Inlägg från: Anonym (hemlisen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (hemlisen)

    Vi som längtar efter en liten 2019 bebis

    Doftljuset skrev 2018-12-17 21:51:42 följande:
    Massor. Jag må vara 31 år gammal men hade ingen aning om "follikulär" "lutealfas", att ett ägglossningstest visar positivt flera timmar innan själva ägglossningen, eller att tempen drar iväg när ägget lossnat. 

    Det är bara lite av sakerna man lärt sig. Just för man verkligen lagt fokus på vad som faktiskt sker med en själv. Annars är det lätt bara se lite svart på vit, jag har mens då o då, jag har pms... Lite så
    aha! där ser man! så ägglossningstestet visar positivt även innan själva ägget lossnar, visste inte jag heller haha. 

    vad är follikulär? :)
  • Anonym (hemlisen)
    oshark skrev 2018-12-17 23:28:02 följande:
    ÄL-test visar bara positivt innan ägget släpper - ägget släpper ca 12-48 timmar efter positivt test (oftast inom 24). Alla har dessutom olika långa stegringar, så jag gör alltid ett till ÄK-test dagen efter ett positivt för att se om det är negativt.

    Follikulärfasen är den första fasen i menscykeln, från CD1 till ÄL. Den andra fasen är lutealfasen.
    aha, tack för all info! Verkligen en intressant läroprocess detta.

    Ehm. Känner mig allmänt okunnig, vad är CD1?
  • Anonym (hemlisen)
    Nakrjo skrev 2018-12-18 09:04:09 följande:
    Tack! Fick mens precis så bättre lycka nästa gång...
    Ja, det tror och hoppas jag!!!
  • Anonym (hemlisen)
    SandraM skrev 2018-12-18 18:00:29 följande:

    Hej! Tänkte hoppa in här om det går bra :) 

    Hade ett utomkvedes i februari som ledde till att jag fick operera bort ena äggledaren och fick rekommendationen att vänta i minst 6 månader innan nytt försök! 

    Nu har det ju gått så pass långt att vi vågar försöka igen, så nu har vi försökt pricka in ÄL och jag använde clearblue digitalt med dubbel indikator och fick maxutslag den 6/12. Vet dock inte om det går att lita på att det funkar om man bara har en äggledare? Någon som har erfarenhet av det?

    Vilket fall så hoppas man ju nu på att mensen inte dyker upp de närmaste dagarna, är på ÄL+12 om testet visade rätt :)


    vet en kvinna som fick barn med endast en fungerande äggstock och 41 år gammal. tror det går. :)
  • Anonym (hemlisen)
    SandraM skrev 2018-12-18 18:22:16 följande:
    Vad skönt att höra! jag hoppas ju verkligen, men undrar fortfarande om man kan lita på själva ägglossningstestet.. hmm..
    Om det är Clearblue är det över 99% tillförlitligt!

    Men det detekterar ju LH-ökningen. Vet inte om man kan ha en sån utan att ha ÄL, (men det låter konstigt), så troligen kan du lita på det. :)
  • Anonym (hemlisen)
    oshark skrev 2018-12-18 23:12:23 följande:
    Jag har nyligen (augusti) slutat med p-piller så kroppen håller på och letar sig tillbaka till mitt normala. Innan p-piller (för ca 7 år sen) hade jag ca 6-veckorscykler. Tror kroppen håller på och ställer in sig på det igen för cykel 4 nu (är på CD4 i cykel 5 idag) var 43 dagsr med ÄL CD32. Så testar rosenrot för att se om jag kan få tidigare ÄL.

    Cykel 1 var 33 dagar med ÄL CD27

    Cykel 2 var 28 dagar med ÄL CD20

    Cykel 3 var 27 dagar med ÄL CD17

    Men tror som sagt ca 42 dagar är min kropps norm. Hoppas rosenroten kan ge mig ÄL nu v52/1 dock - min man veckopendlar så vi ses bara fredag natt till söndag eftermiddag.
    Oj den var tuff - att han veckopendlar. Men allt går att lösa, så jag tror på er. :) Min sambo jobbar skift och har eget företag och måste ibland sova borta när han kör eget (gillar det inte, men än så länge har vi inga bebisar, då vill jag inte att han sover borta, om vi lyckas producera en).
  • Anonym (hemlisen)
    oshark skrev 2018-12-18 23:12:23 följande:
    Jag har nyligen (augusti) slutat med p-piller så kroppen håller på och letar sig tillbaka till mitt normala. Innan p-piller (för ca 7 år sen) hade jag ca 6-veckorscykler. Tror kroppen håller på och ställer in sig på det igen för cykel 4 nu (är på CD4 i cykel 5 idag) var 43 dagsr med ÄL CD32. Så testar rosenrot för att se om jag kan få tidigare ÄL.

