Inlägg från: Anonym (Kille) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kille)

    Vänsterfolk! Varför tror ni att vi högermänniskor tycker som vi gör?

    Anonym (Höger) skrev 2018-10-19 19:42:36 följande:

    Jag är höger, d.v.s. att jag tror på kapitalism, nyliberalism och frihandel. Om ni som är vänster skulle sätta er i mina kläder, varför tror ni att jag tycker som jag gör? Vad tror ni jag vill uppnå och vilka är mina bevekelsegrunder?

    Jag har en rätt klar bild av varför vänstermänniskor tror som de gör. Det beror på att man någonstans tycker att man kämpar för ett solidariskt, jämställt och mer givmilt samhälle. Rätta mig om jag har fel men det är åtminstone så jag uppfattar er. Men jag har sällan hört vänstermänniskor försöka förstå oss som är höger. Därför ställer jag frågan.


    Det är redan klarlagt i studier.

    Du tycker vänstermänniskorna är naiva, de tycker du är ond.

    Vänster-Höger har samma dimensioner som Man-Kvinna.

    Vänstern är en kvinna helt enkelt.
  • Anonym (Kille)
    lövet2 skrev 2018-10-19 20:24:49 följande:

    Jag tror att högermänniskor har lite dålig fantasi. De föreställer sig att alla har samma chans att skapa sig en ekonomiskt god framtid, och att det är brist på vilja eller förstånd som skapar fattigdom. De kan inte tänka sig in i olika scenarion för hur vem som helst kan bli fattig och/eller sjuk. Därför ser de ingen anledning att vara solidarisk med andra, som har det sämre än vad de själva har.


    Venezuela gick från rikast i sin världsdel till svält på historiskt kort tid, efter man fallit för socialism.

    Chile gick från mitten till toppen när de fick diktator som gav killarna från chicagoskolan fira händer att sätta reglerna för marknaden.

    De fattiga blir rikare men klyftorna ökar, det är den tradeoffen vi högerspöken ser och är förvånade av att vänstern inte ser när de vill ha socialism eller kommunism.
  • Anonym (Kille)
    Anonym (Utanför boxen) skrev 2018-10-20 16:15:56 följande:
    Eftersom du verkar tro att alla som är vänster ingår i en homogen grupp är du antagligen vänster. Om du varit nyliberal så skulle du betraktat människor som individer.

    Nåväl det finns flera anledningar till att vissa blir nyliberala. En anledning är för att det är en väg till att privatisera och därmed komma åt skattebetalarnas pengar. En annan anledning är att de verkligen tror på att alla har samma möjligheter vilket forskningen visat inte är sant. Alla föds inte med de förståndsgåvor som behövs för att lyckas. Ett tredje skäl är tron på att en fri och konkurrensutsatt marknad är självreglerande och därför kommer att skapa det systems som är effektivast och mest ekonomiskt. Ekonomi som i resursfördelning, inte bara ekonomiskt som i monetärt. Det finns fler argument men de tre är nog de vanligaste.
    Fast trean, om det är marknadsekonomi du menar, är ju ingen tro, utan ren fakta.

    Redan när det presenterades som fakta var det sant, men efter det har vi ju sett exempel på exempel där oplanerad resursfördelning är helt överlägsen.

    Nu kopierar ju till och med gamla kommunistländer sina ärkefienders recept, och när de gör det så händer just det vi vet händer, de utvecklas enormt.
  • Anonym (Kille)
    FDFMGA skrev 2018-10-20 17:36:47 följande:
    De flesta personer med en tydlig högerpolitisk profil jag känner är klart vettiga, enligt mitt sätt att se. De har visserligen ett annat sätt att se på en del politiska värderingsfrågor än vad jag har, men de blundar inte för det grundläggande - att vi förbrukar mer av jordens resurser äv vi egentligen kan tillåta oss att göra och att klimatförändringarna som orsakats av människan är den största utmaning mänskligheten ställts inför.

    Däremot har jag inte mycket till övers för högerpopulister, som jag anser kan jämföras med vilken religiös sekt som helst.
    Vilka resurser?

    Jag är mest nyfiken.

