• Anonym (Våldet)

    Vikigaste jämställdhetsfrågan

    Om ni bara får välja EN.

  • Svar på tråden Vikigaste jämställdhetsfrågan
  • Anonym (Men alltså)
    Ignoramus skrev 2019-09-21 21:03:26 följande:

    Ja, så om kvinnorna får betala för sina pipar så får män också betala när de står upp och kissar?


    Båda de sakerna kostar så det är redan jämställt på den punkten. En kvinna kan inte pinka med tratt och komma undan, varför skulle hon?
  • Anonym (men)
    Anonym (Men alltså) skrev 2019-09-23 11:20:51 följande:
    Båda de sakerna kostar så det är redan jämställt på den punkten. En kvinna kan inte pinka med tratt och komma undan, varför skulle hon?
    Båda får böter, men ändå dyrare för kvinnan eftersom hon utöver det även får bekosta tratten? Priset för bekvämligheten att kunna ställa sig lite varstans och kissa ute. Antar jag var poängen i det som diskuterades? Äh jag vet inte. Det går inte att vara helt jämställda i varje detalj.
  • Anonym (men)
    Anonym (Men alltså) skrev 2019-09-23 11:20:51 följande:
    Båda de sakerna kostar så det är redan jämställt på den punkten. En kvinna kan inte pinka med tratt och komma undan, varför skulle hon?
    Båda får böter, men ändå dyrare för kvinnan eftersom hon utöver det även får bekosta tratten? Priset för bekvämligheten att kunna ställa sig lite varstans och kissa ute. Antar jag var poängen i det som diskuterades? Äh jag vet inte. Det går inte att vara helt jämställda i varje detalj.
  • pyssel
    Anonym (Men alltså) skrev 2019-09-23 11:18:58 följande:

    Absolut, men den bästa medicinen mot det borde väl ändå vara ignorans - inte svara i samma omogna anda som man på sätt och vis gör med att raljera över mansbebisar, trots att man kanske sitter bredvid en alldeles förträfflig man och därför vet att beteendet egentligen inte har något med män att göra.


    Det kan finnas en plats och en tid där man ignorerar, och en annan plats och tid där man pekar på att det här beteendet finns och inte är önskvärt.

    Då är vi oense om att det inte har med (ett besvärande antal) män att göra och att det bästa alltid är att överseende ta fram sitt väna sinne när killar låter mkt och har fel.
    Alla hästar hemma
  • Anonym (Men alltså)
    Aurora Borrealis skrev 2019-09-21 21:38:39 följande:

    Absolut inte. Om du som barn ej har en pappa i bilden och en mor som har ett kvinnoyrke där hon tjänar sammhället och får därför mindre än en man som jobbar för en privat arbetsgivare kommer du växa upp under usla förhållanden. Fler människor gynnas av att kvinnor har det gott ställt ekonomiskt än som gynnas av att en man har det gott ställt. En man kan i praktiken göra 100 barn under en livstid och övdrge dem alla med kvinnor som försörjare av barnen och huvudsakligen av hemmen och ofta då behöver gå ner i arbetstid för att ta hand om barn och hushåll. Därför bör kvinnor tjäna mer och ses som huvudsakliga försörjare av familj och hushåll. Helt logiskt om man tittar objektivt på hur samhället fungerar i praktiken. Vem som arbetar hårdast, drar det största lasset och vilka som blir lidande av att kvinnor i alla tider tjänat mindre än män - deras barn. Att växa upp med en ensamstående mor betyder idag att växa upp fattigt. Ändras detta genom att kvinnor blir ekonomiskt oberoende genom högre löner så ändras förutsättningarna hennes barn har i livet. Alla blir på så vis mer jämställda - även barnen blir jämställda med sina kamrater som bor med två föräldrar.

    Öka lönerna i kvinnodominerandeyrken, vård, skola, förskola, socialtjänst och ge kvinnor bättre betalt i kronor och ören över lag. Då blir det samtidigt lättare att gå ner i arbetstid för kvinnor att fortsätta sköta det mesta i hushållet, vilket forskning visar görs mest av kvinnor procentiellt idag. Öka kvinnors löner så att det pengamässigt står i relation till slitet hon bevisligen gör. Inga konstigheter att få betalt utifrån prestation och sitt bidrag till världen. Män får ju betalt utifrån prestation. De får för mycket betalt i dagsläget för alldeles för klen prestatkon och kvinnor får alldeles pinsamt för lite betalt i relation till sin prestation.


    Ska staten gå in och sätta löner? Jag trodde att det var arbetsmarknadens partner som gjorde det.
  • Anonym (Men alltså)
    Aurora Borrealis skrev 2019-09-21 21:43:04 följande:

    Vem bryr sig vad du gillar? Är du tillfrågad av mig? Mitt inlägg handlar om vad JAG tycker och vad JAG anser är den viktigaste jämstäldhetsfrågan. Vad du tycker om min åsikt har jag aldrig bett dig tala om för mig.


