• klyban

    Är det inte märkligt att svenska män blir så oerhört provocerade Greta Thunberg?

    Anonym (Göran) skrev 2019-09-10 16:58:46 följande:
    Jag tycker det är märkligt att vänstern numera går kapitalismen ärenden och ger sitt fulla stöd till klimatpolitik och migration. Helt upp och ner rent logiskt.

    Dessutom gäller detta obegripliga vänsterbeteende även frågorna angående islam. Vänstern tror inte på gud och har tagit makten över kyrkan och har fullständigt förstört kyrkan. Men islam låter man bli att kritisera håna och försöka ta kontroll över.

    Feminismen inom islam och kvinnornas situation bland invandrargrupper pratas det aldrig om på samma sätt som när det gäller oss svenskar.

    Vänstern är inte trovärdiga. Dessutom så deras ideologi bara en teoretisk konstruktion. Kommunismen har aldrig fungerat någonstans. Den innebär missär fattigdom nepotism angiveri myndighetsmissbruk och förtryck av oliktänkande.

    Du skapar ett narrativ som inte existerar, man gör detta för miljö och klimatet, då forskningen säger vi håller på att gå åt skogen.


    Och sedan när har högern varit rädd för tjäna pengar?
    Och oftast brukar man säga hur allt blir så dyrt med att gå ifrån fossilabränslen, men när helt plötsligt nu så är inte kapitalism nått bra för er?
    Väldigt märkligt sätt du pratar på, och går emot vad ni annars säger.
    Så vilket är det?
    Undrar då bägge kan omöjligen vara sanna samtidigt.


    Att prata om islam ändrar inget i denna fråga, inte ens någonsin.
    Dock berättar en del om dig.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    Anonym (Göran) skrev 2019-09-10 22:04:46 följande:
    Vad säger min text om mig?

    Vänstern är feministisk, väldigt feministisk. Men när det kommer till islam är det helt tyst när det gäller kvinnors ställning inom islam. De har inte samma arvsrätt inte samma trovärdighet vid vittnesmål de får inte gifta sig med en man med en annan religion, de får inte ha mer än en make. HBTQ straffas med döden.

    Vänstern skulle aldrig skända islam som de gör med kristendomen. Jesus beskrivs av Jonas Gardell som tandlös och analfabet. Ecohomo där Jesus framställs som homosexuell har ingen motsvarighet gällande muhamedh.

    Det finns ingen äkta forskning om klimathotet. Allt är lögn. Människan har i alla tider skrämts med att jorden ska gå under. Tidigare var det religion. Människor skrämdes till lydnad annars straffar gud dem. Nu är det klimathot.

    Jag vet att sossarna har haft koll på kommunisterna. IB-affären. Ändå har sossarna tagit hjälp av kommunisterna för att sitta kvar vid makten.

    Vänstern idag är verkligen vilse i pannkakan. Hela flyktingvågen till Europa organiserad. Hela klimatdebatten bygger på lögner. Det handlar om pengar makt inflytande. Mångmiljardärer ligger bakom.
    Enskilda miljadärer kan spekulera och mot länders valutor. Hände i Sverige på 90-talet.

    Alla länder ska utplånas och ingå i större unioner.
    Vid varje tillfälle har detta misslyckats. Romarriket kommunismen. Nazityskland osv osv.

    Nu faller snart EU. Snart kommer en lågkonjunktur. Den blir mycket omfattande. Här och nu borde vänstern vakna och protestera. Men det gör den inte. Det har den alltid gjort historiskt. Lustigt nog är det tvärtom. Vänstern går kapitalismen och islams ärenden.

    Att ni inte förstår detta förstår inte jag. Ni har har alltid avskytt religion. Men nu värnar ni om den värsta religionen som finns. Jag anser för övrigt att islam inte är en religion. Det är en politik som styr människor in i minsta detalj. Det är diktatur. Det är som nazism och kommunism.