    Och varför tror du just klimatet är farligast?
  • Anonym (Kille)
    FDFMGA skrev 2018-10-20 18:01:07 följande:
    Därför att klimatförändringarna ändrar förutsättningarna för oss människor att leva på jorden - och inte bara för oss.

    Jag kommer att klara mig, men jag bryr mig om mina barn, och deras barn - och egentligen allt liv på jorden.

    Under en tid i mitt liv sysslade jag med att odla bakterier på agarplattor. Jag vill inte gärna se på mänskligheten som lika ödesbestämd som en bakteriekoloni på en agarplatta, att vi växer ohämmat så länge det går utan någon som helst framförhållning.

    Vet inte om det var ett tillräckligt svar - men jag tror inte att vi kommer att utplåna oss själva genom ett kärnvapenkrig, utan att det i så fall snarare kommer att handla om ett mänskligt putsbeteende. Fåglar som möter en fara kan i brist på en relevant strategi att möta faran börja putsa fjädrarna.

    Högerpopulismen är en mänsklig variant av putsbeteende.
    Hawkings har listat utfall av olika hot, och flera andra tänkare också, det är rätt ovanligt att klimat hamnar högst upp på listan, ibland är det inte ens med. Han nämner AI.

    Att vi går under är ju förutbestämt redan nu, om man menar att vi ska finnas kvar i nuvarande form. Genetisk drift, medveten dna manipulation eller mer troligt en övergång till medvetande baserat i andra grundämnen är helt oundvikligt om inte dör innan det hänt.

    Annars ju just kärnvapen, som du avfärdar, med på allas listor. Men topplaceringar utgörs ofta av virus eller andra organismer som eventuellt uppstår av slump, men, igen, nu än mer troligt genom design. När vem som helst kan avgöra mänsklighetens öde till total död, så kommer nog någon att välja att göra det, och det är bara en tidsfråga innan vi alla kan det sannolikt.

    Sen har vi hotet från kvasarer och objekt i rymden. De verkar dyka upp med en viss frekvens och ändra biologisk utveckling på jorden.

    Vad gäller klimatet är ju dessutom de förändringar vi gör helt minimala jämfört med de som skett av andra skäl. Istidernas kommande och gående har ingenting med oss att göra och ingen vet egentligen var de kommer ifrån. Sannolikt vår bana runt solen, vilket som du nog vet är en kaos-driven process.

    För att förtydliga så tycker jag det är bra att så många hot som möjligt behandlas så jag gillar att klimatpåverkan av koldioxid behandlas, men jag förvånas ständigt över hur frågor blir politiska och därefter, svart-vita och rent ut sagt idiotiskt behandlade av tokstollar som är mer intresserade av politik än verkligheten.

    Vilka resurser menar du ska ta slut? Som du nämnde tidigare.
  • Anonym (Kille)
    Tom Araya skrev 2018-10-21 01:16:51 följande:
    Jag tror det finns olika typer av människor och värderingar som ligger bakom såväl en höger- som vänsterinriktad ideologi.

    Jag har själv tidigare sett mig som höger och röstade på Moderaterna och Folkpartiet.
    Skälet till det var att de frågor som intresserade mig, som utbildning, försvars- och säkerhetspolitik, rättsväsendet, migrationspolitik, energipolitik mm gjorde att jag kände mig mer hemma på högerflanken.
    Jag kände också att vänsterflanken kändes lite flummig, var för slösaktig med pengar och jag ogillade den nära kopplingen till kommunism.

    Jag har egentligen inte ändrat mig i något av ovanstående, men har mer insett att vad som främst är avgörande för om politik generellt sett är att anse som höger eller vänster, är den ekonomiska politiken och vilket ekonomiska system man strävar efter. Detta har gjort att jag under senare år kommit ut som vänster. Jag är av åsikten att pengar, materiella resurser och andra resurser ska vara till för människan, om det ska finnas någon mening, inte tvärt om.
    Kapitalets intresse för människan begränsar sig till människan främst som arbetskraft. Eftersom människan på ett individuellt plan står sig lätt mot kapitalet så behövs starka motkrafter som ser till människans och samhällets bästa.
    Jag är dock ingen anti-kapitalist. Kapitalism ska vara en del av samhället och fylla sin uppgift, men man får inte vara naiv och tro att kapitalet jobbar för någon annan än sig själv.
    Jag tror heller inte på privatisering av den offentliga sektorn.

