• Snurranfian

    Vi som planerar äggdonation 2019

    UndrandeSökare skrev 2019-07-31 14:15:41 följande:

    Om de köper in ägg från utlandwt är det troligtvis frysta obefruktade ägg, och såna ger mycket sämre resultat. Färska ägg ger överlägset bättre resultat än frysta eftersom alla ägg och embryon kan tappa celler när de tinas, men obefruktade ägg innehåller endast EN cell och tappas den så dör ägget.


    Som jag tolkar det har det kommit väldigt bra metoder för frysning och det kommer forskning på att det inte är så stor skillnad längre. Och man får ofta vänta otroligt mkt längre om man ska ha tag i färska ägg..iaf i Sverige.
  • Snurranfian
    Lilla Gs mamma skrev 2019-07-31 16:16:42 följande:

    Nu vet jag ju inte var i Sverige du bor, men jag skulle ändå rekommendera dig att istället åka till tex Finland eller Danmark i så fall. Det är inte så långt bort.


    Tack för svar! Varför tycker du det? Vi står kvar i Finland och det planerade samtalet:) Kommer nog skicka in till Livio med.
  • Snurranfian
    UndrandeSökare skrev 2019-08-01 08:59:33 följande:

    På Avaclinic i Riga där jag och min man går använder de endast färska ägg.


    Tänker att kliniker i länder där man inte utför öppen donation har mkt lättare att få tag i färska ägg snabbt. Tyvärr är inte anonym donation för oss. Men vi får se vad det blir för oss :)
  • Snurranfian

    Om det inte är möjligt att synka färska ägg från donator med mannens jobbschema..är det alltså bättre att välja färska ägg med fryst sperma (att mannen åker tidigare till kliniken och de fryser sperma) än att vi väljer frysta ägg med färsk sperma? Förstår jag det rätt?

  • Snurranfian
    Marta87 skrev 2019-08-02 11:56:10 följande:

    Någon här som har gjort äggdonation i Finland eller Danmark? Vad har ni för erfarenheter av det? Tips på kliniker?


    Jag har inte gjort ännu men är i startgroparna att antingen göra i Helsingfors eller i Falun. Blir troligtvis Helsingfors på Ovumia Fertinova!
  • Snurranfian
    UndrandeSökare skrev 2019-08-01 16:14:58 följande:

    Ja, färska ägg är alltid bäst. Sen när man befruktat äggen så ska man odla dem till dag 5 (blastocyter), det är mycket bättre än dag 2 eller 3, eftersom en hel del embryon dör mellan dag 3 och 5 oavsett om de är i labbet eller i livmodern, så de dåliga rensas bort om man odlar till dag 5 och sätter in då.


    Hur kommer det sig att man inte alltid orkar till dag 5 då?
  • Snurranfian
    Snurranfian skrev 2019-08-02 12:45:44 följande:

    Hur kommer det sig att man inte alltid orkar till dag 5 då?


    Menar ODLAR så klart..hihi
  • Snurranfian
    Marta87 skrev 2019-08-02 13:13:06 följande:

    Snurranfian - har själv kollat på Fertinova, berätta gärna hur det går! Visst är det så att man måste bli rekommenderad äggdonation av vården för att få göra det i Sverige?


    Privata kliniker får göra ÄD i Sverige nu. Du behöver inte remiss. Men är ju bra med ordentlig utredning före så klart.

    Lovar berätta!
  • Snurranfian
    SuzieZ skrev 2019-08-03 18:37:08 följande:

    Hej Snurranfian & Marta87,

    Vi har gjort ÄD på Ovumia Fertinova i Helsingfors och jag är gravid i v.10 på första försöket. Skriv gärna privat meddelande till mig om ni har fler frågor.

    Kram!


    ååh det ska jag göra!!!
  • Snurranfian
    CrookedTail skrev 2019-08-07 12:14:15 följande:

    Stort grattis Sjuttiosjuan!

    Nu måste jag bara få gnälla av mig lite. Fick precis veta att min bästa kompis är gravid. Med sitt andra barn. Vi började försöka bli gravida samtidigt (för ca 3 år sen) och hon är dessutom äldre än mig. Och nu ska hon alltså få sitt andra medans jag fortfarande väntar på att få bli gravid med sitt första. Livet är så sinnessjukt orättvist!

    Men jag är så klart otroligt glad för hennes skull och jag hoppas att det snart är min tur, även om vi lånar ägg för att det ska bli nåt.


    Aaaw förstår din känsla! Tror vi alla gör det.
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019