    Ni vänster svarar aldrig på kritik och ifrågasättande. Ni kallar bara oss
    För nazister främlingsfientliga okunniga.
    Jag tar avstånd från nazism. Jag tar avstånd från obefogade åsikter om det man inte känner till, fördomar är dumt.

    Jag har visserligen inga akademiska studier. Men jag har ändå förstånd att avgöra vad som är rimligt och inte rimligt. Jag följer med vad som händer i världen.
    Jag observerar drar slutsatser utifrån det och vad andra sammanfattar utifrån deras erfarenheter och verklighet .
    Jag ifrågasätter jag analyserar jag utbyter erfarenheter. Jag läser tidningar böcker ser på nätet. Det ger också kunskaper.

    Till sist. Nu har vi ett facit på politiken som SD varnade för. Det blev så som SD varnade för. Vad säger ni vänstern om det?

    Dessutom så är sossarna medskyldiga till den ekonomiska krisen och politiken. Sossarna avreglerade penningpolitiken på 80-90-talen. Novemberrevolutionen.
    Sossarna införde luciabeslutet 13 dec 1989. Det beslutet är väldigt likt SD:s flyktingpolitik. 91 rev alliansen upp luciabeslutet. Det var då denna kris med mord skjutningar grov brottslighet började. Nu följs alla i riksdagen åt iaf mer eller mindre. Utom SD. De skyldiga till dagens utveckling är inte rätt personer att städa upp.
    De måste bytas ut både politiker och tjänstemän.

    Märkte du hur du glömde sakligheten och svara på frågor?
    Du började nu prata om annat, märkte du det?


    Blir du så provocerad av Greta att du inte ens diskuterar ämnet?


    Sen bara en sak att jag inte ens är vänster, bara en sådan sak.
    Dock måste du droppa det narrativ för din agenda som du inte ens förstår dig på, och med tanken det inte var värt och nämna nått om den.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    Thereisthat skrev 2019-09-10 22:13:25 följande:
    Jo visst. Men å andra sidan fick aldrig kommunisterna något egentligt inflytande i Sverige trots att sossarna länge var beroende av att kommunisterna (VPK) aldrig röstade ner en sosserregering.

    Så jag tycker inte att man ska jämställa hela vänstern med kommunismen. Kritiken du har mot vänstern är i mångt och mycket befogat men det innebär inte att du har rätt att kalla hela vänstern kommunistisk. Det är liksom inte schysst.

    Jo, även om VPK en gång hade det i sitt namn, så var det aldrig aktuellt med någon kommunism elelr ens nära.


    I detta fallet med Göran, så är alla till vänster om honom vänster och kommunister.
    Han pratar mycket om korruption, det betyder han vill korruptionen förekommer på deras sida bara.
    För det är brukligt det är så.

    Samma som när de ropar fake news, så är det fake news dom är upprörda på att vi inte går på.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    Anonym (man) skrev 2019-09-11 11:14:28 följande:
    Ja det finns mycket man kan göra, men fortfarande så är det småskit jämfört med  de VERKLIGA bovarna i dramat. Tycker det är rätt löjligt att våra politiker (framför allt mp) försöker lägga allt ansvar på vanliga medborgare för att skyla sin egen oförmåga att få styr på de riktiga problemen. Eftersom man inte kan göra ett skit åt att kinas, indiens och usas utsläpp, så försöker man istället få medborgarna att "ta ansvar".

    Nej, jag tror faktisk mer på Gretas taktik än en massa symboliska gester som har minimal effekt. Det verkliga problemet är att...