    Så egentligen önskar jag det fanns ett parti som ekonomiskt drev e vänsterinriktat parti, men som frågorna i det andra stycket stod mer till höger.

    Jag tror att många som röstar höger är höginkomsttagare, egna företagare och således väljer politiskt parti utefter sina egna personliga intressen, eller vem som helst som gillar mer av ordning och reda.
    Vissa kan vara vanliga knegare som önskar mer i plånboken av sitt arbete.

    Liberalism kan jag till viss del förstå, jag gillar också tanken på mer individuell frihet, men tycker samtidigt att liberalism är en något naiv filosofi, där man tror bättre och godare om människor än vad som egentligen är särskilt realistiskt.
    I själva verket är människan i hög grad behäftad med en mängd brister, som politiken måste infoga i sitt medvetande och anpassa sig efter.

    I mina ögon är det sämsta alternativet att partier som Centerpartiet eller Moderaterna under Reinfeldt, som har bedrivit en slösaktig migrationspolitik med orimliga proportioner.
    Jag tycker du får exakt vad du vill ha, för jag ser en konvergens mot exakt det här både i europa och resten av världen, men från båda håll, vänstern närmar sig marknadsekonomi och högern närmar sig fördelning.

    Nästan ingen förnekar längre marknadsekonomi och dess kraft som motor i utveckling.

    Kina går mot ditt samhälle från vänster.

    USA har går från höger till vänster.

    De svenska partierna har konvergerat mot mitten på exakt det sätt du beskriver.
  • Anonym (Kille)
    Tom Araya skrev 2018-10-21 01:16:51 följande:
    Jag tror det finns olika typer av människor och värderingar som ligger bakom såväl en höger- som vänsterinriktad ideologi.

    Jag har själv tidigare sett mig som höger och röstade på Moderaterna och Folkpartiet.
    Skälet till det var att de frågor som intresserade mig, som utbildning, försvars- och säkerhetspolitik, rättsväsendet, migrationspolitik, energipolitik mm gjorde att jag kände mig mer hemma på högerflanken.
    Jag kände också att vänsterflanken kändes lite flummig, var för slösaktig med pengar och jag ogillade den nära kopplingen till kommunism.

    Jag har egentligen inte ändrat mig i något av ovanstående, men har mer insett att vad som främst är avgörande för om politik generellt sett är att anse som höger eller vänster, är den ekonomiska politiken och vilket ekonomiska system man strävar efter. Detta har gjort att jag under senare år kommit ut som vänster. Jag är av åsikten att pengar, materiella resurser och andra resurser ska vara till för människan, om det ska finnas någon mening, inte tvärt om.
    Kapitalets intresse för människan begränsar sig till människan främst som arbetskraft. Eftersom människan på ett individuellt plan står sig lätt mot kapitalet så behövs starka motkrafter som ser till människans och samhällets bästa.
    Jag är dock ingen anti-kapitalist. Kapitalism ska vara en del av samhället och fylla sin uppgift, men man får inte vara naiv och tro att kapitalet jobbar för någon annan än sig själv.
    Jag tror heller inte på privatisering av den offentliga sektorn.

    Så egentligen önskar jag det fanns ett parti som ekonomiskt drev e vänsterinriktat parti, men som frågorna i det andra stycket stod mer till höger.

    Jag tror att många som röstar höger är höginkomsttagare, egna företagare och således väljer politiskt parti utefter sina egna personliga intressen, eller vem som helst som gillar mer av ordning och reda.
    Vissa kan vara vanliga knegare som önskar mer i plånboken av sitt arbete.

    Liberalism kan jag till viss del förstå, jag gillar också tanken på mer individuell frihet, men tycker samtidigt att liberalism är en något naiv filosofi, där man tror bättre och godare om människor än vad som egentligen är särskilt realistiskt.
    I själva verket är människan i hög grad behäftad med en mängd brister, som politiken måste infoga i sitt medvetande och anpassa sig efter.

