• KlantSmurfen

    Vikigaste jämställdhetsfrågan

    pyssel skrev 2019-08-31 16:14:35 följande: #134
    Haha, hur många kvinnor eller män producerar något lysande när de är fulla? smile1.gif Det skulle vara någon konstnär då kanske!

    Du misstolkar det där med att ljuga en aning, IMO. Kvinnor är generellt vana vid att både kommunicera och uppfatta nyanser och det outtalade. Skarpa sanningar både levereras och uppfattas för det mesta utan stora bokstäver och "raka besked" enligt traditionell manlig jargong. Många män har generellt svårare att förstå sig på en mer abstrakt kommunikation och ger den därför lite förlöjligande eller nedsättande omdömen. Kvinnor som själva inte förstår sig på "kvinnlig majoritetskommunikation" brukar också göra dessa pejorativa omdömen och kalla sig sjäkva "raka", som ett positivt motsatsförhållande, och identifiera sig med "mäns kommunikation". Förstår man sig inte på alla nyanser brukar man ta i lite extra och polarisera. Man verkar bortse helt från alla de män som hanterar och använder sig av det finstilta utan minsta svårighet.
    "Kvinnor är generellt vana vid att både kommunicera och uppfatta nyanser och det outtalade."
    och när de kommunicerar med män läser de mellan raderna för att hitta det där outtalade, som inte finns.De blir sura på män för att de inte läser mellan raderna, det där outtalade.

    "Kvinnor som själva inte förstår sig på..."
    ASD.

    "Förstår man sig inte på alla nyanser brukar man ta i lite extra och polarisera"
    Det kanske är någon annan som inte förstår nyanser.

    Tjejer är mer benägna att ljuga lite för att andra ska känna sig bättre
    ->
    Det var ett svar på ett nedsättande omdöme om kvinnors kommunikationen ochvatt "ljuga" och "hålla med"

    men det leder in på något annat.

    - Är den här tröjan ful?
    - Ser jag tjock ut i den här klänningen?
    - Har jag små bröst?
    - Har jag blivit tjock?
    Om svar ja, ljug eller vägra svara.

    - Den här tröjan är ful.
    - Jag set tjock ut i den här klänningen.
    - Mina bröst är små.
    - Jag har blivit tjock.
    (Påstående som inväntar svar)
    Om svar ja, ljug eller vägra svara.

    - Jag fryser (hämta en filt åt mig)
    - Jag är trött (gå hem)
    - Fan vad du är lat (jag är stressad och vill ha avlastning)
    - Ska vi titta på film och äta pizza ikväll? Hjärta [hångel smiley] Hjärta (film och pizza ikväll)
    - Jag orkar inte laga mat i dag (vill du laga mat?)
    - Den är fin (snart jul, köp den till mej)
    det outtalade...

    "Många män har generellt svårare att förstå sig på en mer abstrakt kommunikation och ger den därför lite förlöjligande eller nedsättande omdömen."
    kanske det.
  • KlantSmurfen

    pyssel skrev 2019-08-31 17:39:13 följande: #140
    Du verkar totalt sakna kunskap om vad abstrakt kommunikation är. Du verkar även ha svårt att gissa rätt om saker jag inte skrivit något om. Det finns alltifrån från mkt intelligenta till rena genier inom naturvetenskaperna som uppvisar stora svårigheter i det vi avser med abstrakt kommunikation. Där den abstrakta kommunikationen är som ett främmande språk man inte förstår eller inte lägger märke till. Särskilt om de har autism. Men du anser alltså inte att de kan briljera inom naturvetenskapen pga sina svårigheter med språkliga nyanser och läsa blickar, min- och kroppsspråk. Återigen, lär dig skilja på abstrakt "tänkande" och abstrakt kommunikation.

    Jag ser nu att du vill "avliva feminismen". Ja, det har ju folk, i synnerhet män men också ett antal kvinnor, velat göra sedan dess gryning =)
    Genusforskare har ett eget språk, undrar varför...Med tanke på deras förmåga att förstå människor skulle man kunna tro att de har de har autism.
  • KlantSmurfen
    pyssel skrev 2019-08-31 16:58:17 följande: #136
    Nu läser du in lite väl mkt. Det var ett svar på ett nedsättande omdöme om kvinnors kommunikationen ochvatt "ljuga" och "hålla med". Innebörden var framför allt att den som behöver konkret kommunikation inte kan skönja vad som blivit sagt, medan det är klart och tydligt för andra. Du får skilja på abstrakt, logiskt tänkande och abstrakt kommunikation. Just i detta tillfälle läste du helt enkelt fel mellan raderna.
    så det ligger inte logiskt tänkande bakom abstrakt kommunikation?
  • KlantSmurfen
    EnAnonumius skrev 2019-08-31 17:56:24 följande: #141
    KlantSmurfen skrev 2019-08-31 10:32:01 följande:
    "Kompispsykologkulturen" hos tjejer är något jag stört mej en hel del på, speciellt när de är fulla.
    Problemlösning innebär ofta obekväma sanningar eftersom det är den som har problemet som måste förändra något även om h*n inte är orsaken till problemet och när det gäller tonåringar så är personen sällan helt oskyldig själv.
    Ser vad du menar när de är "fulla".