    Cykel 1 var 33 dagar med ÄL CD27

    Cykel 2 var 28 dagar med ÄL CD20

    Cykel 3 var 27 dagar med ÄL CD17

    Men tror som sagt ca 42 dagar är min kropps norm. Hoppas rosenroten kan ge mig ÄL nu v52/1 dock - min man veckopendlar så vi ses bara fredag natt till söndag eftermiddag.
    hej igen, menade inte att låta negativ. 
    Menade bara att kan tänka mig att det är lite stressigt om man har ägglossning och killen är borta.

    Men spermier kan ju överleva 5 dagar i kroppen :)
  • Anonym (hemlisen)
    lilagrodautanben skrev 2018-12-19 12:12:05 följande:

    Hoppar på här! Har precis haft, vad jag antar, är mitt 8:e missfall dettta år. Går på hormoner och får hjälp men pyrena vill inte stanna av någon anledning.. blöder inte än men testerna är blanka igen så det är nog dött. Äl om ca 17 dagar och ska då ta min andra kur Letrozol och efter det är det vaginalkräm crinone. Jag är så ledsen över allt detta.. skitjul.. var så glad när jag plussade efter nidblödning och nu är allt bara svart. Hoppas vi kan peppa varandra!


    Hjärta
  • Anonym (hemlisen)
    oshark skrev 2018-12-19 09:16:38 följande:
    Ja, klart det går. Men blir ju svårare när man är så otroligt beroende av när man får ÄL När jag kom till CD32 och inte haft någon ÄL (den kom ju sen på kvällen men det visste inte jag skulle hända då jag gett upp om ÄL-tester) ringde jag gyn och fick en tid för VUL några dagar senare. Lagom kul att då sitta hos gyn och få höra att man släppt ett ägg och har en superfin slemhinna som är redo för befrukntning när man vet att man missat sin chans.. Men positivt iaf att jag har egen ÄL och fin slemhinna, det gör ju att chansen finns när vi väl får till det!
    tufft att få höra det om sambon är borta! Kan du inte åka till honom bara för en natts sex? Eller jobbar han långt bort

    men det positiva är ju att du har fin slemhinna och ägglossning!!!
  • Anonym (hemlisen)
    oshark skrev 2018-12-19 17:25:47 följande:
    Han jobbar i ett annat land och tyvärr har jag ingen privatjet
    syyyyynd
  • Anonym (hemlisen)
    lilagrodautanben skrev 2018-12-19 21:54:15 följande:
    Jag också. Min pappa dog två dagar efter att min son fått en CPdiagnos så jag var skör innan.. börjar bli långtråkigt att va sjukskriven dock så hoppas på plugg i januari.

    Tack för pepp!!
    Kära du. 

    Bra att du planerar att sysselsätta sig. Själv upplever jag att man behöver lite vardag när det varit mycket svårigheter. 

    Kram
  • Anonym (hemlisen)

    ÄL+11 idag.

    Gjorde ett early detection test Spöke, men inte med morgonurin som man skulle så här tidigt. Egentligen är imorgon första dagen man kan göra på en early detection test.

    Hursom, det blev iaf negativt. 

    Tror att det är negativt också. Har haft spända bröst sen ÄL+1, och tänker att om det kommer så snabbt är det nog bara gammal pms. 

    Men sambon hoppas och säger att man inte kan veta säkert.

    Tog en aw med polaren idag.

  • Anonym (hemlisen)
    Anonym (E) skrev 2018-12-27 23:23:24 följande:
    Åh, mensjävel! Fick min innan jul, flera dagar för tidigt, hade stora planer för hur jag skulle överraska mannen på julafton med ett plus. Har tack och lov inga pmsbesvär direkt, lite kortare i humöret bara sen får jag visserligen svåra smärtor vid mens men dom går över efter två dagar. Ska nog vara tacksam, verkar vara så många som lider.

    Måste läsa på om dessa digitala test, har ingen aning om hur dom funkar, fick precis hem ett paket med 40st äl-test (omg, fick ett ryck och tyckte att ja, jo varför inte) och 15 gravtest. Bara stickor iof. Testgalen är man, tror nästan att jag måste göra test, kan nog inte förlita mig på tempning. Jag sover alldeles för dåligt för det 2/6 dagar har jag kunnat göra ?godkända? mätningar, fast det kanske är normalt? Tempade du också?

    Hoppas du mår lite bättre nu, god jul i efterskott och god fortsättning istället :) nästa mens hoppas vi inte kommer!
    Tänk om det var ett missfall? Eftersom mensen kom tidigt?
  • Anonym (hemlisen)
    Anonym (E) skrev 2018-12-27 23:40:59 följande:
    Man blir galen av alla symtom man känner, och så tankarna man har, ?näee, just den här smärtan i magen känner jag inte igen och visst fan luktar huset illa?? Haha. Dagarna från ägglossning till mens är tortyr, så jobbigt att gå och vänta!
    haha, jo lite så är det. Men denna gång tror jag tyvärr inte jag är gravid. Det är första försöket dessutom. Är än så länge bara halvbesatt, så försöker att inte bli helbesatt.