    I mina ögon är det sämsta alternativet att partier som Centerpartiet eller Moderaterna under Reinfeldt, som har bedrivit en slösaktig migrationspolitik med orimliga proportioner.
    Jag tycker du får exakt vad du vill ha, för jag ser en konvergens mot exakt det här både i europa och resten av världen, men från båda håll, vänstern närmar sig marknadsekonomi och högern närmar sig fördelning.

    Nästan ingen förnekar längre marknadsekonomi och dess kraft som motor i utveckling.

    Kina går mot ditt samhälle från vänster.

    USA har går från höger till vänster.

    De svenska partierna har konvergerat mot mitten på exakt det sätt du beskriver.
  • Anonym (Kille)
    Tom Araya skrev 2018-10-22 01:10:21 följande:
    På vilka områden och på vilka sätt är välfärden bättre i Japan?

    Är välfärden bättre i Japan även totalt sett?
    Mindre kriminalitet, bättre polis som löser större andel brott, snabbare och bättre tillgång till vård, bättre skolor, högre pensioner...

    Ja den är bättre totalt sett, det är ett rikare och mer effektivt organiserat land helt enkelt.

    Jag rekommenderar ett besök eller att du bor där ett tag så får du se vad jag menar. Speciellt om du tror att socialism är ett måste för ett fungerande samhälle vilket var vad diskussionen du hoppade in i handlade om.
  • Anonym (Kille)
    Tom Araya skrev 2018-10-22 21:08:02 följande:
    Flertalet av social- och sjukvårdsförsäkringarna i Japan är inte allmänna utan direkt kopplade till en anställning.
    Även bostad är ofta kopplad till anställning.

    Barnomsorg finns det två varianter av. En statlig som är mer inriktad på lek och som är billig samt en privat som är mer inriktad på utbildning och den är dyr.

    Japan har problem med lågt barnafödande, vilket de flesta härleder till stressen kring yrkeskarriär och inkomst.

    Väl täckande föräldraförsäkring erbjuds statligt anställda, medan privata arbetsgivare är mer restriktiva i detta.

    Studier på universitet är inte gratis i Japan, som det är i Sverige.
    Nja, de är ju allmänna på samma sätt som i Sverige, i det att de är skattefinansierade till syven och sist.

    Däremot är det svenska systemet nästan mer elitistiskt eftersom man kan köpa till en ovanpåförsäkring där man glider ovanpå de redan existerande systemen och utnyttjar att de redan finansierats, men där man har bättre tillgång till dem. 

    Den stora skillnaden, oavsett formell organisering, är att Japan känns som ett riktigt land, gediget, där man förväntar sig att allt fungerar och så gör det det, medans Sverige hoppas man att det fungerar och blir lite glad om det råkar göra det även om det är rätt kasst.

    Om man åker till sjukhuset i japan får man snabb högkvalitetsvård och man upplever det så också, om man ringer polisen får man snabb kontakt och hjälp, om tåget syns komma in på perrongen och man förstår att att det inte kommer att stå helt stilla förrän 40 sekunder efter uppgiven ankomsttid så kan det noteras av de perrongen. Om man lägger brev på postlådan så kommer det fram.

    På akuten i Sverige kommer man in och det kan se ut som ett slagfält med rätt illa skadade och sjuka som blivit nedprioriterade, lysrören blinkar i taket, sjuksköterskorna har vänt sina namnbrickor så ingen ska hämnas på dem efter jobbet. Man kan komma ut 16 timmar senare efter att blivit lätt felbehandlad (jag beskriver faktiska egna upplevelser) men ändå lite glad att de faktiskt löste problemen trots allt.

    Folk ringer polisen och kommer inte fram, håller kvar tjuvar själva i timmatal, blir ställda i telefonkö efter allvarliga brott. Ibland är tåg försenade ett dygn, ibland kommer de alls inte fram, antal som kommer i tid är runt 60% totalt. Posten tappar bort paket och brev, och valsedlar från poströster kommer inte fram eftersom posten inte lyckas leverera dem lokalt inom Stockholm.

    Det här skulle ses som banarepubliknivå i Japan, varje enskild punkt, det går inte ens att jämföra.
  • Anonym (Kille)
    Tom Araya skrev 2018-10-23 09:29:51 följande:
    Nja, snarare genom avgifter via arbetsgivare.
    Arbetsgivaren väljer omfattning.