    1) Konsumtionssamhället är inte förenligt med miljön, det har alltid varit destruktivt för miljön, redan från första början och det har bara byggts på och byggts på.
    2) Vi har byggt in oss i ett hörn där vi är beroende av att fortsätta konsumera annars faller världsekonomin ihop
    3) Pengar (ekonomin) är viktigare än miljön
    4) Vi är alldeles för många människor för planetens resurser

    Alla dessa problem vet alla, men då de är enorma och kräver globala jätteförändringar i grunden och framförallt riktigt internationellt samarbete (samarbete som i riktigt samarbete inte det vi har idag, kohandel för att se vem som kommer lindrigast undan och får bästa dealen) så blir det övermäktigt och då lägger man det medborgarna istället... som om att gå över till ledlampor och ta cykeln istället för bilen skulle lösa allt.

    Ditt finns mycket och göra, den saken är helt klar.


    Men vi ska inte prata om det av någon anledning.
    Det märkligaste med frågan, det är hur man agerar som en skyddande barriär för fossilindustrin och enbart för skydda deras ekonomi och pengar de aldrig någonsin får se själva eller i sin närhet.


    Där man skrotar all forskning som påvisar klimatförändringarna och smältningen.
    Och den forskningen som säger tvärtom är den enda man tar.
    Redan i svaren vet man de är medvetna hur fel de har, resten är sen parodi.


    Gillar inte använda ung arg vit man, då det finns så många bra, men dessa skitungar har noll konstruktivitet, och med tanke på utbildningsnivån hos många av dessa, så är en sak säger, de komerm tillbringa många timmar till bidrag.
    Bidrag som de säger de hatar samtidigt.

    Jag har funderat på ekonomin  redan för 20 år sedan, och detta jagandet av tillväxt.
    Och i detta jagandet av tillväxt, så fantiserar man ihop nya saker att tjäna pengar på, som bara existerar på papper eller ens detta.
    Man kommer slå huvudet stenhårt i taket här, och världskrig kommer bryta ut.
    Vi sett det så många ggr innan i historien.
    Och kapitalism har redan visat sig man inte kan ha den utan regleringar, se på USA.


     


    Det finns så många problem kring frågan, men de flesta stavas girighet, och någon annan kan bry sig om miljö och klimat.
    Så resonerar tex Indien för par år sedan, hur de resonerar idag är jag inte uppdaterad om nu.

    1 Kanske framtidens kan ha ett konsumtionssamhälle, se på vårat jobb, robotar tar över en hel del.
    Och gör arbeten som ar tidskrävande, nu står en matar maskinen och sen spottar den ut detaljer som tog 10-15min och göra.
    Och vi står inför den revolutionen, vilket innebär företagen tar alla pengar själva än fördela ut dom i samhället till folket.
    4 Definitivt, och nu har man satt igång agendor att alla barn ska födas, annars jävlar.
    Detta med befolkningen kan vi lösa en del med utbildning till kvinnor, det i sin tur resulterar till mindre barn.


     


    Men vi ska inte prata om detta, för man säger Greta är ful.
    Den nivån ligger högertrollen på, vilket är bra att dom inte är mer sofistikerade.
    Och det blir snabbt genomskinligt att de endast är destruktiva och inte har en åsikt ens, och det ser man se i att vägra diskutera nått som sker i verkligheten och på området.
    Sen står vi där med dessa konspirationsteorier, där ~95% av forskningen ratas för man inte gillar den, och lyfter ~5%.
    Och sen tror dom har sagt nått, dock inte vad dom tror.
    Även i Sverige är det än mer märkligt att vara klimatförnekare, då man kan undra vems ärenden man springer, och vad man får för det.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    Tow2Mater skrev 2019-09-11 16:05:21 följande:
    Vad menar du?

    Har det nått med Greta och klimatet och göra?
    (den klassiska prata om annat taktiken)


     


    Men har du missat, så finns inget jag kan göra för hjälpa dig.
    Och med tanke på hur du skrev, så är detta inte ens nödvändigt för mig, då du redan vet.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    Tow2Mater skrev 2019-09-11 16:18:27 följande:
    Du kan inte svara. Ok.

    Jo, jag har svar, dock fel tråd för detta.
    Så berätta nu vad detta har med Greta och göra.


