Inlägg från: Andreaaaa |Visa alla inlägg
  • Andreaaaa

    BF MAJ 2020

    HejsanJenny skrev 2020-06-06 16:31:33 följande:

    Jo! Vi har slutat med dropparna sedan några dagar tillbaka. Så många vänner och bekanta som vi har pratat med har sagt att dropparna kan vara boven. Känns trist att en produkt som de delar ut och verkligen propsar för och insisterar att man MÅSTE ta egentligen gör mer skada än vad de gör väl.

    Vi var inne på SÖS ett dygn i veckan. Min lilla flicka är fyra veckor nu men är fortfarande inte tillbaka på sin födelsevikt.


    Ok, är hon lite bättre i magen nu? Vi testade på dottern men det funkade inte alls på henne heller så vi har bestämt att avvakta tills hon är 3-4 månader innan vi försöker igen, och då kör vi Semper alt Holistic - de senare innehåller hela dagsdosen för ett barn i en enda droppe, det känns som att det borde vara skonsammare för en liten mage (som fått tid att mogna lite också).

    Vad jobbigt med vikten, hoppas att ni ska få ordning på det snart! Vår sons bästa kompis hade också svårt att gå upp i vikt som bebis och de fick gå på en massa extrakontroller, men det ordnade sig utan åtgärder efter ett tag och idag är hon världens vildaste gladaste snart fyraåring, helt utan allergier eller intoleranser. Det blir säkert bra för er med ska ni se <3
  • Andreaaaa
    Mischa123 skrev 2020-06-07 19:55:09 följande:

    Har inte läst här på jättelänge men gick in nu och kollade igenom era inlägg och känner igen mig i såå många. Våran bebis på 6 veckor har gråtit hysteriskt nästan all vaken tid sen i måndags, alltså snart en vecka. BVC tror det är magen här också, han har nu inte bajsat sen i fredag, innan var det varje dag. Vi saknar verkligen vår glada och nöjda bebis samtidigt som vi tycker så synd om honom när vi inte kan trösta.. kände mig iaf lite mindre ensam när jag läste alla era inlägg här <3


    Skaffa appen ?Att växa och upptäcka världen? som ngn tipsade om. Om det inte är magen så är det sannolikt en utvecklingsfas. Den första är rätt kort så er bebis är säkert glad snart igen <3
  • Andreaaaa
    Mischa123 skrev 2020-06-10 18:09:00 följande:

    Hur mycket äter och sover era bebisar? Våran 6-veckors vaknar ungefär var tredje timme på natten och på dagen är han vaken max 2 timmar innan han är trött och behöver sova igen.. han ammar bra men visar tydligt när han nöjd och inte vill ha mer, sällan vi sitter mer än en timme vid matning. Är det normalt för en bebis i hans ålder? Är med i amningsgruppen på fb där det känns som att dom flesta skriver om hur dom knappt hinner gå på toaletten för bebis vill amma dygnet runt och sitter fast i bröstet, min bebis är inte alls så så man börjar ju undra om man gör något fel haha ;)


    Min son ammade verkligen hela tiden men i efterhand tycker jag att jag var lite snabb att dra fram tutten vid minsta gnäll, istället för att prova andra saker. Jag tror att det var en del av anledningen till att han var extremt gasig - magen överbelastades liksom och när magen gör ont vill de ?tröstsnutta? och så blir det en negativ spiral. Han ville också ligga och amma upp emot 1h varje gång och kändes aldrig riktigt mätt och nöjd, trots att han gick upp i vikt som han skulle, med råge, och inte hade någon intolerans.

    Min dotter ammar jag mer sällan men då känner jag att brösten hinner fyllas på ordentligt och så blir hon helt nöjd sedan. Jag ammar då från båda brösten med rap-paus emellan och väcker henne oftast om hon somnar utan att ha ammat ifrån båda. (Inte på natten dock). Hon ammar med 2-3h mellanrum, ibland närmare 4h på natten, och går jättefint upp i vikt. Hon ammar kanske i 15-20 min.
  • Andreaaaa
    Mischa123 skrev 2020-06-10 18:39:51 följande:

    Åh okej, känner igen mig lite i det första du skrev, han har haft problem med magen så funderar nu på om jag också matar för mycket kanske, aktiverar mycket mellan varven men är rädd att han ska vara hungrig när han ammar korta stunder bara så då är det lätt att erbjuda bröstet för att vara säker :) Men skönt att höra att din dotter inte heller ammar så länge, man känner sig så onormal när man läser allt om hur mammor sitter hela dagarna.


