Forum Första barnet - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Bf September 2019

  Fre 28 dec 2018 10:28 Läst 0 gånger Totalt 3317 svar
  Visar endast inlägg av September89 - Visa alla inlägg
 • Fre 28 dec 2018 10:28 #18

  Jag hoppar också in här! Grattis allihop till era plus, vilken julklapp!

  Pulsade också under julen men då jag haft oregelbunden mens sedan jag slutade med p-piller så vet jag inte vilken vecka jag är i men bf bör bli i början på september. Om detta går som det ska så blir det mitt tredje barn, en sladdis kan man säga då mina döttrar är 6 och 8. Jag själv är 29. Vi har försökt mer eller mindre aktivt sedan juni-juli så det var väldigt välkommet :)

 • Fre 28 dec 2018 11:00 #22
  Snowflingan skrev 2018-12-28 10:39:20 följande:

  Va roligt att vi är några stycken! Sedan ser jag att vi är många som har fått missfall innan, vi får hoppas hoppas att allt ska gå bra för alla denna gång!

  Jag är nyfiken på molvärk, har ni kraftig molvärk eller hur har ni? Min molvärk kommer och går men på kvällen nu två dagar i rad har jag fått rejäl molvärk lite längre stund och det skrämmer mig lite


  Jag har haft endel ?mensvärk? både i magen och ländryggen. Tänker att det inte är så konstigt att det känns då livmodern ska bli större och någon ska växa och leva där inne :) minns att jag hade helt otroligt ont när jag väntade första barnet, satt typ och höll in tårarna på jobbet pga värken :P
 • Lör 29 dec 2018 18:17 #48
  Jsv17 skrev 2018-12-29 15:53:00 följande:

  Jag har INGA symptom alls förutom molvärken och sticken i sidan (det var sticken som fick mig att testa de har jag haft i varje graviditet) inga ömma bröst eller illamående eller nåt... men hade ytterst få symptom med min son hela vägen och det är ju så tidigt än


  Har inte heller så mycket symptom, värk i magen och lite ömma bröst. Känner också igen sticken i sidan! Trötthet och illamående är liksom inte ovanligt för mig så det räknar jag inte som graviditetssymptom än haha.
 • Lör 29 dec 2018 20:08 #52
  Anspråkslös skrev 2018-12-29 19:39:37 följande:

  Hejhej!

  Kul med en grupp ju! Jag har precis plussat också med bf 10 september. :)

  Så himla skönt att läsa att många har lite värk också! Detta är mitt första barn och jag blev ganska orolig. Visste inte ens att det var möjligt att ha växtvärk i livmodern.

  Har nån av er ont i äggstockarna? Där känns det oftast för mig. Några av er skriver om stick i sidan, menar ni där äggstockarna sitter?

  Jag lär vara rätt orolig tills jag kan bli kollad, har fått besked efter en röntgen att jag visst har en cysta och "breddökning" av nedre delen av livmodern, vad nu det betyder. Visste ingenting alls om det innan jag inseminerade utan fick hem ett brev en vecka senare.

  Men så lättretlig och känslosam som jag blivit, så är det definitivt någon på gång, herregud.


  Jag menar vid äggstockarna när jag skriver ?stick i sidan? :) kan tycka att liksom drar där också och ut mot ljumskarna.
 • Sön 30 dec 2018 09:27 #63
  Anonym (Svaga plus) skrev 2018-12-30 09:14:52 följande:

  Visst ser ni också en ökning?? (Som alltid så syns strecken betydligt sämre på bild) De rosa är teste tidigt. Första testen tagna för 8 dagar sedan, de sista nu precis.


  De har definitivt blivit starkare!
 • Sön 30 dec 2018 09:50 #65 +1
  Sofia20170520 skrev 2018-12-30 09:16:38 följande:

  Jag har en fråga som ni som vill kan svara på. Denna graviditet var helt oplanerad, och jag har nu ångest och panik över om detta är något som vi kommer fixa (jag vet att det är vanligt). Vi har alla yttre faktorer, precis köpt en större lägenhet, vi har varit tillsammans i över 6 år och är förlovade, vi båda har bra jobb med bra löner och vi båda har vänner och familj som skulle finnas där i vått och torrt.

  Men jag kan inte sluta oroa mig för pengar, jag skulle vilja vara hemma med barnet längre än ett år och då blir inte föräldrarpenningen speciellt hög (även om vi båda skulle få den högsta föräldrapenningen för vi ligger över taket) - liksom, vad ska man tänka på? Vi köper vår lägenhet nu i slutet av januari så sparkontot kommer att eka tomt då. Visst har vi 9 månader på oss att spara men jag har ett billån pch ett privatlån som är färdigbetalda om 2 år och jah vill vara helt ?skuldfri? egentligen och med ett bra sparkonto när jag får barn. Hur ser er ekonomiska situation nu när ni ska skaffa barn? Jag vet att folk klarar sig på mycket mindre än vi skulle göra men jag vill inte behöva anpassa barnets grejer för att vi skaffade barn i ?del tid? ekonomiskt.


