Inlägg från: Andreaaaa |Visa alla inlägg
  • Andreaaaa

    BF MAJ 2020

    Så trött!

    Hur mycket uppvak har ni om nätterna?

    Jag ammar fortfarande varannan timme under natten sedan typ 3v tillbaka, driver mig till vansinne att aldrig få sova längre pass.

  • Andreaaaa
    Bettan84 skrev 2020-11-24 19:26:53 följande:

    Ni som ammar hur länge tänker ni amma ?


    Beror lite på. Jag fortsätter gärna men vill sluta nattamma helt till i feb då jag börjar jobba 2-3 dgr/vecka. Kommer säkert att ströamma lite även efter det, hon får bestämma. Sonen valde bort bröstet jättetidigt, får se vilken sort den här fröken är
  • Andreaaaa

    GAah. Ammar fortfarande mer än nånsin, med 2-3h mellanrum om natten, trots att här äts en hel del del gröt etc nu.

    Ni som lyckades få till längre sömnpass och få bort det ständiga småsnuttandet, funkar det fortfarande? Några topptips? Borde inte vara någon utvecklingsfas nu längre och jag är världströttast (

  • Andreaaaa
    Stenbocken93 skrev 2020-12-01 20:40:52 följande:

    Tillägg: Ett tag innan vi bestämde oss för att sluta ge flaska nattetid provade jag att trappa ned ersättningsmängden som han fick kl 23 och några andra gånger ge vatten i flaska nattetid. Han blev bara mer irriterad får han fick falska förhoppningar om att få mjölk när det kom blaskigt vatten istället. Istället för ovan så bar vi runt honom i rummet, sjöng lite, gav nappen gång på gång och efter ett tag kom han till ro. Jag brukade lägga ner honom när han blev lugn i sin spjälsäng och antingen funkade det eller så fick jag plocka upp honom senare igen. 


    Åh, vad skönt för er, bra jobbat!!!

    Ikväll ammade hon fr läggning kl 19-20, sedan vaknade hon IGEN klockan 21 och ammade nästan en halvtimme och IGEN kl 22.30, jag ammar nu. Kommer väl som vanligt bara få tvåtimmarspass sömn inatt.

    Om jag skulle försöka söva henne som ni gjort skulle jag sannolikt inte få sova på hela natten, så jag måste på nåt sätt få ner frekvensen uppvak först... Hon tar inte napp heller...

    Åh jag önskar det fanns nån expert man kunde prata med, på vårt BVC är de ärligt helt värdelösa kring sånt här (

    Orkar typ inget kul julfix under dagarna när jag aldrig får nån sammanhängande sömn. Brukar älska julstök men tappar all motivation när ögonen går i kors
  • Andreaaaa
    Söderlund skrev 2020-12-02 07:49:11 följande:

    En annan grej som vi börjat med är att hålla sovningarna på dagen lika långa. Han sover 3 tillfällen, och förut fick han sova så länge han ville på förmiddagen, då kunde det bli 1,5 h ibland. Nu får han inte sova mer än 45 minuter åt gången, alltså 3x45. Oftast vaknar han av sig själv innan, men nu har det varit ett par dagar då jag får väcka honom.


    Usch, varför känns det bättre när andra också har det svårt..?? Men TACK för att du delar med dig! Håller med dig om att 4h klarar man sig jättebra på, när jag fick det innan var det aldrig några problem med orken.