    Och på tal om inte kan svara.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    Anonym (Göran) skrev 2019-09-11 16:31:59 följande:
    Det finns väldigt få människor som kan något om klimatet. Vi måste därför lita på dem dem som uttalar sig.
    Vad vi väljer att tro på beror mycket på erfarenheter av experter samhället och massmedia.

    När man inser att lögner, dölja sanningen manipulera är en del av etablissemangets metoder för att styra människor börjar man ifrågasätta.

    Varför skulle människor ljuga om klimathotet är falskt? Vad finns att vinna på det? Varför utsätta sig för en enorm press riskera sitt jobb och sitt forskningsbidrag?

    Då finns det många anledningar att ljuga om att det FINNS ett klimathot. Makt pengar inflytande kändisskap gemenskap.

    Jag tror på dem som hävdar att det beror på naturliga förändringar. Vi har haft olika klimat på jorden. Det beror på avståndet till solen jordens lutning runt sin egen axel mm. Det går att bevisa dessa klimatförändringar.
    Dessa förändringar kan vi inte kan påverka.

    Klimatmodeller för att simulerar framtidens klimat bygger på felaktiga värden och parametrar. Man får det resultat man vill ha. Så tror jag att det är. Greta vet absolut inget alls om klimat, havsnivåer och orsaken till variationer. Det krävs många års studier och observationer för att förstå och uttala sig. Koldioxid är luktfri och osynlig. Den kan man inte se eller känna. Hennes mamma sa att Greta kan se och känna koldioxid.

    Få människor kan nått om klimatet, och vi ska inte lyssna på ~95% av forskarna, det är vad du säger.


     


    Exxon åkte runt med en tanker i evigheter för göra mätningar, du är chanslös om Exxons forskning, den är bara för omfattande och specificerad.
    Dock ser vi en trend klar trend när man gör oberoende forskning på om man fortsätter förbränna fossila bränslen.


    Greta hon stödjer sig på ~95% av forskningen, så det verkar som hon är helt rätt ute.
    Så där blev det total miss för dig.


     


    En sak som dock roar mig, det är hur man pratar om pengar, enda dagen är det vi ska rädda pengarna, det kostar så.
    Nästa dag är det precis tvärtom, tror ni får prata ihop er, så agendan säger samma.

    Så länge man blundar för ~95% av forskningen, och bara lyfter de som säger emot OCH alltid.
    Då berättar man det bara är en agenda och inget annat, så vad tjänar du på agendan?
    Bara antar 0.-, då svaret är mer eller mindre oftast är.(man måste skriva så, för annars kommer ens vart och vitt tillbaka, då man inte har nått och säga, så då gäller det vara petig, men förekommet nu)


     


    Och på tal och manipulera, så ser vi hur lite du pratar om ask.
    Förra försöket var ju prata om nått helt annat, men är van med dessa diskussionstekniker för sluta prata sak.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    Anonym (man) skrev 2019-09-11 17:01:25 följande:
    Absolut, Greta är ingen forskare, men det Greta vet är att våra politiker och företag är fast i gamla spår som är sjuka och bevisligen destruktiva, Greta (och alla andra) vet oxå all vetenskap som tagits fram under många år har man totalt skitit i och man kör vidare som man alltid gjort.

    Så Greta kommer inte lösa klimatfrågan, däremot är Greta och andra som henne väldigt nyttiga i att visa exakt hur sjukt och korrupt hela systemet är och påvisa att våra politiker inte kommer lösa det så länge de kör efter samma spelregler som tidigare. 

    Det verkar sig som en del verkar glömma hon är en opinionsbildare och inte en forskare.


    Vilket kan vara underligt att man inte förstår, då Greta är 16år, och bör var rätt självförklarande, men icke av någon mystisk anledning.
    Kanske skolan fallerar vissa så gravt att de inte ens förstår så enkla saker.

