• SweetCA

    BF MAJ 2020

    Heilena skrev 2020-01-30 16:17:24 följande:

    Lycko er som lyckats hålla ett lugnt viktökande.. Jag har gått upp 12 kg sen inskrivningen! Jag mådde illa till vecka 19, så var tvungen att småäta varannan timme i 19 veckor.. Så det gick fort uppför! Och nu är jag i tredje trimestern på lördag och då kommer ju bebis att bara bli större och så även jag! Jaja.. Får hoppas det går relativt snabbt att gå ner igen. Tack och lov är jag 180cm lång, så vikten har mycket yta att fördela sig på, haha.


    Ja det är ju svårt när man mår så dåligt. Man måste ju fungera med! Klart du fixar nedgången!
  • SweetCA
    EmmaAF skrev 2020-02-01 17:45:38 följande:

    En liten update såhär från sjukhuset.. Efter 2 lugna dagar utan sammandragningar så gick vattnet för en stund sen och sammandragningarna är påväg tillbaka.. Nu får bara vänta och se vad som sker <3


    Tack för det! Hoppas att allt går bra, tänker på dig!
  • SweetCA
    Trostar skrev 2020-02-03 12:51:53 följande:

    Jag försöker tänka på hur ofta han rör sig. Brukar vara lugnare på morgonen och fram till kvällen med mjukare rörelser då och då. Sedan på kvällen brukar det vara en period med lite starkare och ivrigare rörelser. Men det har också varit att han varit ganska lugn även på kvällen några dagar för att sedan vara helt vild ett par dagar....

    När jag kollat hjärtljud hos BM har hon trött att jag haft moderkakan i framväxt eftersom det är många av sparkarna jag inte känner men som hon hör, men moderkakan ska sitta i bakvänt.


    Tror jag förstod! Ja min kille är likadan och det är det man funderar på. Kan inte moderkakan flytta sig?
  • SweetCA
    ankan6 skrev 2020-02-03 13:02:52 följande:

    När bör man börja göra det?

    Jag håller koll och börjar lite smått märka av rutiner både under dygnet och i längre perioder, men tycker fortfarande han rör sig lite hur och när som helst och framförallt spelar det roll hur jag äter och hur min mage mår har jag märkt...Ska man alltid registrera rörelser eller är det bara om man märker av ett brott i mönstret?


    Har läst att det är från v26/27 typ. Håller också koll men tycker det är svårt att få en översikt. Läste att mammor som räknar under vissa tids intervall blir lugnare. Lite mer systematiskt.

    Min grabb brukar få fart när jag är på jobbet eller på gymmet. Vet inte om det är för att han inte gillar det hehe eller för att det låter mer (troligen) än hemma. Mycket fart på gymmet när det är en del musik. Men jag skulle vilja ha en lite bättre överblick (ja kontroll behov...)

    Hittat ett par appar. Kick counter ex. Men tänkte om någon redan testat
  • SweetCA
    Charlieellerså skrev 2020-02-03 09:46:54 följande:

    Min lille har den mest aktiva perioden runt 22-23 på kvällen så brukar tänka på hur han rör sig då och även att jag känner honom med jämna mellanrum under dagarna. Tycker dock att det känns väldigt olika från dag till dag och det känns att han ligger på olika sätt och att det påverkar hur väl jag känner honom.


    Tack! Ja min verkar inte ha några speciella tider. Olika här med. Blir lite knäpp. Kanske är för tidigt för att de ska ha riktiga rutiner
  • SweetCA
    Siggy skrev 2020-02-03 18:24:09 följande:

    För mig har det också varierat mycket från dag till dag hur mycket och när jag känt bebis. Vissa dagar har jag upplevt att jag inte känt något alls. Frågade min barnmorska sist jag var där och hon sa att från nu (är i vecka 26+1 idag och var i vecka 24 +2 vid besöket) bör jag känna något litet varje dag. Från vecka 28/29 bör det bli något mer regelbundet under dagen. Har moderkaka i framvägg så det dämpar lite och andra får kanske andra råd.

    Har börjat göra små enkla noteringar morgon, lunch och kväll om om jag känt och vilken intensitet. Det hjälper mig att bli lugn om jag någon kväll tänker att idag har jag ju inte känt något (!!) - då kan jag kika i anteckningarna och se, jo, i förmiddags kände jag visst något och bli lugn av det. Blandar annars lätt ihop alla dagar. Tänker att jag nog helt enkelt fortsätter med små noteringar i mobilen framöver också för att kunna upptäcka mönster.


    Aha! Det med mönster och v28/29 visste jag inte men det verkar ju stämma.
    Har i bakvägg men det har ju varit lite oregelbundet. Blev lite lugnare nu Hjärta känner honom varje dag men ibland bara lite buff och inte på en förmiddag och ibland full rulle hela tiden. 
  • SweetCA
    Daphodil skrev 2020-02-03 19:45:30 följande:

    Svårt med fosterrörelser ibland. Min bäbbe har varit livlig sen start, men så förra veckan kändes det lugnare, så jag var nästan på väg in för att kolla. Nu är han mer livlig igen sen två dagar. Han är mest aktiv tidig morgon och sen kväll - känns ju lovande inför spädisperioden


    Hihi skönt att det livliga kom igång igen! Och så skönt att det inte bara är min som har sådana perioder!
  • SweetCA
    LinneaWookie skrev 2020-02-04 09:30:23 följande:

    Min lilla pojk är mestadels helvild, speciellt om jag halvligger på rygg eller på vänster sida, alternativt sitter/halvligger på rygg i soffan. Då både känner och ser jag utanpå hur han dubbelsparkar, tumlar runt, m.m

    Dessa rörelser känner jag i och för sig regelbundet hela dagarna oavsett vad jag gör, men extra mycket i de lägena.

    Vissa rörelser är så starka att det liksom blir en hisnande känsla i hela kroppen.

    Så himla mysigt Än så länge har han inte sparkat så att det gör ont på riktigt någonstans, men nästan på gränsen.

    Jag är i 25+5 nu, har inte börjat "räkna" sparkar och intervaller, men vi får se om jag börjar sen, antar att man borde


    Oj! Vilket yrväder!
  • SweetCA
    Trostar skrev 2020-02-04 13:14:59 följande:

    Den var i bakvägg i vecka 20 så tror inte den flyttar sig efter det. Ska nog kolla med BM nästa gång jag är där :)


    Okay, ja då verkar det ju skumt. Men det kan ju vara så att du har en lite lugnare bebis och att den har en favorit position som du inte känner så mycket. Min favoriserar att hålla på och böka på höger sida och neråt. Kan vara så att jag inte känner av honom när han håller på på andra sidan. Min livmoder är större och lite höger riktad över huvud taget när man kollar på magen.
Svar på tråden BF MAJ 2020