• SweetCA

    BF MAJ 2020

    Lillfina skrev 2020-01-26 11:19:32 följande:

    Graviditetspenning dras inte ifrån föräldradagarna. De är egna dagar. Sen 11 dagar innan bf får man ingen graviditetspenning då kan msn ta föräldradagar eller som jag tänker lägga in min semester istället :)


    Fast föräldrapenning som jag förstod att hejhå pratar om är inte graviditetspenning (eller har jag missuppfattat nu?)

    Jag har inte ett fysiskt tungt arbete och hade bara möjlighet att ta ut föräldradagar på mina sidor.
  • SweetCA
    Lillfina skrev 2020-01-26 12:55:45 följande:

    Då kan du bara ta ut föräldradagar 11 dagar innan bf och efter bf.


    Det gick alldeles utmärkt att ansöka om föräldrapenning tidigare än så och jag har ansökt fram till jul hittils. Jag går en månad innan födsel :)
  • SweetCA
    HejsanJenny skrev 2020-01-29 07:01:58 följande:

    Hur tänker ni kring efternamn? Vi är inte gifta och har egentligen inga planer att någonsin gifta oss, om man ska vara helt ärlig. För honom känns det naturligt att bebisen ska få hans efternamn medan jag gillar mitt mycket. Dubbla efternamn känns omständigt.


    Vi tänker köra dubbelnamn, inga planer heller på att gifta oss Glad efternamnet som hamnar först beror på hur det låter med förnamnet
  • SweetCA
    EmmaAF skrev 2020-01-29 09:56:39 följande:

    Är i vecka 26+3 idag och ligger nu inlagd på östra i Gbg.. haft mycket sammandragningar som eskalerat och nu misstänkt vattenavg.. låg ju här för bara 10 månadersen med dottern med exakt samma och hon kom 26+4.. får väl se om detta blir samma resa :-/ Han uppskattades väga kilot nu iaf Och dottern vägde 865 gr


    Håller alla tummar för att det går bra! Skönt att hon växer kilot, det verkar vara någon magiskt gräns! Jag är på 26+5 och det känns overkligt att den möjligheten finns men antar att man måste vara berädd på allt! Lycka till!
  • SweetCA

    V 28 I morgon och +7 kg här. Hade tänkt gå upp 12-14 kg för jag har läst att det är optimalt. Känns inte jätte bra att inte gå upp mer för det som ryker är ju ens egna muskler mm. Men det känns mycket hehe.

  • SweetCA
    SweetCA skrev 2020-01-30 13:25:13 följande:

    V 28 I morgon och +7 kg här. Hade tänkt gå upp 12-14 kg för jag har läst att det är optimalt. Känns inte jätte bra att inte gå upp mer för det som ryker är ju ens egna muskler mm. Men det känns mycket hehe.


    Vägde iufs 59 innan på 168 cm så det beror ju på vilket utgångsläge man har med!
  • SweetCA

    Kan inte citera någon...

    Kan av någon anledning inte citera någons inlägg. Ja det är kanske dumt att prata kg alls. det finns ju tillräckligt att stressa över.

    Och alla har olika förutsättningar, lår man illa så gör man det som behövs för att ta sig genom dagen. Jag har haft tur och har mått bra mesta delen av tiden.

  • SweetCA
    Bettan84 skrev 2020-01-30 22:31:27 följande:

    Jeg Kan inte heller citera nu .. konstigt

    Jag tror inte att någon här som har ett mål att se fit ut under graviditeten , det var mer av nyfikenhet jag frågade ellet om någon hade besvär med vikten ( upp eller nedgång vilket som )

    Sen så kan en stor viktuppgång för vissa vara en stress faktor om det påverkar ens välmående både psykiskt och fysiskt och här är man välkommen att prata av sig om sånt också :) . Som sagt det kan vara skönt att prata av sig med andra här i samma sits .


    Det har du rätt i! Och ja det är ju en sak man funderar på, det här med vikten.
Svar på tråden BF MAJ 2020