    Herregud när man var ung och festade hos kompisar, ofta man såg tjerna sitta och "snacka fötroligt" på dass uppdelade "två och två".  Drömmer

    Är ett märkligt fenomen detta (ja jag är kvinna själv och upmärksammat det), att det är som du skriver där.. Kvinnan (tonnårtjejen) är alltid oskyldig. Och inte blir det bättre av att det stärks också sedan (radikal)feminismen fick starkare och starkare fäste också i det offentliga rummet.
    KlantSmurfen skrev 2019-08-31 10:32:01 följande:
    Tjejer är mer benägna att ljuga lite för att andra ska känna sig bättre och vill gärna känna sig behövda så de säger hellre vad folk vill höra, det blir som en infantilisering. Om någon har så stora/många problem att de behöver psykolog finns det en risk att de gör allt värre.

    (I skrivandet stund så ser jag att någon har svarat på detta med en massa feministisk försvarsdravel om kvinnor och sätter kvinnor på pedistader,, och samtidigt fört en abstrakt förklaring som får ut på att indirekt spotta på kvinnor som inte beter sig som "alla andra kvinnor" och anklaga dessa för att smutskasta kvinnor som "är som kvinnor mest" inbäddat i fina vackra ord..,Drömmer...)

    Jag ser vad du menar, tjejer är faktiskt mer benägna att dra till med vita lögner. Tyvärr försvaras detta (idiotiska) betende med det är andra som inte förstår tjejer "abstrakta kommunikatiossett" eller vad det nu används för bortförklaringar till detta dumma betende..
    Man kan ju undra varför det är så viktigt att hoppa på omgivningen och anklaga dem för att vara "prejokativa", 
    i stället för att fundera på varför det är så vanligt att kvinnor, som hantera detta s.k "abstrakt kommunikationset" (komunicera med vita lögner), också är vanligast samma kvinnor som backstabbar andra kvinnor och även en och annan man. 
    Tjejer med ASD trivs bättre med killar.

    "Herregud när man var ung och festade hos kompisar, ofta man såg tjerna sitta och "snacka fötroligt" på dass uppdelade "två och två"."
    inte bara tjejer. Hur blir det om en kille blir van att ha kvinnliga kompispsykologer som daltar och ältar känslor? Blir det något han kommer att söka i en partner?


  • KlantSmurfen
    pyssel skrev 2019-09-01 08:49:25 följande: #148
    Jo det var ett var ett övergripande svar som bl.a refererar till tidigare exempel. Jag kommer inte fylla det med massa detaljerade exempel i en wall of text för att du tidigare hade svårt att själv föreställa dig exempel. Men man arbetar på flera nivåer i organisationen och man erbjuder individen stöd eller är behjälplig att sätta individen i kontakt med andra instanser. Man kan aldrig bortse från arbetet med de vuxna som sätter tonen. Du förstår väl t.ex innebörden med att förebygga, men som skolledare också styra upp de pedagoger som befäster fördomar eller bussar elever på varandra på det sätt jag skrivit?

    För individ (o familj) finns i skolan Elevhälsan som har egna insatser och även kopplar vidare till externa hjälpinsatser, vissa söker det själv andra behöver stöd i kontakten. Orosanmälan är också ett verktyg när någon är utsatt hemma, t.ex för sin läggning.

    På gruppnivå finns det t.ex evidensbaserade sucidpreventionsprogram. (Det finns också program som jag m.fl avråder från när de dras in i skola, t.ex DISA). Normkritik har vi redan diskuterat och min personliga åsikt är att likabehandling har bättre förutsättningar när man inte bara arbetar med eleverna utan även personalen. Det finns fantastiska pedagoger som inte behöver ledningens hjälp, men problemet är att utan ledningens insatser blir det katastrofalt ojämnt mellan klassrummen. Du menar väl inte att du inte har en enda kvalificerad gissning hur man arbetar eller borde arbeta med hållningar i skola som skulle skapa ett öppnare klimat?

    Har du mikrodetaljfrågor om specifika situationer eller arbetssätt får du inboxa.
    "...för att du tidigare hade svårt att själv föreställa dig exempel"
    det var dåliga exempel.

    "Du förstår väl t.ex innebörden med att förebygga"
    jo men det är genuspedagogik det handlar om...

    "Normkritik har vi redan diskuterat"
    jo, 4 punkter

    "Du menar väl inte att du inte har en enda kvalificerad gissning hur man arbetar eller borde arbeta med hållningar i skola som skulle skapa ett öppnare klimat?"
    Jag kan göra alla möjliga gissningar men det säger inget om hur DU hade tänkt att man lösa det.

