Inlägg från: Andreaaaa |Visa alla inlägg
  • Andreaaaa

    BF MAJ 2020

    Daphodil skrev 2020-04-14 17:52:33 följande:

    Någon mer som gått på ledighet och redan är uttråkad? Jag är 38+1 idag, och vetskapen att det potentiellt skulle kunna vara 4 veckor kvar känns sådär


    Jag jobbar fortfarande (6v kvar till BF) och kommer att göra det till lite mindre än 1v innan BF och hoppas då att bäbis kommer tidigt... När jag väntade min son gick jag nämligen hemma i lite över två veckor (gick över med 2 dgr bara) och höll på att bli KNÄPP! Det var skönt i 2-3 dagar typ, sedan var jag så rastlös att jag knappt visste vad jag skulle ta mig till - samtidigt som man ändå var rätt trött och inte pallade med några jätteprojekt precis, tråååååkiiiiiigt Så jag känner med dig!!
  • Andreaaaa
    Bettan84 skrev 2020-04-16 21:51:54 följande:

    Samma här haha jag var så spänd ... mensvärk och sammandragningar som höll på ett bra tag fram och tillbaks . Fick lite panik och sa till min man att vi måste storstäda imorgon hahaha .

    Har alla ni förberett bb väskan ? :) Der har jag gjort mest pga att jag vet att orken börjar ta slut så det är lika bra att ha den redo


    Jag har ett tag kvar men ska snart. Nu verkar det ju som att man inte blir kvar på BB men mitt bästa tips är annars att plocka med Ipren + Alvedon, de var lite snåla med det sist tyckte jag... Fick ngn Alvedon men med långt mellan gångerna så det gjorde stor skillnad att ha såna snabbverkande av båda sorterna när man tex vaknade morgonen efter och kände sig lite över(genom)körd

    Och de bindorna man fick var väldigt tjocka och obekväma att sitta på, det behövs ju rejäla grejer - men på typ Ica finns det mycket plattare varianter men med lika bra uppsugningsförmåga (Tena etc) som jag tyckte var skönare.

    Min man var snacksansvarig sist och tog sin uppgift på allvar, hade plockat med en massa (onyttiga) bars och kexchoklad och bananer och sånt. Det slutade med att jag redan var proppmätt när de där omtalade ostmackorna sedan kom in efter avklarad förlossning, så de var inte så magiskt goda som alla pratat om, hehe... Men samtidigt tror jag att det var bra med lite sockerkickar, jag hade minutlånga värkar varannan minut konstant i 15h så jag var dundertrött i kroppen på slutet. (Vill inte skrämmas, det var en bra förlossning, men förstod verkligen liknelser vid maratonlopp efteråt!)

    Snart får vi träffa dem, pepp pepp pepp!!!!
  • Andreaaaa
    Lustablong skrev 2020-04-16 22:33:32 följande:

    I vår region får man diklofenak 50 mg tillsammans med 1 g alvedon tillsammans med mackorna efter förlossningen. Kan säga att enbart alvedon hjälpte fan inte mot

    Lycka till alla!

    Här kom lillebror 11 dagar över tiden på storasysters 11 årsdag


    Oj, nu menar du?! Grattis!!!! (Men stackars storasyster, gissar att hon velat ha sin födelsedag ifred... )
  • Andreaaaa

    Vi kommer vara försiktiga när/om vi träffar våra föräldrar, men mest för deras egen skull. Vi bor i Stockholm, inte de, och min pappa är 70+ och riskgrupp. Bebisar kan ju bli riktigt dåliga av RS också så jag tänker att det alltid är bra att man påminner folk innan vi ses att vi skjuter på det om någon är förkyld etc. Och kanske ses utomhus så mycket som möjligt, det passar ju årstiden.

    Det blir dock svårt med storebror som går på dagis, vill helst inte hålla honom hemma för han kräver mycket aktivering som jag inte kommer att fixa själv i början när man behöver sova ikapp på dagtid, och innan man man läkt hyfsat. Vi har inte riktigt bestämt hur vi ska göra, det lutar nog åt att han kommer att få vara på förskolan ändå. Men känns det för olustigt tar min man ut semester redan i juni och så håller vi sonen hemma de första 2-3 månaderna. Vi får se. Det skulle isf vara lika mycket för vår egen skull som för bebis, känns som ett så himla jobbigt scenario om vi vuxna skulle åka på typ 3 veckors feber och försöka ta hand om en nyfödd och en superpigg fyraåring samtidigt, utan chans till avlastning...hu!

