Inlägg från: UndrandeSökare |Visa alla inlägg
  • UndrandeSökare

    Vi som planerar äggdonation 2019

    Till alla i tråden som funderar på PGS. Jag vill varna för att använda PGS !!! Jag har pratat med en tjej som gjorde PGS på sina embryon och frös sen in dem och 100% av embryona som hade klarat PGS dog vid upptining. Samma sak hände oss också flera av embryona dog vid upptining och läkaren erkände rakt ut att det var pgr av PGS. Tydligen så tål embryon man gjort PGS på upptining mycket sämre än embryon man inte gjort det på ! Önskar att kliniken hade meddelat oss det tidigare, då hade vi aldrig valt PGS !

  • UndrandeSökare
    lill111 skrev 2019-03-24 12:40:39 följande:

    [quote=79524120][quote-nick]UndrandeSökare skrev 2019-03-24 11:27:15 följande:[/quote-nick]Till alla i tråden som funderar på PGS. Jag vill varna för att använda PGS !!! Jag har pratat med en tjej som gjorde PGS på sina embryon och frös sen in dem och 100% av embryona som hade klarat PGS dog vid upptining. Samma sak hände oss också flera av embryona dog vid upptining och läkaren erkände rakt ut att det var pgr av PGS. Tydligen så tål embryon man gjort PGS på upptining mycket sämre än embryon man inte gjort det på ! Önskar att kliniken hade meddelat oss det tidigare, då hade vi aldrig valt PGS ![/

    Så fruktansvärt tråkigt undrandesökande! Men tack för att du i formerar! I st peterburg gör de aldrig PGS...


    Jo, Det gör de ! De ska göra PGS på Solhällans embryon i Ryssland sa hon till mig. Hon hade fått babygarantipaketet med ÄD och hennes mans spermier under förutsättning att de gjorde PGS på de embryona.
  • UndrandeSökare
    lill111 skrev 2019-03-24 17:47:45 följande:

    [quote=79524270][quote-nick]UndrandeSökare skrev 2019-03-24 13:11:56 följande:[/quote-nick]Jo, Det gör de ! De ska göra PGS på Solhällans embryon i Ryssland sa hon till mig. Hon hade fått babygarantipaketet med ÄD och hennes mans spermier under förutsättning att de gjorde PGS på de embryona.[/

    Då var det ju som jag sade! Att de inte gör pgs på embryona utan verkligen specifik anledning!


    Nej, det sa du inte, du sa "i St Petersburg gör de inte PGS överhuvudtaget."
  • UndrandeSökare
    PeeWee44 skrev 2019-03-24 18:57:29 följande:

    Enligt Olga blir embryona stressad av att göra PGS, dessutom tycker inte St Petersburg att man ska frysa embryona när dom nått ett viss stadium och när du gör pgs så passerar dom det stadiet. Och som sagt i St Petersburg använder dom så unga donatorer som har barn själva att det inte behövs.


    Riga använder också unga donatorer som har barn själva. Jag valde PGS för min egen del eftersom jag är superfertil (det är en diagnos som innebär att ALLA embryon fastnar både normala och onormala) och eftersom man kan få missfall både av onormala embryon och av överaktivt immunförsvar så var PGS enda sättet att utesluta en felfaktor.
  • UndrandeSökare
    Frazze skrev 2019-03-25 13:37:54 följande:

    Känns som att allt bara går fel denna gången. På vul idag så hade den folliclen som var 12 mm i fredags krympt och var inget alls. Men det har kommit en på vänstra äggstocken istället som nu var 13 mm. Men jag vill ta ovitrellen så att det blir en äkta ägglossning och skulle jag göra det så blir insättning dag 25 i en cykel på 27 dagar. Nä, jag kommer nog att avbryta och köra I maj istället. April blir för osäkert med vul då gyn kommer vara ledig i påsk. SUCK! Det är väl inte meningen att detta ska lyckas. Kan ta pengarna och köpa ny bil istället kanske! Sen att det tar över 5 timmar för dem att svara när man är i upplösningstillstånd är ju inte heller optimalt ju.


    Har du bestämt dig för att göra onsättning i maj istället ?
  • UndrandeSökare
    Frazze skrev 2019-04-05 07:58:55 följande:

    Och där kom mensen! Dag 27 idag och min vanliga mensdag


    Jättetråkigt att du blöder, men bra att du kontaktat kliniken. Det kan ju endera vara östrogenbrist eller progesteronbrist eller om man satt in flera embryon så kan man få en blödning om det ena släpper. Det hände mig.

    De satte in 2 embryon och bäda fäste men sen några dagar efter insättningen började jag blöda och jag tror att det var att det ena kom ut då. För sen på vul sågs bara 1 hinnsäck trots att de hade satt in 2.

    Så det behöver inte vara kört, det andra embryot kan klara sig ! Håller tummarna att det går bra !
  • UndrandeSökare
    Frazze skrev 2019-04-13 22:42:13 följande:

    Ni som fått blödningar,

    vilken vecka började det i så fall?


    Har du blödningar? Så länge de är bruna eller rosa är det ingen fara, det är först om de blir röda och mycket eller om man får ont, som det kan vara farligt.

    Jag har haft 6 missfall alla i olika veckor, mellan v.5-11.

    Vid missfall i v.5 hade jag inte ont, det kom bara som en rikligare mens en vecka efter jag plussat. Vid de andra missfallen har jag börjat blöda lite först och sen rikligt några dagar innan missfall.

    Men kom ihåg att det är mycket vanligare att blöda när man gjort äggdonation, och det kan gå bra trots tillfälliga blödningar. Men kom alltid ihåg att meddela din klinik och hör vad de säger !
  • UndrandeSökare
    Frazze skrev 2019-04-14 07:41:49 följande:

    Nä, peppar peppar så blöder jag inte nu i alla fall. Ingenting! Men jag bara tänkte om det var någon särskild vecka som man ofta började blöda i el så. Jag minns ju inte riktigt hur det var sist, men jag har för mig att eftersom jag tog fragmin så blödde jag lite nästan hela tiden.


    Det är vanligast med blödningar och missfall de första 12 veckorna. Ingen specifik vecka där det är vanligast.
  • UndrandeSökare
    Willhelmina skrev 2019-04-28 14:06:05 följande:

    När jag försökte få infektionsprover på min vårdcentral frågade de ?tror du att du har smittats av nåt??. Jag sa nej, ärlig som man är. Och så fick det bli Werlabs istället... som då hade ett särskilt äggdonationspaket som de tyvärr inte längre har kvar.

    Hittade ett privat gyn i Uppsala som tog 1300 för vul, annars har det varit 1500.


    Ja, tyvärr har Werlabs tagit bort sitt paket "inför ivf", Det var flera år sen de tog bort det.

    Jag kontaktade dem då och frågade varför? och svaret var att de inte hade tid för att hålla på med smittspårning (vilket de enligt Smittskyddslagen måste göra om de får in positiva infektionsprover tex positivt hivtest etc). Så det var därför de tog bort det paketet helt och hållet.

    Men vissa större sjukhus kan ha STD-mottagningar (sexual transmitted diseases) där man kan ta hivtest och dyl gratis.

    Blodgrupp och rhesusfaktor (plus eller minus) kan man få veta om man donerar blod.

    Annars kan man också resa till kliniken där man planerar äggdonation och ta prover, göra vul, köpa mediciner etc en månad innan. Så gjorde vi.
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019