    Här betalar ju alla skatt, på inkomst och konsumtion och alla ingår i social- och hälsoförsäkringssystemet, även om man står utan jobb.
    Samma försäkring för alla.
    Nej, det är ett försäkringsbaserat system, som fungerar så att du väljer vilken nivå du vill ha på din försäkring (lägsta nivå är långt bättre än svensk sjukvård). Du får alltid perfekt vård och nivåerna har ingeting med tillgång till vård att göra (vilket det har i Sverige) utan handlar om tex om du får eget rum och vilken typ av rum osv. Med de billigaste försäkringarna delar man rum, vilket man som du vet i princip alltid gör i Sverige om det inte är nåt undantag.

    Arbetsgivaren väljer inte omfattning, utan du väljer omfattning från ett antal paket som olika företag erbjuder som är väldigt lika eftersom de framtagna enligt lag.

    Sen finansieras det här genom att pengar dras från din lön innan skatt, precis som du är inne på.

    Men det är olagligt att inte ha någon försäkring och därmed finns system som gör att precis alla har det.

    Om du är arbetslös så dras det från a-kassan, om du är hemmafru från din mans lön, om du är barn från dina föräldrar om du är gammal från pensionen.

    Och om du inte omfattas av något av detta så betalar staten din försäkring, ingen är oförsäkrad.

    Alltså, i praktiken, så är det helt identiskt med en skattefinansierad vård.
  • Anonym (Kille)
    Tom Araya skrev 2018-10-23 13:05:11 följande:
    Nej, alla arbetsgivare erbjuder inte samma.

    Privata arbetsgivare erbjuder sällan den grad av föräldraförsäkring som är möjligt genom statliga arbetsgivare, exempelvis.
    Det där gällde sjukvård, utbildning och pensioner tex är separata system.
  • Anonym (Kille)
    Anonym (Höger) skrev 2018-10-26 15:27:55 följande:
    Jo det har du rätt i. Nu är jag inte jättemycket insatt i alternativhögern i USA men begreppet "snowflakes" har jag för mig används av dem mot vänsterfolk i USA (vilket är allt från demokrater till socialister till AFA).
    Chad Prather ger definitionen med American Pie, den är magisk lyssna och lär.



  • Anonym (Kille)
    Anonym (Höger) skrev 2018-10-26 15:41:55 följande:
    Okej. Där sjunger han klart och tydligt om "left wingers" så det känns som att det är ett invektiv mot just vänstern i USA och Kanada.
    Korrekt.

    Alt-right är på kollisionskurs med både vänstern och de de betraktar som interna fiender inom högern, "shitlibs" och "cuckservatives" används för de här olika grupperna.

    Tea-party rörelsen startade en revolution inom de konservativa eventuellt som reaktion på Obama som de hatade. Alt-right tog fäste inom den rörelsen, understödda av Fox, Talk-radio, och en hel generation unga män på internet, från MGTOW till dess motsats PUA, och allt mitt emellan.

    Trump blev ett svar på de ropen. När vänstern hade vunnit det kulturella kriget genom identitetspolitik så låg den traditionella högern i ruiner, det räckte att skicka fram vilken skitkandidat de ville från vänstern så vann de på WO. 

    En ung kvinna i debatt med en äldre man hade vunnit bara genom att vara där, om hon var otrevlig och skrek så vann hon ännu mer tydligt eftersom hon nu var progressiv, det blev uppenbart att högern aldrig kunde vinna det kriget.

    Trump ogillades av traditionella högern och gör det fortfarande, men det togs ett beslut en bit in i valrörelsen att stödja honom, inte ett enhälligt men de som var emot som Ryan gick ett grymt öde till mötes och det finns fler som kommer att få känna på samma sak, Trump glömmer inte verkar det som.

    Orsaken var att ingen av de andra kandidaterna kunde vinna mot den nya identitetsvänstern, de såg ut som kloner av varandra på scen i samma kostymer och med samma logikbaserade argument. Om de hamnat framför vänstern skulle de lydigt spelat med och förlorat.

    Trump utmålade alla till fiender som var fiender, istället för att ställa upp på medias ram så sket han i media, kallade dem avskum, när feministerna och kvinnor försökte sig på sina klassiska knep att få honom att skämmas för att vara man så kallade han dem slampor, eller insinuerade att det nog hade med PMS att göra.

