• SweetCA

    BF MAJ 2020

    Trostar skrev 2020-01-12 08:42:57 följande:

    Vet ni hur ni ska vara föräldralediga framöver?

    Jag sökte föräldraledigt nu i veckan Har en massa sparad semester + komptid så jag valde att ta första månaden semester. Därefter tar jag föräldraledig till årsskiftet. Planerar att byta jobb efter det. Hittar jag ett nytt jobb så byter jag och mannen av runt årsskiftet, annars är jag nog hemma någon månad till. Kommer att arbeta fram till två veckor innan BF.

    Förhoppningen är att barnet börjar på förskola först januari 2022.

    Hur har ni planerat? har ni sökt om föräldraledigt från jobbet ännu?


    Hej. Japp har ansökt redan eftersom det är lite stök för min chef så vill att han ska kunna planera in detta med. Kommer gå en månad innan, 2 veckor semester och resten fl. Kommer totalt bli hemma tom Aug 2021 pga sambon ska studera så det blir svårt att ta ledigt då. Sen får vi se hur vi gör, beror på hur livet utvecklar sig för alla.
  • SweetCA
    Daphodil skrev 2020-01-15 17:58:00 följande:

    Jo, kör ju Vi-Siblin nu och hoppas den fortsätter funka


    Oh toppen tips. Frukt funkar inte för mig heller och äter minst 1kg grönsaker plus chiapuddig med extra fiberhusk på morgonen. Magen funkar okay men ibland blir det tvärstopp och då hjälper inget av frukt osv. Men!

    Däremot 1/2 flaska katrinplommonjuice på kvällen så är magen igång på morgonen. Fick även tips om att testa holistisk magnesium, i överdos. Testade 6st och det funkade det med. Men känns lite konstigt att ta så mycket..
  • SweetCA

    Någon som får ont i ryggen om ni sovit på rygg för länge? Får lite ont då och då och försöker lista ut vad det kan vara. Kan även vara att jag promenerat lite för mycket dagen innan, men tycker det borde kännas på kvällen i så fall.

  • SweetCA
    Trostar skrev 2020-01-20 12:57:11 följande:

    Jag får ont i ryggen om jag sitter för länge. Sover inte på rygg sedan vecka 20 eftersom att risken för att bebis dör i magen ökar då. När jag sover på sidan kan jag få ont i axlar och höfter.


    Försöker inte sova på rygg men vänder på mig i sömnen ibland. Får också ömma axlar av att sova på sida, men endast vänster såklart.

    Får även ont om man sitter eller står för länge men då får man ju den känslan direkt.
  • SweetCA
    Trostar skrev 2020-01-20 19:55:39 följande:
    Jag vänder mig också till rygg ibland när jag sover, men jag tycker det underlättar att ha en stor kudde bakom ryggen.Den gör att det inte är lika lätt att vända sig till rygg + jag tycker att det avlastar höften och axlarna lite när man har något att luta sig mot :)
    tack! jag får testa det :) toppen tips!
  • SweetCA
    malliiinnnn skrev 2020-01-20 21:59:20 följande:

    Hoppar in här, har BF 7/5. Väntar en liten flicka. Andra barnet.

    Är så himla ledsen idag. Har känt barnet mindre sen i lördags och idag träffade jag barnmorskan som ringde till förlossningen och frågade om de tyckte jag skulle kolla upp det. De bokade in en tid direkt och jag åkte dit. Jag vet att barnet lever för jag känner det ibland och vi lyssnade på hjärtat på MVC, men jag vet inte varför den inte sparkar lika mkt som förut. Jag var inte spec orolig men det är väl mitt ansvar att känna efter så barnet rör sig antar jag? Och Det är vårdens egna rekommendationer att man ska söka ganska direkt om man märker skillnad.

    När jag fick träffa en barnmorska på specialistmödravården så frågar hon om jag inte känner barnet alls. Då sa jag att jag har känt det, fast mindre. Då hånar hon mig! Fnyser/skrattar och säger ?hur mkt kan man känna i vecka 25?? Jag blev så arg och kände för att gå på en gång. Jag frågade henne när hon tycker man ska kolla upp det annars. ?När du inte känner någonting alls? svarade hon. Hon gjorde ett ultraljud på 2 min och sa att allt såg bra ut. Jag såg bara barnet rycka lite där inne... Sen va jag så arg så jag började gråta och skällde ut henne. Blir så trött på att inte bli tagen på allvar.

