• SweetCA

    BF MAJ 2020

    Onesatta skrev 2019-12-30 22:40:45 följande:

    Var hos BM idag och fick för första gången höra hjärtljuden där, hon hade lite svårt att hitta just hjärtljuden. Hon förklarade att flöde från navelsträngen och moderkakan var jättefint så jag behövde inte oroa mig och ibland tar det en stund att få fram hjärtljuden och sista utvägen är att dom tar fram en portabel UL maskin och tittar/lyssnar med istället för att man fick inte bli hemskickad utan att BM ha godkänt hjärtljuden. Tillslut gick det och allt var bra i vilket fall :) MEN en fundering som hängt med mig idag är att trots att det finns plats i magen ligger bebis och trycker nere vid mitt blygden, jag känner bara sparkar vid sidorna av nedre delen på magen och ingenting uppåt från blygdbenet. Vill minnas att jag kände högre och mer varierat med sonen. Någon mer som ?bara? känner långt ner?


    Samma här, lill grabben favoriserar att sparka på höger sida, neråt + lite åt sidan. Men även mitt på blygdbenet (siktar väl mot kissblåsan hehe)

    Skönt att det gick bra med hjärtljuden, tog ett tag för min bm att hitta honom andra gången vi lyssnade. Men min har ingen portabel UL maskin så om det inte funkat hade man nog varit ganska stressad.
  • SweetCA
    Andreaaaa skrev 2019-12-30 16:20:54 följande:

    Skönt att höra att fler varit lika slutkörda, det har verkligen varit galet för mig!

    Vad gäller den inre bålstyrkan sa min naprapat att det typ inte går att träna den ordentligt när magen blir större. Man får stärka upp så mycket som man kan innan och jobba med rygg, höfter etc sedan för att ge extra stöd.... 


    Ja det är väl bara att gilla läget och försöka sova.

    Okay! Tack! Bara att kämpa på med det som är runt då.

    Får även fokusera på det Bettan84 skriver för det känns skumt att försöka träna mage nu. Min mage har växt en del.

    Toppen med lite input!
  • SweetCA
    Bettan84 skrev 2020-01-02 12:02:13 följande:

    Ett tillägg bara kring magmusklerna .

    Jag försöker också hålla in magen lite och hålla den stabil även när jag går och även på det sättet aktiverar man de inre magmusklerna . Det ger också en känsla att man ?hittar ? och har någorlunda kontrol över de inre magmusklerna och inte släppa de helt för det kommer bli väldigt påfrestande för ryggen .

    Jag hade svagare muskulatur vid första graviditeten och det gjorde saken värre just att jag inte jobbade alls med den inre muskulaturen .

    Tränar mycket rygg och axlar också den här gången och det känns mycket bättre :)


    Tack!
  • SweetCA
    Daphodil skrev 2020-01-09 19:22:55 följande:

    Idag gjorde jag tillväxtultraljud, och han växer som han ska! Det känns bra.


    Skönt, har inte mitt tillväxt ul förrän i vecka 33. Känns lite trist att det är så långt bort! Ska du göra fler?
  • SweetCA
    Daphodil skrev 2020-01-09 19:42:47 följande:
    Ja, ett i v 32 också. Vi hade ett MA i v 16 med tillväxthämning, det kanske är därför vi fick göra "tidigt" tul nu?
    aha! ja det låter troligt. Då måste det kännas ännu skönare att det gick bra nu Hjärta
  • SweetCA

    Hur bra koll har ni på vikten? Min vikt är väldigt varierande de senaste veckorna, går upp 1.5-2 kg och sen ner en del igen. Äter ungefär lika mycket som vanlig och har koll på kcal, ungefär lika mycket salt. Vet inte om det är något man måste kolla / oroa sig för. 

  • SweetCA
    Daphodil skrev 2020-01-10 14:20:11 följande:

    Jag har inte tänkt på vikten alls, och tror inte man behöver det så länge man inte rasar i vikt. BM kommer ju börja väga dig regelbundet från ca v 25 också.


    Okay. Ja hon vill ha en vikt då och jag har hållit koll hela tiden för att gå upp lagom.
  • SweetCA
    Heilena skrev 2020-01-10 17:01:23 följande:

    Jag var hos BM idag för att mäta magen, kolla vikt och lyssna på hjärtljudet. Allt var kul förutom vikten, haha.. Har gått upp 11 kg sen inskrivningen, så jag har absolut inte haft koll på vikten! Mådde illa till vecka 19, så var tvungen att småäta hela tiden och nu är jag istället konstant hungrig. Men måste skärpa mig med maten nu!


    Jag är också konstant hungrig haha

    Ja men det är bra att fånga upp det nu i alla fall. Jag har kommit på att ett kokt ägg funkar fint mot akut hunger och det är bara ca 80 kcal!
  • SweetCA
    Heilena skrev 2020-01-10 17:37:51 följande:

    Jaa, måste hitta lite nyttigare mellanmål nu! Typ ägg!


    Avokado är fint med!
  • SweetCA

    Ja det här med att äta ofta är bra! Bra tips!

    Kokta ägg, små avokado, förberedda ost kuber brukar hjälpa som mellis.

    Till luncherna så har jag gjort storkok

    Jag har portions påsar med pulled kyckling, köttfärs och lax i frysen som går snabbt att värma på och lite grönsaker till det. För snabbt och lätt är a och o för mig när man är trött och HUNGRIG hehe

    Även gurka till dippen är mumma! Samt de här smoothie påsarna med fryst frukt + vanilj lätt yoggi är fint! Men det mättar inte så bra för mig. Men gott är det!

Svar på tråden BF MAJ 2020