Inlägg från: UndrandeSökare |Visa alla inlägg
  • UndrandeSökare

    Vi som planerar äggdonation 2019

    Dosan74 skrev 2019-02-23 19:52:22 följande:

    Tack, de räcker i morgon så vi får gå till kliniken när de öppnar på måndag. Ja? de kladdar, fick lite panik att allt ramlar ut men efter lite Googlande verkar det vara normalt och fungera ändå. Funderar fortfarande på om vi ska sätta in en eller två. Man vill maximera chanserna samtidigt som en tvillinggraviditet inte står fullt ut på min önskelista. Hur ska man tänka i frågan, vi vill ha bestämt oss även om läkaren kommer rekommendera nägot?


    Har ni barn sen innan?

    Det är ni som får välja om de ska sätta in 1 eller 2.

    Jag valde 2 förra gången, men nästa gång kommer jag bara sätta in 1.
  • UndrandeSökare
    Dosan74 skrev 2019-02-23 22:11:04 följande:

    Jag har barn från ett tidigare förhållande, men inte min sambo. Har försökt att få barn på naturlig väg men tyvärr står nog min ålder i vägen. Jag som hade hoppats på att läkaren skulle rekommendera ett eller två. nu blir det ännu svårare. Varför ska du välja ett nästa gång?


    Jag har inboxat dig (klicka på det lilla kuvertet högst upp).
  • UndrandeSökare
    Dosan74 skrev 2019-02-24 18:24:16 följande:

    För oss var ÄD ingen självklarhet, när äggreserven var låg blev frågan att leva med ett gemensamt barn eller inte som blev avgörande. Hade jag varit yngre, haft mer tid och bättre äggreserver så hade jag provat IVF ngn gång. Jag tror det sociala arvet är stort och därför kommer jag se delar av sig själv i barnet, oavsett gener eller inte. 

    Dagen har ägnats åt mysigt Café med resonemang och funderingar, det lutar åt två ägg. Vet inte hur många ägg vi fick eller hur det ser ut, hade hoppats på en kontakt med kliniken under helgen. I morgon är det dag 3 och insättning, nervöst och spännande på samma gång.


    Jag skulle rekommendera dig att kontakta kliniken och säga att du vill sätta in 5-dagars istället efterdom det ger högre chans att lyckas.

    Många embryon dör mellan dag 3 och 5 oavsett om de är i livmodern eller labbet, vilket innebär att man riskerar sätta in 3dagars som ändå inte kommer klara sig, de starkaste lever på dag 5. Därför är det bäst att välja 5-dagars.
  • UndrandeSökare
    nypan78 skrev 2019-02-28 14:16:58 följande:

    Om man övergår från IVF:andet till ÄD, ska man ta om alla tester (gäller nog Riga isf)? Vilka tester tar man?


    Olika kliniker kräver olika tester. Jag vet ej vad som gäller på ivfRiga, eller andra kliniker i Riga, men på Avaclinic i Riga är det dessa som ni måste ta innan ni är välkomna som patienter.

    De måste vara nytagna (max 6 månader gamla) och både mannen och kvinnan måste ta dem:

    Hiv

    Syfilis

    Hepatit B

    Hepatit C

    Anti HBC

    Mannen måste dessutom ta Spermaanalys med Morfologi. Måste vara med Morfologi, det är viktigaste delen ! Kan han inte ta det i Sverige så får man åka till kliniken i Riga och ta Sperm dna fragmentationstest där hos dem. Han måste avhålla sig från onani, sex och utlösning i 5 dagar innan spermatestet görs.

    Om du kontaktar kliniken kan du få detta på ett papper/intyg från dem, om det gör det lättare för er att få hjälp i Sverige. Man kan också ta blodproven på kliniken i Riga.
  • UndrandeSökare
    nypan78 skrev 2019-02-28 21:47:15 följande:

    Oj, låter som att man ska kolla upp allt sånt i god tid innan här...komplicerat det där med mannens tester också. Hoppas man hittar en läkare som kan hjälpa till med detta. Vi bor hyfsat nära STockholm. Någon som vet?


    Börja med att bestämma exakt vilken klinik du ska välja eftersom olika kliniker kräver OLIKA tester.