    Ja de ska självklart få äta sig mätta och det är förstås viktigt att mjölkproduktionen kommer igång ordentligt i början vilket kräver en del amningstid... dessutom äter de ofta annorlunda vid utvecklingssprång (även när de är mycket äldre) så helt lätt är det inte.... Men nej, det är absolut inte onormalt att inte sitta hela dagarna. Läste i en forskningsartikel att de flesta i vår kultur ammar mellan 6-12 ggr/dygn - bara där är det ju stor variation! Går bebisen upp i vikt som den ska och oftast är glad så är du inne på rätt spår tänker jag
  • Andreaaaa
    SweetCA skrev 2020-06-12 08:18:12 följande:

    Sen verkar det som han sover med tutten i munnen ibland haha och att sug reflexen är just bara en reflex för det går lång tid mellan och sen ganska svagt hehe


    Jag tog upp detta med BM och hon tyckte att vi kunde testa napp för just sugbehovet på kvällarna. Inte för att ersätta närhetsbehovet som kommer smygande då men just för att småsmutsigt lite mindre. Obs att hon baserade det på att dottern gått upp fint i vikt - viktigt att amningen är igång bra innan man introducerar napp. Har köpt två st men dottern verkar inte helt övertygad än, hehe...
  • Andreaaaa

    Jag läste någonstans att såna här små har sömncykler på 40 min där de går från lätt sömn till djupsömn till vaken, så att du inte kan lägga ner honom mer än 30 min låter ?normalt?. Man får ju inte så mycket gjort med bebis Så har båda mina också varit i den här åldern, jag har haft dem i bärsele eller sjal om jag behöver göra något mer tidskrävande, de har liksom levt på mig nästan dygnet runt. Men det låter förstås jobbigt att inte få sova. Om jag vill sova med bebis på dagen så liggammar jag oftast med henne i nestet bredvid mig i sängen. Ligger liksom på kanten av nestet men bakåtlutad så ingen risk att någon bebis blir mosad - och sedan somnar vi ihop. Testat det?


    Stenbocken93 skrev 2020-06-13 21:36:46 följande:

    Läser era amningsinlägg med stort intresse. Jag funderar kring sömnen hos nyfödda.  

    Är det någon mer som upplever att det är svårt att få barnet att sova dagtid? De senaste veckorna har han sovit normalt om nätterna 1-3h per gång och har hyfsat lätt att somna om efter amning men dagtid är det rätt omöjligt att få minst en halvtimmes tid utan honom i famnen. Denna vecka som varit har jag ibland fått "tvinga" oss båda att sova på eftermiddagen eftersom jag är såååå trött men han inte vill sova själv (har då varit vakna sedan 08 på morgonen). Då lägger jag honom i babynestet alldeles intill mig och sen lägger jag hans armar på sin mage och min hand varsamt ovanför. Han har överaktiva armar som jag tror ställer till det för honom, han kan vakna till av sina armrörelser. Det är 1,5 vecka för tidigt för ett utvecklingssprång så därför kan jag inte direkt härleda veckans sömnproblem till det. Han sover under vagnpromenader men vaknar så fort vagnen står still, jag hade gärna velat att han skulle sova i vagnen efter en promenad i den friska luften. Jag brukar röra vagnen fram och tillbaka 10 min efter att vi kommit hem efter promenad för att se om han fortsätter sova men icke!

    Mitt problem är att få honom att sova på egen hand så att jag själv får sova och då kan jag inte rulla vagn i all oändlighet 


    Jag läste någonstans att såna här små har sömncykler på 40 min där de går från lätt sömn till djupsömn till vaken, så att du inte kan lägga ner honom mer än 30 min låter ?normalt?. Man får ju inte så mycket gjort med bebis Så har båda mina också varit i den här åldern, jag har haft dem i bärsele eller sjal om jag behöver göra något mer tidskrävande, de har liksom levt på mig nästan dygnet runt. Men det låter förstås jobbigt att inte få sova. Om jag vill sova med bebis på dagen så liggammar jag oftast med henne i nestet bredvid mig i sängen. Ligger liksom på kanten av nestet men bakåtlutad så ingen risk att någon bebis blir mosad - och sedan somnar vi ihop. Testat det?
  • Andreaaaa
    Daphodil skrev 2020-06-14 10:07:51 följande:

    Måste älska internet ibland. Lillebror har amningsvägrat i tre dagar. Han har varit nästäppt och satt mjölk i halsen för mycket och vågade till slut inte ta tutten. Efter googlande hittade jag tipsen att öka hud-mot-hud-tiden och amma stående medan man gungar bäbis. Lite trixigt men det funkade, och nu vågar han äta även vid sittamning.