    Har inte känt barnet sparka mer ikväll heller... någon som vet om det räcker med en kort UL undersökning eller borde de mätt med CTG? Hon sa också att om jag känt såhär i tre dagar nu så är det säkert ingen fara...


    Det är så himla svårt det här. Vad tråkigt att du blev behandlad så Gråter jag är i samma sits, jag känner honom varje dag men min kille har perioder av lugnare aktivitet, bara små saker, precis som din. under 3-4 dagar.  Hur ska man veta om det är normalt eller om det är minskade på riktigt. 


    Och eftersom man fick rådet av bm att om det är lugnare/ mindre ska man ringa in till dem. 


    Jag ska åka in på ett ultraljud idag med flödeskoll från placentan. Det hette notch test. Du kan ju ringa till gyn och be om ett sådant. Man kan göra det privat i värsta fall. Fick rådet från en släkting, för att lindra oron. Har inte ringt in till förlossningen och nu är jag lite glad att jag inte gjorde det. 

  • SweetCA
    HejsanJenny skrev 2020-01-21 06:56:23 följande:

    Vad trist att höra. <3 Jag väntar också en liten flicka, några dagar efter dig. Går in i vecka 25 idag.

    Jag har lite av en liknande upplevelse. Har haft fruktansvärt ont i huvudet i flera dagar, så pass att jag inte ens kan sova på natten och då jag har högt blodtryck så har min bm sagt att jag ska hålla noga koll på tecken på havandeskapsförgiftning. Min barnmorska är varm och förstående och har svarat på mina ledsna, panikiga samtal lite titt som tätt men sent igår eftermiddag när det var dag tre av huvudvärken - samt jag insåg att jag inte känt bebisen på hela dagen (!) trots att jag legat i sängen i flera timmar och försökt locka fram henne - så var MVC stängt och jag fick ringa till 1177 som kopplade mig till närmaste förlossning. Där var de hyfsat otrevliga trots att jag förklarade min sjukdomsbild och att jag inte hade känt något på sedan kvällen innan. Hon kunde se i min journal att jag hade tid dagen efter (dvs idag) och sa att det bästa var att avvakta till min tid på MVC för de gör ju samma sak där som på förlossningen, letar efter hjärtljud med doppler. Sen gav hon lite övningar och tricks på vad jag kunde göra för att kicka igång bebisen och önskade mig en trevlig kväll. Snopet och trist, speciellt som det är den förlossning och sjukhus jag har önskat som förstahandsval...

    Har du möjlighet att få en tid hos din barnmorska rätt snabbt? Kanske kan du få svar på dina frågor där? De kanske också kan skriva en remiss till ultraljud där de kikar mer noga och mäter osv. Oerhört trist och och oproffsigt att inte bemöta din oro med respekt och förståelse. Usch vad arg jag blir!


    Hur gick det hos barnmorskan? Håller alla tummar för att du blev lite lugnad!
  • SweetCA
    SweetCA skrev 2020-01-21 14:35:23 följande:

    Hur gick det hos barnmorskan? Håller alla tummar för att du blev lite lugnad!


    Blev fel inlägg där. Hur har det gått?
  • SweetCA

    Jag har precis varit på nocht testet och allt såg jätte bra ut. Han väger ca 1kg och allt flyter på bra! Känns så bra att ha gjort kollen! Nu vet jag att min kille har lite lugnare perioder om 3-4 dagar och mindre rörelser men att det är som han ska vara!

    Om ni är tveksamma kan jag rekommendera detta! Kostar 700 kr om man inte får en remiss men det kanske det är värt!

  • SweetCA
    HejsanJenny skrev 2020-01-21 20:07:23 följande:

    Var hos bm idag. <3 Hjärtat bultade på i bra takt så nu känns det bra. Dock sa hon att om det skulle hända igen så ska jag ringa direkt och insistera på att få komma in.


    Så skönt! Ja gör det!
Svar på tråden BF MAJ 2020