Inlägg från: UndrandeSökare |Visa alla inlägg
  • UndrandeSökare

    Vi som planerar äggdonation 2019

    BlåLilja skrev 2019-03-08 13:57:12 följande:

    Här kommer en lite uppdatering från mig... 

    Ska göra KUB nästa vecka. Lämnade blodprov för några veckor sedan. Beräknar dom sannolikheten på plats när jag är där?

    Träffade en doktor idag som pratade om alla risker gällande ÄD-graviditet. Fick Trombyl 160mg som jag ska ta i förebyggande syfte. Ska börja ta från vecka 12+0 till vecka 36. Har ni andra också fått detta?


    Jag har konstaterad blodkoagulationssjukdom och använder både Trombyl och Fragmin. Jag börjar med båda innan jag blir gravid, och ska sluta med Trombyl v.36 och Fragmin 6 veckor efter Förlossningen.
  • UndrandeSökare
    Frazze skrev 2019-03-09 15:15:38 följande:

    Vilken klinik går du på? Jag fick veta att jag inte skulle lyfta 10kg el mer och givervis så har jag nu fått en intervju för monteringsjobb igen. (Vet ej om befintligt jobb finns denna gången) men om jag nu får det så lär jag både stressa, förmodligen lyft och massa annat. Min vanliga tur! Men men! Jobb är välkommet det med känner jag!


    På Avaclinic i Riga sa de att man inte skulle lyfta något tyngre än ett mjölkpaket medan man ruvade. Kommer inte ihåg vad det var sen innan v.12.
  • UndrandeSökare
    mva1970 skrev 2019-03-03 02:05:50 följande:

    Jag skrev här i höstas då vi planerade ÄD på NGC i St Petersburg. Den 17/2 efter införsel av flickembryot fick vi ett plus på graviditetstestet!! Jag går nu strax in i v 7 och det känns helt overkligt men fantastiskt! På måndag är det dags för första UL och Hcg-test. Är obeskrivligt trött och har lite svårt att klara arbetsdagarna utan vila. Vi fick köpa med oss en hel påse med mediciner och ett schema för hur de ska tas under graviditeten. Östrogenplåser 2x100 mg att byta 2 ggr/v, progesteron vagitorer 3 ggr/dag, blodförtunnande sprutor, folsyra och någon annan vitamin för gravida. Antar att allt detta, i kombination med graviditeten och den överväldigande känslan samt min ålder bidrar till min trötthet... jag är nyss fyllda 49 :). Åldern är inte bara en siffra, det ska gudarna veta.. men glädjen, förväntan, lyckan och kärleken jag redan känner är nog precis lika stor som om jag vore 25. Jag har inga barn sedan tidigare och jag träffade min man sent i livet. Är lyckligt lottad över att han ville gå in i detta trots att han har tre barn sedan tidigare <3 Jag hoppas innerligt att det lilla pyret väljer att stanna kvar hos mig. Det har varit en lång och känslomässig process. Om det inte går vägen känns det oerhört svårt att ladda om och börja på nytt.. Jag ville bara dela med mig av vår situation mitt upp i tråden. Hälsningar från en väldigt glad men lite orolig numera gravid 49-åring .


    Hur gick det på ultraljudet? Såg ni något foster med hjärtslag?
  • UndrandeSökare
    Frazze skrev 2019-03-09 15:44:22 följande:

    Åh hur ska då det gå? Jag som lämnar sonen på dagis och får lyfta han i bilen varje gång. Han som väger 16 kg??? Som dömt att misslyckas alltså!?


    Ni kanske kan promenera de dagar det gäller?

    Ruvningen är ju bara från insättning till plus alltså 12 dagar, och några av dessa är ju helger (då barnet inte är på dagis). Men fråga din klinik vad de har för råd på den kliniken tycker jag.
  • UndrandeSökare
    Frazze skrev 2019-03-09 20:11:01 följande:

    Ni som vart på ivfriga, viljet hotell har ni bott på? Albert hotel är ju stängt.


    När vi var i Riga sist bodde vi på Monika hotel, som var helt ok, god frukost, men hårda sängar. Men om hårda sängar inte är något problem för er, så kan jag tipsa om det hotellet.

    Annars var det en tjej som tipsade dig tidigare om ett hotell i Riga i denna tråd för någon/några månader sen. Leta bakåt i tråden så hittar du !
  • UndrandeSökare
    Frazze skrev 2019-03-18 21:36:00 följande:

    Halloj där! Hur går det för alla? Någon mer som är på väg till Riga snart? Om allt ser bra ut på torsdag så åker nog vi i v.13 tror jag Kan inte för mitt liv fatta att det är dags. Dags för överanalysering, panik, ångest och allt annat som de där veckorna drar med sig. Det var helt klart det bästa med att bli gravid naturligt, man visdte inte ens om att man var gravid.