    Det fungerade, han fick män och många kvinnor på sin sida, eftersom han aldrig någonsin vek ned sig för något eller någon, och visade därmed något otroligt farligt för identitesvänstern, deras främsta vapen är skam, men för att skam ska vara ett effektivt vapen så måste den accepteras av den som ska skämmas, när det inte fungerade så prövade man med mer skam, och det blev tydligt att det var allt de hade.

    Skam är ett farligt vapen när de fungerar för det får motståndaren av tvivla på sig själv och pascifiserar, men det är ännu farligare för den som har det som enda vapen, för när det inte fungerar så har man bara retat upp någon otroligt mycket som eventuellt är mycket mycket farligare fat på reellt sätt.
  • Anonym (Kille)
    Anonym (Höger) skrev 2018-10-26 17:24:33 följande:
    Nu tror jag inte att migration i sig är till nackdel för en civilisation. Tvärtom är öppenhet något som fått många civilisationer att blomstra, som Abbasidkalifatet, Mughalriket, USA från början av 1900-talet, osv. Det i sig är inte degenererande. Det beror på utbyte av kulturer, idéer och vetenskap. Det är oftast positivt.

    Däremot är dagens migrationspolitik dysfunktionell p.g.a. att det blev en helig ko som inte ifrågasattes p.g.a. att många tyckte att det enbart var en human gärning. Och ifrågasatte man den så kopplades man därför direkt till att vara inhuman och känslolös. Och om något inte ifrågasätts så blir det förr eller senare dysfunktionellt då det aldrig utvecklas, vilket migrationspolitiken blev.

    Vad gäller feminism så är jag själv feminist. Jag tror dock inte på "equality by outcome" utan "equality by opportunity". Men att kvinnor måste höjas upp i samhället står jag helt och fullt för eftersom att allas lika möjligheter är a och o för ett harmoniskt samhälle. Dessutom så vill jag inte att de mer extrema feministerna ska ha monopol på begreppet feminism. Därför kallar jag mig feminist.

    Vad jag tror populismen beror på är, enkelt förklarat att utvecklingen gått oerhört fort sedan kalla kriget. Ett praktexempel på det är Forbes Fortune 1000-lista. Mellan 1973 och 1983 försvann 35% av alla storföretag som var på listan. Mellan 2003 och 2013 försvann 70%. Vad det visar är att konkurrensen ökat p.g.a. nya, bättre innovationer raderar de gamla innovationerna. Och i ett samhälle som utvecklas fort finns det alltid många förlorare. Det är nog dessa som förlorat på utvecklingen som idag gör revolt mot det etablerade samhället genom att rösta på populister, som kan ge enkla lösningar på svåra problem. Där har invandring blivit egentligen mer av en symbolfråga på ett starkt folkligt missnöje, vilket förklarar varför det är den auktoritära högern, som i sin natur är mer protektionistiskt lagd, fångat upp missnöjet medan vänstern misslyckats.
    Det finns ingen egentlig motsats i det du skriver mot att det drivs av sexuell konkurrens, när män tappar möjligheter att para sig så grupperar de sig, oavsett skäl. Mäns sexuella möjligheter är alltid en funktion av samhälle och den sociala status de kan erövra eller få.

    Sant, en civilisation kan mycket väl stärkas av allt möjligt, migration är en, också evighetslånga krig eller korta men extremt våldsamma krig kan ha en positiv inverkan på en civilisations livskraft.

    De individer som deltar har eventuellt ett motsatt intresse, även om ökad konflikt kanske är bra för gruppen.

    Det kanske skulle vara fördelaktigt för en civilisation att andra starkare män hade sex med en mans fru och gjorde henne på smällen och att han helt avstod sex men uppfostrade barnen och investerade i familjen.

    Få män skulle ställa upp på det eftersom det sätter deras egen sexuella strategi på undantag.
  • Anonym (Kille)
    Akidoki skrev 2018-10-26 17:50:56 följande:
    Det du säger är att överblivna grottmän, som ingen vill ha, skulle föra sina gener vidare med kvinnor som valt ut andra män... rätta mig gärna om jag förstått dig fel, du skriver ganska osammanhängande och bristfälligt. 

