Inlägg från: Solrosvind |Visa alla inlägg
  • Solrosvind

    Bf September 2019

    Haha åh vad fint att ni berättar! Men så bra, då har jag en lite bättre bild av vad som kan tänkas vänta! Vad härligt. :)

  • Solrosvind
    Etta skrev 2019-04-14 09:28:32 följande:

    Jag blev helt förskräckt igår när jag läste en artikel om att ingefära avråds för gravida, totalt missat detta och istället läst att det ska vara bra mot illamående så har druckit massa ingefärsdricka och även ingefärsshots, känns jätteoroligt nu!


    Hej! Alltså Ingefära mot illamåendet rekommenderas ju verkligen ÖVERALLT och används för det av jättemånga. Men sedan har jag också upplevt att det finns röster även emot. Livsmedelsverket avråder väl generellt från all hälsokost och örtmedicin så jag gissar att det som de avråder mot är ingefära i kapslar som är väldigt koncentrerade. Alla örter verkar gå bra i mängden som krydda i mat, och ingefära är ju en jättevanlig krydda i mat i många delar av världen. Jag har förstått det som att relativt vanliga örter överlag som inte rekommenderas att inte tas (i rimliga mängder) inte direkt går in och skadar något, men flera kan vara kramplösande och därför orsaka sammandragningar. (Och så finns de som är känt toxiska överlag och är mycket mer ovanliga för oss) Om man upplever sammandragningar av någon ört eller användande av någon krydda borde man därför sluta/minska tänker jag. Så jag tror att om du inte haft sammandragningar så borde du inte behöva oroa dig! Om jag var du och ändå var orolig så skulle jag prata med en örtkunnig eller fråga i en hälsokostaffär.
  • Solrosvind

    Oj dubbelnegation: menar att vanliga örter som inte är känt toxiska snarare rekommenderas att inte användas för att de kan vara kramplösande och ge sammandragningar, inte för att de kan ge skador.

  • Solrosvind

    Kan tänka mig att råttorna i artikeln fick missfall av stress ifall några forskare matade dem med starka ingerfärshots..

  • Solrosvind

    Jag undrar lite angående varmare kläder till en septemberbebis. Jag har tänkt att man klarar sig med kofta och filtar första månaden och att jag kan köpa något riktigt ytterplagg efter någon månad när jag märker hur vädret blir samt hur storlekarna verkar bli i förhållande till årstiden. Låter det rimligt enligt er?

    Någon som vill tipsa lite angående kläder genellt, hur mycket man behöver osv, vore väldigt välkommet.:)

  • Solrosvind

    Hej! Jag har känt bebisen varje dag och mycket men vissa dagar (typ två gånger) har jag känt den betydligt mindre och blivit rejält orolig. Jag tror att det då berott på att jag varit uppsvälld om magen och att jag varit mycket mer på språng hela dagen vilket gör det svårare att känna plus att bebisen ju blir lugnare för den vaggar till sömns. Den är ofta mer aktiv när man är stilla ju.

    Men min barnmorska sa även sist att innan vecka (tror hon sa 23 men kan ha hört fel, för på 1177 står det 24) så är den så liten att sparkar IN i kroppen ofta inte känns. Så först efter det behöver man börja vara mer uppmärksam på att den är lika pigg som den brukar.

    Läste någon stans att man kan lägga sig ner på sidan och försöka räkna så man känner 10 rörelse inom en timme, och om man inte känner det så kan man göra det ytterligare en timme. Kan ju stilla oron, men har också läst att det alltid är bra att ringa in om man blir orolig, att ta det på allvar.

  • Solrosvind

    Jobbigt att vara så trött! Jag är fortfarande 50% av min kapacitet i allt pga av trött och matt men det känns ändå underbart jämnfört med 0% kapacitet mellan v. 6-15 när jag typ inte kunde stå upp eller göra något alls. Är fortfarande lite chockad att man kan bli så jäkla utslagen av detta. Starka krafter...

  • Solrosvind
    Anonym (chockad!) skrev 2019-05-06 06:35:49 följande:

    Jag har också blivit sjukt trött. Skulle kunna sova jämt. Vaknar ofta på nätterna. Upptäckt att jag bara vaknar när jag ligger på rygg... Vet inte om det är för att jag blivit uppskrämd om att sova på rygg eller om kroppen faktiskt reagerar på det.

    Ordentliga foglossningar och sjukskriven heltid. Endast fått upp 1,5-2 kg ännu. Är i v 22 nu. Inte så jättestor mage ännu. Kan följa den om jag inte har tighta kläder fortfarande.

    Ska till bm i morgon och lyssna på hjärtljuden. Blir skönt även om jsg känner bebisen dagligen nu.

    Gällande vagn kommer vi nog köpa en britax smile 2 men inte 100 bestämt än.


    Jag har tänkt på det där med att sova på rygg. Har läst lite här och var att man ska sova på vänster sida och inte på rygg för att bebisens vikt kan trycka på vena cava och det kan riskera att den dör? När man läser något sånt så är det ju svårt att fortsätta sova på rygg, så nu sover jag på vänster sida och sover därmed gansk dåligt för jag gillar egentligen inte det alls. Älskar att sova på rygg...vet inte om jag är nojig i onödan?
  • Solrosvind

    Hej! Ett lite oroligt nattinlägg kommer det här...

    Alltid jobbigt om man blir orolig över något lagom till helgen och man inte kan ringa mvc och fråga tills på måndag.

    Jag hade ju vaginos för ett tag sedan och pick lokal antibiotika. Nu tyckte jag att det verkar vara tillbaks, men inte lika mycket. Ringde då till mvc och deras gynekolog skrev ut ett nytt recept på en sex dagars kur med en annan medicin. Känner att jag egentligen hade velat bli undersökt och fått det bekräftat innan jag tar något sånt starkt igen, åh usch. Blir rädd att något ska hända och nojjar till och med för att åka Gotlandsfärjan på måndag och vara på havet i tre timmar, tänk om det händer något.

    Antar att man bara får lita på att de vet vad de gör.

Svar på tråden Bf September 2019