Inlägg från: Etta |Visa alla inlägg
  • Etta

    BF oktober 2019!

    [quote=79615986][quote-nick]EliS86 skrev 2019-05-09 20:59:08 följande:[/quote-nick]Inte varit inne här på länge men tänkte höra ifall det är någon förstföderska här inne som fortfarande inte känt bebis? Är nu i v18 och känner noll från bebis vad jag vet. Har i dagarna uppmärksammat att livmodern känns tyngre, som en vattenballong som någon bara tryckt in i magen och som ibland trycker på urinblåsan.

    Försöker att inte bli orolig då jag hörde hjärtat förra veckan hos bm men jag hade hoppats iaf känna ett fladder nu...[/

    [quote=79616151][quote-nick]Sc24 skrev 2019-05-09 22:07:47 följande:[/quote-nick]Hej!

    Plussade 14e februari efter att läkare sagt att jag kommer ha extremt svårt att skaffa barn men det gick efter vårt första försök och är nu i v 18+1. Känner mig lite väl sen här men misstänker att jag kände två sparkar i förrigår men har sedan dess inte känt något? Fick höra bebisens hjärtljud igår men man kan inte låta bli att undra varför jag inte känt mer. Nån som känner igen sig?[/

    Som förstföderska kände jag inget förrän v 20, hade då moderkakan i framvägg som fungerar som en stötdämpare. Nu som omföderska kände jag de första rörelserna i v 18, men har gått flera dagar emellan. Enligt 1177 är det först i v 25 man ska känna varje dag eftersom bebisen innan har gått om plats i livmodern. Men man nojar ju så mycket och svårt att inte jämföra sig med andra!

  • Etta

    Nu har vi varit på RUL och allt såg bra ut! Så skönt! :) Jag hade moderkakan i bakvägg denna gången så får se om jag känner mer fosterrörelser nu än sist.

  • Etta
    Jinthry skrev 2019-05-10 21:16:21 följande:

    Vad skönt! Grattis! Valde ni att ta reda på kön?


    Tack! :) Ja, det blir en liten flicka till för oss!
  • Etta
    EliS86 skrev 2019-05-12 11:27:11 följande:

    Såg detta nu, vad härligt och stort grattis!!!


    Tack :) Jag känner mig så mycket lugnare efter RUL även om jag fortfarande inte känner speciellt mycket rörelser, bara nån gång per dag/varannan dag eller så och då har jag ändå moderkakan i bakvägg som sagt! Så det är nog väldigt individuellt. Såg ju på RUL att bebisen snurrade runt men kände ingenting alls då, så det beror nog verkligen på var i livmodern de placerar sig också! Tror verkligen inte du har något att oroa dig för! Dessutom tänker jag att det bubblande du känner med största sannolikhet är bebis, så känns det i början!
  • Etta
    Blåsippan84 skrev 2019-05-06 18:01:40 följande:

    Ett tag sedan jag skrev här. Men såg flera som har rul i v:). Jag har mitt på ons. Någon som ska ta reda på kön? Detta är tredje barnet vi väntar. Nr 1 och 2 ville vi absolut inte. Denna gång vill vi båda, haha. Men oj så mkt synpunkter man får på detta. "Man kan ju inte öppna paketet i förväg" osv. Vill så gärna att ta reda på för vår lilla familj ska kunna förbereda oss, men just nu känner jag avsmak till att säga till kollegor osv. Hur ska man göra?

    Vet ju sedan tidigare att man får så konstiga kommentarer när man är gravid. Helt plötsligt blir det ok att säga och fråga alla möjliga saker. "Åh väntar du tvillingar?" "Vilken liten mage du har?" "Oj har du gått upp så mkt?" Klappa på magen fast man knappt känner varandra. Blivit så less på det tidigare ggr och blir lika less denna gång, haha. Nu har jag fått ventilera min frustration ;)


    Blåsippan84 skrev 2019-05-06 18:01:40 följande:

    Ett tag sedan jag skrev här. Men såg flera som har rul i v:). Jag har mitt på ons. Någon som ska ta reda på kön? Detta är tredje barnet vi väntar. Nr 1 och 2 ville vi absolut inte. Denna gång vill vi båda, haha. Men oj så mkt synpunkter man får på detta. "Man kan ju inte öppna paketet i förväg" osv. Vill så gärna att ta reda på för vår lilla familj ska kunna förbereda oss, men just nu känner jag avsmak till att säga till kollegor osv. Hur ska man göra?

    Vet ju sedan tidigare att man får så konstiga kommentarer när man är gravid. Helt plötsligt blir det ok att säga och fråga alla möjliga saker. "Åh väntar du tvillingar?" "Vilken liten mage du har?" "Oj har du gått upp så mkt?" Klappa på magen fast man knappt känner varandra. Blivit så less på det tidigare ggr och blir lika less denna gång, haha. Nu har jag fått ventilera min frustration ;)


    Hoppas ultraljudet gick bra! Tog ni reda på kön? Vi tog inte reda på med första heller men kunde inte låta bli nu! :) Givetvis fick jag en trist kommentar från min pappa om att jag förstört ?det spännande?. Att folk inte kan hålla sig alltså?! Dessutom redan någon som påpekat att jag är ovanligt stor för att bara vara i v20. Tack liksom!
  • Etta
    Fjiorgyn skrev 2019-05-13 21:41:26 följande:

    Har inte skrivit i denna tråden än utan mest bara läst era inlägg, trodde heller aldrig att jag skulle skriva men nu behöver jag ventilera mig lite.