    1. De överblivna grottmännen är ett föremål för naturligt urval. De ska inte reproducera sig. 
    2. Kvinnorna har valt ut vilka de vill para sig med, av vilken anledning skulle deras val inte vara det som är mest gynnsamt? 
    3. Vad fan. 
    1. Stämmer
    2. Inget skäl alls.
    3. ?
  • Anonym (Kille)
    Anonym (Höger) skrev 2018-10-26 18:19:35 följande:
    Summa summarum så tror du att frågan angående populism beror på sexuella faktorer?

    Nu är visserligen sexualitet ett av de absolut viktigaste vi människor har och någonstans finns väl sex i alla ämnen. Men jag tror knappast att det skulle vara den direkta orsaken till populismens framväxt.
    Ja, det tror jag,

    Jag tror feminismens drivkraft är att främja kvinnors sexuella strategi, och att alt-right är männens svar på den rörelsen.
  • Anonym (Kille)
    Tom Araya skrev 2018-10-28 19:35:16 följande:
    Tom Araya skrev 2018-10-28 18:36:56 följande:
    Fast även svensk höger är ju ute efter att skära ner i välfärden, de behöver bara lite mer tid än 1-2 mandatperioder i regeringsposition för att komma dit.

    Privatiseringar och flyktingmottagningen är helt enkelt bara nya marknader för företag att tjäna pengar på, ur en högerpolitisk synpunkt.

    Helheten för samhället saknas ofta.

    Jag gillar själv liberalerna i mycket, men deras bostadspolitik exempelvis lämnar en hel del att önska. Den verkar ogenomtänkt och lågt prioriterad i liberalernas politik.
    Vad det gäller privatiseringar har Sverige gått längre än exempelvis USA.

    Vad har det här med höger-vänster att göra menar du?

    Och vad har det med bostadspolitik och flyktingmottagning att göra?
  • Anonym (Kille)
    Tom Araya skrev 2018-10-28 19:35:16 följande:
    Tom Araya skrev 2018-10-28 18:36:56 följande:
    Fast även svensk höger är ju ute efter att skära ner i välfärden, de behöver bara lite mer tid än 1-2 mandatperioder i regeringsposition för att komma dit.

    Privatiseringar och flyktingmottagningen är helt enkelt bara nya marknader för företag att tjäna pengar på, ur en högerpolitisk synpunkt.

    Helheten för samhället saknas ofta.

    Jag gillar själv liberalerna i mycket, men deras bostadspolitik exempelvis lämnar en hel del att önska. Den verkar ogenomtänkt och lågt prioriterad i liberalernas politik.
    Vad det gäller privatiseringar har Sverige gått längre än exempelvis USA.

    Vad har det här med höger-vänster att göra menar du?

    Och vad har det med bostadspolitik och flyktingmottagning att göra?
  • Anonym (Kille)
    Tom Araya skrev 2018-10-30 12:04:50 följande:
    Privatisering är en typisk högerideologisk politik, åtminstone i Sverige.
    Privatiseringar som bevis på mer högerpolitik Sverige än i USA alltså.

    Då har man aldrig levt i USA om man tror det.

    USA har noll skyddsnät, när du blir av med jobbet och inte kan betala hyran så finns det ingenting, alls. Det ät rätt vanliga människor som ibland flyttar ut i tältläger i Santa Barbara bland Teslor och miljonvillor, det blandas fritt.

    Du behöver inte alls vara utslagen på nåt sätt, du kan vara ung och med bra utbildning, men nu är du rätt taggad för att få ett nytt jobb, så du får väggar, säng, en dusch och spis.

    Att jämföra riktig högerpolitik med skolpeng, där staten fortfarande betalar men du väljer innebär att du inte ser vad som är viktigt.

    Känslan av att ha ingenting, och att ingen nånsin kommer att hjälpa dig är transformativ den förändrar dig, du kanske skulle behöva känna det så skulle förstå hut enormt skyddat Sverige är.

    Med all sin högerpolitik.
Svar på tråden Vänsterfolk! Varför tror ni att vi högermänniskor tycker som vi gör?