Inlägg från: Miichaella |Visa alla inlägg
  • Miichaella

    Bf September 2019

    Jag får varje dag nu de senaste dagarna försöka få igång honom med kallt vatten eller musik eller buffa på magen. Idag tror jag inte jag känt honom något alls. Drack ett glas iskallt vatten men somnade såklart i två timmar så vet inte om han rörde sig efter det. Ska dricka ett glas nu igen så får jag se. 23+1 idag och vet inte när jag borde ringa någon och rådfråga.

  • Miichaella

    Nu började han röra på sig men jag blir så orolig när han är så luuuuugn hela tiden. Ingen vild bebis för fem öre men hade gärna haft det :/

  • Miichaella
    Etta skrev 2019-05-30 21:20:11 följande:

    Vet du om du har moderkakan i framvägg? Jag hade det i min förra graviditet och tyckte då jag hade en väldigt lugn bebis. Nu har jag i bakvägg och känner betydligt mer denna gång trots att jag bara är i v 23


    Ja den är högt i framvägg :) Kan ju vara det men vissa dagar har jag känt massor. Usch vad man måste oroa sig hela tiden.
  • Miichaella
    Anonym (chockad!) skrev 2019-05-31 11:42:05 följande:

    Tror också att alla barn är olika. En del är lugna utan att det är nåt konstigt.

    Haft moderkakan i framvägg alla mina tre graviditeter. Två har varit jättevilda och en lugn.


    Ja jag får försöka tänka att han gillar att chilla, haha :)
  • Miichaella

    Jag har varit inlagd på förlossningen sedan i fredags. Tappen är alldeles för kort och jag har mycket sammandragningar. Har fått en första spruta för att påskynda hans lungutveckling och så hoppas vi på att han stannar länge till. Är idag 26+5 så väldigt tidigt men försöker tänka positivt att allt ska gå bra!

  • Miichaella

    De vet inte vad som orsakar sammandragningarna, mest troligt bara att förlossningen inte är långt bort då alla prover visar bra! Jag fick brikanyl i fredags och lördags för att bromsa några timmar. Fick idag första sprutan för att påskynda hans lungutveckling och sitter med dropp nu för att stanna upp sammandragningarna lite mer långsiktigt. Det är väldigt oklart när han kommer men jag känner mig väldigt trygg och han har ändå stor chans att klara sig. Får mest troligt komma hem på onsdag och sen in på regelbundna ultraljud m.m. Att han håller sig inne till september är dock väldigt osannolikt men han får gärna vara inne minst tre veckor till så vi hinner till vecka 31, det hade känts bra :) Är sjukskriven fram tills han väljer att komma ut till oss sen föräldraledig.

  • Miichaella
    September89 skrev 2019-06-25 08:39:32 följande:

    Skönt att du får bra hjälp och att du kan känna att du är i trygga händer. Håller tummarna att bebis stannar inne i magen ett tag till!


    Ja jag har fått spruta nummer två. Dropp till imorgon och blir kvar minst till torsdag och får se då efter nytt ultraljud :)
  • Miichaella
    September89 skrev 2019-06-25 16:57:20 följande:

    Låter ju som att läget är under hyfsad kontroll ändå? Uppdatera oss gärna om hur det gått sen :)


    Ja men det tycker jag ändå att det är :) Det ska jag göra!
  • Miichaella
    Anonym (Trean) skrev 2019-07-27 17:00:56 följande:

    Jag undrar hur det har gått för dig vars bebis var på väg ut för några veckor sedan? Har tänkt på dig mycket.


    Min var påväg ut men kanske var någon annan också? Min pojke är kvar i magen. Åkte ju in 26+2 och är idag 31+3. Är sjukskriven och är in på regelbundna kontroller av livmodertappen. Läget är stabilt vilket vi är så otroligt tacksamma för så han får stanna några veckor till iaf :)
  • Miichaella
    Anonym (Trean) skrev 2019-07-27 17:40:41 följande:

    Åhh va underbart att höra. Vilken tur att det vände och han håller sig kvar i magen. Ibland kan ju bli så att kroppen får fnatt och tror att barnet ska ut mitt i graviditeten men sen när det väl är dags nära BF dagen får man ändå gå över tiden och vänta. I alla fall väldigt skönt att höra att han ligger där han ska ett tag till.