    "Har du mikrodetaljfrågor om specifika situationer eller arbetssätt får du inboxa."
    du svarar som en politiker, du svarar utan att svara på frågan.
  • KlantSmurfen
    pyssel skrev 2019-09-01 08:12:57 följande: #147
    Hos den, med t.ex ASD, som inte har automatiserat det ligger det enormt mkt logiskt tänkande bakom att försöka navigera socialt på flera plan samtidigt.
    är automatiserat tänkande alltid logiskt?
  • KlantSmurfen
    KlantSmurfen skrev 2019-09-01 04:21:51 följande: #147
    [...]"Kvinnor som själva inte förstår sig på "kvinnlig majoritetskommunikation" brukar också göra dessa pejorativa omdömen och kalla sig sjäkva "raka", som ett positivt motsatsförhållande, och identifiera sig med "mäns kommunikation""

    ASD.
    [...]
    KlantSmurfen skrev 2019-09-01 04:40:48 följande: #150
    [...]Tjejer med ASD trivs bättre med killar.[...]
    Pojkflicka - känner ni igen er? - aspergerforum.se/

    2007-10-20 7:46:22
    [...]
    Som vuxen har jag valt ett rätt manligt yrke och jobbar idag bara med män.
    Min teori är att mäns språk är enklare och har mindre undertoner än vad kvinnors.

    Är det här något som andra kvinnor med asperger-drag känner igen?

    2007-10-20 12:09:12

    Absolut - män har ett betydligt enklare språk och är därför lättare för mig att förstå.
    Med kvinnor blir det förr eller senare konflikt, pga att de inte säger vad de menar...och alla dessa antydningar...Det får mig att tappa respekten totalt.
    När jag var liten var också mina bästa vänner pojkar, men när vi började skolan fick vi inte sitta tillsammans och sen blev det konstigt...
    Hästarna blev min räddning - men det var jobbigt med alla dessa falskheter i stallet som jag definitivt inte redde ut.
    Punken blev min ultimata räddning - där fick man va som man ville och se ut som man ville...Ju konstigare desto bättre - och dessutom fanns det alltid nån som var märkligare  :D Underbart!!!!
    Nu umgås jag bara med killar - förutom mina barn, som är flickor.

    2007-10-20 14:36:19

    [...]
    Jag tycker helt klart det är enklare och roligare att umgås med killar för man behöver inte vara rädd att göra bort sej på samma sätt. Det är en rak och enkel kommunikation. Blir man arg slår man nån på käften, verbalt förhoppningsvis, men sen är det över. Inte massa intriger, skitsnack och falska leenden. Jag fattar inte intriger. Är alldeles för naiv tror jag. JAG tror att om nån pratar med mej så är det för att den VILL det, inte för att den vill snoka reda på nåt snaskigt som den kan sprida ut till var och en.
    [...]

    www.aspergerforum.se/pojkflicka-kanner-ni-igen-er-t3397.html
  • KlantSmurfen
    pyssel skrev 2019-09-01 18:03:59 följande: #152
    Vad menar du med "automatiserat tänkande"? Inom psykologin brukar man tala om "automatiska tankar", men det är något annat än det vi diskuterade nyss. Jag trodde vi pratade om automatiserade avkodningar av sociala sammanhang vs att behöva använda sig av sin erfarenhet och slutledningsförmåga i mer medvetna, systematiska och energikrävande processer. (Så som alla gör i nya situationer men inte efter ett antal upprepningar).
    KlantSmurfen skrev 2019-09-01 04:21:51 följande: #147
    [...]och när de kommunicerar med män läser de mellan raderna för att hitta det där outtalade, som inte finns. De blir sura på män för att de inte läser mellan raderna, det där outtalade.[...]
    KlantSmurfen skrev 2019-09-01 10:57:08 följande: #150
    är automatiserat tänkande alltid logiskt?
  • KlantSmurfen
    pyssel skrev 2019-09-01 18:20:52 följande: #153
    Ja det var ju "välgrundade" invändningar.

    Vad är det för redogörelse du förväntar dig? Vill du fördjupa dig i förändringsarbete i organisationer, revidering och utvärdering av verksamhetsplaner, hållningsskapande arbete med grupper, samtalsstöd för självacceptans, samtalstekniker, suicidprevention, annat..? Det finns en mängd övergripande saker till. Jag kan givetvis bara återge ett fåtal exempel och ganska övergripande vad det innebär att arbeta med diskrimineringsgrunderna och annat som förebygger kränkningar i skolan.
    Jag kan ge många övergripande exempel, det är ju bara att googla lite och skiva saker som "gruppsammanhållning" och "normkritik", jag behöver inte ens kunna något om det och ingen kommer att förstå vad jag personligen menar med det och hur jag tycker att det ska utföras eftersom jag inte skriver något om själva grunderna i det.

  • KlantSmurfen
    Anonym (jag) skrev 2019-09-02 17:49:07 följande: #164

    jaha, och så fortsätter anmälningsfestivalen..... gud så patetiskt. Men anmäl på du vem du nu är, det säger mer om dig än mig Flört


    Jag har hört det där många gånger men varför anmäler någon nästan aldrig mina inlägg? Jag har diskuterat med Pyssel flera gånger men hon har aldrig anmält något av mina inlägg.

Svar på tråden Vikigaste jämställdhetsfrågan