Inlägg från: Miichaella |Visa alla inlägg
  • Miichaella
    Anonym (ak) skrev 2019-02-03 12:02:08 följande:

    Hejhej! Har en till fråga! Det verkar vara några här som ska göra vul och undrar då om man gör det på rutin där ni bor? Eller om det är på grund av en speciell anledning?

    Jag ringde barnmorksemottagningen i fredags. Hon frågade när min sista mens var och jag sa att jag var osäker men runt den sista december och då bokade hon in att vi skulle ses den 25 december för enligt hennes kalender är jag då i vecka 8. 

    För att vara helt ärlig, så ljög jag om att jag inte visste när min sista mens var för hade läst att man kan få ett vul när man är osäker vilken vecka man är i? Jag har ingen aning  


    Jag får det på grund av hur dåligt jag mått efter mitt MA med ångest och nedstämdhet. Men har först i v.11 då jag inte vill göra tidigare. Förra gången hade den dött tre dagar innan vi gjorde vul privat, 8+5 så för mig skulle jag inte lugnas av ett tidigare ul än v.11. Vi funderar också på om vi vill göra KUB eller inte, det erbjuds man här iaf och jag är snart 29.
  • Miichaella
    Jojjans skrev 2019-02-04 06:42:25 följande:

    Menar du att dom är blodblandade (gammalt brunt blod) eller snarare gulaktiga åt det bruna hållet konstant?


    Blodblandade och absolut inte hela tiden.
  • Miichaella
    Jojjans skrev 2019-02-04 13:13:40 följande:

    Som en del skrivit kan ju svaga blödningar vara tecken på missfall, men det är också supervanligt med små blödningar utan att det är nån fara alls. Jag hade så vid typ 4 tillfällen i somras och fick höra av bm att det var vanligt att få små bristningar då livmodern växer plus att tappen+slemhinnorna är känsligare och mer blodfyllda så blödningar uppstår lätt och behöver absolut inte vara tecken på nåt dåligt.


    Ja, lite det jag läst när jag googlat. Får hoppas på det bästa. Verkar vara gammalt blod men men. Under min graviditet förra året hade jag jättemycket bruna flytningar när jag skulle haft min mens men nu är jag ju i v.7 så tycker inte det borde komma nu. Har inte haft sex heller så är inte det, har ingen sexlust på grund av oro.
  • Miichaella
    Nakrjo skrev 2019-02-04 15:28:24 följande:

    Jag har också bruna flytningar, väääldigt lite men ca varannan dag. Idag känns dom mer brunröda än tidigare men vi hade sex igår så jag hoppas att det beror på det.

    För övrigt har jag mest värk på vänster sida, något jag dock har konstant & därför gått en endo-utredning 2018 då man konstaterade att jag haft en cysta som spruckit men eftersom jag då åt Cerazette som är det man behandlas med vid endo valde dom att inte utföra en titthålsop för att konstatera nåt. Dessutom får jag med jämna mellanrum ont på vänster sida höft/rygg i perioder & skulle ha röntgas i förra veckan för att ta reda på varför, men fick såklart avboka då jag är gravid.

    Så om mina flytningar hänger ihop med mina oförklarliga och ensidiga smärtor & är ett X eller bara helt vanliga och ofarliga symptom får tiden utvisa. Ska på hälsosamtal hos BM på fredag så tar det med henne då.

    Vet att det är omöjligt men försök att slappna av och inte tänka på det. Sysselsättning dig med saker och håll tankarna på annat håll. Det är inte lönt att oroa sig förrän man har en anledning till att göra det????


    Aha okej då kan det kanske bero på det för din del :) Jag funderar på att ringa min bm och bolla. Jobbigt bara att det är telefontid, får vänta tills imorgon.

    Ja jag försöker distrahera mig men är svårt när jag är hemma. På jobbet går det bra förutom oro varje gång jag går på toa :/
  • Miichaella
    Jojjans skrev 2019-02-04 16:12:34 följande:

    Känner igen det där med ingen sexlust alls. I somras mär jag var gravid var sexlusten på topp, men nu är jag så rädd för missfall (det förra startade dagen efter sex) att jag inte känt nån lust. Jag vet att det inte alls kan framkalla missfall med sex, men vet att jag skulle klandra mig själv om det hände...


    Ja jag känner så också, hade också den på topp förra året under graviditeten. Men tänk om det skulle hända något denna gång. Min sambo är helt förstående och det får bli när det blir :)
  • Miichaella

    Var på ett privat ul idag hos ultraljudsbarnmorskorna i Liljeholmen som jag var till förra året också. Skrev tidigare här om att jag haft en del bruna flytningar. Det gjorde mig så orolig att jag bokade tiden. Allt såg iaf bra ut och hjärtat slog! Var helt säker på ett negativt besked då jag fick det sist men guuuud så mysigt det var att se, för sambon också :) Fick med en liten bild där man ser en liten böna! Hon mätte och fick mig till 6+6 och enligt min sista mens är jag 7+0 så hon sa att det stämmer väldigt bra. Kan bifoga bilden om någon tycker det är kul att se. Nu får jag vara glad ett tag och bli orolig igen inför mitt nästa ul som jag har i vecka 11!

  • Miichaella
    Tösen01 skrev 2019-02-07 20:40:37 följande:

    Åh så underbart <3 känslan är magisk! Grattis


    Februari16 skrev 2019-02-07 20:47:06 följande:

    Fantastiskt! Grattis!


    Tack! Ja känns underbart! :)
  • Miichaella
    Lita89 skrev 2019-02-08 22:43:04 följande:

    Tack för omtanken <3 verkar dock vara ofostrig grav för mig. Fostret var ca 2 mm långt (9+4) och ingen hjärtaktivitet hittades. Misstänker att jag hade äl senare men det borde nog ha funnits mer ändå. Ska tillbaka på torsdag för säkerhets skull men det är väl typ kört. Är så ledsen just nu.


    Beklagar <3 :/
Svar på tråden Bf September 2019