    Jag är gravid med första barnet, BF den 4 okt och var idag på RUL. Som blev allt annat än en bra upplevelse, kvinnan som skulle göra undersökningen idag var otrevlig redan från den sekunden vi tog i hand och hälsade på varandra. Det första hon sedan säger till mig när vi får upp bebisen på skärmen var "jaha, du har kissat du", varav jag förklarar att jag kissade för 2-3h sedan, hon börjar då "skälla" på mig angående detta och att jag absolut inte får kissa inför ett ultraljud osv. (Trots att det står på deras hemsida att det är ok att kissa 1h innan). Hon har extremt dålig attityd under hela undersökningen, klagade lite då och då på att jag hade kissat, satt och suckade hela tiden, muttrade för sig själv för bebisen inte alls ville byta position och för att jag hade moderkakan i framvägg. Hon sa även till oss två gånger att vi skulle få en flicka, hon visade på skärmen var blygdläppar var på vår bebis båda gångerna, trots att jag själv tyckte att det såg ut som en pung. Men det var ingenting jag sa emot eftersom det är hennes jobb och hon ska veta vad hon gör, efter en tredje titt säger hon bara "det är en pojke, här har ni snoppen" obrytt. När han rörde sig frågade hon även om jag kunde känna rörelsen, där jag förklarade jag inte kände av den MEN att jag hade känt senast igårkväll och att det är på kvällen jag känner av honom som mest, hör då bara hur hon skrattar hånfullt åt mig och sedan fortsätter att muttra.

    Jag kände mig så dåligt bemött och behandlad att jag inte längre kände mig glad över att vara där och få se min bebis, lyssna på hjärtljud eller få veta kön. Jag ville bara där ifrån och kände mig som världens sämsta människa för jag valt att kissa 2h innan. Det var tydligen omöjligt att mäta huvudet på bebisen vilket gör att jag måste tillbaka till henne imorgon igen. Jag gick gråtandes hem och vill allt annat än tillbaka till henne imorgon.

    Är det vanligt att de är såhär kalla och okänsliga under ett ultraljud (hon som gjorde kub var nämligen riktigt trevlig) eller är det mina hormoner som gör att jag överdriver?


    Men fy vad hemskt! Låter som ett riktigt dåligt bemötande, förstår verkligen att du är ledsen! Jag tycker du ska ta upp detta med någon, ringa eller skriva till mottagningen om din upplevelse, så ska det ju inte gå till!! Jag kissade typ exakt en timme innan men min bm sa inget om det! Hoppas det går bra imorn ändå!
  • Etta
    Kate000 skrev 2019-05-15 06:11:51 följande:

    V 19+3 idag

    Inte känt några sparkar än, kommer nog om några veckor.

    Rul på måndag.

    Har varit kräkdålig sen v 5+. Sjukskriven 2 veckor. Magen klarade inte av konstant kräkande och magkatarr blev ett faktum. Har tagit lergigan comp 6ggr om dagen. Ätit varje timme. Sen ätit var 3e timme. Idag tar jag lergiganen 2ggr om dagen och äter var 4e timme... annars blir jag dålig igen. Magen börjar ge sig och har blivit mindre. Nu tar lillen den större bulan på magen... om jag inte är uppblås dvs.

    Jag kan bara känna irritationen över alla med och utan kunskap som sagt till mig att illamåendet brukar gå över runt v 12. HA! Eller att illamåendet brukar va värst på morgonen... haha eller alla tips man fått på mat intag... att experimentera med mat när man redan tror döden knackar på pga mat i magen VILL man inte testa något hur som helst. Gyllene dagar? Kul, vad är det?

    Alla är olika och det är tröttsamt att bli jämförd. Hade jag orkat höra andras kommentarer i februari- mars hade jag säkert fått höra av alla att jag 1 väntar trillingar. 2 ska föda där och då. 3 om jag är säker på att det bara är en? Nä nu har jag gnällt färdigt.

    Barnvagnar har vi precis börjat titta på, vilken djungel och vilka försäljare det finns. Nä får nog bli extra skinn på näsan så man inte bli på lurad att handla för bra mycket mer än man tänkt.


    Fy vad kämpigt! Hoppas att ditt illamående ger med sig snart så du slipper dras med det hela graviditeten! Det är verkligen fruktansvärt att må illa konstant, tänk på att du ändå klarat halva tiden nu!!
  • Etta
    cleoeme skrev 2019-05-15 08:48:44 följande:

    Jag har vart på RUL och vi väntar en frisk flicka! Total lycka :) fick fastställt bf 4 oktober. Men min första dotter kom 9 dagar tidigt så vi får se hur det blir nu.

    Förlossningen kommer ske i Helsingborg! Hur har det gått för er andra?


    Grattis, vad härligt! :)
  • Etta
    Scintilla skrev 2019-05-19 11:23:45 följande:

    I vilken vecka fick ni tid för RUL? Vi ska dit 5 juni och då kommer jag att vara i vecka 19+3 vilket känns sent. Om de upptäcker några allvarliga avvikelser så har man ju knappt någon tid att fundera innan abortgränsen?


    Jag var i vecka 19+1, tror det är mellan v 18-20 överallt? Är inte abortgränsen i v 18? Eller tänker jag helt fel nu?
  • Etta
    ballerinakakaoreo skrev 2019-05-19 22:21:23 följande:

    Jag fick i vecka 19+3. Du får göra abort upp till vecka 22 med beslut från socialstyrelsen om de anser att barnet inte är livsdugligt, om jag inte minns helt fel. 


    Just det, med tillstånd från socialstyrelsen går det ju senare förstås.
Svar på tråden BF oktober 2019!