    Lämnar detta tips ifall det händer nån av er, för jag vet hur stressande det kan vara när bäbisen inte vill äta...


    Tack, bra tips! Har också en liten snoriga här hemma, än så länge har amningen funkat (ta i trä ) men jättebra att veta om det blir krångel!
  • Andreaaaa
    Bettan84 skrev 2020-06-14 21:14:21 följande:

    Våran kille sover jättebra på dagarna då han oftast ligger på mage / sida eller i vagnen under promenader . Däremot så har han en period på morgonen mellan 04-08 där han sover jätte oroligt . Han är 3 veckor gammal nu. Någon som har erfarenhet?

    Han tar nappen men just under dessa timmar så ligger han och rör på sig hela tiden men skriker inte ... jag kan inte sova alls under dessa timmar .

    Ett tips som har hjälpt mig att få honom att sova på dagarna (även nätterna )nu är en sån sidokudde som de kan ligga på sidan utan att tilta framåt - köp den! Den är så värd .

    Men som sagt några timmar tidigt på morgonen är han väldigt orolig och rör sig hela tiden :(


    Min tjej är också orolig de morgontimmarna - jag tror att hon är rätt pruttig/bajsnödig då efter att ha legat stilla i sängen flera timmar. Brukar låta henne sitta lite och få ut lite gaser, byta några blöjor och sedan somnar hon om. Men samtidigt har ju små bebisar ingen sån dygnsrytm som vi har där de sover på natten och är vakna på dagen och det kan man ju inte påverka så lite tänker jag att man får gilla läget också :-S Det ger ju med sig när de blir lite äldre.

    Bra tips med kudden, ska kolla!!
  • Andreaaaa
    Daphodil skrev 2020-06-18 12:24:07 följande:

    Visst har tråden varit fantastisk. Jag tryckte just på "visa endast" på mitt namn och läste alla inlägg jag skrivit, ända från starten fram till att han föddes. Vilken omtumlande tid det var.


    Vilket bra tips! Mitt första inlägg var visst att jag lade upp bilden på gravtestet för jag var osäker på om det verkligen var positivt med nästan två år av negativa test i ryggen... och nu ligger här en liten tjej i midsommarklänning och rapar på mitt bröst
  • Andreaaaa
    Stenbocken93 skrev 2020-06-20 17:44:02 följande:

    Nu har jag testat era tips angående sömnsvårigheter dagtid. Liggamning med babynest är jättesvårt för mig, jag skyller på för små bröst för jag håller på att bryta ryggen av mig för att komma tillräckligt nära sonen. Han ligger med magen mot mig och positioneringen ser bra ut men jag måste luta mig in så himla mycket att det blir ett träningspass för mig till slut (svettigt och icke ergonomiskt). Har kikat på babybaby.se liggamningsvideo och jag tycker att jag följer videons instruktioner men något stämmer inte. Om någon har ett mirakelknep för att jag ska kunna ligga bekvämt så mottar jag det tacksamt. Det är lite lättare med det övre bröstet vid liggamning med näste, mest för att nästets kanten i mångt och mycket blockerar tillgängligheten för det lägre bröstet.

    White noise när sonen ligger i barnvagn funkar rätt bra. Nu senast dammsög jag huset och han verkade nöjd i vagnen :)

    Det jag märker framförallt med sonens humör är att han är mycket, mycket lugnare när hans pappa hanterar honom. Känns lite surt att han ska vara så mycket mer ledsen och samtidigt närhetskrävande med mig. En bekant nämnde att doften av min bröstmjölk kan reta upp honom vilket försvårar för mig att trösta honom i min famn. Känns det igen av någon?


    Känner igen det med pappans lugnande effekt, hos mig ska hon bara snutta när hon är trött och får hon inte det så blir hon jättefrustrerad, medan hon somnar rätt fort hos sin papa. Jag brukar istället sätta henne i en sitter med vibration och vippa, där kan hon också somna.

    Liggamning: jag tänker att du kanske har ett nest med såna små kulor i, alltså ett med lite hårdare kant? Jag har ett mjukt av textil, kanten plattas ut när jag ligger på den...
Svar på tråden BF MAJ 2020