Inlägg från: HejsanJenny |Visa alla inlägg
  • HejsanJenny

    BF MAJ 2020

    Jag har verkligen så himla svårt att njuta av att vara gravid. Varje gång jag har varit på toa och torkar mig så förväntar jag mig att se blod på pappret. Kryssar av dagar i kalendern varje dag (räknar ned till vecka tolv, även om jag vet att det inte automatiskt är lugnt efter det - har fått missfall i vecka 14, tji fick jag) och kollar maniskt på den där hemsidan med oddsen av att få missfall baserat på hur långt gången man är flera gånger per dag. Även om jag vet att de bara är siffror. Någon som har tips? Råd? Hur lugnar man ner sig själv? Hur tillåter jag mig själv att bara njuta? Är i 7+3 och har endast berättat för sambo och syster, och känns som om de redan är trötta på mitt ältande och daltande. Jag vill det här så himla gärna och vet inte om jag (eller min relation) klarar av ett missfall till.

  • HejsanJenny
    Daphodil skrev 2019-09-24 17:59:11 följande:

    Jag känner igen mig. Vi fick MA i v 16 i våras, efter att ha sett ett levande foster både v 10 och v 13. Ingen vet varför det gick fel så sent, och det gör mig såklart orolig. Jag tror det är svårt att "bara njuta", särskilt med tidigare missfall i bagaget. Så det gäller nog bara att härda ut. Jag började skriva dagbok riktad till fostret redan från plus, och känner viss glädje i de korta stunderna.


    Vad skönt att höra att man inte är ensam. <3 Jag undrar bara om det någonsin kommer kännas lugnt? Kommer man gå i ytterligare trettio veckor och vara orolig, ända fram till förlossningen? Och fin ide, att föra dagbok.
  • HejsanJenny
    Fladdriga svansen skrev 2019-09-24 20:38:26 följande:

    30 veckor? Oj, du pröva snarare 70-80 år framöver :D först nojjar sig många under graviditeten, sen när den är född nojar man sig om de ska sluta andas i sömnen, sen när de börjar röra sig runt så blir de noja om de ska slå sig, är sen i utveckling, för tidig utveckling. tonåren, partners, flytt, skola, fel/rätt vänner, framtid... etc, man kommer alltid noja sig över dom och allt de gör. Välkommen till föräldralivet ;) <3 ens livslängd förkortas ca 30 år så fort man får barn men de är vart varje sek trots all oro.


    Ha ha, allt det där känner jag mig väl förberedd på att oroa mig över : -) Och ser fram emot att oroa mig över!

    Jag menade mer, trettio veckor av att oroa mig för att få missfall eller att något ska gå fel under graviditeten igen, för vad som skulle då bli femte gången.
  • HejsanJenny
    Blivande3barnsmamma skrev 2019-09-24 20:45:33 följande:

    Exakt det jag tänkte skriva, det handlar mycket om mammahjärtat. Man är ständigt orolig för sina barn och man vill alltid att de ska må bra och ha allt som de behöver.


    Jo jag förstår. Men se svar ovan : -)
  • HejsanJenny
    mmichaela skrev 2019-09-30 15:58:49 följande:

    ... Kan tillägga att jag är 27 år och bor i Stockholms innerstad, någon annan i Stockholms-området i nära ålder? :) 


    Går också in i vecka tio denna vecka (på lördag)! Är 31 och bor strax utanför tullarna :)
  • HejsanJenny

    Var på inskrivningssamtal idag. Blev erbjuden tidigt VUL om det var något jag var intresserad av - det var jag såklart. Ska få gå redan på måndag! Så taggad!

  • HejsanJenny
    Blivande3barnsmamma skrev 2019-10-04 06:11:49 följande:

    Så spännande då är vi två som får se våra små på måndag :)


    Jippi! <3 Något att se framemot!
Svar på tråden BF MAJ 2020