    September89 skrev 2019-07-27 20:23:06 följande:

    Så skönt att det gått bra för dig och att bebisen fortfarande är kvar i magen :)


    Ja precis! Jag tar det väldigt lugnt också och jag verkar göra rätt hittills :) Vet inte hur jag ska klara av att vara sjukskriven i två månader till, vet inte vad jag kan hitta på med tanke på att jag knappt får göra nånting :) Men men! Kommer vara värt det när han är här färdigbakad och klar :)
  • Miichaella
    September89 skrev 2019-07-28 12:49:15 följande:

    Förstår att det kan kännas långtråkigt och man vill ju gärna boa och fixa lite på slutet! Men passa på att läsa böcker kanske? Jag var sjukskriven från vecka 25 med mitt första barn, då började jag virka haha.

    Jag tycker alltid det känns bättre att få vara utomhus också så om jag inte kunde promenera skulle jag sätta mig ute på tomten, eller bara på någon bänk om jag inte hade tomt eller balkong och läsa en bok eller lyssna på en podd eller så. Vet inte hur stillasittande du behöver vara, men förstår att det är trist att inte kunna göra saker när andan faller på. Låter ändå som att du tar situationen med gott mod :)


    Jadå det är vad det är! Ligger ute på altanen när det är för varmt. Poddar kan jag utforska mer :) Sen har vi en kanin som jag myser massor mer, haha. Hon är jätteglad som har sällskap hela dagarna.
  • Miichaella
    Jojjans skrev 2019-07-28 21:25:04 följande:

    Åå vilken lättnad, har också tänkt på er!


    Lättnaden är enorm! :) Tack för omtanken.
  • Miichaella
    Väntarpåpluset skrev 2019-07-30 14:36:23 följande:

    Hej allihopa som fortfarande är aktiva här! Hoppas ni har det bra med era graviditeter. Här är en liten uppdatering ifrån mig. Jag födde för 9 dagar sen på söndagen den 21 juli vecka 34+0 en underbart vacker liten flicka <3

    Vi ligger fortfarande på neonatal och blir här tills vi fått allt att funka innan vi reser hem. Jag kommer starta en tråd om prematurfödsel i vecka 34 för att få tips och råd från mammor i den situasjonen och lämnar därför er och önskar er lycka till med era septemberbäbisar. Massor av kramar


    Grattis! :) Lycka till med allt!
  • Miichaella
    Jojjans skrev 2019-08-13 09:52:13 följande:

    Imorse vaknade jag strax innan 5 av mensvärkar som jag insåg kom ganska regelbundet. Gick upp och trodde det skulle klinga av men det blev värre så jag började istället klocka dom efter någon timme, som kom med 1-3 min mellanrum, och blev starkare!

    För att göra en lång historia kort: jag ligger nu inlagd på förlossningen, öppen 4 cm, och har fått briccanyl samt något mer för att stoppa det, plus kortisonspruta för lungmognad. Lite chockade att det kom igång så plötsligt och att det var på riktigt när jag tolkade det som mensvärk. Men känner mig helt trygg. 33+6 idag, och läkarna tror inte att vi kommer lämna sjukhuset utan bebis.


    Oj hej och hå! Vad spännande, lycka till :)
  • Miichaella
    Jojjans skrev 2019-08-13 21:34:42 följande:

    Trots briccanyl och värkhämmande dropp så gick serb framåt. När det gått 6 timmar och första kortisonsprutan hunnit verka så gav dom upp och lät det komma igång istället. 19.37 föddes vår lilla bebis som mår bra! Och vi mår bra!

    Hatade lustgasmasken så har precis fött barn på 2 alvedon haha! Fick en mindre bristning men inte så farligt. Ville låta det gå långsammare men dom ville få ut bebis snabbt så det var bara att trycka på. Magisk upplevelse men vissa stunder var fruktansvärda.