    Det kommer säkert gå bra med resan. Vilket hotell har ni bestämt er för att boka?
    Åker både du, mannen och sonen?

    Jag kan rekommendera restaurangen "Den flygande grodan" på Elisabete iela (Elisabet gatan). De serverar god lasagne.
  • UndrandeSökare
    Frazze skrev 2019-03-19 20:49:06 följande:
    Vi vet inte än vilket hotell. Vår koordinator föreslog det där Valdemar, men det har jag hört inte är så bra?! Vet du nåt om det? 2 min gångväg i alla fall och man får specialpris om man är kund på IVF Riga. Vi reser alla 3 så det måste ju vara något så när barnvänligt oxå. Det var på Elisabete iela som Monica hotel låg väl? El minns jag helt fel? Jag är väl den enda i världen som inte gillar lasagne *hahahaha* äter, men helst inte. Men Mannen älskar och även sonen. Hur går det för dig då? Hoppas allt går bra!
    Jag känner tyvärr endast till Monika hotel där vi bodde en gång. Ja, det ligger på Elisabeta iela. Restaurangen serverar andra maträtter också, inte bara lasagne.
    Hoppas ni hittar något bra hotell. Jag brukar kolla vad de som bott på hotellen tidigare har skrivit på tex Hotels.com då brukar det vara lite lättare att hitta ett vettigt hotell.
  • UndrandeSökare
    Lilly2013 skrev 2019-03-19 22:26:52 följande:

    Gokväll,

    Lite förvirrad här för ska ta procrensprutan på torsdag och är då på dag 21. Nu ikväll började jag blöda, blir tokig här nu antar att vi får avbryta. Någon som vet nått om detta?? Tycker mensen blev helt galen efter scratchingen. Först försenad och sen ny jätte tidig.

    Hur har ni mått av procrensprutan??

    När jag har nedreglerat innan inför Ivf så var det inte så farligt men då var det med nässpray.


    Kontakta din klinik och fråga hur du ska göra ifall din mens redan börjat.

    Normalt sett gör man vul och sen får man sprutan satt samma dag, sen väntar man tills nästa mens börjar och då börjar man ta östrogentabletter.
  • UndrandeSökare
    Frazze skrev 2019-03-20 15:27:14 följande:

    Tack för recensionen! Jag tror att det blir det hotellet faktiskt. So what om sängarna är lite hårda i så fall? 2-3 nätter är väl inget. Vad kostade det per natt ca? Bra frukost är viktigt! Hur va kaffet?

    Vi vill hitta den där gamla restaurangen som låg i källaren på ett hus och såg ut nästan som en grotta. En typ medeltidsrestaurang! Sen har vi lite andra pärlor vi vill besöka igen. Ska vara mellan 5-10 grader när vi är där, så inte helt freezing i alla fall.

    Mitt vul flyttat från 07.40 imorgon till 16.00 suck! Men kliniken informerade att de ska kolla mailen efter 17.00 hos dem. Shit om inte slemhinnan är tjock el en follicle är lagom stor! Vad gör jag då? Så orolig!

    Lycka till på första ultraljudet! Är det Kub då eller?


    Är det resturang Roma du tänker på? Den är tyvärr stängd (verkar nedlagd). Jag var där 2 ggr under 2017 och åt god mat, men jag skickade dit en tjej 2018 och då var det stängt, och även nu 2019 när jag var där så var det stängt. Skylten sitter kvar men det var allt. Så troligtvis är den restaurangen nedlagd tyvärr. Synd, för det var min favorit i Riga. Om inte slemhinnan är tillräckligt tjock så kommer du troligtvis få öka östrogendosen och göra ett nytt vul några dagar senare.
  • UndrandeSökare
    Lilly2013 skrev 2019-03-20 21:33:17 följande:

    Vi var tvungna att starta om så nu blir denna dagen som dag 1 och nytt ultraljud på dag 20 så nu får vi verkligen hoppas mensen sköter sig. Men blir jubtokig på detta..

    Vi tyckte Monica var perfekt, jag e inte kräsen när de gäller sängar och kan inte komma ihåg att jag tyckte det var något konstigt.

    Håller tummarna för er nu


    Tråkigt att ni får vänta en månad till pgr av för tidig mens. Men jag tror säkert det är fint i Riga i juni också. Jag håller tummarna att ni kommer iväg då istället !
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019