Inlägg från: HejsanJenny |Visa alla inlägg
  • HejsanJenny

    BF MAJ 2020

    Vecka 35 idag och för första gången kände jag på foglossning. Var ute med valpen och ramlade nästan ihop i en hög mitt i skogen, kändes som att bli knivhuggen i ljumsken. Fy f-n vad ont det gjorde!

    Med mitt höga blodtryck har ju jag fått höra att jag kommer sättas igång någon gång mellan 37+0 och 39+0 så idag insåg jag att det som tidigast tre veckor kvar, som längst fem veckor. Helt sjukt.

    Kämpa på tjejer, nu är vi alla inne på slutspurten <3 <3

  • HejsanJenny
    Blivande3barnsmamma skrev 2020-04-02 13:29:55 följande:

    Tänkte fråga er om era sf-mått. Hur mycket mäter ni nu och vilken vecka är ni i?

    Själv är jag i vecka 36 (36+3) och mätte mitt sf-mått idag till 35 cm.


    Mätte förra veckan, då i 33+2. Hade 29 cm.
  • HejsanJenny
    jhms skrev 2020-04-05 01:14:29 följande:

    Mitt bf var satt till slutet på april men lillkillen bestämde sig för att komma 3 veckor tidigt och har varit hos oss i 3 dagar nu <3 Ligger kvar på BB då han fått gulsot och även behöver lite extra mat den första tiden :) Lycka till alla framöver <3


    Stort grattis!!! <3 <3
  • HejsanJenny
    Blivande3barnsmamma skrev 2020-04-11 14:20:23 följande:

    Så började min andra förlossning, ring in och fråga :) Lycka till <3


    Hur var det händelseförloppet? Berätta gärna mera :)
  • HejsanJenny
    Blivande3barnsmamma skrev 2020-04-11 16:51:38 följande:

    Jag satt i soffan kl 7 på morgonen, kände hur det började göra lite ont i ryggen. Jag ställde mig i duschen och kände att smärtan i ryggen blev intensivare. Efter en liten stund var jag tvungna att gå på toa och då kunde jag se att det kommit blod på toapappret. Hade fortfarande ont i ryggen och kunde även se en liten bit av slemproppen på toapappret. Jag ringde till förlossningen och de bad mig komma in. Värkarna blev så intensiva att jag inte kunde stå upp längre och det var en pina att ta på mig kläder för att åka in. Väl på förlossningen blev jag undersökt och där konstaterades det att jag var öppen 7 cm. Väl helt öppen tog det 7 min för tösen att komma ut :)


    Vad fint det låter <3 Vilken tid föddes hon? Tänker från att du initialt klockan sju på morgonen kände det första tecknet.
  • HejsanJenny

    Får ingen bukt på mitt höga blodtryck trots medicinering och vila så idag skickade min barnmorska remiss till förlossningsläkare för att sätta datum för igångsättning. Känns både läskigt och skönt.

  • HejsanJenny
    Lilla Lunis skrev 2020-04-18 07:09:20 följande:

    Var hos BM i går, ör i v 36+5 och hade högt blodtryck, 159/98 och inte helt bra urin...kan tydligen va havandeskaps förgiftning på gång. Nån här som har erfarenhet av det? Ska tillbaka på måndag och kolla blodtryck igen och fler prover . Könns läskigt då jag hade en hrlt okomplicerad grav förra gången.....i annat fall skall jag få blodtryck medicin, men tänk om inte de funkar? Vill inte bli igångsatt.....


    Jag är hos barnmorskan varje vecka och kissar på sticka och kollar blodtrycket. Äter medicin sedan tidigt i graviditeten, trandate, tre gånger per dag. Har funkat jättebra fram tills typ en månad tillbaka. Mitt urin har dock alltid sett bra ut men det är ju just det, havandeskapsförgiftning, de vill undvika att man drabbas av.
Svar på tråden BF MAJ 2020