    Kommer troligen ha mens 31 dec eller 1 jan, så tänker, ska man festa på nyår? 
    Jag menar, är jag inte gravid vill jag ändå ta ett glas bubbel.

    Tjejen jag tog en aw med sade, det är lugnt, 2-3 öl om du nu är gravid i ett sådant tidigt skede är lugnt. 
  • Anonym (hemlisen)
    Fröken W skrev 2018-12-29 00:14:06 följande:
    Det är ju skönt om den blir kortare. Jag har alltid haft längre cykler, runt 30-32 dagar. Men sedan 2014 har den blivit längre och ibland hoppar den t.o.m. över en månad. Och det blir man verkligen tokig på när man försöker bli gravid. Att den blivit längre sedan 2014 är jag säker på att det beror på mitt jobb. Jag blev färdig med min utbildning i början av 2014 och jobbet är väldigt stressigt. Jag har längre ledigheter då och då och då kommer mensen som tidigare, 30-32 dagars cykler.

    När tror du att det är dags för nästa ägglossning?
    Men vadå, tror du cyklerna rubbas för man har stressigt jobb? Skrikandes Det är väl sant. Men känns så hemskt.

    Själv fick jag mens idag. På dag 25, konstigt. Hade ÄL enligt ägglossningstest den 16 december, hur kan jag då få mens idag 28 dec? Kanske inte ens hade ägglossning, allt är så konstigt.
  • Anonym (hemlisen)
    Doftljuset skrev 2018-12-29 12:48:42 följande:
    Dom kan absolut rubbas av stress. Hela kroppen säger ifrån när man utsätt av för mycket negativ stress! 

    Hur lång cykel brukar du ha? Fick du utslag på Äl- test? 
    men skit då. Har stressigt jobb, lär väl stressa mig till infertilitet.

    För ett par år sen hade jag alltid 29 dagars cykler. Men nu hoppar den hit och dit. Så kan inte säga hur lång den brukar vara.

    Men fick utslag den 16 dec, dvs dag 13.

    Har dock kollat lite fakta, tydligen så är 12-16 dagar efter ÄL inom normala spannet (jag hade 12 dagar).

    Hade ÄL dag 13 och har man 25 dagar cykel (som jag hade denna gång) så var även dag 13 inom det normala. Kollat på fler källor så ni inte tror jag bara svalt nåt jag kollat på random, detta är saxat från nätet:

    Din ägglossning sker normalt 12-16 dagar före nästa mens. Detta innebär att din ägglossningsdag skiljer sig beroende på hur lång menscykel du har.


    - Har du en menscykel på 25 dagar så har du ägglossning mellan dag 9-13
    - Har du en menscykel på 28 dagar så inträffar din ägglossning mellan dag 12-16.
    - Har du en menscykel på 34 dagar så har du din ägglossning mellan dag 18-22
  • Anonym (hemlisen)
    Fröken W skrev 2018-12-29 13:15:30 följande:
    Jag vet att det är så. Särskilt i.o.m att den blir som vanligt när jag är ledig lite längre perioder.

    Är du säker på att det är mens och inte någon blödning som har med en ev. graviditet att göra?
    känns tyvärr som mens. blöder rätt mycket. speciellt dag 2 = idag. sån där nidningsblöding brukar väl vara rätt liten? Eller tänker du på att det blev ett litet missfall i tidigt skede?

    får väl börja meditera för att få normal menscykel.
  • Anonym (hemlisen)
    Karma91 skrev 2018-12-29 21:18:26 följande:

    Plussade just tydligt med kvällsurin på BIM+1, hoppas så att den lille vill stanna den här gången så det inte blir ett nytt missfall!

    Hoppas det smittar av sig på er med! :)


    kul!!!!
  • Anonym (hemlisen)
    Doftljuset skrev 2018-12-29 12:35:44 följande:

    Kortare och kortare, den är runt 36 och varit på 38 innan. Men gäller få pejling på ägglossningen för den ändrar sig förmodligen också... Känner verkligen igen mig. Jag fick längre cykel och mensvärk för kanske två år sen, dom snacka om något som heter sekundär nånting men tror jag kanske har endometrios.


    Det går ju att kolla upp om man har det. Tycker du ska göra det.

    Själv har jag myom. En nära ena äggstocken så en läkare har sagt att blir det svårt att blir gravid beror det på den. Tydligen kan de ändra menscykelns längd också kom jag just på. 
  • Anonym (hemlisen)
    Fröken W skrev 2018-12-29 13:15:30 följande:
    Jag vet att det är så. Särskilt i.o.m att den blir som vanligt när jag är ledig lite längre perioder.

    Är du säker på att det är mens och inte någon blödning som har med en ev. graviditet att göra?
    Kom på att jag har myom som läkaren har sagt kan påverka menscykeln. Påverkar tydligen hormonellt.
Svar på tråden Vi som längtar efter en liten 2019 bebis