• Daphodil

    BF MAJ 2020

    Stenbocken93 skrev 2020-10-28 21:10:11 följande:

    Sonen är nu på väg att börja krypa. Han blir så frustrerad och ledsen när det inte går. Dessutom nyper han tag i huden på min hals när jag bär omkring på honom. AJAJ! En allmänt onöjd kille just nu. 

    På förmiddagen sover han sin vanliga halvtimme men på eftermiddagen är det nu riktigt stökigt. Gick till slut ut med honom i vagnen kl 17 för att köpa julmust (jag vet, alldeles för tidigt!). Då fick han se sig omkring en stund och sov 20 min sen. Man får vara kreativ och krama ur dem så mycket dagssömn det går så att han inte vill somna redan kl 17.30.

    Längtar tills den ljuva dagen då han inte kräks längre. Är det inte ersättningen så är det maten han får. Han är som en tickande bomb. Kräket kan komma närsomhelst, varsomhelst, strax innan nästa mål mat.


    Kul med kryp! Min pojk släpade sig fram några cm vid 5 mån ålder, så jag tänkte att det var på g. Men det slutade han abrupt med och sen dess ligger han som en fet säl igen

    Vad jobbigt med eftermiddagen. För mig har det hjälpt att hålla honom vaken riktigt länge, 3 timmar. Efter det kan jag lägga honom i vagnen i köket med fläkten på, och så kliar jag honom på magen. Då somnar han på 3 minuter. Jag lägger honom för natten med samma metod, så han har väl börjat inse att det betyder sova.
  • Daphodil

    Ja det är kul att ha tråden, för så mycket kul händer nu:

    -första tanden

    -börjar kunna sitta riktigt bra utan stöd

    -börjar med konsonanter (dada, gaga)

    -ikväll körde han underarmen i golvet och släpade sig fram några cm, precis som storasyster strax innan hon började krypa. (Betyder inte nödvändigtvis likadant förlopp nu, men ändå!)

    Vilken utveckling ser ni hos era?

  • Daphodil

    Nu somnar lille pojk för helt egen maskin vid dagens första vila, vilket också medför att han sover 90 min istället för tidigare 30.

    Tack Bettan för inspiration!

  • Daphodil
    Andreaaaa skrev 2020-11-01 17:56:16 följande:

    Åh, jag vill också testa men har fegat lite pga att här finns tyvärr inget intresse för napp, ger du det eller funkar det ändå?


    Ingen napp. Jag lägger honom i vagnen med en snuttefilt i famnen och köksfläkten på full fräs. Då somnar han nästan direkt, till min stora förvåning. Men det är bara förmiddagen som är såhär smidig, på em idag var det omöjligt!
  • Daphodil
    viljaa skrev 2020-11-02 10:56:48 följande:

    - första tänderna (nedertänderna) kom runt 3 mån. Ajajaj på mig haha.

    - sitter helt ok men tippar efter en stund haha

    - säger bapapapp, mamammmmamamam osv

    - ålar mot saker, kryper dock endast baklänges än haha

    - älskar husdjuren så mycket, förstår att de lever

    - ler mot alla

    - klarar av att vara vaken allt längre stunder

    - visar äntligen tecken på hunger, amningsstrejkat dagtid i typ 2-3 månader puhhh!!


    Ja, jag har också ammat problemfritt senaste månaden! Så skönt.

    Hur gammal är din nu?
  • Daphodil
    viljaa skrev 2020-11-02 15:01:54 följande:

    Åh vad skönt för er! Nästan 6 mån :)


    Wow, tidigt att ta sig framåt!
  • Daphodil
    viljaa skrev 2020-11-02 19:41:49 följande:

    Haha ja det verkar visst vara lite tidigt. ungen har tvärvägrat ryggläge sen hon var typ 3,5 mån iaf och nu verkar hon ha ledsnat på att ligga som en banan med huvudet uppåt! Fort går det ju inte visserligen :P Tycker att det är så himla roligt att se personligheten utvecklas! Hur är era barn som personer? <3


    Tycker min pojk är som bäbisar är mest: ofta glad, katastrofledsen om saker tas ifrån honom. Han verkar lite mer blyg än storasyster var, - hon var oftast bara nöjd på stora kalas medan han är mer avvaktande mot okända.
  • Daphodil

    Jodå, det är både högt och lågt här..

    På minussidan: Tandsprickning och supergrinig senaste dagarna. Börjat amningsvägra igen, hoppas övergående..

    På plussidan: Sitter flera minuter utan stöd. Står och gungar i krypställning, och hasar framåt på knäna med raka armar. Känns som krypet är nära nu!

  • Daphodil

    Jag hade en vision att försöka minska nattamningen. Men nu har pojk börjat amningsvägra dagtid igen (suck) så jag behåller nog nattamningen så att mjölken inte sinar.

    Igår sov han 19.30-23.30 utan uppvak, vilket är rekord. Vaknade sen fyra gånger på natten och kunde sövas utan tutte 2 av dessa.

  • Daphodil

    Och denna natten gick över förväntan. Sov 18.30-22.30, tuttade, sov till 01, sövdes med ryggkli och gonattramsa, sov till 05 och tuttade (VÄLDIGT skönt att lätta på trycket då!) och vaknade för dagen 7.40.

  • Daphodil
    Bettan84 skrev 2020-11-19 13:37:21 följande:

    Så skönt ! Det var vår bästa natt hittills . Han sov 19.30-05.00 fick amma en gång och sen sov han tills 07.35.

    Jag kör all in med smakportioner och ger gröt till frukost , mellis fruktpure , sen lunch /middag grönsakspure, lite mellis efteråt och sen gröt på kvällen .