    Här sover hon inte princip aldrig mer än 40 minuterspass på dagen, så det kan inte vara det. Men hur tänker ni kring gröten? Har ni provat att utesluta den helt? Vi gav bara olika grönsakspureeer i ett par dagar och då sov hon lite längre pass tyckte jag. I början gav vi henne Nestlés gröt men då fick hon tydligt magknip. Kollade på innehållsförteckningen och det var massa vetemjöl i den så vi bytte till Semper som också har vetemjöl tyvärr men i mindre mängd och då slutade hon åtminstone ha ont på dagen, vad vi märker. Men de kan ju vara intoleranta mot just vete (alltså ej gluten, och det brukar visst växa bort), och även om det inte är en ?riktig? intolerans så kan ju vitt mjöl vara lite svårsmält. Hur tänker du/ni?
  • Andreaaaa
    Söderlund skrev 2020-12-02 07:49:11 följande:

    En annan grej som vi börjat med är att hålla sovningarna på dagen lika långa. Han sover 3 tillfällen, och förut fick han sova så länge han ville på förmiddagen, då kunde det bli 1,5 h ibland. Nu får han inte sova mer än 45 minuter åt gången, alltså 3x45. Oftast vaknar han av sig själv innan, men nu har det varit ett par dagar då jag får väcka honom.


    Åh nu läser jag ditt svar igen och fattar att du menar ?annan mat? när du skriver smakportion, blir också uppmuntrad att pausa med gröt! Ska göra det ett tag!
  • Andreaaaa
    viljaa skrev 2020-12-02 14:54:06 följande:

    Hörrni är de nån som haft en bebis som blivit ordentligt förstoppad? Vi får nu ta typ 10 ml laktulos varje dag, har vi ökar för fort? Hur bryter man så att vi slipper laktulosen?? Min tjej ör ju strax 7 mån men började inte smaka mat förrän ca 5.5 månad så det är ju fortfarande nytt. Vad och hur mycket äter era på en dag och när började ni?

    Såhär ser en dag ut för oss typ;

    2:00 amma

    5-6 amma

    7-8 frukost ca 0,5 dl gröt och 0,5 dl katrinplommon

    9 amma

    12 plockmat av nåt vi äter, typ inget går ner

    13 amma

    16 fruktpure eller rån med leverpastej som plockmellis

    17 amma ibland smak av vår mat plock

    18.30 amma

    22 amma

    Annars började lillan krypa igår! Omg nu är hon överallt !! Stoppa tiden <3


    Jo vi har en liten trögis här med, inte förstoppad men hon tycker det är jobbigt att bajsa. Tror det är mycket en vanesak också iofs.

    Med storebror gav vi i början alltid några skedar katrinplommon efter varenda mål mat. Och så undvek vi rån, majskrokar och banan tills han var lite äldre. Då gav det sig!

    När de blir lite äldre kan man börja ge kiwi också, det funkar verkligen magiskt bra!!
  • Andreaaaa

    Här blir det inte heller mer än 13h på ett dygn, men hon verkar tillräckligt pigg.

    Jag är dock tröttare än någonsin, separationsfas deluxe fortlöper här och jag ligger i princip och nattar (ammar) konstant mellan kl 19-24, hon somnar men vaknar jättelätt om. Sedan kan jag få ett 3-timmarspass sömn om jag har tur och sedan 2*2h med amning mellan innan vi går upp vid 07. Hon är hur pigg och glad som helst på dagarna, tyvärr inte jag

    Fick tillbaka mensen för ganska exakt en månad sedan och satte in en hormonspiral i samma veva så jag har haft blödningar varje dag sedan dess. Jag upplever inga problem med underlivet men känner ju att jag inte är tight som förr. Inte alls. Knipövningar är obehagligt tycker jag, men det där löser sig när jag kommer igång med gymmandet i samband med återgång till jobbet i vår. Har lite problem med knän efter graviditeten så kan tyvärr inte springa, behöver bygga styrka först.

  • Andreaaaa

    Någon annan som har en extremt klängig bebis just nu? Hon är supermammig, vill vara hos mig hela tiden, amma en massa etc. Har börjat vakna en massa på natten (igen!) Drygt 7,5 mån gammal nu.

  • Andreaaaa
    SweetCA skrev 2021-01-17 14:52:24 följande:

    Skönt att höra att man inte är ensam < 3 om detta fenomen.


