Inlägg från: HejsanJenny |Visa alla inlägg
  • HejsanJenny

    BF MAJ 2020

    Daphodil skrev 2020-08-01 22:44:31 följande:

    Vet känslan. Försök vänta ut det om du orkar. Här har det som sagt vänt, även om det är långt från lätt vissa gånger. Googla."amningsvägran" så finns massvis med tips, tex liggamma, amma i mörkt rum, amma i sele etc. För mig funkade ståamning bäst. Håll ut!


    Tack <3 Ska kika. Är inte redo att ge upp!
  • HejsanJenny

    Idag var vi på BVC för vaccination. Ingen feber än men hon har varit ledsen och kinkig hela eftermiddagen och kvällen :( Hur stora har era små blivit? Här har vi en liten dam på 61 cm och 5220g! Tre månader på fredag. :)

  • HejsanJenny
    Daphodil skrev 2020-08-12 10:00:06 följande:

    Vi har också några mer krävande dagar, där han har varit rätt svår att få att somna om dagarna, och sen vaknar efter en kvart och är lika tjurig som innan. Men - efter en månad av amningsvägran (som gradvis bättrats) har han äntligen börjat hugga hungrigt efter tutten såsom han gjorde i början. Det känns väldigt bra.


    Åh vad härligt att höra. Ger mig hopp att min lilla kommer vilja amma igen! Vi är inne på snart två veckor av amningsvägran.
  • HejsanJenny

    Vad kul att höra om allas dagar och hur det ser så olika ut. Vår tjej sover genom natten, med en tidig amning (enda gången på dygnen som hon inte tokvägrar bröstet) runt sex tiden när pappan åker till jobbet plus ett blöjbyte. Sen somnar hon om till åtta, niotiden. Men hon sover sedan några veckor tillbaka från 22/23 fram till klockan sex utan att vakna och sedan några timmar till. Innan läggning tar vi ett kvällsbad och en flaska med ersättning. På dagarna åker vi till mormor och morfar som jobbar hemifrån eller går långpromenader med hunden. Lite tidigt men vi har väldigt försiktigt börjat låta henne smaka på saker. Frös in en halv banan som hon fick slicka/suga på en kort stund och det verkade hon gilla för herregud vad hon drar händerna i munnen konstant samt att det rinner dreggel snabbare än man kan torka bort det. På dagarna somnar hon i vagnen eller i bärsele när man är ute och går, dock inga längre stunder utan tjugo minuter hit och dit. Pappan har börjat jobba efter en lååång sommarsemester och det är så fint att se hur glad bebisen blir när han kommer hem på eftermiddagen. <3

    Jag ska börja på mammaträning imorgon, det känns himla kul. Egentligen inte jättepeppad på att träna (haha) men blev så himla glad när jag såg att det äntligen fanns en gruppaktivitet efter så många månader av att inte ha gjort....typ någonting, så jag bokade den direkt. Hoppas träffa lite andra nyblivna föräldrar också!

    Nä nu ska jag ta morgonkaffet och ligga på soffan en stund och läsa en bok. Älskar stunden på morgonen när man får vara ensam och i fred en stund. Stor kram till er alla! Fortfarande så tacksam och glad över vår lilla grupp. <3

  • HejsanJenny

    Vad spännande att höra att flera har bytt till sittdelen! Vår tjej är stark och stabil i kroppen och väldigt nyfiken men fortfarande ganska nöjd med liggdelen så vi har inte ens tänkt på att byta men kanske ska man prova sittdelen bara för att se hur det går. När är det man ?ska? byta?

    Angående sömn så har vi en tjej som sover från 21/22 till...tja hon sover fortfarande och klockan är efter åtta. Vid sex brukar hon vakna till när pappan åker till jobbet, då äter vi och byter bort blöjan med nattens kiss men sen somnar hon snabbt om till åtta, nio. På dagarna blir det kortare stunder i vagnen, bärsele eller bilen, tjugo minuter hit och dit, varannan timme. Men hon sover hela nätterna sedan någon månad tillbaka, så tacksam och glad för det.

  • HejsanJenny

    Runt åtta, nio lägger vi dottern för natten. Det är efter bad, ny blöja och pyjamas samt en gosstund i soffan med pappan som ger en flaska. Sen tar jag över, lägger henne i nästet med snuttefilt och ett litet gosedjur på vardera arm. In med nappen och släcka ner till helt mörkt. Under nattningen så har vi (än så länge iallafall) fönstret öppet och vädrar så att det blir skönt och svalt i rummet men stänger såklart så fort hon somnat. Lägger mig bredvid med huvudet intill så att hon kan pilla mig i ansiktet och så sjunger jag Pippis sommarvisa om och om igen. Brukar bli typ fyra eller fem gånger och sedan sover hon. <3

  • HejsanJenny

    Hur ligger era till i vikt och längd? Vad har ni för storlekar i kläder? Vi kör fortfarande på 62/68 i det mesta men flera par byxor har börjat bli korta på längden på senare veckor så börjar nog bli dags för 74 snart. Ska på (försenad) 5 månaders kontroll på fredag, ska bli spännande att se hur det ligger till!

