• SweetCA

    BF MAJ 2020

    Daphodil skrev 2020-03-10 08:58:34 följande:
    Jag har haft så i perioder. Just nu är jag mest bara trött, det känns alldeles för långt att jobba 4 v till trots att jag har det lugnt. Känner att den där lätta, bekymmerslösa tiden av graviditeten är över

    ååh jag håller med, så galet lång tid kvar Gråter 


    Ja det är väl så. Skönt att det inte bara är jag som har det såhär. 

  • SweetCA
    Heliotrop skrev 2020-03-10 13:49:00 följande:

    Vecka 30 imorgon och värmevallningarna bara eskalerar, vet inte riktigt hur jag ska hantera det. Kan ligga i soffan under en filt och vara lite sådär småkall och frusen, sen i nästa sekund håller jag på och dö av värmeslag. Likadant på nätterna, ena stunden kan jag ligga under täcket och i näst stund behöva kasta av det för att jag är dyblöt. Ingen feber eller så utan bara rejäla vallningar, hållt på i två tre veckor redan. Fler än jag? XD


    Haft mildare varianter under dagarna men inte så farligt. Har dock 16 grader i sovrummet och tunt täcke, är mer varm än vallningar på nätterna. 


    Fy vad jobbigt, vet inte riktigt hur man ska hantera det 

  • SweetCA
    malliiinnnn skrev 2020-03-11 09:14:23 följande:

    Håller med om att det känns som lång tid kvar, speciellt nu när jag jobbar och pendlar varje dag i Stockholm och börjar oroa mig för coronaviruset också. Vill bara bli ledig och hålla mig hemma och vila. Blev ju sjuk i 8 veckor efter en vanlig förkylning så hur ska det bli om jag drabbas av det där viruset... sen finns det så lite information om Corona och gravida så jag vet inte hur man ska tänka.

    Svettas (sover med öppet fönster) ont mellan benen, andfådd, sover sämre och kräks ibland på morgonen. Dessutom en bebis som vill ligga på tvären och töja vilket gör såå ont! Så är läget för mig just nu.


    Vi får vara ömkliga tillsammans. 


    Det känns som vi borde vara en riskgrupp i samband med corona och hur man ser på vanliga influensan. Men det finns för få som blivit drabbade som gravida (tack och lov på gott och ont)

  • SweetCA
    Heliotrop skrev 2020-03-11 12:20:05 följande:
    Kanske skulle se om sambon går med på att sänka värmen ännu mer i sovrummet, vi har redan sänkt två gånger för att jag sovit så dåligt när jag svettas.

    Skönt att du "bara" är varm och slipper vallningarna iallafall. :)
    Ja gör det. Annars kanske du kan testa att sova med kylklamp i sängen Flört
    Min sambo sover i gästrummet hehe så jag kan stöka och böka runt bäst jag vill.
  • SweetCA
    Heliotrop skrev 2020-03-11 15:43:37 följande:

    Ska se vad han säger ikväll, ev kan jag smygsänka elementen xD haha ja då har du ju verkligen valmöjligheter!


    Haha gör det
  • SweetCA
    Daphodil skrev 2020-03-11 16:32:17 följande:

    Håller med - lite obekvämt med coronasituationen. Jag är inte så rädd att bli allvarligt sjuk, - datan på gravida är extremt sparsam men talar inte för svårare sjukdom. Inget verkar heller tala för smitta till fostret.

    Men jag hoppas verkligen att det finns personal på förlossningen när det väl är dags...


    Hu ja
  • SweetCA
    HejsanJenny skrev 2020-03-12 06:29:54 följande:

    Jag jobbar på förskola (två dagar till, arrrghhh sen graviditetspenning) och vi har en familj som vistats utomlands under sportlovet. Bekräftat smittade. Två andra familjer som är hemma pga pågående smittspårning. Jag känner att viruset är lite för nära nu för att det ska kännas lugnt och tryggt.


    Och de var på förskolan efter det? verkar inte vara helt ovanligt att folk inte tänker. Jag förstår att du är orolig. Väldigt nära...
  • SweetCA
    HejsanJenny skrev 2020-03-12 10:55:49 följande:
    Familjen som varit utomlands och blivit smittade har inte varit på förskolan så de har jag inte haft direkt kontakt med, men de två andra vara familjer just nu är hemma och undergår smittspårning har varit på förskolan, ja. Usch!
    Håller tummarna för att du slipper det
  • SweetCA
    EmmaAF skrev 2020-03-15 21:33:50 följande:

    Är lite glad att Texas inte kom nu

    Här på näl får pappan enbart vara med på förlossningen men inte på varken BB eller neo.. vi har 2 veckor kvar på neo här och skit är det att han inte får komma hit.. Tanken va att han i fredags skulle komma och stanna med oss fram till att vi får åka hem men då kom nya direktiv och alla pappor fick åka hem


    Kämpa på! Två veckor går snabbt, du får tänka att de har halverat risken för att ni ska bli smittade med corona nu istället. 
    jhms skrev 2020-03-15 21:28:51 följande:

    Jag har bf 23/4, sista jobb dagen imorgon :) jobbar på sjukhus så hoppas på att slippa bli smittad min sista dag... Sen ska jag hålla mig hemma större delen av tiden tills bf, min enda oro är att min sambo ska bli smittad på jobbet t.ex. och smitta mig hemma. Jag är inte så orolig för att det skulle sprida sig till barnet i magen (tror själv inte att det smittar så) utan tror det är större chans att barnet blir smittat efter förlossningen om man är sjuk då. Så ska göra allt jag kan för att hålla mig frisk, men lite nervös är man över hur det ska bli..


    Hoppas du slipper. Har samma oro, håller mig hemma och så isolerad som möjligt men sambon måste åka kommunalt varje dag. Han skippar dock tunnelbanan och går istället.

    Jag försöker hålla mig frisk för att jag inte vill föda med feber och vad man nu kan få för symptom för att inte tala om att behöva oroa sig för att smitta omgivningen och lillgrabben. Eller oroa sig för att lillgrabben ska ha fått något i magen med. Har varit en resa att bli gravid så är lite extra orolig överlag. 

    Bf 30/4 men har bara 2 veckor kvar med jobb och kan jobba hemifrån så siktar på det. Så skönt att ha en bra arbetsgivare som är så förstående.
Svar på tråden BF MAJ 2020