Inlägg från: Solrosvind |Visa alla inlägg
  • Solrosvind

    Bf September 2019

    Mätte första SF måttet i tisdags men minns inte exakt vad hon sa...borde lagt på minnet. Men jag låg iallafall på mindre än medel men inom normalt-zonen. Typ mittemellan medel och för liten på normalt-zonen :). Men jag misstänkte ju att min mage är lite mindre än medel.

  • Solrosvind
    Ourlittlesecret skrev 2019-05-24 03:55:29 följande:

    Han stannade inte kvar i min mage... en vecka och en dag lyckades dom stoppa sammandragningarna. I tisdags trots flera medicinförsök hade jag öppnat mig 5 cm. Ner till förlossningen för att koppla stoppdropp men det var för sent. Kl 21:01 föddes världens finaste lilla kille som skrek! Nu kämpar han på neoavdelningen på Åbo universitetssjukhus (Finland). Han föddes i vecka 22+6 eller 23+6, 590 gr och 29,5 cm lång. Vi fick ett preliminärt datum på RUL men dom valde att inte flytta oss så officiellt 22+6. Han är så fin men såå såå liten, dock större än vad neoläkaren hade förväntat sig. Idag ska dom göra ul av hans hjärta och hjärna samt att vi har ca 1/2 dygn av kritisk tid framför oss med tanke på blödningar. Men vi får nog räkna med en lång sjukhustid framför oss. I synnerhet före vi får återvända hem till Åland.

    Tusen tack för allt stöd och all samhörighet jag känt med er alla under resan som blev kortare än förväntat för mig. Det var sjukt jobbigt att va gravid med allt illamående men nu önskar jag verkligen att han stannat kvar där inne och jag kunde mått ännu jävligare bara för hans skull. Lycka till allihopa <3


    Men ojjjjj!! Tänk att han har kommit, och så tidigt! Jag hoppas verkligen att allt går bra och att UL ser bra ut och att dygnet förflyter utan komplikationer. Så fint att höra att han skrek när han kom och så bra att han var lite större än de förväntat sig iallafall. Du får gärna fortsätta att berätta hur det går när du orkar och känner att det känns fint! Massor av styrkekramar till er!
  • Solrosvind

    Liten uppdatering här! Veckorna rullar på, blir vecka 28 nu. Ska åka och kolla på en begagnad barnvagn idag, första barnvagnsköpet så jag har bara chansat på en bugaboo Buffalo som såg välbehållen ut. Kan ju inte mycket om detta men man antar att jag kommer märka om den är skön att köra, lagom höjd för oss m.m. Har köpt en bärsjal men ska nog köpa en bärsele också, har köpt och fått en del kläder men behöver nog lite fler. Har hittat det mesta second hand eller fått av vänner. Gissar att man kommer få en del senare men jag har liksom en stark känsla av att vilja bli förberedd och gärna inte behöva styra allt för mycket i sommar. Ska få låna en bedside-crib av en vän, fått ett babynest och håller på att fundera på vilken sorts babysitter som kan bli bra. I veckan ska vi gå och handla mindre saker och förbrukningsartiklar från barnaffärerna i stan så som filtar, amningstillfälle m.m. Kommer beställa babyskydd och skötbord online om ett tag. Strax dags även för föräldrakurserna som blir två stycken från BB (standard) och en privat hypnobirthing kurs. Läser boken föda utan rädsla, och har även köpt och ska läsa Ina may Gaskins guide to childbirth i sommar. Vore roligt att höra om hur ni förbereder er. Läser ni eller har ni tidigare läst några speciella böcker som ni kan rekommendera? :)

  • Solrosvind
    Anonym (chockad!) skrev 2019-06-03 11:43:49 följande:

    Vaknat under natten flera ggr pga sammandragningar och smärta, förvärkar...tur att jag ska iväg till spec mvc i morgon för återbesök efter mitt besök på förlossningen i torsdags.

    Känns lite oroligt för har senaste 3-4 dagarna även känt det som om jag läcker lite fostervatten, men tveksamt då det är mest i vila... så ska fråga dom i morgon!

    LIIIIITE tidigt än för bebisen att komma ut! HJÄLP!


    Oj åh jobbigt att vara orolig, hoppas att du får bra och lugnande hjälp på spex mvc. Vilken vecka är du i nu? Har du möjlighet att vila mycket/sjukskriva dig? Förlåt om du redan skrivit det, lite svårt att minnas vem som skrivit vad ibland.
  • Solrosvind
    Jojjans skrev 2019-06-03 15:59:20 följande:

    Vad spännande med hypnobirthing-kurs! I vilken stad finns du? Antar att jag har lätt att hitta här eftersom jag bor i sthlm men har inte börjat kolla än.

