• Sjuttiosjuan

    Vi som planerar äggdonation 2019

    Marcellan skrev 2019-02-24 13:27:00 följande:

    Är inne i en pågående ivf med väldigt låga chanser, men tycker att jag måste börja vänja mig vid tanken på ÄD om jag ska få bära ett barn. Fyller strax 39 och har aldrig varit gravid vad jag vet. Hunnit göra 2 utredningar och vid första då jag var 30 var det "oförklarligt", senare då jag var 37 så menar man att min äggreserv är låg, nästan slut.

    Gjort 3 ivf- försök och fick ut få ägg. En enda insättning av 3 behandlingar som jag ej blev gravid av. (Första stimuleringen tappade vi oförklarligt äggen, som var uppemot 10 st fina, därför gavs vi ett 4e försök gratis).

    Läkarna rekommenderar äd. Själv är jag rädd att jag är på väg in i klimakteriet och att ivf-försöken påskyndat detta. Ursäkta, behövde bara skriva av mig lite. Men min fråga är om det var svårt för er att satsa på ÄD och hur ni tänker kring det?

    Trött på svenska vården som bara verkar ge fragmenterad vård, eller vad man ska kalla det, anpassad för de som är fertila. Hade önskat att de kollat mycket mer, fördjupat sig i vad det är som gör att detta är svårt för mig. Finns det hjälp att få vid svag äggreserv? Hur ska man ställa om sig till äggdonation? Känns som att klockan tickar....


    Låter som vår historia. Var också 39 när vi började utredningen. Hade då låg reserv och blev rekommenderad ÄD på första besöket på kliniken vi skulle göra Ivf på. Inte så kul att få det i ansiktet utan att ens få försöka m Ivf.. men vi gjorde 6 täta försök varav 2 var landstingsfinansierade och 4 var privata. Fick ut allt mellan 1-5 ägg och vi fick alltid tillbaka men aldrig nåt till frysen. Till slut trillade poletten ner, ÄD eller inga barn alls, valet blev enkelt! Bestämde oss snabbt för Ryssland och 2 mån senare var jag gravid. Vår lilla tjej är helt fantastisk, hon är så min som hon kan bli och jag skulle aldrig i livet vilja ha nån annan. Tänker aldrig på att hon inte har mina gener!

    Rekommenderar starkt ÄD, du kommer inte att ångra dig:)

    Tyvärr så finns ingen hjälp för oss med låg reserv, är man dessutom lite äldre är chansen ännu mindre eftersom dessutom kvalitén även blir sämre:(

    Lycka till vad du än bestämmer dig för!
  • Sjuttiosjuan
    Dosan74 skrev 2019-04-02 16:01:50 följande:

    Solen skiner, det var en perfekt dag för att se att illamåendet och tröttheten inte var placeboeffekter, det fanns en liten varelse där inne. Ett litet pickade hjärta och nu håller vi tummarna att allt går som det ska fram till 15/11. Jag önskar er alla i tråden lycka till.


    Underbart! Grattis:)
  • Sjuttiosjuan
    Frazze skrev 2019-04-08 09:26:28 följande:

    Verkar inte som att fl låter mig ladda upp bild idag. Men testet visar gravid 1-2 i alla fall. Nu ska jag åka oanmäld till gyn och tigga mig till ett hcg idag. Drt tar inte många minuter ju!


    Men grattis!!!!!
  • Sjuttiosjuan
    Frazze skrev 2019-04-09 21:23:33 följande:

    Åh tack för det! Det behövde jag verkligen läsa <3 jag hoppas nu att det stigit ordentligt till i morgon. Jag känner mig ju gravid, så helt dåligt kan det ju inte vara. Jag ska nog bara kolla imorgon oxå om de inte kräver ytterligare prov då, annars kommer det knäcka mig. Jag har ett vul inbokat och då återstår det att se vad som hänt. Ingen ide att oroa sig, det går som det går. Men jag känner mig lugnare nu ändå!


    Det var lång väntetid! Gjorde mina tester på werlabs. Smidigt och snabbt! Kommer säkert gå bra:)
  • Sjuttiosjuan
    UndrandeSökare skrev 2019-04-14 07:48:50 följande:

    Det är vanligast med blödningar och missfall de första 12 veckorna. Ingen specifik vecka där det är vanligast.


    Hur har det gått för dig undrande? Bra hoppas jag!!
  • Sjuttiosjuan
    CrookedTail skrev 2019-04-22 10:26:27 följande:

    Vi står fortfarande i valet av klinik. Är det någon som vet vilka kliniker som matchar donator med foton på mottagaren (utöver de vanliga kriterierna som ögonfärg, hårfärg, längd,etc)?


    På Olga fertility clinic får ni välja i deras donatorkatalog där det finns ca 150 donatorer med bilder på dom som barn. Man får även massa annan nyttig och onyttig info:) Om man inte vill välja själv så skickar man bilder på sig så hjälper dom till!
  • Sjuttiosjuan
    CrookedTail skrev 2019-04-22 13:05:32 följande:

    Tack så jättemycket för tipset! Har du själv erfarenhet av kliniken? Jag ser att dom har seminarium i Sverige i april-maj.


    Japp! Vi var där:) Kan varmt rekommendera seminariet. Vi var där innan vi bestämde oss!
  • Sjuttiosjuan
    CrookedTail skrev 2019-04-22 20:42:25 följande:

    Vilket paket körde ni på? Och hur många försök behövde ni göra innan det blev resultat?


    Tog ett paket med ickepremiumdonator där dom garanterade 4 blastocyster. Vi vart gravida på första försöket. Ska åka tillbaka i sommar och hoppas på samma tur då!
  • Sjuttiosjuan
    Frazze skrev 2019-04-26 06:58:08 följande:

    Tack! Nä, jag blev så chockad bara att från ingenting till blod! Inte rosa flytning utan blod! Jag satte på mig ett östrogenplåster till så nu blöder jag inte längre. Kommer lite brun flytning bara. Åh snälla lilla klimp i magen, stanna där! Har bara lätt molvärk, så inget ont än i alla fall. Får hoppas på det bästa, tisdag dags för vul om det då finns något kvar.


    Blödde också rött blid v 5-11 men gick ju bra ändå. Ta det lugnt bara! Kommer gå bra på tis ska du se!
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019