    Dock öser fossilindustrin så mycket pengar i att skydda sig och förvilla, att bara där borde inse vilken satans smutsig bransch det är, och självsanerings aldrig kommer ske.


    En bra trend i USA nu, att mer och mer säger till att vi vill inte ha era pengar.


    Och deras grepp lättar, men det betyder väl bara de öser mer pengar över republikanska politiker för fortsätta springa fordonsindustrins ärenden och skydda deras pengar över miljö och klimat.
    Men även bland republiker så börjar jag se en del säga att vi måste ta tag i frågan.
    Dock ej bland trumps fans, de är bara intresserade att upprepa den senaste lögnen.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    Tow2Mater skrev 2019-09-11 18:31:42 följande:
    Var är Greta? Cyklar hon till Kanada?
    JA
    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    Anonym (Göran) skrev 2019-09-11 20:12:11 följande:
    Forskningen är ju felaktig enligt forskare och experter De klimatmodeller som används har fel parametrar. Filmen som Al Gore gjorde innehåller många felaktigheter. Trots detta är filmen vägledande och al Gore fick Nobels fredspris 2007. Filmen heter en obekväm sanning

    Vilka fel har förklarats av forskare och experter. Det förklaras också att det inte med säkerhet är så som det förklaras i filmen. Det kan finnas andra orsaker som inte har med global uppvärmning att göra och som vi människor förorsakar.

    Det vi ser i filmen förklaras och är absolut inte det som det påstås vara. Rök som väller ut ur en skorsten är ren vattenånga. I filmen påstås det vara en bidragande orsak till global uppvärmning. Det är med andra ord detsamma som händer i filmen som när man kokar vatten på spisen i köket

    Ett stort isberg har is som lossnar och isen faller ner i havet Det påstås bero på global uppvärmning. Enlig forskare och experter kan det lika gärna bero på att isberget har vuxit eftersom ett isberg växer ovanifrån av snö som faller på isberget. Till slut rasar isberget eftersom toppen blir för hög. Det skulle isåfall innebära att det inte har blivit varmare. Dessutom så stiger INTE havsnivån om isbergen smälter. Det är enkel fysik på högstadienivå enligt samma forskare och experter

    Häll upp vatten i ett glas. Lägg i några isbitar. Märk upp vattenlinjen. När isbitarna har smält är vattennivån exakt den samma. När man läser om dessa forskare och experters slutsatser är det svårt stt tro på klimathotet.
    Idag finns internet och alternativmedia som diskuterar dessa ämnen och numera medverkar kunniga trovärdiga akademiker med mycket stora kunskaper och erfarenhet utav det de uttalar sig om.

    Än en gång. Greta är uppbackad av dessa globalister.
    Hennes båtresa är arrangerad som ett skådespel. Det är hyckleri.

    1972 hölls i Sverige en internationell miljökonferens. Där påstods det att vi har 10 år på oss att rädda klimatet. Inte mycket inträffade av det som påstods. Det har gått ca 50 år. Det skulle innebära att 1982 skulle det vara för sent.
    Det kommer ny skrämselpropaganda. Klimathotet, vi måste rädda planeten.

    Det är alltid globalister som ligger bakom. Extremt inflytelse personer med extremt stora rikedomar. Sen finns det givetvis personer som ser sin chans till berömmelse och forskningsmedel om de går dessa personer till mötes.

    Det går inte att bevisa att det finns en global uppvärmning som orsakats av människor.

    Det är fortfarande en ~95% konsensus i forskningen, och du väljer att strunta i detta för en film.


    Men mindre än 5% av forskningen sväljer du med hull och hår, utan ifrågasättande,


    Det är självförklarande tack var detta.

    Och att man inte vill göra nått har bara med att man vill skydda fossilindustrin av någon outgrundlig anledning.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
Svar på tråden Är det inte märkligt att svenska män blir så oerhört provocerade Greta Thunberg?