Inlägg från: Solrosvind |Visa alla inlägg
  • Solrosvind

    Bf September 2019

    Jag har också varit orolig för sammandragningar, började få det i vecka 16 och eftersom jag är förstföderska är det tydligen väldigt ovanligt enligt BM. När det började fick jag det flera gånger om dagen och det var svårt att få det att släppa och det var lite skrämmande. Samtidigt började jag även misstänka att jag att jag hade bakteriell vaginos så var på en gynundersökning och fick bekräftat en lätt-måttlig infektion. Behandlade det och sedan har faktiskt sammandragningarna minskat massor. Det verkar inte som att BM eller gynekolog känner till någon bekräftad koppling men samtidigt så forskas det väl ju på detta område nu, typ karolinskas senaste projekt om mikrobiom hos gravida. BM trodde snarare att det berodde på stress, så kan ju kanske vara det lika gärna.

  • Solrosvind
    Jojjans skrev 2019-04-07 08:26:34 följande:

    Jag förlorade en bebis i vecka 16 pga infektion som tagit sig upp, troligen gardnerella vaginalis som är den vanligaste vid bakteriell vaginos. Har därför läst på massor om detta, och det finns en ökad risk för förtidig vattenavgång vid bakteriell vaginos, så bra att du fick det behandlat! Jag har inga symptom (men det hade jag inte den gången heller) men fick läkartid för cervixodling (flr att ta reda på bakteriekultur i slidan) först den 25/4, det var den första tiden som fanns. Tycker det är otroligt långt fram med tanke på att jag har sammandragningar och jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Det här triggar såklart min ångest och oro massor. Ska jag försöka få tag på en privat gyn, istället för att vänta på tiden jag fick hos mvc:s läkare? :/


    Åh, usch vad tråkigt och läskigt att höra. <3 Hm, oj ja alltså det känns som att det är allvarligare än de verkar tro på något vis. Jag köpte receptfria vagitorier med mjölksyrebakterier och gick utan underkläder och slutade ha oskyddat sex, det funkade ju, men sedan nu när vi haft oskyddat sex två gånger känner jag tyvärr att det kommit tillbaka, suck. Inga sammandragningar ännu men ska gå tillbaka på min självbehandling som innan och så har jag gyntid i veckan. Kanske att jag får börja med antibiotika men känns så starkt bara.

    Hur behandlades du sist när det gick fel, om du fick behandling? Kanske du kan behandla själv under tiden lite likt jag gjorde?
  • Solrosvind

    Daphodil: Åh nej, såg först nu. Åh så jobbigt. Skickar mina varmaste och mest stödjande tankar till dig. <3<3 Beklagar så oerhört. Åh....:(

  • Solrosvind

    Är nu i 20+1. Var på RUL igår och allt såg bra ut. Så fint att få se hur den vuxit sedan KUB och att det är sig lik (fast vet inte om man egentligen kan se ansiktsdrag, vet ni?) Fick reda på kön också, vi frågade. Det var inte det jag trodde så blir att ställa om och komma på ett annat namn vilket känns nästan omöjligt svårt men spelar ju annars ingen roll. Imorgon ska jag till gynekologen och fortsätta traggla med vaginosen igen och har haft mycket sammandragningar idag. Är väldigt orolig över det som sagt, men det är skönt att känna sparkar nu så den verkar må bra där inne just nu i alla fall.

  • Solrosvind
    September89 skrev 2019-04-10 17:53:26 följande:

    Är det någon som börjat ge sig ut på barnvagnsjakt? Vi tänkte börja kolla efter/köpa bebissaker nu när rul är avklarat och har fått ett erbjudande av en släkting om en vagn. Med mina tidigare barn har jag haft ont om pengar så denna gång kändes det skönt att jag kan välja precis vilken vagn eller saker jag vill men nu när jag fick erbjudandet om en gratis vagn blev jag plötsligt snål! Och lat! Det är en vagn som jag aldrig skulle köpt själv, varken färg eller märke, men samtidigt kan jag inte låta bli att tänka på hur mycket pengar, tid och energi vi skulle spara på att ta emot vagnen och slippa välja ut och köpa en själv. Hur skulle ni tänkt? En liten del av mig vill ha en snyggare vagn medan en annan del tänker att det inte spelar någon roll.