    Be att du får klinikens Patientformulär och Donationsformulär.

    Den klink du väljer kan ge dig ett formellt intyg från kliniken på vilka prover just DEN kliniken kräver, och med ett sådant kan det gå lättare att få hjälp i Sverige.
  • UndrandeSökare
    nypan78 skrev 2019-02-28 14:16:58 följande:

    Om man övergår från IVF:andet till ÄD, ska man ta om alla tester (gäller nog Riga isf)?
    Vilka tester tar man?


    Jag kom på att förutom de tester jag nämnde så behöver ni också ta redan på vilken Blodgrupp och Rhesusfaktor du och din man har. Eftersom de väljer donatorer utifrån blodgrupp.

    Hiv

    Syfilis

    Hepatit B

    Hepatit C

    Anti HBC

    Mannen måste dessutom ta Spermaanalys med Morfologi.

    Om du bor i Stockholm testa med Dr Eva Svanborg i Solna och Dr Eva Einarsson i Nacka och hör om någon av dem kan hjälpa er. 
  • UndrandeSökare
    Myran1979 skrev 2018-11-16 16:12:36 följande:

    Nä, i början av året. Det kan ju vara allt från jan till mars. Jag har varit super specifik i mina frågor men det är det vi fått till svar.


    Hur har det gått för dig? Har ni fått börja med ivf i Sverige nu?
  • UndrandeSökare
    Baby74 skrev 2018-10-19 18:55:00 följande:

    Hej alla,

    Jag just fått missfall med min första äggdonation i Riga (september 2018)

    Har 3 kvar i frysen i Riga men känns tufft.

    Har gjort 2 IVF i Uppsala förra året.

    Någon mer som ska till Riga?

    Vad får ni för medicin?


    Hur har det gått för dig? Har du gjort någon ny insättning i Riga nu?
  • UndrandeSökare
    AHed78 skrev 2018-10-21 10:21:28 följande:

    Hej hej ny i utlands ivf världen!!!

    Vart ska man åka..... är 40 fyller snart 41.

    Inga barn sen innan, missfall efter missfall i 10år snart.

    De hittar inga fel på varken mig eller sambo.

    Usch vilken ångest, så mkt pengar det handlar om, rädd att misslyckas, rädd att välja fel klinik.

    Någon som är erfaren som kan hjälpa guida och lugna.

    Stort lycka till er alla kämpar!


    Har ni valt någon klinik nu? Vilken klinik valde ni?
  • UndrandeSökare
    mva1970 skrev 2019-03-03 02:05:50 följande:

    Jag skrev här i höstas då vi planerade ÄD på NGC i St Petersburg. Den 17/2 efter införsel av flickembryot fick vi ett plus på graviditetstestet!! Jag går nu strax in i v 7 och det känns helt overkligt men fantastiskt! På måndag är det dags för första UL och Hcg-test. Är obeskrivligt trött och har lite svårt att klara arbetsdagarna utan vila. Vi fick köpa med oss en hel påse med mediciner och ett schema för hur de ska tas under graviditeten. Östrogenplåser 2x100 mg att byta 2 ggr/v, progesteron vagitorer 3 ggr/dag, blodförtunnande sprutor, folsyra och någon annan vitamin för gravida. Antar att allt detta, i kombination med graviditeten och den överväldigande känslan samt min ålder bidrar till min trötthet... jag är nyss fyllda 49 :). Åldern är inte bara en siffra, det ska gudarna veta.. men glädjen, förväntan, lyckan och kärleken jag redan känner är nog precis lika stor som om jag vore 25. Jag har inga barn sedan tidigare och jag träffade min man sent i livet. Är lyckligt lottad över att han ville gå in i detta trots att han har tre barn sedan tidigare <3 Jag hoppas innerligt att det lilla pyret väljer att stanna kvar hos mig. Det har varit en lång och känslomässig process. Om det inte går vägen känns det oerhört svårt att ladda om och börja på nytt.. Jag ville bara dela med mig av vår situation mitt upp i tråden. Hälsningar från en väldigt glad men lite orolig numera gravid 49-åring .


    Hur gick det på ditt vul igår? Fick ni se något embryo med hjärtslag? Vad fick du för siffra i hcgresultat?
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019