Inlägg från: Anonym (Rosa) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Rosa)

    Min man kräver att jag arbetar!

    Så han tror att han kommer få mer tid till barnen för att du börjar arbeta? Knappast, snarare tvärtom. Såvida han inte menar att han ska vara hemma på heltid han nu istället?

  • Anonym (Rosa)
    Anonym (E) skrev 2019-10-09 12:33:26 följande:

    Det får han om det ekonomiska tillskottet möjliggör att han kan arbeta mindre. Mer tid behöver ju inte innebära all tid. Dessutom ytterst tveksamt att ts som inte jobbat på 10 år kan få ett jobb med så hög lön att hon kan försörja hela familjen. Det handlar nog snarare om att hon kan tjäna lite pengar som kan ge honom utrymme att jobba lite mindre.


    Jag tänker att om hon jobbar deltid och han går ner till lika mycket, så måste han börja göra lika mycket av hemarbetet = mindre tid med barnen jämfört med nu då han gör noll. Vad dom tjänar har inget med saken att höra. Om HON jobbar heltid och han deltid så får HAN göra mer - inte allt - hemma...
  • Anonym (Rosa)
    Anonym (E) skrev 2019-10-09 15:22:40 följande:

    Ja såklart att de ska dela mer på hemarbetet om ts jobbar utanför hemmet. Jobbar de lika mycket utanför hemmet så ska de jobba lika mycket i hemmet.

    Det kommer ändå bli mer tid med barnen för honom också för hemarbetet tar ju långt ifrån 8 arbetstimmar varje dag.

    Dessutom träffar man ju barnen även om man också viket tvätt och diskar. Man lämnar ju inte bort dem så fort man behöver utföra något i hemmet.

    Vad de tjänar är ju relevant för det är ju vad som avgör hur mycket man behöver arbeta för att familjen ska klara sig ekonomiskt.


    Då lär han behöva jobba max halvtid. Tro mig, jag har gått i deltidsfällan själv.

    Sedan är man ju hemma med barnen i närheten som du säger när man diskar etc, men jag blir bra sur när jag får sköta allt sådant samtidigt som andra föräldern är i ett annat rum och leker med barnen :)
  • Anonym (Rosa)
    Anonym (Också hemmamamma/fru) skrev 2019-10-10 09:52:21 följande:

    Tror liksom att det löser sig på något sätt. Finns många anledningar till att vara borta flera år från arbetsmarknaden, barn, sjukdomar, partner som väljer att jobba utomlands och att familjen följer med osv.

    Svenskar är otroligt känsliga för att "hjälp jag har ett hål i mitt cv!!". Det löser sig tänker jag, kan man bara berätta varför så brukar det vara okej. I och med att folk börjar upptäcka att det finns alternativ utanför ramarna med ekorrhjulet så blir det bättre. 

    Är man civilingenjör är det ingen ovanlig lön, här kan du läsa från snittlönerna 2018: www.nyteknik.se/ingenjorskarriar/har-ar-ingenjorerna-som-hojde-lonerna-mest-och-minst-2018-6948352


    Ja, och blir det ett hål ens? I ett cv skriver man väl bara när man började respektive slutade på ett arbete egentligen. Om man var borta i två år av tex totalt tio på ett ställe syns det ju inte.
  • Anonym (Rosa)
    Anonym (Lässvårigheter?) skrev 2019-10-10 11:16:06 följande:

    Jag har ett hål i mitt CV tyvärr och det är skitsvårt. Har bra utbildning och flera bra meriter, men blir inte kallad till intervju. Stor skillnad från innan hålet fanns. Verkar som man direkt blir bortsållad... Men jag kanske ska testa att ringa och förklara vad hålet beror på och hoppas det ger resultat...


    Problemet kan vara att de tror att du var sjuk, typ utbränd, eller arbetslös. Att skriva att man har varit hemma några år med barn kan därför vara bra. Ett extra plus att då tror arbetsgivaren att man är färdig med den biten.
  • Anonym (Rosa)
    Anonym (Lässvårigheter?) skrev 2019-10-10 14:20:00 följande:

    I mitt fall blev jag arbetslös. Kruxet är att chefen gav mig falska förhoppningar och jag ville va kvar på mitt dåvarande jobb (gick på vik). Sen kom chefen på andra tankar då hen är emot inlastning. Jag fick veta i början på sommaren att jag inte fick vara kvar så fanns inte många tjänster att söka då i semtider, så jag hann bli arbetslös innan jag kunde söka mer aktivt. Tycker det är konstigt dock om chefer sitter och gissar och antar att det beror på ditten och datten.. Men jag kanske får försöka mörka det på nåt sätt och hoppas de inte kontrollerar mina uppgifter... Men får se, löser sig väl så småningom.. Nån gång.