    Jag har också haft lite bryt kring detta. Jag vaknar tidigare med dottern och har extremt många uppvak under natten så när min man kommer upp med sonen (de sover ihop nu) vid 8-tiden på helgerna så har jag lämnat över bebis och gått och lagt mig i typ 2h till för att försöka sova ikapp...Min man har sagt sig tycka det är en bra idé men det är inte som att han kommer upp och tar dottern direkt, jag måste liksom fråga varje gång, och då får jag dåligt samvete för jag känner mig som en latmask.

    Egentid får jag varje helg när mannen går ut med barnen och jag städar lägenheten i 2-3h... ska man skratta eller gråta..?

    Men min man tar typ huvudansvaret för matlagning, sonen, och går och bollar runt med bebis mest hela dagarna när han är ledig, så jag kan inte klaga egentligen - även om han har dålig koll på hennes mat- och sömntider etc (det kommer lösa sig under hans FL tänker jag). Det är mest just sömn och egentid som jag saknar rejält just nu...

    Någon som börjat jobba eller ska snart? Jag drar igång på 50% i mitten av februari! Känns rätt ok ändå
  • Andreaaaa

    Vi har också haft katastrofala nätter, natten till idag sov jag 2,5h... fick dock chans att sova ikapp lite med henne under dagen, hoppas på en bättre natt nu. Även här har det kommit en massa tänder men jag upplever att det största problemet är att hon blir hård i magen väldigt lätt och att den väcker henne om nätterna.

    Är det någon som har lyckats sluta med nattamning nu när de är lite större? Isf: hur gjorde ni?

    (Vi ska vara föräldralediga 50% vardera nu i några veckor och kommer då att ta varannan natt, så jag gissar att det blir lättast för alla om nattamningen upphör helt)

  • Andreaaaa
    Daphodil skrev 2021-02-15 13:28:44 följande:

    Har slutat nattamma. För mig var steg 1 att han somnade för egen hand, dvs knölade runt i sängen tills han somnade. Då lärde han sig att inte behöva mat eller hjälp för att somna. Sen minskade jag till en amning per natt, och flyttade fram tiden för denna efter några nätter, så att han inte skulle bli för van vid att få äta tex prick 01.

    Allt detta gick förvånansvärt smärtfritt, så när vi skulle ta bort nattamningen helt förvånade det mig att vi fick en skriknatt. Men så blev det. Natten efter gick bättre, och sen accepterade han att inte amma men fortsatte vakna rätt ofta om natten. Nu har han börjat sova hela nätter, iaf ibland...


    Ok, ja det låter ju jättesmidigt! Hur gjorde du för att flytta fram det, eller jag menar utan att han blev ledsen menar jag? Om jag inte tröstar med bröstet när hon vaknar och börjar gråta så blir hon bara mer och mer ledsen...

    Och en fråga till åt alla (jag har visst hundra ): kräks era små ofta? Här kommer det en liten minikräk då och då, nästan varje dag, ibland ett par ggr samma dag, och jag kan inte minnas att storebror gjorde det...
  • Andreaaaa
    viljaa skrev 2021-02-19 09:26:43 följande:

    Åhh jag är så chockad ! Min lilla majbebis ska bli storasyster i oktober om allt går som det ska! Hon föddes ju igår typ! Nån mer som väntar syskon? <3


    Grattis!!
  • Andreaaaa
    Bettan84 skrev 2021-02-25 06:19:50 följande:

    Tack för svaren :). Jag lagar själv mat men ger burk någon gång i veckan . Får dåligt samvete när jag gör det haha men det hjälper när man inte hunnit laga eller när han ska ha mat pronto haha


    Brukar oftast ge hemlagat en gång om dagen och burk en gång om dagen, utöver mellanmål förstås. Ser ingen anledning att ha dåligt samvete över det. Det går ju att läsa på burken vad som är i.
Svar på tråden BF MAJ 2020