• Sheltielife

    BF oktober 2019!

    Här är en tråd för oss som plussat och har BF i oktober 2019! :D

    Jag är 26 år och har bf 1/10 -2019! Ett helt underbart vis arr börja året på och ser fram emot att få njuta av en mysig mage och sen få min lilla plutt i höst!

    Välkomna hit och grattis till plusset! :D

  • Svar på tråden BF oktober 2019!
  • lynx vox
    Etta skrev 2019-09-28 02:04:27 följande:

    Nu sitter jag här mitt i natten med oregelbundna värkar, kommer alltifrån var femte till var tjugonde minut och gjort så sen 22-23-tiden. Hopplöst veta när det är läge att ringa barnvakten och åka in??


    Åh så spännande!! Hur har det gått??

    Vaknade med helspänd mage och sparkar, så svårt att somna om och gick in och läste det här!
  • lynx vox
    ballerinakakaoreo skrev 2019-09-27 20:33:37 följande:

    Jag fick en sån himla dipp igår och har varit deppad hela dagen idag, har knappt haft aptit. Det känns som om alla får sina barn tidigare eller via igångsättning innan ens ha nått v. 41. Och själv sitter man här nu en vecka innan bf och sliter snart av håret om det inte startar snart.. har haft så mycket känningar och tecken men sen bara försvinner allt och besvikelsen byggs på mer och mer för varje gång. Nu sätter jag mig snart med armarna i kors likt ett barn och vägrar allt fram tills dess att han beslutar sig för att komma. 38+5 idag, kämpa på....


    Förstår din känsla! Jag är ju bara i v.36 än, men har börjat få mer o mer sammandragningar och små förvärkar ibland, så det är klart att man inte vill gå hela vägen ut, utan tycker det borde starta i förväg!!!

    Min förra förlossning startade dock 3 dagar eftee att slemproppen gått, med vattenavgång, så jag försöker inbilla mej att det kan bli någon liknande start även denna gång...
  • lynx vox
    Mia86a skrev 2019-09-26 05:55:33 följande:

    Haha ja jag upplever också att min mage är större denna gång men det visar sig inte på mina SF-mått, men jag märker det på hur kläderna sitter, kanske är så att min mage bara har annan form än tidigare graviditeter.

    När kom din första?

    Mina har kommit på bf+8 och bf+14, så de har haft gott om tid att växa på sig där inne. Är i v 37 nu så förmodar att det är några veckor kvar om denna bebis inte växer i rekordfart fram till nästa tillväxtultraljud i v 39.


    Min första kom på bf+7 och vägde då knappt 3700g, så antar att hon var färdig precis då och inte tidigare...

    Men där ville de gärna flytta tillbaka mig vid rutinuldraljudet, vilket de inte fick då jag den gången gjort en ivf. (Som om det spelade någon roll egentligen, men det hade läkaren sagt o ville INTE tänka att bebisen skulle komma senare än bf:D ).

    Den här gången har jag blivit flyttad åt andra hållet o skulle annars enligt första beräkningen varit inne på att få en novemberbebis, men har nu bf 28 oktober istället.

    Så jag inbillar mej att denna lilltös kommer snabbare än på bf bara på grund av denna totalt ovetenskapliga jämförelse med min förra graviditet *hahaha*
  • lynx vox
    Fjiorgyn skrev 2019-09-27 06:34:49 följande:

    Inatt 27 september föddes min son, otroligt svår och lång förlossning men i slutändan värd varenda sekund!! Har sovit 2h på 3 dygn och fick tyvärr dela rum med en annan mamma. Sitter med min son i famnen (som inte vill sova någon annanstans) och försöker hålla mig vaken till 8 då min sambo är välkommen hit.


    Åh så härligt ändå att vara klar med det hela. Läskigt när det börjar med en blödning på det där sättet. Hade nog fått panik om jag upplevt det... Sa dom något om var blödningen kom från?

    Jobbigt att inte få ha mannen med. Med min första var jag otroligt glad över att få ett eget rum. Jag sov ingenting knappt på 3 dygn, så var riktigt jobbigt. Min dotter ville aldrig i princip sova någon annanstans än nära, och på BB var den lilla plastlådan totalt överflödig:)
  • ballerinakakaoreo

    Jag tar ju som några av er kanske redan läst jättenattljusolja i kapslar som jag för upp i slidan, detta har jag gjort i ganska precis en vecka nu. Jag har känt hans huvud i slidan genom slidväggen sedan vecka 30 ungefär (v. 40 idag), jag vet inte om ni känner detsamma eller hur jag ska kunna förklara det men om jag tex sitter på huk så kan jag känna hur huvudet tynger ner i livmodern som en stor hård boll, vill notera att det inte är tappen jag känner och det är inte genom tappen heller som om jag skulle vara öppen eller så utan det är genom själva slidväggen.

    Igår innan läggdags när det var dags för att föra upp 2 kapslar så var det istället mjukt där jag alltid har känt huvudet..? Jag kände efter lite och kände huvudet längre upp så han ligger ju kvar i bäckenet, men jag kände som en vätskespalt på en längd på kanske 1-2 cm under hans huvud, som en blåsa. Som att huvudet åkt upp en bit och nu har det hamnat fostervatten under huvudet mellan huvudet och fosterhinnan. Försökte googla lite och läste om buktande hinnblåsa men det lät mer som något som skedde under förlossningen när man var öppen och själva hinnsäcken börjar bukta ut genom hålet på tappen och så är inte fallet. Blev lite fundersam - men inte orolig. Om det är vatten under huvudet och ner mot tappen nu så borde det väl kunna bildas ett så pass stort tryck att vattnet snart går eller vad tror ni?

  • ballerinakakaoreo

    Kanske ska tillägga att det de senaste dagarna känts som att han har hoppat på huvudet, alltså det har ibland kommit ilande känslor vid området av livmodertappen och ner i slidan. Ibland har det känts som att något för en sekund åker ner i slidan när han håller på så. Så det verkar som att han har tryckt huvudet neråt och att det har samlats vatten under huvudet

  • Etta

    Igår eftermiddag föddes vår dotter efter en snabb förlossning! Allt har gått bra! :) Så det blev en september-bebis här!

  • ballerinakakaoreo
    Etta skrev 2019-09-29 17:44:21 följande:

    Igår eftermiddag föddes vår dotter efter en snabb förlossning! Allt har gått bra! :) Så det blev en september-bebis här!


    Men åh vad roligt!!! Då var värkarna äkta då med andra ord!

    Hur stor var hon och vad ska hon heta? Vad underbart.. stort grattis!
  • lynx vox
    Etta skrev 2019-09-29 17:44:21 följande:

    Igår eftermiddag föddes vår dotter efter en snabb förlossning! Allt har gått bra! :) Så det blev en september-bebis här!


    Åh!! Stort grattis!!!!
  • Mia86a
    Etta skrev 2019-09-29 17:44:21 följande:

    Igår eftermiddag föddes vår dotter efter en snabb förlossning! Allt har gått bra! :) Så det blev en september-bebis här!


    Åh stort grattis!!!
Svar på tråden BF oktober 2019!