Inlägg från: HejsanJenny |Visa alla inlägg
  • HejsanJenny

    BF MAJ 2020

    ankan6 skrev 2020-04-18 09:47:09 följande:

    Hur tänker ni kring corona och era nyfödda sen? Kommer ni vara extra restriktiva med att låta familj/vänner hälsa på eller träffa bebisen?


    Så himla, himla svårt. På min sida är det första barnbarnet och ett så efterlängtat tillskott med morföräldrar, moster och morbror som längtar ihjäl sig efter att få träffa den lille. Dock en morbror som jobbar som ambulansförare mitt i smeten i Stockholm och själv säger att han borde hålla avstånd. Har inte träffat honom på många veckor. På pappans sida finns det åtta (!) fastrar och farbröder samt farföräldrar som är i pensionsålder och har en hel del diverse krämpor. Vi vet inte hur vi ska göra. :(
  • HejsanJenny
    ankan6 skrev 2020-04-18 13:16:12 följande:

    +HejsanJenny & Heliena

    Tack för svaren! Jag tänkte i princip isolera mig nu för att minimera risken att bli dålig såhär sent inpå eller att man ligger helt utslagen när det väl är dags. Men sen vet jag inte alls hur vi skall göra. Jag känner personligen att jag gärna hade isolerat oss den första tiden, för att minska risken för både bebis och oss, men det känns ju samtidigt tråkigt att inte kunna dela vissa stunder med familj när det är första barnbarnet för de vi har nära. Nåt som är jobbigt är att svärmor är rätt tjatig och oförstående redan nu, så det lär väl bli en pärs att försöka få henne att förstå att man egentligen inte vill umgås ens nu och att hon dessutom inte kommer få träffa bebis konstant sen.....


    Jag känner så med min egen mamma. :/ Känns superjobbigt. Senast igår pratade vi och så sa hon att ja, folk får väl vänta med att träffa barnet. Alla förutom jag såklart. Hahahahaha, skrattade hon sen medan jag satt knäpptyst i luren. Suck!
  • HejsanJenny
    Daphodil skrev 2020-04-22 05:34:57 följande:

    Legat vaken med förvärkar inatt. Just nu kommer de ganska tätt och känns rätt duktigt, men inte riktigt som förlossningsvärkar. Undrar vad som sker nu, om det fortsätter stegra eller bara klingar av.

    Med dottern hade jag kraftiga förvärkar i 2 dygn, men öppnade mig inte ett jota. Blev därför igångsatt och det var en tuff förlossning. Önskar så att få "fixa det själv" denna gång och få en bättre upplevelse.


    Åhh tänker på dig idag! Hoppas det stegrar och hoppar igång <3
  • HejsanJenny
    Daphodil skrev 2020-04-23 05:34:25 följande:

    Mina värkar återkom på kvällen, och vid midnatt åkte vi in. Strax före 04 föddes vår pojke!


    GRATTIS <3333
  • HejsanJenny
    Blivande3barnsmamma skrev 2020-04-26 12:56:52 följande:

    Det känns helt ofattbart att det bara är 1 vecka kvar till bf. Känner ju inte ens att något är på gång heller. Bara bebis som gör små och grova rörelser.

    Hur går det för er andra?


    Visst är det knäppt!? Heja oss alla!

    Jag har enlighet appen 15 dagar kvar till bf. Har ju sedan länge fått höra att på grund av mitt höga blodtryck så får man ett datum för igångsättning men efter undersökning och samtal med förlossningsläkare härom dagen (i torsdags) så sa han näpp, det kommer inte behövas någon igångsättning för dig, jag känner ju att bebisen kommer komma naturligt av sig själv närsomhelst. Detta var efter han känt och klämt på magen samt gjort gynekologisk undersökning och ultraljud. Jäklar kände jag bara! Har gått promenader på runt milen varje dag sen dess i hopp om att nått ska hända men än så länge känner jag bara vanliga fosterrörelser... Men han var verkligen bombsäker på din grej.
  • HejsanJenny

    En väninna till mig äger en kedja av glassaffärer och hon har ett tips som tydligen har funkat för fem (!) höggravida kvinnor... förlossning har satts igång av sig själv inom 48 timmar om man äter en hel liter av en av hennes smaker, nu messade hon precis och sa att hon lagt undan glass åt mig idag, haha. Önska mig lycka till! :P

  • HejsanJenny
    SweetCA skrev 2020-04-27 10:15:05 följande:

    Haha vilken uppoffring!

    Lycka till och vad är det för smak?


    Salt lakrits, mums!!
    Blivande3barnsmamma skrev 2020-04-27 11:27:35 följande:

    Haha så roligt test. Men vill du föda 2 veckor innan?


    Ja då, jag känner mig redo! Speciellt efter förra veckans läkarbesök :)
  • HejsanJenny
    Andreaaaa skrev 2020-04-27 18:02:14 följande:

    Hmm, finns studier som visar att lakrits har påverkat fostret negativt när mamman ätit mkt under graviditeten. (Tyvärr, älskar lakrits!) Nu gäller det säkert bara om det pågår under en längre tid, och bebis är ju ?klar? såhär på slutet, men tänker att det kan vara bra att veta iaf


    Tack för info :) Har inte ätit någon lakrits alls under graviditeten så känner mig ganska lugn.
  • HejsanJenny
    Tereselarsson skrev 2020-04-27 19:06:50 följande:

    Då var det min tur nu, i förmiddags kom äntligen våran efterlängtade lillebror, med planerat snitt som slutade med problem vid ryggbedövningen, stack mig så pass mycket att jag blev sövd till slut, lite jobbigt men huvudsaken han kom ut och vi båda mår super bra, en kille på 4180g och 53 lång, född 39+3. Nu till nästa problem, namn hihi.


    Grattis <3
  • HejsanJenny
    Blivande3barnsmamma skrev 2020-04-28 04:13:21 följande:

    Nu har mitt vatten gått, måste dock vänta til 8 innan jag får komma in på kontroll eller när värkarna startar :)


    Heja dig! Kämpa på <3
Svar på tråden BF MAJ 2020