  • HejsanJenny
    Stenbocken93 skrev 2020-12-16 10:04:05 följande:

    Vet inte vad problemet är just nu men oj vad trött jag är. Sonen verkar ha separationsångest deluxe eller så är det tandsprickning, eller något helt annat. Blir så trööött. Det jobbiga är att aldrig säkert veta vad problemet är. Han är 7 mån + 1 dag. På 1 vecka lärde han sig krypa, dra sig upp till ståendes i sängen samt sätta sig upp från liggande. Allt händer samtidigt. Pust!


    Jag är också. Helt. Jäkla. Slut.

    På riktigt! Skulle kunna somna sittandes. Jag känner igen mig i det du skriver om separationsångest. Vi har tyckt att vår dotter har varit en ganska lätt barn, hon har liksom alltid varit på när man har introducerat nya grejer, älskat mat sedan dag ett, hängt med på allt i bärselen, gillat att ligga på sin matta med sina leksaker, tyckt om att sitta i sin stol (tidigare Bumbostol och sedan en tid tillbaka Stokkes tripp trapp.) Nu är det som att det har vänt helt. Utveckligen går framåt, hon kryper, drar sig upp, vi har sänkt spjälsängen, hon kan sitta upp själv utan stöd och kommer upp i sittställning från liggandes. Jättekul. Men hon vägrar sitta i sin stol och spänner hela kroppen och skriker som en stucken gris när hon inser att man är på väg att sätta ned henne i den. Gröt, som hon har älskat och ätit en redig portion av i flera månader varje morgon, totalvägras nio av tio gånger. Det hjälper inte att smaksätta den med en klick fruktpure eller redan smaksatt gröt. Hon spottar ut allt man sätter i munnen på henne eller kastar det på golvet direkt (till hundens förtjusning). Hon blir tokig om man lägger ner henne på lekmattan och man är utom synhåll i ens tjugo sekunder. Bärselen vill hon inte längre vara i, utan även där spänner hon hela kroppen så att det är omöjligt att få ner henne i den. Hon sover i snitt 45-60 under dagen och kan kämpa sig vaken till typ 22. Vi är så himla trötta. Visst måste man få klaga ibland också?
  • HejsanJenny

    Igår var vi på 8-månaders kontroll, 74 cm och 9 stadiga kg. Sedan två veckor tillbaka kryps det snabbt och vilt. Hon drar sig även upp mot möbler och går längst dem (fyra steg är rekordet än så länge). Hjälp vad snabbt det går nu!

  • HejsanJenny

    Nån som har något superduper tips för tandsprickning? Här är tand nummer fem och sex på gång och ALLT kaosar. Sömnen, maten, humöret, rutiner... inget funkar just nu. Mvh trött mamma deluxe

  • HejsanJenny
    viljaa skrev 2021-02-19 09:26:43 följande:

    Åhh jag är så chockad ! Min lilla majbebis ska bli storasyster i oktober om allt går som det ska! Hon föddes ju igår typ! Nån mer som väntar syskon? <3


    Stort grattis. <3 Här försöker vi också få till ett litet syskon sedan några månader tillbaka.
  • HejsanJenny
    viljaa skrev 2021-03-10 18:40:39 följande:

    Åhh tack ! Känns så spännande. Känns som att jag nyss var gravid samtidigt som det känns som i ett annat liv. Och det var det ju på ett sätt också, stor skillnad att vara gravid när man inte hade barn och nu när man har en liten mini hemma redan. Nu hinner man ju knappt känna efter. Vet faktiskt inte hur långt gången jag är heller men ska göra ultraljud i veckan för att få reda på det!

    Vad spännande!<3 hoppas ni får plus snart!! Hur var det med majbebis, försökte ni länge? Ammar du nåt fortfarande eller har kroppen ställt in sig som den ska? :)


    Gud så spännande! Förstår att det måste vara en helt annorlunda upplevelse. Förut hade man ju liksom tid att analysera och fundera över allting i mikrodetalj, haha. Försökte ni länge och aktivt? <3

    Tack! Jag hoppas också det! Det tog oss ganska exakt ett år att få till majbebisen, då räknar jag från att vi aktivt mätte ägglossning osv. Sen har jag haft otur med flera missfall. Men jag känner mig pepp och glad och optimistisk! Min mens är helt regelbunden igen. Jag är lite i tankegångarna som du nämner ovan. Jag har liksom inte tid att känna efter så mycket, man bara kör. När föddes er första? Här hemma firade vi precis 10 månaders dag <3
Svar på tråden BF MAJ 2020