Inlägg från: HejsanJenny |Visa alla inlägg
  • HejsanJenny

    BF MAJ 2020

    Nyfiken på er andra som väntar flickor - eftersom ämnet togs upp kring pojknamn - är det någon som har bestämt namn än? Vi har tre namn som vi gillar mycket och kommer överens om, Cornelia, Lilly och Olivia.

  • HejsanJenny
    Stina17 skrev 2019-12-31 11:41:38 följande:

    Jag och min man gick igenom lite namnlistor igår. Vi har en liten Olle sedan tidigare. Skulle vi fått en pojke till var Otto nästan spikat . Än så länge är våra favoriter: Maj, Rut, Signe, Edith och Lillemor. Men det är en lång process att hitta ett namn så nu får vi fundera på dessa några dagar och gå igenom namnförslag igen. Min man gillar Maj, men han funderar på om det är fånigt att heta Maj om man föds i månaden Maj. Jag förstår hur kan tänker men vi båda fastnade för namnet utan att tänka på månadsnamnet


    Hade det blivit en pojke för oss så skulle det också blivit en liten Otto! <3
  • HejsanJenny
    Jeckipecki skrev 2020-01-01 18:34:03 följande:

    Hej! ny här. Gravid i vecka 19 med bf 28 maj :)

    Har äntligen känt bebis!

    Började ana rörelser för två veckor men nu är jag helt säker! Tarmarna kan omöjligt göra sånna hårda ryck och puffar.

    RUL imorgon, längtar så mycket! Andra gången vi får se bebis på ul och magkänslan säger att det är en tjej. Håll tummarna att bebisen är frisk och välskapt imorgon!


    Grattis och välkommen till tråden!
  • HejsanJenny
    Nextchapter skrev 2020-01-07 22:25:55 följande:

    Hej på er!

    Nu har vi äntligen varit på RUL och allt såg jättebra ut! Phu! Nu kan jag våga slappna av lite och verkligen glädjas åt detta på riktigt och berätta. Har haft en sån oro. Såklart i onödan men svart att inte va nervös alls :)

    Vi har även kikat lite på barnbarn, och den jag va inne på som hade passar bra för mig som bor lite ute på landet Emmaljunga nxt90f kändes lite för klumpig o tung tyvärr, så nu är vi inne på en Britax Smule 3 istället, tror det blir mkt bättre :)

    Har fler av er beställt/ kikat bestämt er för vagn o babyskydd mm? :)

    Nu känner jag mig redo att gå med i facebookgruppen. Vem va det som hjälpte till med den nu igen? :)


    Vi var också inne på Emmaljunga rätt länge, eller rättare sagt, innan vi faktiskt varit inne i en fysisk butik och känt och klämt och provrullat. Vi bor i innerstan (Stockholm) och kände precis samma som ni, den var alldeles för klumpig och tung. För oss kommer det bli en Bugaboo Fox.
  • HejsanJenny
    Charlieellerså skrev 2020-01-09 12:06:40 följande:

    Kan verkligen relatera. Jag är i v 21+0 och i går fick jag gråtandes åka hem från mitt jobb som förskollärare för jag kunde varken stå, gå eller sitta. Har inte kunnat sova många timmar heller sista veckorna. Blä , kan liksom inte förlika mig med tanken på att behöva vara hemma och ha ont i 19 veckor. Fixar heller inte att ha hand om min 15 månaders som jag tänkt vara föräldraledig med på 40 %. Ska till sjukgymnasten för akupunktur samt till läkaren på tisdag så går jag se hur vi går vidare. Känner mig hemsk gentemot maken då jag kan göra det minimala just nu och vi ska snart flytta.

    Det är så tur att lillen påminner en inifrån magen med sina sparkar om att det är så värt det i slutänden.


    En till förskollärare här. Jag mår fysiskt helt okej (peppar peppar) men är sedan i tisdags sjukskriven på 50% i några veckor framöver på grund av högt blodtryck. Har du funderat på ansöka om graviditetspenning?
  • HejsanJenny
    Charlieellerså skrev 2020-01-09 13:23:40 följande:

    Skönt att du mår bra men att de ändå tar det höga blodtrycket på allvar. Tänker man att det kan vara stressrelaterat? Ja, jag har sökt graviditetspenning från 22 mars. Men den konstanta smärtan har jag svårt att hantera.


    Ja, det är misstanken. Är sjukskriven i några veckor och sedan görs en ny bedömning i februari. Är det inte bättre då så blir jag fortsatt sjukskriven - usch det vill jag inte.
  • HejsanJenny

    När jag började tröttna på att ?bara? äta morötter så började jag göra olika dippsåser som alltid finns i kylskåpet nu. Hummus och fetaost röra är favoriterna just nu :)

  • HejsanJenny
    Heilena skrev 2020-01-11 17:29:11 följande:

    Ikväll blir det att dippa grönsaker med hemgjord hummus och fetaoströra! Så sugen! :D


    Mums! Njut <3
  • HejsanJenny

    Var just hos bm. Enligt nya riktlinjer för gravida med högt blodtryck så sätts man igång någon gång mellan 37+0 och 39+0. Känns skönt att veta redan nu att jag inte kommer behöva gå över tiden, vilka historier man har hört om förstföderskor som går över nästan 2 veckor!

  • HejsanJenny
    ankan6 skrev 2020-01-14 14:20:20 följande:

    Var känner ni oftast sparkarna?

    Tycker han ofta ligger så lågt så det blir ett jäkla tryck långt ner typ under troskanten? Känner de flesta sparkarna på höger sida också, alltid under naveln. Kanske tom ligger på sniskan? Blir ett rätt obehagligt tryck och ffa blir jag ju så sjukt kissnödig vilket jag blir galen på. Fick springa in i en dunge och akutkissa nyss på hundpromenaden trots att jag gick på toa precis innan haha


    Jag har samma problem! Eller problem vill man ju inte kalla det. Men nästan hela tiden långt, långt ned. Fruktansvärt kissnödig hela tiden också på grund av trycket.
Svar på tråden BF MAJ 2020