Inlägg från: Solrosvind |Visa alla inlägg
  • Solrosvind

    Igår när jag skulle sova så putade magen som en hård liten boll åt höger. Det enda jag kunde tänkta mig att det kan ha berott på måste vara att bebisen låg ditåt på något sätt. Idag var det mer som vanligt igen, fram till nu vid lunch tyckte jag att det putade på samma sätt fast åt vänster, men bara en kort stund. Vad är detta? Är detta något som sker?

    Inne i vecka 17 idag! :)

  • Solrosvind

    En liten uppdatering: Är nu i mitten av vecka 18. Nu har den första riktiga magen kommit! Och små förnimmelser av rörelser börjar sakta bli mer tydliga rörelser och ibland små buffar. Jag har också börjat må bättre med mindre illamående och var på stan och åt en glass igår, vilket var ett stort steg för mig. Började känna sammandragningar (inte smärtsamma) några gånger om dagen sedan två veckor vilket enligt BM är ovanligt tidigt för en förstföderska, så jag hoppas att det inte är något som orsakar det.

    Rul 8/4 på 19+0! :)

  • Solrosvind
    Etta skrev 2019-03-28 16:39:19 följande:

    Då hoppar jag också med i denna tråden, beräknad till 2/10 men det är lite trist att vara först i oktobertråden så följt er lite på avstånd också! Enligt min första app-uträkning var Bf 30/9 så tänkte gå med här från början. Hoppas ni inte misstycker! Jag gjorde kub igår och allt såg fint ut! :) Gravid med barn nummer två, båda graviditeterna har blivit till via ivf.


    Välkommen och grattis till graviditeten! ????
  • Solrosvind
    Etta skrev 2019-03-28 16:39:19 följande:

    Då hoppar jag också med i denna tråden, beräknad till 2/10 men det är lite trist att vara först i oktobertråden så följt er lite på avstånd också! Enligt min första app-uträkning var Bf 30/9 så tänkte gå med här från början. Hoppas ni inte misstycker! Jag gjorde kub igår och allt såg fint ut! :) Gravid med barn nummer två, båda graviditeterna har blivit till via ivf.


    Skulle vara en glad smiley och inte massa frågetecken. :)
  • Solrosvind
    Fruhs skrev 2019-04-01 15:37:45 följande:

    Alltså ni som känner rörelser, hur känns det? Detta är vårt tredje barn de va dock ett par år senast jag va gravid, de känns liksom som ett litet tickande. kan de vara det? Jag är i vecka 16? i början kändes de mer sällan men nu mer ofta och framför allt när jag lägger mig på soffan framför tv, haha jag vet inte om jag inbillar mig eller om de är rörelser på riktigt! 


    Hm, för mig känns det ibland som ett tickande också, eller bara generellt som att något pågår, lite som att magen bubblar lite fast på ett ställe eller så. Om jag lägger handen så kan jag ofta då känna en liten spark där jag kände det, men har bara kunnat känna det om jag ligger på rygg så att magen blir utsträckt
  • Solrosvind
    Anonym (chockad!) skrev 2019-04-01 17:10:52 följande:

    Vilken vecka är du i?

    Jag är i v17 och har inte känt några sparkar ännu, utan bara rörelser. Tänker att jag borde känna nån LITEN spark snart...men kanske dröjer. Tänker att bebisen ändå är 15-16 cm nu så snart borde det kännas lite starkare.


    Jag gick in i vecka 19 idag. Det är senaste veckan bara som jag känt små sparkar varje dag, men jag måste som sagt ligga på rygg och känna med handen. Kände två små sparkar på samma sätt redan för några veckor sen, men mycket svagare och sedan tog det tills nu jag kände igen, nog väldigt mycket tur att jag hade handen på rätt ställe just då. :)
  • Solrosvind
    Anonym (chockad!) skrev 2019-04-05 15:21:53 följande:

    usch jag är fortfarande nojig innan RUL...och det är nästan 3 v kvar! Känns som en evighet ju! :(

    Är inne i en sjukt dålig period just nu. Min man har varit sjuk sedan vi fick reda på att jag var gravid så jag har dragit ALLT hemma, och då menar jag ALLT. Han har knappt varit hemma. 

    Två barn med diagnoser som går i skolan med allt vad det innebär med läxor mm.

    Fritidssysselsättningar som jag fått rådda i allt med barnen.

    Jobbat heltid. 

    Jag har mått sjukt illa fram till v 13 ungefär. Nu har det börjat med foglossningar och jag är sjukt trött.

    Känner att jag liksom börjar falla samman nu... :( så säkert därför jag inte känner mig så positiv och tänker lite negativt. Känns som det mesta gått emot oss hittills så vågar inte tro på detta än! :( Skönt att ha er andra som motpol!


    Åh låter jättekämpigt! Sjukskrivning är inget alternativ, kankse kunde ge lite lugn? Om inte så är du verkligen grym som kämpar på! Och lilla bebis är säkert lika tålig och håller i där inne. Jag hade inte klarat detta utan sjukskrivning så kan bara tänka mig.
  • Solrosvind
    Väntarpåpluset skrev 2019-04-05 12:00:57 följande:

    Har inte mått illa och spytt sen ca vecka 11-12, kommer inte ihåg exakt när det avtog. Dom senaste dagarna har jag känt mig jätteillamående på morgonen igen och känt hur maginnehållet har åkt hiss under den första timmen jag varit vaken på morgon så har det gått över. Imorse så satt jag på spårvagnen på väg till jobb när det startar och jag fick gå av 3 gånger och spy. Väl inne på jobb så spyr jag en gång till och det finns egentligen ingenting kvar. Undrar varför det plötsligt blev såhär idag. Över till nästa sak, när jag står och spyr här på toaletten på jobb så känner jag för första gång hur jag inte klarar av att hålla helt tätt, det kommer alltså ett par droppar kiss i trosorna hehe. Jag har verkligen känt hur alla muskler i den nedre regionen dom senaste veckorna slappnat av precis så som dom ska och har absolut inte brytt mig om allt mitt fisande men detta! Haha jag kände inte av den glammiga och mysiga gravid tillvaron idag iaf


    Vilken vecka är du i? Jag har mått illa igen nu i vecka 19, hoppas verkligen att det lägger sig igen.
Svar på tråden Bf September 2019