  • Andreaaaa

    Åh, är så avis på er som är beräknade i början av månaden. Min BF är ju först den 28/5 och det känns som evigheter bort, känner mig hundra år gammal och är SÅ nära psykbrytet.

    Hemma är det så mycket som skulle behöva göras hela tiden och min man är bäst och har i princip tagit all städning i ett halvår nu, lagar mat, leker med barn etc etc så jag har INGET att gnälla på egentligen men jag blir TOKIG av att inte kunna håll det tempo jag vill.

    Med en fyraåring behöver det ju plockas och torkas jämt och det känns liksom fjantigt att be min man plocka upp soffkuddarna eller bädda till den stökiga sängen eller torka upp den där fläcken från golvet som han inte märker. Samtidigt orkar jag fan inte själv heller den tionde gången så nu går jag bara omkring och känner mig trött och fet och stör mig på allt jag vill och borde göra....gah!!!

    Längtar SÅ efter den där känslan av lätt kropp som kommer sen efter förlossningen!!!

  • Andreaaaa
    extrembarnlängtan skrev 2020-04-23 20:10:21 följande:

    Igår när jag var vid BM så sa hon är lilla tjejen är fixerad och att hon inte kunde rucka bebisen något. Idag så har jag känt typ sparkar längst ner i magen, ska man känna sparkar där nere när bebisen är fixerad eller har hon lyckats ?komma loss?? Är i vecka 35 och förstföderska


    Det måste ju kunna vara boxar med armarna också?
  • Andreaaaa
    Rebeckall skrev 2020-04-25 21:24:36 följande:

    Igår hade jag väldigt mycket molande värk i ryggen och runt 19 började jag få väldigt mycket sammandragningar, inte smärtsamma men väldigt intensiva och kom med cirka 6 minuters mellanrum o höll i sig i cirka 1 och en halv minut varje gång. De höll på till cirka 00 och då kände jag att det avtog och blev längre mellanrum så jag somnade men vaknade igen vid 02 av att dom gjorde ont och molande värken va då både i mage och rygg och dessutom hugg i fiffi som brände o stack samtidigt som de kändes som att hela bäckenet slets långsamt isär. Det avtog vid 4 igen och jag somnade nån timme. Hela dagen nu har de varit lugnt, bara trötthetskänsla i rygg och nån enstaka sammandragning men nu på kvällen har de varit rätt så täta sammandragningar igen. Tror ni det kan vara på g? Så svårt för mig att avgöra då jag gjorde igångsättning förra graviditeten och det blir ju inte riktigt samma grej. Är i vecka 37+3. Jag hoppas verkligen det vill starta av sig självt för annars blir de igångsättning då jag inte får gå en enda dag över tiden men de vore häftigt att få uppleva en spontan start :)


    Ring BB och fråga
  • Andreaaaa
    HejsanJenny skrev 2020-04-27 12:20:15 följande:

    Salt lakrits, mums!!Ja då, jag känner mig redo! Speciellt efter förra veckans läkarbesök :)


    Hmm, finns studier som visar att lakrits har påverkat fostret negativt när mamman ätit mkt under graviditeten. (Tyvärr, älskar lakrits!) Nu gäller det säkert bara om det pågår under en längre tid, och bebis är ju ?klar? såhär på slutet, men tänker att det kan vara bra att veta iaf
  • Andreaaaa
    HejsanJenny skrev 2020-04-27 20:08:03 följande:

    Tack för info :) Har inte ätit någon lakrits alls under graviditeten så känner mig ganska lugn.


    Hehe ja det är säkert lugnt, det är nog mest för såna som jag som gärna skulle snaska typ ett halvkilo om dagen Ska bli spännande att höra om det funkar, håller tummarna!!
Svar på tråden BF MAJ 2020