    Kompletterar med amning såklart . Han blir 6 månader om 2 veckor.

    Jag ökade maten rejält efter att han vaknade varje timma på natten igen för att äta. Märkte också även pendangen att han var hungrigare och hungrigare . Det kändes som att han tappade i vikt för sina 74 cm.

    Ringde BVC de sa att jag skulle ge mer mat . Och det gjorde sussen för oss .


    Fantastiskt! Vilka sköna nätter för er.

    Jag fick ge mer gröt nu eftersom han vägrat amma, och det är de nätterna han sovit så bra. Har också sänkt volymen på det brus vi sover till, med dina ord färska i minnet, och det verkar också hjälpa.
  • Daphodil
    Bettan84 skrev 2020-11-20 19:11:28 följande:

    Jätteskönt verkligen .

    Vad bra ! Glad jag blir , det är värt att testa . Min somnar fortfarande utan problem helt själv i sängen .

    Först bad sen gröt och en halv timma senare ammar jag sen lägger jag honom i hans säng släcker lampan och han somnat med snutte och napp. Ibland mörker jag att nappen stör honom då somnar han utan.

    Ett knep som jag kom på och det funkar för oss är att ge ?lunchen ? senare på kvällen . Då blir han bra mätt och det håller honom fram tills 4-5 på morgonen .

    När han börjar äta mer riktig mat då slutar jag alla helt på natten . Nu är det som sagt Max 1 gång som gäller på natten .

    Jag kommer fortsätta köra på gröt morgon och kväll då jag vet att min syster hade jättesvårt att avvänja sina barn från välling/ersättning på nätterna då de vaknade och skrek . Det betyder inte att det kommer bli samma för mig men som sagt gröt är exakt samma som välling , det är vara smidigare att ge välling . Men alla gör olika val såklart inget är rätt eller fel :)


    Så du nattammar en gång per natt, vid 4-5? Min pojk har senaste nätterna ätit en gång vid 00 och en gång vid 05. Tror jag ska försöka jobba bort 05-målet först, så kanske vi kan få 7h ihållande sömn där efter midnatt.
  • Daphodil
    Bettan84 skrev 2020-11-24 19:26:53 följande:

    Ni som ammar hur länge tänker ni amma ?


    Kommer amma så länge han vill. Nu har han dock slutat amma dagtid, vill liksom inte. Nätterna kommer jag kapa när jag börjar jobba i mars, så därefter får vi se om det finns intresse alls från hans sida.
  • Daphodil

    Haha å jag hade behövt er för typ en månad sen, känner igen det så väl. Började rata gröt, gick från enkel till gnällig etc. Det är något bättre nu dock och han blir snart 8 mån.

  • Daphodil

    Haha så skönt att höra att era män också är uppe i det blå.

    Jag börjar jobba heltid i mars. Just nu känns det rätt skönt, eftersom jag är lite trött på att anpassa hela dagarna efter lillens schema. Men kommer sakna honom och ledigheten när jag börjar.

  • Daphodil

    Tror också barnen har en inbyggd väckarklocka. Min pojke har alltid gått upp 08, och jag förstod inte hur skönt det var förrän han plötsligt började kvittra piggt 06. Insåg att om jag lät honom tjoa runt 20 min så somnar han om sen, och går upp 08.

  • Daphodil
    Andreaaaa skrev 2021-02-11 22:50:47 följande:

    Vi har också haft katastrofala nätter, natten till idag sov jag 2,5h... fick dock chans att sova ikapp lite med henne under dagen, hoppas på en bättre natt nu. Även här har det kommit en massa tänder men jag upplever att det största problemet är att hon blir hård i magen väldigt lätt och att den väcker henne om nätterna.

    Är det någon som har lyckats sluta med nattamning nu när de är lite större? Isf: hur gjorde ni?

    (Vi ska vara föräldralediga 50% vardera nu i några veckor och kommer då att ta varannan natt, så jag gissar att det blir lättast för alla om nattamningen upphör helt)


    Har slutat nattamma. För mig var steg 1 att han somnade för egen hand, dvs knölade runt i sängen tills han somnade. Då lärde han sig att inte behöva mat eller hjälp för att somna. Sen minskade jag till en amning per natt, och flyttade fram tiden för denna efter några nätter, så att han inte skulle bli för van vid att få äta tex prick 01.

    Allt detta gick förvånansvärt smärtfritt, så när vi skulle ta bort nattamningen helt förvånade det mig att vi fick en skriknatt. Men så blev det. Natten efter gick bättre, och sen accepterade han att inte amma men fortsatte vakna rätt ofta om natten. Nu har han börjat sova hela nätter, iaf ibland...
  • Daphodil
    Andreaaaa skrev 2021-02-15 14:40:27 följande:

    Ok, ja det låter ju jättesmidigt! Hur gjorde du för att flytta fram det, eller jag menar utan att han blev ledsen menar jag? Om jag inte tröstar med bröstet när hon vaknar och börjar gråta så blir hon bara mer och mer ledsen...

    Och en fråga till åt alla (jag har visst hundra ): kräks era små ofta? Här kommer det en liten minikräk då och då, nästan varje dag, ibland ett par ggr samma dag, och jag kan inte minnas att storebror gjorde det...


    Han fortsatte vakna 01 för mat, men då klappade jag och vaggade spjälsängen som jag brukade göra om han vaknade innan 01. Kan vara slumpen att han accepterade det, tror bara jag gjorde så två nätter. Sen avslutade jag helt, och då blev det vilda protester.

    Du kanske behöver gå igenom 2-3 skriknätter, det verkar vara det vanliga.
Svar på tråden BF MAJ 2020