    Nu blir det en tid på neo tills andning och amning kommit ikapp, men vecka 34 är ingen katastrof så det blir förhoppningsvis inte så länge.

    Lycka till alla! Jag håller säkert koll på er framöver :)


    Åh wow grattis vad kul! :D Så sjukt, du och jag är ju på samma dag. Får se när min kommer med tanke på min tapp :) Grattis igen!
  • Miichaella
    Anonym (chockad!) skrev 2019-08-18 10:18:49 följande:

    När ni monterar in bilstolen. Kommer ni ha den fram eller bak? Kan inte bestämma mig. Haft den fram jämt förut första tiden


    Har satt den bak. Hört att det ska vara det säkraste, varför vet jag inte dock.
  • Miichaella

    24/9 och sjukskriven sedan midsommar pga kort livmodertapp. Trodde han skulle kommit vid det här laget men inte det vilket jag är otroligt tacksam över :) Mår sådär men ser slutet närma sig, woho! Längtar efter att få träffa honom och hålla honom.

  • Miichaella

    Idag på bf kl. 02:40 kom han som vi längtat efter så mycket! Han är perfekt! 4268g och 53cm. Hade en väldigt smärtsam förlossning med en kort latensfas knappt utan pauser och öppen 10cm när vi kom in. 2 timmar av krystarbete varav sista halvan helt utan smärtlindring då jag inte fick använda lustgasen mer. Men allt har gått bra och vi myser på. Tänka sig att han gick full tid trots att jag varit sjukskriven sedan midsommar då han var påväg att komma alltför tidigt :)

  • Miichaella

    Halloj! Tänkte komma med en liten uppdatering från mig. Min lilla kille blir tre månader på julafton och vägde idag in på 6715g och är 62,7cm lång. En stadig kille :) Han fick även vaccin och blev hjärtskärande ledsen vilket gjorde ont i mammahjärtat. Men än så länge märker jag inga biverkningar utan han är sitt vanliga jag.

    Det händer så mycket hela tiden i hans utveckling och jag älskar det! Han har börjat skratta och pratar massor. Han tycker också det är väldigt kul att sitta upp och är väldigt nyfiken av sig. Han är oftast glad förutom om han blir övertrött eller om jag är för långsam med att ta fram bröstet när han ska få äta, haha. Han sover bra på nätterna förutom att han äter ofta. Somnar dock lite sent, vid 22-23 nån gång men sover iaf till 10 minst. Måste man upp tidigare är han svårväckt, haha, men alltid superglad när han vaknar. Världens goaste kille har vi fått :)

    Ser att det diskuteras syskon och här blir det att vänta! Satte in en kopparspiral förra veckan som jag hoppas ska funka då jag inte klarar av preventivmedel med hormoner. Vi tänker väl oss att det ska vara tre år emellan syskonen så vår son hunnit bli lite större, blöjfri och mer kommunikativ. Jag är 29 och min man 32 så vi känner att vi kan vänta :) Han vill ha två barn men jag är öppen för fler så vi får se hur det blir med det.

    Hoppas allt rullar på för er andra!

  • Miichaella
    Snickesnack skrev 2019-12-18 12:01:23 följande:

    Haha har vi samma bebis? ;) Precis sådan är min dotter också.

    Hon blev vaccinerad i måndags och det har gått ganska bra med biverkningar. Ledsen i måndags kväll och sedan har hon haft feber under den natten och igår. Lite trött men vid gott mod. Nu är allt som vanligt igen :) .

    Hur gick det för er?

    Hon väger för övrigt in på stadiga 7015 g (60 cm) och fyller tre månader imorgon.


    Haha vad härligt! Han har inte haft några biverkningar alls vilket är otroligt skönt. Magen är inte heller jättepåverkad av rotavaccinet den här gången. Förra gången var det inte kul alls och vi fick hjälpa till med pysventil :) Så just nu hade det inte kunnat vara bättre! Awh stadig tjej :)
Svar på tråden Bf September 2019