorna.
    En person i den situationen behöver draghjälp från något håll. Helst naturligtvis från sin partner som ska vara den man anförtror sig åt i livets upp och nergångar.
    Vidare borde ärlighet och lojalitet vara två ganska grundläggande förutsättningar i ett väl fungerande förhållande. Det är intressant att TS verkar vara villig att vara mer ärlig och lojal mot kollegan som hon bara har känt några månader än mot sin man som hon nog har tillbringat nästan halva sitt liv med. 
     
  • Anonym (man)
    Anonym (Avdramatisera) skrev 2018-12-07 13:11:44 följande:
    Jag håller med om att vem som helst som lever i ett längre förhållande helt plötsligt kan bli förälskad i någon annan. Inget konstigt med det, känslor kan man ju inte styra över.
    Jag tror som du skriver att när en person är förälskad och hormonerna bubblar i kroppen så är det omöjligt att på egen hand fatta rationella beslut som inte är direkt styrda av känslorna.
    En person i den situationen behöver draghjälp från något håll. Helst naturligtvis från sin partner som ska vara den man anförtror sig åt i livets upp och nergångar.
    Vidare borde ärlighet och lojalitet vara två ganska grundläggande förutsättningar i ett väl fungerande förhållande. Det är intressant att TS verkar vara villig att vara mer ärlig och lojal mot kollegan som hon bara har känt några månader än mot sin man som hon nog har tillbringat nästan halva sitt liv med. 
     
    Ja, hela "bestäm dig" argumentet har en ganska stor brist. Det VERKLIGA beslutet tas ju när man ställs inför situationen där man ska säga ja eller nej till sex med kollegan INTE långt i förväg. Man kan sitta och intala sig själv att man har beslutat sig för att man aaaaaldrig kommer göra det hur mycket man vill, när man väl är där ensam med kollegan med ett sovrum till förfogande så är inte det värt ett skit och det är DÄR det verkliga beslutet kommer tas.

    Det är ju den absolut vanligaste felet så många gör, tror att de har full koll över situationen och intalar sig att de har gjort ett val bara för att de sagt år sig själva att inte göra något dumt. Det är bara rena självlögner. Det enda säkra sättet är att se till att möjligheten för att man öht ska göra något dumt inte finns. Dvs inte utsätta sig för situationer där man kan göra något dumt.
Svar på tråden Jag vill ligga med min kollega, är gift