    Dom två böckerna du nämner står på min inköpslista också. Men tror att det inte känts dags ännu. Men kanske ska börja kolla på att köpa in dom.

    I övrigt har jag lagt väldigt mycket tid på att hitta kläder, filtar, bärsjalar osv. Allt begagnat med mycket få undantag. Medans jag ännu inte tagit tag i dom större sakerna som vagn och babyskydd osv.

    Tror det sitter i att förra graviditeten fick ett abrupt slut i vecka 16, jag har inte riktigt vågat tänka framåt utan bara varit i nuet. Men nu inser jag ju att det kommer komma ett barn och jag måste börja kolla lite. Tycker dock vagn är sååå svårt (och ointressant) så jag skjuter nog upp det lite till :)

    Jag har dock lyssnat på alla avsnitt av förlossningspodden. Tycker den är superbra! Också väldigt nyttigt att inse hur olika förlossningar kan bli och upplevas, tror det är nyttigt att förstå det så man inte föreställer sig stt det ska bli på ett specifikt sätt.


    Haha, lyssnade också på förlossningspodden samtidigt som jag läste ditt inlägg. Det är så bra, tycker Emma Philipsson är ett geni, jag hoppas de hittar en ny sponsor till podden snart. Så värdefullt jobb hon gör.

    Ja hypnobirthing har jag varit intresserad av sedan ganska tidigt efter att jag såg en video på youtube där en kvinna berättade om sina erfarenheter av det. Tycker det ska bli väldigt roligt att gå kursen. Kan skriva till dig i ett privat meddelande vart jag har tänkt gå.
  • Solrosvind
    Jojjans skrev 2019-06-03 15:59:20 följande:

    Dom två böckerna du nämner står på min inköpslista också. Men tror att det inte känts dags ännu. Men kanske ska börja kolla på att köpa in dom.

    .


    Finns det några fler böcker på din inköpslista? :)
  • Solrosvind

    Jag gick inte heller upp något i vikt där ett tag trots att jag kunde äta bra igen och hade gått ner fyra kilo under första trimestern. Jag var orolig över det så jag lade till något med vispad vispgrädde varje dag och smör. Åt bara veganskt innan och hade lite svårt att komma upp i kalorier för jag var inte sugen på nötter eller nötsmör som annars oftast är det som är det mest kaloritäta jag äter. Nu kan jag äta det igen och vågen tickar långsamt på. Tänker att det kanske skulle kunna vara en idé att lägga till något mer kaloritätt varje dag, för det är ju inte mängden utan kalorierna som räknas? En matsked mandelsmör eller liknande? Vet inte om det är så viktigt men om du känner att du vill börja gå upp så kan jag ju iallafall tipsa om vad som funkade för mig.

  • Solrosvind
    Anonym (chockad!) skrev 2019-06-05 14:57:23 följande:

    Fasen denna graviditet är fasen inte min bästa.

    Ramlade och landade rätt på magen utan att ta emot mig. Fy fan vad ont!!!!

    Ringde in. Skulle avvakta...


    Oj! Åh nej! Hur gick det till? Går och är rädd för att det ska hända..
  • Solrosvind

    Åh vad roligt att läsa om vad alla fixat! Och även sjukt tröttsamt att vi är så många som måste stå ut med mag-kommentarer. Jag har mest fått Är det dags snart eller? och jag tänker bara: men det är ändå så obehagligt eftersom det blir en slags värdering av magens storlek. Men det måste ju bara vara att människor är okunniga för det är 3 månader kvar för mig och enligt BM så är min mage precis över vad som anses normalt innan den är för liten. Aldrig kommentera människors kroppar, man får ju påminna sig själv som säkert säger osmidiga saker i andra situationer.


    Idag har vi köpt vagn! Trodde jag ville ha en Bugaboo för de ser så tjusiga ut när man ser dem på stan, men när jag var i en butik och provade alla som fanns föll jag för en helt annan, dock också dyr, men hittade den begagnad i samma fast äldre modell och hämtade idag. Dock beställt nya framhjul. Har ju köpt nästan allt begagnat men de sista sakerna som är förbrukningsvaror/hygienartiklar är på gång och köps nytt. Har nu beställt skötdyna (att lägga på en byrå), ett bärbart litet skötskydd, amningstoppar (inte specifikt gjorda för det, men mjuka toppar i bomull iallafall). Har även köpt tvättlappar och några tygblöjor att prova. Ska beställa amningsilägg och köpa termometer och nässug. Sedan är det bara badbalja och bilbarnstol kvar tror jag. Och så någon/några filtar. Hoppas på att någon vi känner kan sticka en. Säkert något mer som jag kommer komma på.


