Inlägg från: Miichaella |Visa alla inlägg
  • Miichaella

    Bf September 2019

    Elcca skrev 2019-03-10 12:21:59 följande:

    Vilka prover tog ni vid inskrivningen på mvc? Undrar om det är samma runt om i landet.


    Blodtrycket, socker (min mamma har diabetes men kanske alla tar det), urinprov och vägde mig :)
  • Miichaella
    Elcca skrev 2019-03-10 14:49:22 följande:

    Jag har lämnat bltr, blodprover (sköldkörtel, ferritin, blodvärde, blodsocker, blodgruppering och rh-faktor. Samt hiv och antikroppar för röda hund) men inget urinprov. Trodde att urinprov va standard.


    Just de jag lämnade blodprov också för allt det där plus KUB :) Ja alltså urinprov känns nästan som det enklaste testet för dom att ta. Hon såg att jag hade lite vita blodkroppar i urinen som hon skickade iväg på odling.
  • Miichaella


    KUB igår! Allt såg bra ut. Fick 1:7700 så känns skönt. Blev framflyttad en dag så nu är bf 24/9. Vi är överlyckliga att denna graviditet verkar gå vägen :)
  • Miichaella
    Jojjans skrev 2019-03-21 19:24:13 följande:

    Åå grattis! Då har vi än så länge samma BF :) får se vad dom säger efter KUB no 2 imorrn


    Oh vad kul! Ja du blir säkert flyttad någon dag hit eller dit, verkar vara standard :)
  • Miichaella
    Jojjans skrev 2019-04-07 09:32:29 följande:

    Jag blev aldrig diagnosticerad med bakteriell vaginos. Dom tog bara en cervixodling och påträffade mindre mängd gardnerella när vattnet redan gått. När dom sen skickade moderkakan till patologen så var den infekterad, men dom kunde inte bekräfta av vad. Så det enda vi har att gå på är att det fanns gardnerella, sommantagligen inte ännu hade utvecklats till en fullt utblommad bakteriell vaginos med symptom. Det gjordes ett snifftest direkt efter vattenavgången som var negativt, det var först några dagar senare som det gjordes en odling.

    Förra gången var annorlunda på många sätt, jag bar extremt stressad och jobbade väldigt fysiskt tungt. Idag är min livssituation lite annorlunda. Men ja, jag var öm runt magen och lämnade urinodling pga detta (som inte visade något). Tror aldrig jag hann stanna upp och känna efter tillräckligt för att inse om det var sammandragningar, men jag tyckte jag var öm och att det stramades när jag jobbade tungt.

    Urinodling lämnade jag i onsdags och hon trodde den skulle vara klar på fredagen. Då jag inte hört nåt så är det mest troligt att det inte visade något. Försökte på samma besök boka in läkartid flr provtagning men fanns som sagt inte. Märker hur den här oron plötsligt blir enorm och jag borde söka akut. Förhoppningsvis tar dom emot mig med min historia.


    Åk in till akuten! Det är du värd, för att slippa oron<3
  • Miichaella

    RUL idag och allt såg jättebra ut!! Så lyckliga och nu kan jag äntligen slappna av. Har känt bebis flera gånger idag också och kan koppla det till att det faktiskt är bebisen :)

  • Miichaella
    September89 skrev 2019-05-02 19:13:53 följande:

    Härligt att det såg bra ut! :) blir lite nyfiken på om du bor i Södertälje också? :)


    Bor i Nykvarn så nästan :)
  • Miichaella
    September89 skrev 2019-05-03 20:02:37 följande:

    Vad kul :) jag bor i Södertälje :) då kanske vi ses på förlossningen hahaha


    Hahaha ja! Hoppas Södertälje sjukhus förlossning är bra. Har hört bra om det iaf.
  • Miichaella
    Jojjans skrev 2019-05-04 12:38:30 följande:

    Jag bor i Stockholm (södra halvan) och har nog bestämt mig för att välja Södertälje som förlossningsställe, då jag hört mycket bra om det. Tar dessutom ungefär lika lång tid att åka dit som att åka till sös för oss, och mycket lättare att hitta parkering. Kul att ni också hört bra om det!


    Börjar ju kännas riktigt bra nu när man hör från fler! Haha. Är ju så viktigt att det är bra, att man känner sig trygg och omhändertagen :)
Svar på tråden Bf September 2019