    Jo tyvärr är det så, man får ju så galet många ansökningar så de med glapp sållas lätt bort. Är man föräldraledig blir det ju inget glapp man behöver visa, men glömde att tråden handlade om hemmafruar, då har man ju kanske sagt upp sig...Jag skulle iaf ha skrivit upp det som en punkt i cv:t, det behöver inte vara en nackdel om det inte handlar om ett jobb där man måste hålla sig ajour med utvecklingen inom yrket. I ditt fall hade jag varit lite svävande i tiden och inte skrivit ett slutdatum på vik:et då det ju handlar om så kort tid du varit borta från arbetsmarknaden. Jobbar inte med rekrytering men har varit med i anställningsprocessen av mina kollegor flera gånger :)
  • Anonym (Rosa)
    Anonym (ångermanlänning) skrev 2019-10-11 18:50:12 följande:

    Dels behöver inte heltidsarbete betyda dagarbete vet inte om du har varit ifrån arbetsmarknaden på ett tag men det är rätt vanligt att man jobbar alla möjliga tider. Sen även om någon skulle skriva ett inlägg så tar det kanske några sekunder så beroende vad folk jobbar med så klarar dom nog båda. Beror på vad man jobbar med. Att sköta ett hushåll däremot och behöva hela dagen för att klara det ja då måste man vara förjävligt ineffektiv.


    Men du glömmer att det är inte bara hushållet, det är det SAMTIDIGT som barnen är hemma och röjer till det samt ansvaret över att sysselsätta och underhålla barnen. Tror du att ts kan gå hemma och fritt städa i åtta timmar...?
  • Anonym (Rosa)
    Anonym (ångermanlänning) skrev 2019-10-11 20:37:35 följande:

    Det är inte så mycket jobb med att ha barn hemma. Dom är väl inte galna och klättrar på vägarna. Hon får väl uppfostra dom. Hon får väl isådana fall vara dagmamma och ha 11 ungar till då är det ett jobb.


    Det är hyfsat mycket jobb. Göra frukost, städa undan. Göra lunch, städa undan. Borsta tänder och klä på. Byta blöjor. Mellanmål. Leksaker och annat som dras fram av barnen. De vanliga hushållssysslorna som tvätt och städ. OCH se till att barnen kommer ut, spela spel odyl med dom etc, för barnen ska väl inte bara förvaras hemma? Man ska väl ta hand om dom också och se till att de får den utveckling och stimulans de behöver? En dag går rätt fort på det sättet....
  • Anonym (Rosa)
    nihka skrev 2019-10-13 20:49:58 följande:

    Alla har ju inte din låga standard när det gäller att ta hand om barn och hem, men det kanske beror på att du inte att du aldrig haft något hem med barn.


    Jag tror att ?ångermanlänning? inte ens har egna barn då han hela tiden enbart refererar till sin mamma. Så han har säkert jättebra koll på hur det fungerar med att ta hand om barn.....
  • Anonym (Rosa)
    Anonym (ångermanlänning) skrev 2019-10-15 19:13:49 följande:

    Visst jag har inte barn men dom jag känner med familj tycker samma dom har svårt att se att man kan kalla att vara hemmafru ett arbete, Sen går det att lära barnen att städa upp leksakerna m,m, Sen såg jag en del hemmafruar när jag var liten och lekte hos en del kompisar och inte verkade dom slita ut sig direkt.


    Vem har sagt att man måste slita ut sig? Jag sliter då inte ut mig på mitt jobb (ekonom), men jag anser fortfarande att jag jobbar.
  • Anonym (Rosa)
    Anonym (ångermanlänning) skrev 2019-10-15 19:43:34 följande:

    Jo fast skulle du fortfarande tycka det om man gav dig hjälpmedel som gjorde att du i stort sett inte behövde göra så mycket utan kunde sitta och surfa istället. Nu bryr jag mig inte om folk gör det men man ska inte överdriva och påstå att det är mycket jobb om man gör det.


    Men snälla, ALLA idag har väl hjälpmedel jämfört mot förr som du tjatar om. Så INGEN kan egentligen påstå att de jobbar då eller?
  • Anonym (Rosa)
    Anonym (ångermanlänning) skrev 2019-10-15 20:51:02 följande:

    Jag har inte påstått att man inte gör något alls när man är hemma och sköter hemmet. Men man har effektiviserat allt arbete som hemmafruar gjorde förr så det går inte att kalla det ett heltids arbete längre så som det var förr. Det är samma på en arbetsplats ersätter man en arbetare med en robot då får han inte sitta och titta på roboten och kalla det för ett heltidsjobb.


    Men varför jämföra med förr???? Och vad vet du? Då kanske det var långt mer än heltid (å andra sidan fick ungarna sköta sig själva, ingen lek och pedagogik där inte), och idag är det heltid inte mer - eller? Vad vet du egentligen? Kom tillbaka till 2000-talet snälla.
Svar på tråden Min man kräver att jag arbetar!