    Det är så man bedriver en debatt, allt annat är att prata med en vägg.
  • Anonym (Men alltså)
    EnAnonumius skrev 2019-09-21 23:51:17 följande:

    Ja du, de mest kvinnodominerade yrkena ligger faktiskt inom den offentliga sektorn. Det är välkänt att den offentliga sektorn har lägre löner än den privata sektorn. Den offentliga sektorn finansieras lönerna via skatterna. Så vill du höja lönen för kvinnorna (och även de männen som jobbar inom offentliga sektorn) så får man höja skatterna rejält. Alternativt att Kvinnorna byter över till den privata sektorn där de får bättre betalt, fast de är kvinnor.

    Så den faktiska frågan är ju egentligen: "Varför väljer kvinnor att jobba inom den offentliga sektorn, när det är sämmre betalt?"

    Jag är för för "lika lön för lika arbete, oavsett kön". Men inget kön skall ha lönefördelar i förskott bara för att hon/han blir förälder. Att skaffa barn är frivilligt, och inget en arbetsgivare, privat eller statlig/landsting/kommunal arbetsgivare skall ha som krav att fixa fram "bättre lön till kvinna bara för att hon kommer att skaffa barn". Det är förälderns/föräldrarnas sak att se över sitt jobbsituation om hon/han vill ha det bättre ekonomiskt när barnet kommit. Inget man skall belasta en arbetsgivare för. Det är ju knappast arbetsgivaren som kräver att du skaffar barn överhuvudtaget.

    Kvinnan är ekonomiskt oberoende idag, i Sverige.

    Får hon barn och pappan inte betalar, så går försäkringskassan in och ger underhållsstöd, sedan så kan även kvinna få bostadsbidrag med.

    Visst idealet är ju självklart att den biologiska fadern betalar underhållsbidrag, fast sker det inte så går samhället in och hjälper mamma.


    Trodde aldrig jag skulle säga det, men håller faktiskt med dig fullständigt här!
  • Anonym (Men alltså)
    Aurora Borrealis skrev 2019-09-22 14:47:49 följande:

    Den offentliga sektorn är ju viktigare för fler människor. Den privata kan stänga utan problem men får dina barn inte skola, räddas inte ditt liv i vården så är det en stor förlust för alla. Mer lön för större prestation. Prestationen hos folk som jobbar på myndigheter såsom på sjukhus är större än en som jobbar privat. Lön utifrån prestation ska det vara Och kvinnor presterar mest på bäst behövande positioner. Arbetsgivaren ska betala värdigt naturligtvis och sluta spotta och förnedra kvinnor med pinsamt värdelösa löner. Naturligtvis.


    Det är tur att Du inte sitter på någon form av beslutande makt i samhället säger jag bara. Självklart behövs det både marknad och stat i ett bra samhälle, det som i stort sett hela västvärlden har anammat; blandekonomi/saltsjöbadsavtalet/kärt barn har många namn - och således skall kraven/villkoren/kvaliteten vara lika bra i privat som offentlig sektor. Allt annat är bara fel.
  • Anonym (Men alltså)
    Aurora Borrealis skrev 2019-09-22 19:42:57 följande:

    Kvinnor bör dessutom bli ekonomiskt kompenserade nu retroaktivt från och med idag för alla år som män tjänat mer för samma jobb, dessutom som gottgörelse för diskrimineringen som pågår och pågått de senaste 100 åren sedan kvinnor började arbeta i och med industrialiseringen. Efter att kvinnors lön har varit högre än vad mäns varit lika länge som det varit tvärt om så kan sedan bli lika löner. Det bör alltså först kompenseras ekonomiskt. Sedan efter det kompenserats i form av ekonomiskt skadestånd för att har ett jämnt utgångsläge då både män och kvinnor fått lika mycket för arbetet kan det börja talas om exakt lika löner.


    Löner sätts i nutid, inte retroaktivt.

    Det är så synd att du inte blir ifrågasatt av andra feminister i tråden - DET om något hade skapat en större acceptans för feminismen och ett bra debattklimat internt.
  • Anonym (Men alltså)
    EnAnonumius skrev 2019-09-23 09:31:34 följande:

    Du vill visst att ingen skall ta dig på allvar va?

    Varför skall framtidens blivande män straffas före vad deras förfäder gjorde mot deras förmödrar?

    Här har du en adekvat jämförelse.

    Skulle du anse att det var helt okey att polisen arresterade din son för ett mord som sonens far (och tillika ditt ex) begått?

    En fråga..

    Heter DIN mentor och lärare Ireen von Wachenfeldt eller?


    Haha, det jävla stolpskottet som benämnde män som djur men inte förstod det enkla i att vi alla är djur, oavsett kön.
Svar på tråden Vikigaste jämställdhetsfrågan