  Jag var bara 20 när jag blev gravid med mitt första barn, hade låg inkomst då jag jobbade deltid och hade precis tagit ett billån. Med andra barnet var jag också ung och pluggade så detta är första gången som ekonomin verkligen är bra inför ett barn. Man klarar sig med väldigt lite bara man planerar. Med normala inkomster har jag svårt att tro att man inte skulle klara sig med en bebis men det beror ju såklart också på hur ens utgifter och vanor ser ut. Om man ofta lyxar till det, tex äter ute ofta, går och fixar naglarna osv så kanske man får dra ner lite.

  Bebisar behöver ju inte dyra och slittåliga kläder på samma sätt som större barn och många av de saker som ?alla? köper till bebisar är egentligen inte nödvändiga. Mina har tex aldrig använt spjälsäng så det var ett helt onödigt köp för oss då barnen vägrade. Skötbord var vi inte heller använt utan tagit ner skötbädden på golvet då det funkade bäst med båda barnen. De dyra köpen är ju engångsköp som barnvagn och babyskydd. Och barnvagn går ju att få tag i hur bra och fräscha som helst begagnat. Spara så gott ni kan innan bebisen kommer och planera er ekonomi så borde det gå bra!
 • Sön 30 dec 2018 10:14 #68
  Sofia20170520 skrev 2018-12-30 09:55:32 följande:

  Vi kommer ligga på ca 40,000 efter skatt när jag är föräldraledig. Om man räknar ihop alla räkningar, mat osv så kanske vi landar på ca 25000 tillsammans och därför skulle vi ha ett överskott på ca 15000. Jag kanske bara är knäpp att jag är orolig över detta. Men vill ju fortfarande kunna spara till resor, ha ett högt sparande till barnet osv. Tror jag har den här paniken för att för första gången i mitt liv så är detta något jag inte kan ha kontroll över och det ger en kontrollfreak-som mig panik :))))


  Tror som sagt inte alla att det blir några problem :) dock är det ju helt normalt att inte kunna spara lika mycket när man är föräldraledig och sparande till barnet har man ju många år på sig att få ihop, om det känns tight kan man ju vänta med det till efter föräldraledigheten. Tror ni har mer över än vad många barnfamiljer har :)
 • Tis 1 jan 2019 11:46 #81

  Idag mår jag alldeles oerhört illa! Har inte kunnat få i mig någon frukost och vill knappt resa mig ur sängen. Samtidigt som jag har svårt att tänka mig att stoppa i mig något så känns det som om illamåendet ändå på något vis bottnar i hunger. Usch!

 • Tis 1 jan 2019 14:44 #96
  Skruttan855 skrev 2019-01-01 12:09:15 följande:

  Mindre bra avslut på 2018 när jag en timme innan midnatt började blöda :?( Antar att det är kört och får hoppas på en oktober-bebis istället....Lycka till ni andra <3


  Hoppas att blödningen avtar och att det inte är ett missfall <3
 • Ons 2 jan 2019 15:38 #126
  Eiliandes skrev 2019-01-02 11:16:09 följande:

  Upptäckte precis den här tråden, var kul! Är helt ny på familjeliv, men det ska bli kul att prata med andra som också har bf september.

  Jag och min sambo fick plus på första försöket, nu i december. Beräknad BF är 12 september. Detta är min första graviditet, så allt är så nytt och spännande!! Har haft (vad jag tycker) ganska många symptom, bland annat törst, täppt i näsan, molande "mensvärk", illamående (nästa hela dagarna, har dock aldrig spytt). Är lite orolig över hur det ska bli att gå tillbaka till jobbet den 7/1...

  Jag är nyfiken, har ni berättat för andra utom er partner? Vi planerar att ha en fest i samband med min födelsedag den 16/2 och berätta då för släkt och vänner. Ser så mycket fram emot det!! Annars är det bara min bästa kompis som vet nått, kunde inte hålla det hemligt för henne, haha.


  Vi har inte berättat än. Tänkte nog berätta för våra föräldrar och syskon nu i veckan men väntar nog med att berätta för resten tills det gått lite längre tid. Enligt min app är jag i vecka 6 så det är ju otroligt tidigt.

  Jag är också lite orolig inför att komma tillbaka till jobbet, känner mig så trött och grötig i huvudet och mår illa. Tror de tidiga morgnarna kommer bli jobbiga! Jag har dessutom tjatat till mig att få byta avdelning på jobbet för min utvecklings skull så vore så dumt om jag skulle behöva bli sjukskriven eller så. Även om folk bara får ha förståelse så blir det nog inte så glada miner och lite dum timing om man inte kan jobba som vanligt hels terminen. Tankar som snurrar men det kommer säkert gå bra haha.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll