Inlägg från: Miichaella |Visa alla inlägg
  • Miichaella

    Bf September 2019

    Jojjans skrev 2019-02-13 17:40:10 följande:

    Hej alla med erfarenhet av illamående!

    Jag var lyckligt förskonad från nåt tydligt illamående förra gången jag var gravid, men i vecka 8 satte det igång för mig och jag blir inte klok på hur det fungerar! Förra gången gick det nämligen alltid över när jag åt något..

    När jag vaknar vid 6-tiden är jag så illamående att jag får svårt att få ordning på frukost. Ber ofta min sambo ställa fram så jag kan gå direkt tilll bordet och äta. När jag ätit så lugnar det sig lite men släpper inte helt. Sen äter jag en andra frukost några timmar senare. Men oavsett hur ofta jag äter eller vad jag äter så håller det i sig fram till lunch. Oavsett om jag ätit lunch eller inte så släpper det alltid typ runt 12.

    Jag är inte så illamående att jag kräks eller hulkar, men jag känner mig liksom dålig och har avsmak i hela kroppen. Påminner mest om när man är riktigt bakis minus huvudvärken.

    Har nån annan ett illamående som är så tidsbundet? Finns det några knep?


    Jag mår ?bakisilla? från det att jag ätit lunch tills jag, ja... somnar helt enkelt. Börjat nu i v.8. Jättejobbiga eftermiddagar på jobbet. Hjälper inte att äta. Inte provat något annat utan jag biter ihop. Var värre förra året när jag var gravid. Då mådde jag konstant illa morgon till kväll. Speciellt efter måltid, lite som nu.
  • Miichaella

    1. Vilken vecka är du i, och enligt vilka beräkningar?

    Är idag i v.9. 8+3.

    2. Barn sen tidigare?

    Nej.

    3. Tidigare graviditeter som inte gått vägen?

    Ja tyvärr, fick veta i maj förra året på vårt första ul att den hade dött tre dagar innan på 8+5. Är snart vid den dagen nu också, lite jobbigt.

    4. Antal försök för att få till denna graviditet?

    Försök nr. 6. Tog lång tid innan jag var återställd och vi kunde börja försöka igen.

    5. Hur berättade du för din partner?

    Tog testet tillsammans. Jag gick in på toa och kissade sen fick han titta först och sa ?jag ser något svagt?, haha.

    6. Vilka andra har du berättat för?

    Våra föräldrar. Några syskon, båda har fyra syskon var. Haha. Den yngsta, min lillasyster, är 7 så det får vänta. Tre kompispar vet också.

    7. Cravings?

    Faktiskt inte vad jag tror. Pizzasallad är jävligt gott just nu men inte craving på så sätt tror jag.

    8. Krämpor?

    Molande värk, ont i nedre delen av ryggen om jag sitter för länge eller gör något ansträngande, illamående, förstoppad, gasig, trött, lätt till gråt. Tror det var allt. Pyttelite halsbränna ibland iofs.

    9. "Känning" om visst kön?

    Förra graviditeten trodde jag pojke. Denna gång känns det som att det är en flicka.

    10. Det är tidigt, men har ni funderat på namn?

    Flicka då blir det Signe. Pojke har vi inget men funderar på olika. Min sambo gillar Love t.ex, jag tycker om Elliot.

  • Miichaella


    Vårt andra ul idag! Bönan sprattlade och sträckte på sig. Har varit sjukligt nervös då vår förra dog i v.9 och första ul denna graviditet gjorde vi i v.8 så varit orolig nu sedan v.9. Overklig känsla och vi firar här hemma :) Jag är enligt sista mens i 10+5 men enligt hennes mätning 11+0 så stämmer väldigt bra. Inskrivning imorgon!
  • Miichaella
    Daphodil skrev 2019-03-05 19:00:09 följande:

    Stort grattis! Vilken fantastisk känsla.


    Ja helt underbart! Lättnaden. Nästa blir väl KUB som vi tänkte att vi kanske gör ändå :)
  • Miichaella
    September89 skrev 2019-03-07 19:23:49 följande:

    Grattis! Skönt att få besked och roligt att få veta könet :)

    Är det någon som tänker låta bli att ta reda på barnets kön?


    Min sambo vill helst inte men då han vet hur nyfiken jag är så är han inställd på att vi kommer ta reda på det, haha. Dock börjar jag tveka. Kanske skulle vara häftigt ändå att inte ta reda på det. Med ett MA i bagaget är jag inte lika fokuserad på könet denna graviditet, vill bara att det ska gå vägen och könet är det minst viktiga :) Så vi får se hur vi gör!
  • Miichaella
    September89 skrev 2019-03-07 19:58:18 följande:

    Samma för oss, fast tvärt om haha. Min man vill gärna veta innan medan jag skulle tycka att det vore kul att vänta. Jag har redan två barn sedan innan som han inte är biologisk pappa till så det är första graviditeten han är med på. Jag tog reda på könet på båda tidigare barnen så kan ju samtidigt förstå varför man vill veta innan.


    Hur tror du ni kommer göra? :) Man får ju reda på det till slut iaf, haha.
  • Miichaella
    September89 skrev 2019-03-08 12:33:28 följande:

    Om han inte ångrar sig så tar vi nog reda på det på rul om det går att se då. Jag har ju ändå gjort det här förut och för honom är ju allt första gången så jag låter honom få som han vill haha!


    Ah okej :) Jag lutar mer och mer åt att göra som sambon vill, att inte ta reda på det. Jag får ju uppleva graviditeten så känner att jag skulle kunna ge honom det :) Vi pratade lite om det igår.
  • Miichaella

    Det var någon som skrev här för ett tag sedan att den pratat med sin bm om tips för att undvika infektion? Skulle denne vilja dela med sig av det till oss andra? :)

  • Miichaella
    Jojjans skrev 2019-03-10 10:44:35 följande:

    Det var jag som var hos en gynekolog (inte via mvc) iom min oro efter stt ha förlorat en graviditet i vecka 16 pga infektion i september. Jag var hos den här gynekologen på återbesök efter missfallet och hon sa åt mig att boka in en tid hos henne när jag blev gravid igen så sagt och gjort.

    Vi pratade mycket om oro, risker rent statistiskt men också hur man hanterar att det inte finns särskilt mycket man kan göra åt den typen av infektioner. Såklart kan man ta extra urinodlingar och vara extra vaksam på illaluktande flytningar, men det finns för lite forskning kring detta så inga tydliga riktlinjer från vården.

    Men grundläggande är ju såklart att undvika att få in fel slags bakterier i slidan, och försöka hjälpa slidan att ha ett bra immunförsvar för att stå emot infektioner bra. (Alltså ingen tvättning med tvål, inte stoppa in orena fingrar, tänka på hur man torkar sig vid toalettbesök osv). Men det finns liksom inget som stödjer att nåt av detta skulle ge missfall pga infektioner, det ha delar nog mer om att lugna sinnet och inte klandra sig själv om något ändå skulle hända.

    Både denna gyn och min bm poängterar mycket och ofta att denna graviditet är och ska behandlas dom en normal lågriskgraviditet och att det inte finns något som tyder på att jag skulle få en infektion igen, då det är mycket ovanligt och händer av en slump. Men jag har krävt att dom gjort extra cervixodling och lämnat in fler urinprov än standard för att jag blir lugnare av att få höra att allt är ok.


    Okej, tack för svar :) Har funderat en del på det. Jag försöker tänka på hur jag tvättar osv där nere. Kommer gå bra för oss denna gång! :)
  • Miichaella
    Anonym (chockad!) skrev 2019-03-10 11:03:12 följande:

    Vilken vecka är ni i och har ni gått upp nåt i vikt och isf hur mkt?


    Är i v.12. Vägde mig i onsdags hos bm och min vikt låg på vad den brukar ungefär. Kanske 0,7-0,9 kg mer :)
Svar på tråden Bf September 2019