    Så fint att vi är flera som tänker miljö-val. :) 

  • Solrosvind

    Jag stod och vägde med kurad ull-metoden och syntet och i slutändan valde jag att börja att prova med syntet pocket blöjor, eftersom det är första barnet och jag har en önskan om att försöka få så mycket som möjligt att rulla smidigt i början så vi inte blir helt utbrända och chockade...typ. :) Fick uppfattningen om att Bumgenious pocket var en favorit för många så har köpt 8st.


    Tänkte också prova lite EC-light för att det verkar spännande. Hittade en hemsida med info, www.blojupproret.se/ec/. :) Hör också gärna erfarenheter om någon har.

  • Solrosvind

    Ja blir ofta också nervös över att inte ha känt något på ett tag. Men det brukar oftast vara för att jag varit uppe och rört mig mycket och då verkar jag inte kunna känna lika bra och bebisen blir lugnad av all rörelse. Det verkar stämma även för bilåkning för det är ju rörelse det med för bebisen. Om jag bara får en lugn stund att lägga mig på sidan och ha handen på magen och slappna av och kolla tiden och tänka att inom en timme ska bebisen kännas av så brukar det alltid bli fart i magen, ibland efter en tjugo minuter, ibland två minuter. Hörde att man ska kunna känna fem rörelser inom en timme, minst, tror jag det var. 


    Skönt när den har sparkat ett litet race, så tänker jag att då mår den bra! För jag förstår det om att det som kan hända vissa, i mycket ovanliga fall, är att moderkakan slutar fungera lika bra, och då blir det som att bebisen blir tröttare och tröttare. Hörde en podcast om en kvinna som var med om det och det tog ändå några dagar från det att hon slutade känna rörelser helt och de upptäckte det, tills att de plockade ut bebisen, och allt gick bra. 


    Mest stressande för mig känns det när jag är på stan och stressat runt eller liknande, och kommer på att jag inte känt något på länge, och jag inte då kan lägga mig och slappna av, eftersom jag bor långt ut på landet. Då är det ofta nära att jag ställer in planer för att åka hem och känna efter. Men oftast känner jag någon spark efter ett tag och så stannar jag kvar. 

  • Solrosvind

    Hej! Länge sedan jag skrev här nu! Stort grattis till alla er som fått era bebisar! Så inspirerande att läsa om hur det gått för er. Jag är fjärde dagen över BF och eftersom det är första barnet känns det mest overkligt och som att det kanske inte kommer bli något, så knäppt. Vet att det är vanligt att gå över så ska försöka tänka istället att det BF är hela den här perioden mellan datumet och två veckor framåt.

    Mår bra och är pigg nu när det inte är lika varmt som innan. Skönt! Har ibland lite ?mensvärks? känsla när jag vaknar på natten och på morgonen, och ibland när jag har en sammandragning, men ännu mycket svagt. En natt var det lite starkare. Är det något som man kan tolka som att det är på gång?

  • Solrosvind

    Någon mer som går över tiden och väntar? Är på 41+5 och har (relativt milda) förvärkar om nätterna som klingar av på morgonen. Tycker att det känns stressigt och jobbigt psykiskt men mår jättebra fysiskt, är pigg och inte tung, ingen foglossning, är inte så stor alls, ser ut att vara i 8:e månaden typ. Bebis är normalstor enligt undersökning. Enligt min egen beräkning så lär befruktningen ha skett en vecka efter sjukvårdens beräkning, men de gjorde uppskattning på KUB som de går efter.

    Idag känner jag motvärk fast det är dag nu så jag hoppas att det kanske börjar idag, fullmåne och allt.

    Jobbigt att känna sig frisk och stark och samtidigt behöva hantera att ens kropp inte gör som den ska, att alla runt en tjatar och kommenterar...

  • Solrosvind

    Tack! Nej flesta veckan gick bra, men nu känner jag verkligen mig ledsen när förvärkarna klingar av på förmiddagen. Jag önskar mig så mycket en naturlig förlossning som möjligt och känns lite som att börja i fel ände om de måste göra en igångsättning. Tex. finns ökad risk för förlossningsdepression om man får cytotek/syntocinon och jag har haft problem med nedstämdhet tidigare så hade varit så skönt att slippa. Och man hör så mycket negativt om igångsättning överlag..Men ska gå på undersökning på måndag om det inte kommit igång och höra hur jag ligger till.

Svar på tråden Bf September 2019