    Haha inser vilket extremt ytligt inlägg detta blev men det får vara så haha.


    Skjuter på vagn än så länge, dyrt och så mycket att tänka på...Har börjat köpa en hel del kläder. När flytten är klar så ska jag köpa säng och skötbord etc. Bra med gratis-vagn eller snygg-vagn second-hand? Miljövänligt och billigare, marketplace på Facebook har mycket saker, mer än blocket ofta. 

  • Solrosvind
    Jojjans skrev 2019-04-10 06:12:07 följande:
    Å vad skönt att allt såg bra ut! Kan tänka mig att det är svårt med ett plötsligt mentalt könsbyte. Jag var också helt inställd på flicka, men postade min kub-bild i en gissa-kön/nubb-grupp som ansåg pojke så nu har jag nog släppt min mentala bild lite inför RUL.

    Jobbigt med vaginosen. Hade du fått någon antibiotika för det eller hur var det?

    Tack! Ja verkligen, men på något sätt har det blivit ännu lite verkligare nu, för jag fick ju inse att alla fantasier om hur det kommer bli förmodligen inte har något med verkligheten att göra. Tror att om det blir fler barn så kommer jag nog låta bli att både gissa och ta reda på. :) Spännande för dig att se vad det blir!! 


    Ja, jag fick antibiotika idag. Hon kunde se tydligt att det var kvar så ska köra en kur och fick tid för återbesök om två veckor

  • Solrosvind

    Jag är också förstagångsföderska och har moderkakan i framvägg, men den sparkar ju på så det känns ordentligt. Kände olika små otydliga saker med långt emellan, sedan var det typ i vecka 18 som jag började känna tydliga buffar, och sedan blev det mer och mer varje dag. :) känns dock mest när jag ligger still på rygg och vilar fortfarande, annar känns det som att den hamnar för långt in i magen. Men barnmorskan som gjorde UL sa att det där med fram eller bakvägg är rätt överskattat, det är tydligen väldigt individuellt ändå.

    Idag var jag hos BM och fick höra hjärtat för första gången. Det var mysigt.

  • Solrosvind
    Jojjans skrev 2019-04-11 17:30:50 följande:

    Haha nu var det kört med att försöka hålla nere förväntningarna :) känner jag det inte regelbundet inom ett par veckor kommer jag bli mycket besviken haha


    Haha, nej men åh, men alltså man får nog räkna in att jag är sjukskriven och har legat still nästan hela dagarna så har haft väldigt bra med tillfällen att ligga och känna. Annars hade jag nog inte känt mycket förrän denna vecka, i vecka 20 tror jag. Det är först nu jag känner stående. :)
  • Solrosvind
    Anonym (chockad!) skrev 2019-04-12 14:00:56 följande:

    Usch idag har jag en nojig dag.

    Fick börja med mediciner igen i tisdags så tänker att snart kommer det hända något... :(

    Jag har inte känt bebisen i dag...gör inte det riktigt varje dag än men har nu gått in i v 19 och tycker jag borde göra det snart..känt bebisen i 2-3 v och senaste 1.5 v har jag varit "säker" på att det är bebisen, men nu vill jag bara att den ska kännas varje dag så man får något slags bevis på att allt är bra! 

    Jag blir galen på att jag ska vara så nojig!! Gör ju att jag liksom knappt ville skaffa barn för jag vet att det är 9 månader av oro! Konstant oro! :( 

    Räcker med all annan stress man har omkring sig! :( 


    Det är ju verkligen väldigt vanligt att det kan skifta nu så här i början, den är ju så liten fortfarande så vissa dagar ligger den ju och sparkar innåt och då känns det ju inte för den är så liten. Allt är säkert jättebra! Hoppas att du får börja må bättre väldigt snart! Kram till dig!
  • Solrosvind

    Enda observationen gällande bröst är att de blivit fylligare och lite större, men inte markant. Ni som varit graviditet tidigare, vet ni om brösten vanligtvis växer lite hela graviditeten eller om de blir större när mjölken kommer efter födseln? Kan det vara så att det inte blir så mycket större för vissa? :) (undrar om jag vågar hoppas på att få prova att vara en storbystad för en gångs skull).

Svar på tråden Bf September 2019